Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 09:45   #4141
magbes
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie

Wiem Iza że łatwo się mówi ale może faktycznie poszukaj jakiejś nowej pracy, bo na prawdę szkoda stresu i nerwów. Wierzę że niezależnie od tego co się będzie działo i jaką decyzję podejmiesz to dasz sobie radę

A ja 28 dc dwa dni po odstawieniu leków na małpę czekam wciąż, i mam cichutką nadzieję chociaż nie mam na co że nie przyjdzie To jest wszystko poniżej logiki i zdrowego rozsądku ale co tam pomarzyć można mimo że wiem, ba jestem pewna ze przyjdzie nie było szans na poczęcie w tym cyklu... Czemu tak jest, człowiek jest młody tak bardzo chciał by mieć to dziecko ale zdaje sobie sprawę z tego że nie mogę, bo nie zapewnię mu wszystkiego czego by mogło by chcieć a moja siostra na rencie, bez pracy i nawet szans że kiedyś do niej pójdzie, chora, z mężem palantem cholernym egoistą, erotomanem i zdrajcą jest w ciąży z piątym dzieckiem wiem ze nie chciała no ale cholera można wpaść pięć razy ok wyrzuciłam to z siebie. Odczuwam ogromny ból jajnika lewego pierwszy raz od wielu cykli więc i @ pewnie dziś przyjdzie
eh...zlosliwosc natury,,,a le tak jak dedra pisze, jak juz bedziesz miala dzidziolka to bedziesz najszczeliwsza mama a on wyczekiwanym kochanym oczkiem w glowie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Skierko przytulam Cię mocno

No i ze mnie też sobie żarty stroi ta @.

Witaj, dobrze, że się ujawniłaś. 7 miesięcy to tak jak ja i też jestem ze Szczecina. Forum szybko ogarniesz. Opowiedz o sobie coś jeszcze. Jak długie masz cykle, czy robiłaś jakieś badania. Czy to ma być Twoja pierwsza ciąża. Zapraszamy do rozmów

Isa naprawdę palant z tego kolesia. Nie miej skrupułów i nakabluj na niego zanim on to zrobi, bo to już podchodzi powoli pod mobbing.
Trzymaj się
Anteria, niestety taka jest złośliwość natury, że ktoś kto nie powinien wpada a ten kto pragnie nie może zajść. Ale popatrz na to w ten sposób, jak już będziesz miała tego upragnionego dzidziusia to będziesz najszczęśliwszą mamą pod słońcem a Twoje dziecko niesamowicie kochane. To będzie największy skarb. Trzymam za Ciebie kciuki

Witajcie,
Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Nawet dwa różnych firm i oba negatywne. Już nie wiem co jest. Dziś 30dc, temperatura dziś skoczyła aż do 37,02. Cycki mnie bolą, brzuch boli, szyjka jest wysoko i zamknięta, @ brak, nawet najmniejszego plamienia, a w majtkach cały czas uczucie wilgoci. Wieczorem nie mogłam zasnąć, latałam 3 razy siku zanim w końcu zasnęłam. No i te rozpalone policzki dziś też odczuwam. Nie wiem co się ze mną dzieje. Coś musiało mi się poprzestawiać...
mi tam pachnie fasolka nadal. przypomnij ktory to dzien Twojej fazy lutealnej?
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:48   #4142
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Może skocz na betę??
Zastanawiam się nad tym, jak @ nie przyjdzie do piątku to może skoczę.

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
mi tam pachnie fasolka nadal. przypomnij ktory to dzien Twojej fazy lutealnej?
18 już wg moich obliczeń.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:50   #4143
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Skierko przytulam Cię mocno

No i ze mnie też sobie żarty stroi ta @.

