|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
.
:tasac zek:![]() Message from johny
|
#2732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumku oczywiście ze mam Mamoko na liście Wczoraj przyszło mi Auto Maksa i Tupcio Chrupcio. Więc czekamy do przyszłego miesiąca, ale mam na liście dużo pozycji, wiec nie wiem co wybiore. Madzia z twardostronicowych polecam Obrazki dla maluchów (takie większe format a5 mniej więcej) klik My mamy taką klik Agatka bardzo lubi. Założyłam se bloga, zeby juz Was nie męczyć [
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-11-20 o 18:33 |
||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co znaczy jak ciemiączko jest wypukłe i się powiększa?
Nie chodzi o Radka. |
|
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
a że niby czym męczyć? chyba po to tu jesteśmy żeby pisać?
|
|
#2735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytać książek nie pozwala, trzeba mu opowiadać, to co jest na obrazkach, ale widzę, że to normalne. Scio - daj linka... Ja się urlopuje od wczoraj do piątku... , fajnie tak sobie spokojnie posiedzieć...
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
literaturowymi fascynacjami
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Scio którego Tupcia Chrupcia polecasz? Rany ile jest części
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałyśmy:
T Ch jest kłamczuszkiem T CH jedzie do dziadków T CH nie chce spać T CH Żegnaj Pieluszko Agata lubi wszytskie, ostatnia jest dłuższa niż reszta. Co prawda "problemy" Tupca są bardziej przedszkolakowe, ale to jest idealna proporcja tekstu do ilustracji u nas. Dzisiaj czytałyśmy taką: klik Rewelacja. Tekstu akurat w sam raz. Proste historyjki, troche mi się ciężko czytało przez krótkie zdania. Ilustracje tez ładne. Rekomendowany wiek z okładki to 2+ |
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie listę z bajeczkami, które chcę kupić Radziowi.
Poprosiłam męża żeby mi pomógł wybrać. Z jego pomocą zostały dwie książki. Wg niego na Pana Kuleczkę R jest za mały, Chotomska też nie, Mamoko też nie |
|
|
|
#2740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na chwilę w empiku. Obejrzałam Różnimisie na żywo i jednak zrezygnuję na razie. Może w okolicach drugich urodzin…
Za to zakochałam się w Mamoko ) książeczkę o traktorze i w kształcie traktora i nie ma bata - ją też trzeba kupić ![]() Cytat:
![]() U la la! Rodzimy lada chwila ![]() A co on taki na nas cięty? ![]() Cytat:
![]() Dziś oglądałam Mamoko na żywo i świetne jest Cytat:
O ciemiączku znalazłam takie coś: "Oczywiście, gdy maluch płacze, ciemiączko od razu robi się trochę wypukłe. Jednak nic złego się wtedy nie dzieje – ciemiączko reaguje w ten sposób na zmianę ciśnienia w główce. Jeśli natomiast maluszek jest spokojny, a ciemię staje się wypukłe, twarde i napięte, może to być objawem choroby (np. zapalenia opon mózgowych). Wtedy natychmiast trzeba iść do lekarza!"
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyn, Stronczek
|
|
|
|
#2742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie odszedl czop o polnocy o 6 juz byla Marysia. ![]() Witam sie, moje dziecko obudzilo sie jak TZ wychodzil do pracy i siedzimy. Co do ksiazek - ja nie kupuje, nie ma u nas szalu, wiec poki co nie gromadze. Moze kiedy pokocha tak jak mamusia.
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho
prawdziwie listopadowo za oknem..szaro, mglisto i ziąb. dobrze, że w pracy ciepło. no i dobrze, że jest kawa ![]() AgaG nie wiedziałam,. że aż trzy są części! to pewnie się zaopatrzę we wszystkie. w ogóle to Hanka dostała teraz mega-pakę bajek, opowiadań, książeczek itp. od mojej siostrzenicy. nie mam gdzie tego trzymać nawet. ale większość to takie typowe książki, z mnóstwem tekstu. takie do czytania już starszym dzieciom. ale i tak się cieszę, bo odpadnie mi spory wydatek w przyszłości scio daj linka do swojego bloga. lubię czytać o tym, co polecasz dla dzieci. widać, że się na tym znasz, że to lubisz także ja z chęcią zajrzę na bloga! lili tak jak aga już odpowiedzaiała, pisałam dokładnie o tej książce, którą zalinkowałaś. brumku moją Hankę już od jakiegoś czasu (od lata dokładnie ) fascynują traktory. coś w nich musi być oliweczko już coś pomalutku się rozkręca!!! Sara urocza jak zawsze!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-11-21 o 08:31 |
|
|
|
#2744 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko chyba nie podzialalo?
U nas noc tez dzis kiepska, za szybko sie wczoraj pochwalilam ![]() Dzien (nie) dobry !! |
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
czyżby nie tylko u mnie były problemy z wizażem? wskazuje na to mała liczba postów
![]() czy ten ból kiedyś minie? boli mnie nadal, końca nie widać Oliweczki nie ma, rodzi?? ![]() witam się na koniec kipa leje się strumieniami, non stop....
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Lili a z tej serii http://www.zakamarki.pl/index.php/auto-maksa.html
Bardzo fajne dla maluszków. Obrazek + jedno zdanie, historia prosta, akurat dla dziecka około rocznego. Agata bardzo lubi, sama sobie opowiada. Dzięki dziewczyny, jak doprowadze do ładu tego bloga to Wam podrzuce linka |
|
|
|
#2747 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko
no to a wiecie, że mi się nie podobają te książeczki... ja wiem, że to nie mi mają się podobać, ale... no nie zachwyciły mnie.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-11-21 o 10:22 |
|
|
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie są niepotrzebnie udziwniane, nie rozumiem trendu na te śmieszne rysunki. Chyba jestem tradycjonalistką Ja też dziś zombie
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
armagedon czas zacząć, czyli w domu mam remont
buuuuuuuuNOC nawet nawet, 2 pobudki tylko i bez płaczu. Wyspana jestem.
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle zapomniałam Byłyśmy wczoraj u ortopedy, zbada Agate i stwierdził, ze wszytsko ok. ze do 3rż a prawo chodzić dziwnie. Więc ulżyło. Ale czekaliśmy chyba 1,5 godziny, ale Agacie się podobało, bo była w centrum zainteresowania, normalnie gwiazda. Do wszytskich się uśmiechała, podchodziła, zaczepiała. Siedziała pod ścianą taka dziewczyna (na oko 16 lat) i Agata co chwile podbiegała i siadała tak jak ona pod ścianą. Szoł zrobiła. Nie wiem po kim ona taka ![]() Monia tak mi się przypomniało a propo manier. Jest taka książka mojego ukochanego Grzegorza Kasdepke http://czytanki-przytulanki.blogspot...on-savoir.html Czytałam ją w pięciolatkach. |
|
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja wczoraj z tż przemyślałam sprawę z książeczkami i narazie kupię kilka książeczek z tej serii: http://ksiazka.co.uk/index.php?s=wys...&gdzie=&dzial= Dzięki Scio Narazie Szymona książeczki za bardzo nie interesują więc do oswajania i oglądania obrazków te będą idealne. W okolicach drugich urodzin kupię mu inne
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Scio bo twoja agatka jest urocza
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka te książeczki to były pierwsze, które Hani kupiłam. i nadal kupuję
u nas najulubieńsza z tej serii to "las" (małe mamy zawodowe zboczenie przelane na dziecko ) i obecnie instrumenty. muszę pokazywać jak się gra. a bez rekwizytu nie jest to takie proste polecamscio agatka rozkoszna! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-11-21 o 09:47 |
|
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko dzięki
edit: Zamówiłam Las, Owoce, Warzywa, Na wsi, Świat w ruchu
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-11-21 o 10:19 |
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
nie przejdzie, ona ma totalna kontrole albo nikt. czyli zabiera talerz, wyrzuca moja łyzke, odsuwa sie od mojej, chowa pod blatem ...
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My mamy wieś. I Agatka lubi ten obrazek zbiorczy wyszukuje kotka, krowe itd. no i potem każde zwierzątko (ale ona ma faze na zwierzaki) |
||
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
te tupcie chrupcie, różnimisie, Pan Kuleczka, ta gąsienica
No nie podobają mi się. Te co Madziulka wstawiła są fajniejsze . tę mam i polecam http://www.weltbild.pl/ksiega-wiersz..._p3369402.html
|
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co sądzicie o actimelach? Tż kupił ostatnio sobie i dzisiaj pierwszy raz dałam jednego dla Szymona. Wypił całego duszkiem. Mogą to już pić nasze dzieciaki
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ważne czy to są książeczki obrazkowe, czy ze zdjęciami, czy to pojedyncze zwierzaki, czy tylko zwierzaki, czy tez zwierzaki np. w lesie, w rodzinie itp. nie ważne czy zwierzaki leśne, domowe, dzikie, ptaki, ryby czy robale nawet. to wszystko nie ważne. ZWIERZAKI RZĄDZĄ i u nas. no i BAMBO każda kolejna książeczka o zwierzątkach nie jest nudna. właśnie przerabiamy nawet zwierzaki w tej książce z rymowankami ![]() miłym przerywnikiem w poznawaniu zwierzaków jest matka udająca grę na gitarze, skrzypcach lub bębenku
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-11-21 o 10:48 |
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka chyba kajool daje szymkowi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

:tasac zek:

znasz jakiees poradniki lub ksiazeczki dla dziecka zeby bylo dobrze wychowane, znało maniery, umialo sie dzielic i nie przezywalo innych?
[

)

buuuuuuuu