|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
|
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
________ uffff.... jesteśmy po wizycie. wygląda na to, że wszystko jest ok. wszystkie wymiary, które gin podał są większe niż na ostatnim usg, więc Kubuś rośnie. pięknie się dzisiaj pokazał, więc nie ma już żadnych wątpliwości co do płci (do tej pory opieraliśmy się na płci określonej w 14 tyg, więc troszkę niepewnie). niby mój gin nie robi takiego typowego połówkowego, genetycznego usg, ale wydaje mi się, że gdyby coś było nie tak to by zobaczył. chciałam dowiedzieć się o wagę Małego, bo większość dziewczyn dostaje takie info, ale lekarz stwierdził, że waga będzie istotna dopiero w późniejszych tygodniach ciąży i mi nie podał. poza tym Mały jak zwykle przy okazji usg był bardzo ospały i prawie się nie ruszał, niby się nie dziwię bo o takiej porze zawsze śpi, ale mógłby czasem machnąć do nas na tym usg. obudził się dopiero jak wracaliśmy do domu, ale tylko na chwilę. dostałam zwolnienie i wizyta za miesiąc. |
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
a co się działo?
Oj Strippi oczywoście moje dyslektyczno- roztrzepańskie skłonności;p Miało być: A mi sie łądnie zagłosowało...Ostatnio zauwazyłam, że coraz więcej literówek trzaskam;/ Ale głosy oddaje bez błedów w kodzie;p-to mi wychodzi ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Słuchajcie na bezpiecznym maluchu spotkałam kolezankę z dzieckiem 7 miesiecy i chwile z nia gadałam o porodzie i jej syn wazył....4,5 kg i miał ponad 60cm zwrostu! A na USG przed porodem pokazało, że ma 3,800kg...Zaczeła rodzic naturalnie, ale nie dało rady i musieli ją ciąć, a co najsmieszniejsze w ciązy przytyła tylko ok 6kg..., a dziecko samo 4,5...o łożysku, krwi, wodach nie wspomne- nie wiem jak to możliwe. Wiec ta waga, wielkośc brzucha a wielkośc dziecka to lipa;pDzieki za słowa wsparcia, wczoraj zjdłam jajko na twardo i maluchowi chyba smakowało, bo zaczął się bujac po brzuchu....Tak mi sie ruszał, że pies nawet przyszedł i sie gapił, co się dzieje;p Oczywiście standard, że mówie do Tz-ta popatrz rusza się brzuch, więc on patrzy sie 1 minute 2, 3, zniecierpliwiony odwraca głowe a maluch kic do góry i tak ze 3 razy;p Oczywiscie nic nie widział;p ![]() IDe po jakiegos ptaka na rosół bo bede dzis gotowac, a potem moze rajd po szmateksach, bo dzis dostawy... 3mam kciuki za wizyty! Za chorych, zaospiałych i w złych chumorach- bedzie dobrze. Wczoraj tez miałam kryzys, ale juz mi przeszło
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-11-21 o 10:18 |
|
|
|
|
|
#3424 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() będzie dobrze z tymi zastawkami Cytat:
za wizyte![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja się witam w 26 tygodniu równo i z wagą od początku + 7 kg w ciągu 4 tygodni 3 kg przecież ograniczyłam słodycze jak tak dalej pójdzie to jeszcze z 10 kg mi przybędzie a dziś robie sobie wolne od szkoły
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytałam teraz na wątku Rossmanna że od jutra jst promocja -40% na całą kolorówkę
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z glukozy
jak dla mnie nic strasznego woda z miodem:P tylko to odbijanie po niej jest okropne!!! Miałam trzy kłucia:/ przed po godzinie i po dwóch. Wyniki po 16. Dzidzia trochę fikała po tym ale bardziej się rozszalała po kanapce z pomidorem przed chwilą więc chyba nie przepada jednak tak za słodkim Cytat:
za trzecim razem dopiero nacisnęłam dobrze bo wcześniej wcisnęłam mango i grejpfruta
|
|
|
|
#3427 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Męża trzeba było pacnąć w łepek ![]() A w pracy na pewno sobie poradzisz Strippi: nie smuć się Joanna, Dragusia: Gratulacje! ![]() Mnie od rana głowa boli, pogoda mi ostatnio nie sprzyja. No i wyspać się dobrze nie mogę bo małej się moje pozycje nie podobają i pokazuje to dosadnie kopniakami. Ile można spać na plecach, eh. Miłego dnia Dziewczyny! Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-11-21 o 10:16 |
|||
|
|
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja myślę, że dojdziemy max do 12 nie martw się Brawo za wagary
|
|
|
|
#3429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
właśnie się dowiedziałam że moja mama przytyła w ciąży ze mna 24 kg
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-11-21 o 10:20 |
||||
|
|
|
|
#3430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed chwila zauwazyłam, że napisałam, że piec mi sie gapił na brzuch, oczywiście chodziło o psa;p Ide po ten drób, bo z rosołu nici.... |
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka,
ja oczywiście nie mogę mieć zwykłego dnia śpię sobie w najlepsze kiedy dzwoni moja komórka dzień dobry chcieliśmy panią zaprosić na 12 na uroczyste nadanie tytułu dr !!!!! no szkoda że nie o 11 zadzowili takze wlasnie na wariata sie umyłam ogolilam to co trzeba:P po mmsowej konsultacji z siostrą znalazłam kieckę i będe lecieć teraz tylko muszę cos jeszcze zjeść bo tam padnę ale plany moje na dzień dzisiejszy szlak trafil..... w tym klopsiki na obiad ;( także ściskam was mocno, gratuluję skończonych tygodni, trzymam kciuki za wizyty. ja dziś skończyłam 18 tydzień
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
gratuluje chlopca
Cytat:
ostatnio gdzies przeczytalam, ze to nawet lepiej jak maluszek sie nie rusza za duzo, gdyz wtedy lekarz moze spokojnie porobic wszystkie pomiary Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę
|
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
o dobrze wiedziec, tez mam kilka rzeczy do kupienia a moja dzidzia wczoraj najpierw nie chciała nic sie ruszac cały dzien to wieczorem meżus troche poruszął, gadał do brzucha i coś tam jakies kopnaki ledwo ledwo były, ale za to jak wzięło mnie spanie, godzina 22-23 to jak sie tod ziecko rozszalało to myslałam ze padne,takie kopniale i to bardzo nisko w smaym dole, i an dodtaek dziwne odczucia jakby mi tam wszytsko sie ruszało podczas tych kopniali, az się pzrestraszyłam , ale potem jakoś usnęłam Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2012-11-21 o 10:35 |
||
|
|
|
|
#3437 | |||
|
Zakorzenienie
|
bidulka
![]() ![]() Cytat:
a wizyte![]() Cytat:
Cytat:
udanej imprezki za kolejny tydzien
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani doktor ![]() i za tygodniea mówiłam wam że zmianiam temat mgr? no więc szykuje sie powoli i ide na komisariat policji zapytac czy beda chcieli sie poddac badaniom trzymajcie kciuki żeby nie było cyrków jak z więzieniem
|
|
|
#3439 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w gimnazjum spędziłam u dentystki bardzo dużo czasu, miałam ok 10 zębów do zrobienia. nawet przez jakiś czas chciałam zostać stomatologiem tak się tam zasiedziałam teraz chodzę już praktycznie bez stresu, no chyba ze przede mną wizja wyrwania zęba-wtedy pełna panika. I masz rację z tym, że podejście dentystki jest bardzo ważne, jeśli jakaś do siebie zrazi małego dzieciaczka to koniec- strach na całe życie. Dlatego już teraz wiem, że ze swoimi dziećmi będę chodzić do tej mojej babki. Stara już jestem a ona dalej potrafi mówić: żabko, kochanie, niunia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my też dla synkaCytat:
za wizytę. mój zgrywus tez nawet nie drgnie na usg, ale teraz już przez to nie wariuję, bo często go czuję w ciągu dnia, więc wiem ze tak w ogóle to się rusza ![]() no pewnie, że bzdura. jedna może mieć mały brzuch a w środku wielkie dziecko tylko ułożone tak, że nie wybija za bardzo brzuszka i może mało wód a druga będzie miała wielki brzuch a w środku maleństwo. Chyba nie ma na to reguły, każdy jest inny. Skoro już o brzuchach mowa kupiłam sobie wczoraj centymetr i się wymierzyłam. Brzuch na wysokości pępka ma 84 cm. A w biodrach dalej metr więc nic nie przybyło
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3441 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
takze mnie nie podnieca to ze w zasadzie jestem wciaz chudsza niz przed ciaza (o 2 kg w tej chwili) i dotad przytylam tylko 3,5. po prostu moja startowa jest waga docelowa niejednej z Was Cytat:
w moim przypadku opcji nie bylo - i lecze trupka. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kocham sie na nie gapic. moj tez niecierpliwiec, ale wkoncu urzal i ... uwierzyl. niewierny Tomasz ![]() Cytat:
wrrrr
|
|
|
|
#3442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja też zmieniłam pracę w 5 miesiącu i szczerze mówiąc trochę obawiam się batalii z zusem jesli już w końcu będę musiała iść na zwolnienie. już tyle się o tym naczytałam, że stracha mam Cytat:
a jak będą się stawiac, to postrasz ich myszami
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
ooo matko... dopiero od niedawna moge uzywac mietowej pasty do zebow. wczesniej albo klasyczna sensodyne albo jakas dzieciowa - od miety odruch wymiotny tez mialam...
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziwne rzeczy się ze mną dzieją w tej ciąży
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
hehe też właśnie o tym pomyślałam: co odmówi pan kobiecie w ciąży? niech pana myszy zjedzą!
|
|
#3446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odruchy normalne, niestety też mam
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tak myślałam, ze trzeba prześwietlenie, więc nic z tego mam nadzieję, że wytrzyma do porodu i nie zaboli więcej.
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
moni_ka.g
za wizytę ![]() Ptaszysko16 no to rychło w czas Ci dali znać )Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- A z tym krwawieniem dziąseł to ponoć normalne, bo to ciążowa dolegliwość mi polecił dentysta paradontax, dobre niktowanie no i rumiane do płukania i jest trochę lepiej.
|
|
|
#3449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3450 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
, wczoraj wieczorkiem wróciłam z dziećmi z basenu ,położyłam spać i w ramach odpoczynku chciałam wejść na forum i za cholerę się nie dało .... Cytat:
tak już pisałam - z całego serca z całych sił !!!! Cytat:
Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę dla męża (- mój też czasami łapie "dowcip") za nową pracę ![]() za siusiaka !!!!!!!Cytat:
za wizytę i Kubusia śpiocha !![]() reszty mi nie zacytowało ..... więc to co pamiętam:malpka - zdrówka dla Julki . Kuba zaraził się ospą jak ninka miała niecałe 2 mies. -ale ona nie dostała. Pamiętam ,że miał niezłą radochę jak go smarowałam -udawał biedronkę .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

A na USG przed porodem pokazało, że ma 3,800kg...Zaczeła rodzic naturalnie, ale nie dało rady i musieli ją ciąć, a co najsmieszniejsze w ciązy przytyła tylko ok 6kg..., a dziecko samo 4,5...o łożysku, krwi, wodach nie wspomne- nie wiem jak to możliwe. Wiec ta waga, wielkośc brzucha a wielkośc dziecka to lipa;p
Bo to jakieś nauki chyba pobrac trzeba?

udanej imprezki
05.07.2008
trzymajcie kciuki żeby nie było cyrków jak z więzieniem
ALE mam swoją sprawdzoną dentystkę którą ubóstwiam, pomimo takiego 'se-se' podejścia do pacjenta w sensie może nie skacze z uwielbieniem na pacjenta i nie zasypuje go uśmiechami, bardziej zachowuje się jak mechanik, ale jest nieoceniona, rewelacyjny, mega dokładna - 100% profesjonalistki i to nie tylko moje zdanie, a mój tato w ogóle mógłby ją na rękach nosić bo tyle razy my zęby ratowała
(- mój też czasami łapie "dowcip")