Witaj, dobrze, że się ujawniłaś. 7 miesięcy to tak jak ja i też jestem ze Szczecina. Forum szybko ogarniesz. Opowiedz o sobie coś jeszcze. Jak długie masz cykle, czy robiłaś jakieś badania. Czy to ma być Twoja pierwsza ciąża. Zapraszamy do rozmów

Isa naprawdę palant z tego kolesia. Nie miej skrupułów i nakabluj na niego zanim on to zrobi, bo to już podchodzi powoli pod mobbing.
Trzymaj się
Anteria, niestety taka jest złośliwość natury, że ktoś kto nie powinien wpada a ten kto pragnie nie może zajść. Ale popatrz na to w ten sposób, jak już będziesz miała tego upragnionego dzidziusia to będziesz najszczęśliwszą mamą pod słońcem a Twoje dziecko niesamowicie kochane. To będzie największy skarb. Trzymam za Ciebie kciuki

Witajcie,
Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Nawet dwa różnych firm i oba negatywne. Już nie wiem co jest. Dziś 30dc, temperatura dziś skoczyła aż do 37,02. Cycki mnie bolą, brzuch boli, szyjka jest wysoko i zamknięta, @ brak, nawet najmniejszego plamienia, a w majtkach cały czas uczucie wilgoci. Wieczorem nie mogłam zasnąć, latałam 3 razy siku zanim w końcu zasnęłam. No i te rozpalone policzki dziś też odczuwam. Nie wiem co się ze mną dzieje. Coś musiało mi się poprzestawiać...
Kochana idz dziś na beteJa tu czuje fasolke
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
kochane biedactwo

no co za debil!
a oni nie traci czasu na kontrolowanie innych? co to w ogole ma byc? to jest rownorzedny pracownik z Toba? nie zaden przelozony? no kurde nawet jesli to kogo obchodzic ile razy do kibla chodzisz... mozesz miec rozwolnienie, chory pecherz,,, no ja pierdziu
Tak,równorzędny.Kumpela mu właśnie wczoraj mówi"A co cholera jak mamy okres to też mamy ci się tłumaczyć czemu chodzimy do toalety"

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:55   #4144
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
A najlepsze jest to że on po 5 razy na godzine lata na fajkeWygarnełam mu wczoraj to mi powiedział że jak się nie uspokoje to pójdzie wyżej na mnie donieśćAż sie trzesłam ze złośći,miałam nie palić ale byłam tak wściekła że po tej aferze z nim poszłam z kolegą na papierosa.Już kiedyś na mnie na kablował bo RAZ widział jak odbieram telefon,miałam rozmowe na ten temat z kierownikiemA teraz co bede miała rozmowe że wg tamtego idioty chodze 8 razy na dzień do toalety...nie mam słow
Cytat:
Nie,na szczęscie nie jest moim przełożonym tylko normalnym pracownikiem fizycznym jak ja.Tylko że to jest taki gnój że on bez wazeliny włazi w dupe kierownikowiWiec sądze że jak ja pójde na niego naskarżyć to kierownik i tak mi nie uwierzy bo tamten to jego ulubieniecOn tak mi wyskoczył przy koleżance z tymi kreskami że robił jak szłam do toalety,kumpela się go zapytała czy on jest normalny.To już nie pierwsza taka jego akcja,jak wróciłam do pracy po # to mi powiedział że ja sie chociaż chwile pocieszyłamWogóle nie odzywam sie do niego to kiedyś zrobił mi afere że ze wszystkimi gadam tylko z nim nie,to pewnie mu dupe obrabiamJak sobie pomyśle że jestem 8 godzin pod jego obserwacją cokolwiek robie,ile razy ide do tego wc to aż mi nie dobrze,nie mam ochoty wogóle do tej pracy już chodzić
Iza kiepska sytuacja, ja jak to czytam to się wkurzam a to co Ty przeżywasz jest nie do opisania, tym bardziej, że to jest taki sam pracownik jak Ty. Też nie miałabym skupułów i jak nadarzy się okazja to go podkablować. A najlepiej, to go omijać i nie dać mu się sprowokować i nie reagować ja jego głupie zaczepki. Obserwuj go sobie a jak będzie potrzeba to powiesz kierownikowi jak jego pupilek pracuje.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

[QUOTE=dedra;37731371

Witajcie,
Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Nawet dwa różnych firm i oba negatywne. Już nie wiem co jest. Dziś 30dc, temperatura dziś skoczyła aż do 37,02. Cycki mnie bolą, brzuch boli, szyjka jest wysoko i zamknięta, @ brak, nawet najmniejszego plamienia, a w majtkach cały czas uczucie wilgoci. Wieczorem nie mogłam zasnąć, latałam 3 razy siku zanim w końcu zasnęłam. No i te rozpalone policzki dziś też odczuwam. Nie wiem co się ze mną dzieje. Coś musiało mi się poprzestawiać... [/QUOTE]

Beta rozwiąże wszystkie wątpliwości
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:55   #4145
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

18 już wg moich obliczeń.
Hmmm, już 18 dfl. A na tym teście, to nawet cienia cienia nie widać?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:56   #4146
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Kochana idz dziś na beteJa tu czuje fasolke
Iza dziś nie dam rady, w pracy jestem, a punkt pobrań tylko do 11 jest. Pójdę w piątek jak nie będzie @. Ale jakby była fasolka to przecież test by wyszedł pozytywny.
Stary 2012-11-21, 09:56   #4147
iza243
Zakorzenienie

No właśnie to jest najgorsze że kierownik to widzi że on 5 razy na godzine lata na fajke,ale on możeA inni mają zapiepszać 7,5 godziny nawet bez wyjścia do toalety...Jedna przerwa pół godzinna i wystarczyWiem że jak bym poszła na niego donieść to kierownik mi nie uwierzy,albo nie wyciągnie z tego konsekwencji.Jestem po prostu bezsilna aż mi sie płakać chce

Stary 2012-11-21, 09:57   #4148
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Hmmm, już 18 dfl. A na tym teście, to nawet cienia cienia nie widać?
Ani cienia...
Stary 2012-11-21, 09:58   #4149
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Iza dziś nie dam rady, w pracy jestem, a punkt pobrań tylko do 11 jest. Pójdę w piątek jak nie będzie @. Ale jakby była fasolka to przecież test by wyszedł pozytywny.
Nie zawsze.Słyszałam o kobietach co testy wychodziły negatywne a fasolka była

Stary 2012-11-21, 09:59   #4150
kurcia87
Przyczajenie

Dedra, też tak miałam. 2 testy negatywne, a z bety wyszło 4 tydzień...
kurcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:59   #4151
asiula3335
Raczkowanie

Skierka jestesmy z toba 3 maj sie
elunka 88 moze zatestuj ..
MexicoKaczka dobrze ze sie ujawnialas opowiadaj cos o sobie
iza243 co za idiota z tego goscia zeby liczyc wyjscia do toalety.jakis chory czlowiek naprawde;/ widocznie nie ma nic do roboty ze ma czas by komus pisac krechy wyjsc do toalety . żal;/;/;/;/ izka zacznij mu liczyc ile on razy wychodzi na papierosy. masakra. ja nie sadze zeby przez jednego wrednego typa rezygnowac z pracy. olewaj go i tyle
asiula3335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:59   #4152
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kurcia87 Pokaż wiadomość
Dedra, też tak miałam. 2 testy negatywne, a z bety wyszło 4 tydzień...
Kurcia, a ile dni po owulacji robiłaś te testy?
Stary 2012-11-21, 10:00   #4153
asiula3335
Raczkowanie

dedra idz na bete ,testy nie zawsze sa wiarygodne
asiula3335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:02   #4154
kurcia87
Przyczajenie

W sumie nie liczyłam, @ spóźniała mi się może z 5 dni(zawsze miałam nieregularne) ale źle się czułam i lekarz rodzinny zasugerował że można sprawdzić. 2 testy, różnych firm, oczywiście z samego rana przed pracą i negatywne. Ale poszłam na morfologie i przy okazji bete i wyszedł 4 tydzień
Stary 2012-11-21, 10:04   #4155
dedra
Zadomowienie

Cytat:
W sumie nie liczyłam, @ spóźniała mi się może z 5 dni(zawsze miałam nieregularne) ale źle się czułam i lekarz rodzinny zasugerował że można sprawdzić. 2 testy, różnych firm, oczywiście z samego rana przed pracą i negatywne. Ale poszłam na morfologie i przy okazji bete i wyszedł 4 tydzień
To pójdę jutro na tą betę. Czytam sobie teraz na różnych forach i widzę, że sporo jest takich przypadków. O rany, jaka ja jestem zestresowana...
Stary 2012-11-21, 10:04   #4156
kurcia87
Przyczajenie

A teraz to mogę chyba tylko pomarzyć o 2 kreseczkach... jak mój Tż ma ochote, to ja padam z nóg i nie marze o niczym innym jak o spaniu, a jak ja mam ochote to on z kolegami idzie, albo nie ma ochoty.. tragedia..
Stary 2012-11-21, 10:05   #4157
Kejthx
Zadomowienie

Iza, przerąbane masz z tą pracą.... ona dostarcza Ci tyle zmartwień To są własnie w zyciu takie trudne sytuacje, że nie możesz z czegoś zrezygnować, bo wówczas muszisz także zrezygnować z czegoś na czym Ci bardzo zależy... znam ten ból Spróbuj zdystansować się do tej pracy, olewać troszkę może bedzie troszkę lżej

Dedra, to że negatywne to dobrze wiesz, że jescze nie jest przesądzone
Także dalej czekamy na dobre nowiny
Poza tym dostałam od Tż cynk, że dziś rano przesyłka zwrotna "poleciała" do Ciebie (ja nie wychodzę, więc musiałam go wysłać na pocztę ) Mam nadzieje, że szybko dotrze do Ciebie, raz jeszcze dziękuje
Stary 2012-11-21, 10:06   #4158
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
To pójdę jutro na tą betę. Czytam sobie teraz na różnych forach i widzę, że sporo jest takich przypadków. O rany, jaka ja jestem zestresowana...
Dedra ja czuje że jutro sie nam pochwalisz pięknym wynikiem bety

Stary 2012-11-21, 10:09   #4159
kurcia87
Przyczajenie

Ja wczoraj odebrałam wyniki i niestety ponieżej 0.1. Ale rozmawiałam z pielęgniarką i ona sama mówiła, że testy płytkowe są mało skuteczne, a beta też od samego początku nie pokaże co i jak.
Stary 2012-11-21, 10:09   #4160
dedra
Zadomowienie

Cytat:
A teraz to mogę chyba tylko pomarzyć o 2 kreseczkach... jak mój Tż ma ochote, to ja padam z nóg i nie marze o niczym innym jak o spaniu, a jak ja mam ochote to on z kolegami idzie, albo nie ma ochoty.. tragedia..
Dacie radę, czasem warto się postarać mimo zmęczenia. Dla dobra sprawy

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Dedra, to że negatywne to dobrze wiesz, że jescze nie jest przesądzone
Także dalej czekamy na dobre nowiny
Poza tym dostałam od Tż cynk, że dziś rano przesyłka zwrotna "poleciała" do Ciebie (ja nie wychodzę, więc musiałam go wysłać na pocztę ) Mam nadzieje, że szybko dotrze do Ciebie, raz jeszcze dziękuje
Oj Kasiu Kasiu...

Cytat:
Dedra ja czuje że jutro sie nam pochwalisz pięknym wynikiem bety
Nie uwierzę dopóki nie zobaczę.
Stary 2012-11-21, 10:18   #4161
kurcia87
Przyczajenie

Cytat:
Dacie radę, czasem warto się postarać mimo zmęczenia. Dla dobra sprawy

Oj Kasiu Kasiu...

Nie uwierzę dopóki nie zobaczę.
A dziś już nie dasz rady iść?? U nas pobierają na bete do 19, wyniki na drugi dzień od 10. Wyjaśniłoby Ci się już
Może i warto się postarać, ale obie strony muszą chcieć i choć troche przyjemności z tego mieć...
Stary 2012-11-21, 10:21   #4162
dedra
Zadomowienie

Cytat:
A dziś już nie dasz rady iść?? U nas pobierają na bete do 19, wyniki na drugi dzień od 10. Wyjaśniłoby Ci się już
Może i warto się postarać, ale obie strony muszą chcieć i choć troche przyjemności z tego mieć...
No niestety, dziś już pozamiatane. Ja jestem w pracy do 16, a punkt pobrań do 11.
Stary 2012-11-21, 10:26   #4163
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, dziś już pozamiatane. Ja jestem w pracy do 16, a punkt pobrań do 11.
Szkoda w nie pewności nas trzymasz do jutra

Stary 2012-11-21, 10:28   #4164
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Linka myslę, że jak się wcześniej staraliście i poprawiliście jeszcze wczoraj wieczorem to jest szansa na fasolkę
wczoraj poprawiliśmy..mam biały na moje oko już niepłodny sluz,no zobaczymy... dziwnie w tym cyklu było,zawsze piersi sie zbiegały z kilkudniowyn sluzem a teraz piersi nie czuje,brzucha nie czuje,sluz 1,5dnia...przekonamy się 8 grudnia

Cytat:
Kurcia, a ile dni po owulacji robiłaś te testy?
Cytat:
Ja tez nieraz słyszałam ze testy wychodziły negatywne a ciąza była,testy wychodziły zdrowo tydzien a nawet dwa po terminie
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:32   #4165
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda w nie pewności nas trzymasz do jutra
No nie mam wyjścia niestety. Najgorsze jest to, że znowu nie będę mogła spać. Jestem tak zdenerwowana, że pracować nie mogę normalnie. Nie wiem co się ze mną dzieje...

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
wczoraj poprawiliśmy..mam biały na moje oko już niepłodny sluz,no zobaczymy... dziwnie w tym cyklu było,zawsze piersi sie zbiegały z kilkudniowyn sluzem a teraz piersi nie czuje,brzucha nie czuje,sluz 1,5dnia...przekonamy się 8 grudnia

Ja tez nieraz słyszałam ze testy wychodziły negatywne a ciąza była,testy wychodziły zdrowo tydzien a nawet dwa po terminie
Dobrze, że poprawiliście. A jak owu była wczoraj a przytulanki wcześniej to też dobrze. Plemniki potrafią przetrwać kilka dni nawet. Nie masz się co martwić na zapas. Trzymamy teraz kciuki za to, żeby @ nie przyszła.
Co do testów to się właśnie przed chwilą naczytałam o tym. Dziewczyny nawet po dwa razy w dwóch osobnych ciążach miały takie przypadki. Niektórym testy wychodziły pozytywne dopiero w 3miesiącu...
Stary 2012-11-21, 10:37   #4166
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
No nie mam wyjścia niestety. Najgorsze jest to, że znowu nie będę mogła spać. Jestem tak zdenerwowana, że pracować nie mogę normalnie. Nie wiem co się ze mną dzieje...

Dobrze, że poprawiliście. A jak owu była wczoraj a przytulanki wcześniej to też dobrze. Plemniki potrafią przetrwać kilka dni nawet. Nie masz się co martwić na zapas. Trzymamy teraz kciuki za to, żeby @ nie przyszła.
Co do testów to się właśnie przed chwilą naczytałam o tym. Dziewczyny nawet po dwa razy w dwóch osobnych ciążach miały takie przypadki. Niektórym testy wychodziły pozytywne dopiero w 3miesiącu...
Takie zdenerwowanie w sumie jest dobrym objawem,a noż mały derduch tam tam działa
Wiesz wcześniej właśnie zawsze było tak ze przytulaliśmy sie 2-3 dni przed i jakoś sie zolnierzyki nie uchowały najwyraźniej te kilka dni..stad tak chcialam wcelować w ten moment
Stary 2012-11-21, 10:41   #4167
Luna0
Zakorzenienie

Wink Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Czekam u lekarza...
Dziewczyny to nie takie proste bo jak odsteawie leki to mogę dostać skurczy a to jeszcze gorsze. Zobaczymy co lekarz powie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:42   #4168
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Czekam u lekarza...
Dziewczyny to nie takie proste bo jak odsteawie leki to mogę dostać skurczy a to jeszcze gorsze. Zobaczymy co lekarz powie
Lunka trzymam kciuki

Stary 2012-11-21, 10:43   #4169
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Czekam u lekarza...
Dzisiaj trzymam kciuki mocniej
Stary 2012-11-21, 10:44   #4170
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam u lekarza...

ja bym sie skonsultowała z 2 lekarzami..co jest ważniejsze i czy leki jak zostaną odstawione nie spowodują tych skurczy..bo jeśli tak to nie ryzykowałabym do 8 miesiąca..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości