Psychiatra - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-15, 22:47   #151
bess
Zakorzenienie

Dot.: Psychiatra

ja z tego powodu rzadko bywalam w szkole(.Liceum wymazalam z pamieci ,nie pamietam prawie nic i nikogo

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2007-03-30 o 17:58
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-15, 22:54   #152
Kawuśka
Zadomowienie

no niestety ja jestem na studiach , a mój stan sie pogarsza sesję zaliczam z trudem, a właściwie to jeszcze nie wiadomo czy zaliczam a kiedyś tak dobrze mi szło...
Kawuśka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 07:36   #153
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
ja z tego powodu rzadko bywalam w szkole( i jak na ironie nie chcialam tam byc a wlasnie dlatego przezimowalam sobie dodatkowy roczek) ale na studiach mi przeszlo.Liceum wymazalam z pamieci ,nie pamietam prawie nic i nikogo
wrzucili mnie do nowej grupy pół roku temu i wtedy to najbardziej się odezwało. Nie miałam nikogo, a moja stara grupa nie miała ze mną praktycznie żadnych zajęć. Moi starzy znajomi jacy by nie byli odeszli w zapomnienie a ja musiałam odnaleźć się w nowym otoczeniu. Na dodatek odnosiłam od początku wrażenie że nie bardzo chcą się integrować, bo sami ze sobą byli kiepsko zintegrowani. Zaczęłam opuszczać i opuszczać i stało się jak stało: 5 poprawek. Ale dzięki niesamowitemu wsparciu mojego TŻ jakoś idzie. 2 już za mną, zakonczone pozytywnie. teraz jeszcze trzy ale mam niesamowitego kopa, bo inni oblali to co ja zaliczyłam. A tak z uśmiechem spoglądali i niesmakiem jak wiecznie chodziłam z łzami w oczach. Myślę że mój strach powoli się rozładowuje dziewczyny. Wiem że za trochę wróci, ale to jak fale: przychodzi i odchodzi. Teraz mam eweidentny odpływ...
Stary 2007-02-17, 21:46   #154
Margaret90
Rozeznanie

Zdecydowałam...pójde sama. To moja choroba, jestem pozostawiona sama sobie, mam nadzieję, że mnie nie wygoni. Trzymajcie się cieplutko
Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 09:19   #155
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margaret90 Pokaż wiadomość
Zdecydowałam...pójde sama. To moja choroba, jestem pozostawiona sama sobie, mam nadzieję, że mnie nie wygoni. Trzymajcie się cieplutko
Na pewno nie wygoni
Bardzo dobrze, że zdecydowałas się pójść. Taka decyzja to juz pierwszy krok ku wyzdrowieniu
Trzymaj sie!

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 18:58   #156
Margaret90
Rozeznanie

Dziękuję czapeczkoelfa to już w czwartek a ja się boję bardziej niż przed sprawdzianami czy jakmis wystąpieniem...a mama chce, żebym zrezygnowała...czyżby się bała, że ma córke świra
Stary 2007-02-20, 19:02   #157
bess
Zakorzenienie

Pewnie sie boi,ze za duzo opowiesz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-20, 20:19   #158
Margaret90
Rozeznanie

Być może...może nasi rodzice nie chcą przyjąć do wiadomości, iż ich syn czy córka mają depresję, nerwicę czy inne zaburzenia. Ja zawsze słysze, że nie trzeba się wszystkim tak przejmować i stawiać czoła problemom, ale my sobie właśnie z tym nie radzimy...świat nas przytłacza.
Stary 2007-02-20, 20:21   #159
bess
Zakorzenienie

albo to dlatego ,bo za duzo siedzimy w domu.Trzeba wyjsc do ludzi
Stary 2007-02-20, 20:24   #160
Margaret90
Rozeznanie

Cytat:
Co to, to nie!
Stary 2007-02-20, 20:26   #161
bess
Zakorzenienie

Twoi nie daja Ci takich rad?To masz fajnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-20, 20:31   #162
Margaret90
Rozeznanie

Cytat:
Twoi nie daja Ci takich rad?To masz fajnie
Oj dają, dają...ale ja się upieram i zamykam się w pokoju. Nie lubię przebywać wśród ludzi kiedy nie mam ochoty, a tak sie składa, że w ogóle nie mam...szkoła to dla mnie koszmar wtedy chroni mnie tzw. ''szklany klosz''. Jedyne co słyszę to dzikus i dziwak ehhh....ile tutaj jest dziwaków?
Stary 2007-02-20, 20:32   #163
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja kocham siedzieć w domu

A tak przy okazji - objawy depresji spowodowane sa zmniejszoną ilością neuroprzekaźników w mózgu.Ludzie się nie znają i gadają,że to (takie samopoczucie i zachowanie)z nudów,z braku zajęcia czy z wymysłów.To jakiś absurd,jak ktos sam może mieć wpływ na to,co dzieje się w jego mózgu

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 21:25   #164
zanag
Raczkowanie

Cytat:
bo za duzo siedzimy w domu.Trzeba wyjsc do ludzi
hehehe... moi to by mnie najchętniej w domu zamknęli, bo ich zdaniem zbyt rzadko tu bywam... :P
nocowanie to za mało...?
zanag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 09:09   #165
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję czapeczkoelfa to już w czwartek a ja się boję bardziej niż przed sprawdzianami czy jakmis wystąpieniem...a mama chce, żebym zrezygnowała...czyżby się bała, że ma córke świra
Być może Twoja mama boi się opini innych ludzi[ jeśli mieszkacie w małym miasteczku gdzie nic nie da się ukryć], może obarcza się winą za Twój stan...może.....dlaczego jej o to nie spytasz ,dlaczego nie chce???

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Ależ ja kocham siedzieć w domu

A tak przy okazji - objawy depresji spowodowane sa zmniejszoną ilością neuroprzekaźników w mózgu.Ludzie się nie znają i gadają,że to (takie samopoczucie i zachowanie)z nudów,z braku zajęcia czy z wymysłów.To jakiś absurd,jak ktos sam może mieć wpływ na to,co dzieje się w jego mózgu
to tylko jedna z wielu teorii

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2007-02-27 o 21:38 Powód: Post pod postem.
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 09:32   #166
opolanka
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego właśnie większość ludzi zostaje psychologami bo mają ze soba problemy. Potrafią doskonale wczuć się w pozycję innych, w ich przeżycia, bo niewątpliwie doświadczali podobnych stanów. Uważam, że najlepszymi psychologami są osoby, które cierpiały na zaburzenia odżywiania, nerwicę czy depresję.

o rany po prostu na psychologie ida osoby takie jak inni- a kazdy ma problem, wiec chyba mowienie o tym, ze psychologowie maja problemy to troche nie tak. Kazdy jakies ma- psychologa tez nie omija ani depresja, a ni rozwod, ani molestowanie seksualne.
opolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 09:49   #167
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez opolanka Pokaż wiadomość
o rany po prostu na psychologie ida osoby takie jak inni- a kazdy ma problem, wiec chyba mowienie o tym, ze psychologowie maja problemy to troche nie tak. Kazdy jakies ma- psychologa tez nie omija ani depresja, a ni rozwod, ani molestowanie seksualne.
również tak myślałam do czasu........
Stary 2007-02-21, 10:38   #168
niv_
Zakorzenienie

Kiedyś chyba Maciej Sthur powiedział, że "niektóre osoby zamiast do psychologa idą na psychologię".
Stary 2007-02-21, 11:05   #169
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
również tak myślałam do czasu........
Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Kiedyś chyba Maciej Sthur powiedział, że "niektóre osoby zamiast do psychologa idą na psychologię".
Nie jest znowu tak źle
Ale są jednostki 'wybitne' - muszę przyznać.
Stary 2007-02-22, 15:28   #170
Margaret90
Rozeznanie

Byłam u psychiatry i mam zaburzenia depresyjno-lekowe. Wyszłam z garścią leków - Afobam, Cloranxen i xetanor.
Stary 2007-02-22, 15:31   #171
zanag
Raczkowanie

Cytat:
Byłam u psychiatry
... i jak wrażenia...?
moja wizyta z każdym dniem coraz bliżej a nogi coraz bardziej miękkie...
zanag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 15:43   #172
Margaret90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanag Pokaż wiadomość
... i jak wrażenia...?
moja wizyta z każdym dniem coraz bliżej a nogi coraz bardziej miękkie...
Jak wrażenia? hmm...kiedy usiadłam w poczekalni nie mogłam się uspokoić. Jakas kobieta w gabinecie strasznie krzyczała i płakała...przestraszyłam się, chciałam sobie pójśc, ale jakas pani do mnie zagadała. Zostałam...drzwi się otworzyły...moja kolej, zawahałam się, ale weszłam. Miłam łzy w oczach i cały czas wykręcałam butelke po wodzie. Zadawał mi pytania, odpowiadałam na nie, nic od siebie nie mówiąc, bo pewnie miałabym stwierdzoną depresję. Popytał się i przepisał leki. Było ciężko, ale warto. Trzymaj się ciepło, będzie dobrze, najgorszy jest ten pierwszy raz
Stary 2007-02-22, 21:01   #173
neska951
Zakorzenienie

zaproponował psychoterapię?
Stary 2007-02-23, 13:17   #174
tripka
Wtajemniczenie

To może i ja się wypowiem....ostatnio nie czuję się najlepiej,ostatnie pół roku było dla mnie bardzo stresujące i chyba nabawiłam się nerwicy...mam czasami różne stany lękowe,czuję się wtedy strasznie,a jak nie mam tych stanów-to boję się,że się pojawią.Postanowiłam udać się do psychiatry-idę we wtorek.To znaczy jest już trochę lepiej ze mną niż wtedy jak dzwoniłam się umówić-staram sie ze wszystkich sił panować nad sobą,powtarzać sobie,że wszystko jest dobrze,że nie ma się czego bać,że potarfię panować nad sobą...zaczęłam ćwiczyć jogę,staram się panować nad oddechem-to podobno bardzo ważne.Myślę,że to pomaga..poza tym biorę Persen Forte,piję Melisę,czasem na noc biorę Relanium.
Mimo,iż jest troszkę lepiej chcę iść do psychiatry,żeby dowiedzieć się,czy to nerwica czy może depresja,żeby mi doradził,jak sobie z tym radzić.jeśli chodzi o leki,to bardzo bym chciała tego uniknąć,ale jak lekarz stwierdzi,że to naprawdę konieczne,to trudno,spróbuję.Ale wydaje mi się,że tak jak już ktoś pisał,leki to tylko "dodatek",najważniejs za jest praca nad sobą,tego leki nie zdziałają,moga jedynie pomóc panować nad sobą.Uważam,że jeśli umysł potrafi doprowadzić człowieka do takich lęków,nastrojów,to potrafi też go z niego wyprowadzić,uspokoić....
Co do samego psychiatry to nie widzę w tym nic wstydliwego.Coraz więcej osób potrzebuje pomocy specjalisty,dla przykładu u tego psychiatry,do którego dzwoniłam nie było już miejsc,dopiero za tydzień.
Na zachodzie psychiatra to nic wstydliwego,żaden temat tabu.Choroby mentalne niestety u nas też będą się szerzyć,bo w takim świecie żyjemy,gdzie jest coraz więcej problemów,człowiek nie nadąża za tym wszystkim.
Stary 2007-02-23, 17:12   #175
Margaret90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
To może i ja się wypowiem....ostatnio nie czuję się najlepiej,ostatnie pół roku było dla mnie bardzo stresujące i chyba nabawiłam się nerwicy...mam czasami różne stany lękowe,czuję się wtedy strasznie,a jak nie mam tych stanów-to boję się,że się pojawią.Postanowiłam udać się do psychiatry-idę we wtorek.To znaczy jest już trochę lepiej ze mną niż wtedy jak dzwoniłam się umówić-staram sie ze wszystkich sił panować nad sobą,powtarzać sobie,że wszystko jest dobrze,że nie ma się czego bać,że potarfię panować nad sobą...zaczęłam ćwiczyć jogę,staram się panować nad oddechem-to podobno bardzo ważne.Myślę,że to pomaga..poza tym biorę Persen Forte,piję Melisę,czasem na noc biorę Relanium.
Mimo,iż jest troszkę lepiej chcę iść do psychiatry,żeby dowiedzieć się,czy to nerwica czy może depresja,żeby mi doradził,jak sobie z tym radzić.jeśli chodzi o leki,to bardzo bym chciała tego uniknąć,ale jak lekarz stwierdzi,że to naprawdę konieczne,to trudno,spróbuję.Ale wydaje mi się,że tak jak już ktoś pisał,leki to tylko "dodatek",najważniejs za jest praca nad sobą,tego leki nie zdziałają,moga jedynie pomóc panować nad sobą.Uważam,że jeśli umysł potrafi doprowadzić człowieka do takich lęków,nastrojów,to potrafi też go z niego wyprowadzić,uspokoić....
Co do samego psychiatry to nie widzę w tym nic wstydliwego.Coraz więcej osób potrzebuje pomocy specjalisty,dla przykładu u tego psychiatry,do którego dzwoniłam nie było już miejsc,dopiero za tydzień.
Na zachodzie psychiatra to nic wstydliwego,żaden temat tabu.Choroby mentalne niestety u nas też będą się szerzyć,bo w takim świecie żyjemy,gdzie jest coraz więcej problemów,człowiek nie nadąża za tym wszystkim.
Trzymam kciuki i ciesze się, że zdecydowałas się na wizytę. Nerwica...jak ja powiedziałam, że prawdopodobnie mi dolega to odpowiedział mi tak : ''nerwica to pojęcie względne'' zada Ci kilka podstawowych pytań, bedzie pisał coś na kartce, porozmawia z Tobą i stwierdzi co tak naprawde dolega. A masz jakieś objawy somatyczne typu: kołatanie serca, ucisk w głowie, nudności, biegunka? Depresja tak się nie objawia, chociaz równiez towarzyszą jej lęki. Bedzie dobrze, musisz tylko powiedzieć o wszystkim. Ja niestety nie powiedziałam, bo bałam się, że stwierdzi u mnie prawdziwa deprechę, tak to mam zaburzenia. Nie ma co się bać, pierwsze koty za płoty
Stary 2007-02-23, 17:28   #176
anestet-ka
Wtajemniczenie

ja rowniez mam nerwice, narazie nie leczę, ale czuję, że będę musiala, bo to się pogłębia...
objawy somatycznie, do tego stany lękowe;

najgorszy jest lęk przed śmiercią, czasami jest to tak silne uczucie, ze faktycznie zaczyna się ze mną cos zlego dziac, nie moge oddychac, serce mi wali jak oszalale, kłuje itd.
ma ktos podobny problem?

czuje sie jak wariatka momentami
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 18:06   #177
Margaret90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anestet-ka Pokaż wiadomość
ja rowniez mam nerwice, narazie nie leczę, ale czuję, że będę musiala, bo to się pogłębia...
objawy somatycznie, do tego stany lękowe;

najgorszy jest lęk przed śmiercią, czasami jest to tak silne uczucie, ze faktycznie zaczyna się ze mną cos zlego dziac, nie moge oddychac, serce mi wali jak oszalale, kłuje itd.
ma ktos podobny problem?

czuje sie jak wariatka momentami
Ja właśnie tak mam, lęk przed śmiercią, hipochondria i jeszcze kilka innych, lęków nie da się tak po prostu zniwelowac, trzeba je leczyć. Jeśli ogarnia Cię paniczny lęk zrób tak mi czasami pomaga: Nabierz powietrze pełnym brzuchem, zatrzymaj je przez chwilę i jak najwolniej wypuszczaj, powtarzaj tą czynność aż do skutku, jesli nie masz leków. Meliski i inne ziółka nic nie dają one sa jedynie na ''lekkie nerwy'' a nie na lęki, jak sadza niektórzy lekarze...trzeba podjać jak najszybciej jakiekolwiek działania w tej sprawie, bo będzie się pogłebiać jeszcze bardziej.
Stary 2007-02-23, 18:41   #178
tripka
Wtajemniczenie

Czasami mam takie objawy właśnie jak kołotanie serca,ból brzucha,fala gorąca,robi mi się słabo.
Ale co do Persenu i Melisy to uważam,że takie zioła zażywane przez dłuższy okres mogą pomóc,w każdym razie na pewno warto najpierw to spróbować+praca nad sobą.Nie chciałabym odrazu zażywać psychotropów...
Stary 2007-02-23, 18:44   #179
Margaret90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
Czasami mam takie objawy właśnie jak kołotanie serca,ból brzucha,fala gorąca,robi mi się słabo.
Ale co do Persenu i Melisy to uważam,że takie zioła zażywane przez dłuższy okres mogą pomóc,w każdym razie na pewno warto najpierw to spróbować+praca nad sobą.Nie chciałabym odrazu zażywać psychotropów...
A nie boli Cie brzuch po melisie? Ja niestety musze o juz ni żadne ziółka nie pomagaja, brałam nawet homeopaty na uspokojenie i nic mi nie pomagają. łykałam wiele tabletek uspokajających na bazie ziół i mogę powiedzieć jedno sa do niczego. Dzienna dawka zalecana to 3 tabletki a po 6, 7 dopiero szłam spać.
Stary 2007-02-23, 19:02   #180
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie boli Cie brzuch po melisie? Ja niestety musze o juz ni żadne ziółka nie pomagaja, brałam nawet homeopaty na uspokojenie i nic mi nie pomagają. łykałam wiele tabletek uspokajających na bazie ziół i mogę powiedzieć jedno sa do niczego. Dzienna dawka zalecana to 3 tabletki a po 6, 7 dopiero szłam spać.
Jeśli nie pomagają to oczywiście,trzeba zacząć brać coś mocniejszego.Nie boli mnie brzuch po Melisie..
Niewiem,narazie jestem na etapie "ziółek",zobaczymy co mi powie specjalista..

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości