![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra
ja z tego powodu rzadko bywalam w szkole(.Liceum wymazalam z pamieci ,nie pamietam prawie nic i nikogo
Edytowane przez bess Czas edycji: 2007-03-30 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
no niestety ja jestem na studiach , a mój stan sie pogarsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
wrzucili mnie do nowej grupy pół roku temu i wtedy to najbardziej się odezwało. Nie miałam nikogo, a moja stara grupa nie miała ze mną praktycznie żadnych zajęć. Moi starzy znajomi jacy by nie byli odeszli w zapomnienie a ja musiałam odnaleźć się w nowym otoczeniu. Na dodatek odnosiłam od początku wrażenie że nie bardzo chcą się integrować, bo sami ze sobą byli kiepsko zintegrowani. Zaczęłam opuszczać i opuszczać i stało się jak stało: 5 poprawek. Ale dzięki niesamowitemu wsparciu mojego TŻ jakoś idzie. 2 już za mną, zakonczone pozytywnie. teraz jeszcze trzy ale mam niesamowitego kopa, bo inni oblali to co ja zaliczyłam. A tak z uśmiechem spoglądali i niesmakiem jak wiecznie chodziłam z łzami w oczach. Myślę że mój strach powoli się rozładowuje dziewczyny. Wiem że za trochę wróci, ale to jak fale: przychodzi i odchodzi. Teraz mam eweidentny odpływ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Zdecydowałam...pójde sama. To moja choroba, jestem pozostawiona sama sobie, mam nadzieję, że mnie nie wygoni. Trzymajcie się cieplutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze, że zdecydowałas się pójść. Taka decyzja to juz pierwszy krok ku wyzdrowieniu ![]() Trzymaj sie! ![]()
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
Dziękuję czapeczkoelfa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Pewnie sie boi,ze za duzo opowiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
Być może...może nasi rodzice nie chcą przyjąć do wiadomości, iż ich syn czy córka mają depresję, nerwicę czy inne zaburzenia. Ja zawsze słysze, że nie trzeba się wszystkim tak przejmować i stawiać czoła problemom, ale my sobie właśnie z tym nie radzimy...świat nas przytłacza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
albo to dlatego ,bo za duzo siedzimy w domu.Trzeba wyjsc do ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Twoi nie daja Ci takich rad?To masz fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Oj dają, dają...ale ja się upieram i zamykam się w pokoju. Nie lubię przebywać wśród ludzi kiedy nie mam ochoty, a tak sie składa, że w ogóle nie mam...szkoła to dla mnie koszmar wtedy chroni mnie tzw. ''szklany klosz''. Jedyne co słyszę to dzikus i dziwak ehhh....ile tutaj jest dziwaków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja kocham siedzieć w domu
![]() A tak przy okazji - objawy depresji spowodowane sa zmniejszoną ilością neuroprzekaźników w mózgu.Ludzie się nie znają i gadają,że to (takie samopoczucie i zachowanie)z nudów,z braku zajęcia czy z wymysłów.To jakiś absurd,jak ktos sam może mieć wpływ na to,co dzieje się w jego mózgu ![]() ![]()
#164 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-02-27 o 21:38 Powód: Post pod postem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o rany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
również tak myślałam do czasu........
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś chyba Maciej Sthur powiedział, że "niektóre osoby zamiast do psychologa idą na psychologię".
![]()
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale są jednostki 'wybitne' - muszę przyznać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
Byłam u psychiatry i mam zaburzenia depresyjno-lekowe. Wyszłam z garścią leków - Afobam, Cloranxen i xetanor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
zaproponował psychoterapię?
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
To może i ja się wypowiem....ostatnio nie czuję się najlepiej,ostatnie pół roku było dla mnie bardzo stresujące i chyba nabawiłam się nerwicy...mam czasami różne stany lękowe,czuję się wtedy strasznie,a jak nie mam tych stanów-to boję się,że się pojawią.Postanowiłam udać się do psychiatry-idę we wtorek.To znaczy jest już trochę lepiej ze mną niż wtedy jak dzwoniłam się umówić-staram sie ze wszystkich sił panować nad sobą,powtarzać sobie,że wszystko jest dobrze,że nie ma się czego bać,że potarfię panować nad sobą...zaczęłam ćwiczyć jogę,staram się panować nad oddechem-to podobno bardzo ważne.Myślę,że to pomaga..poza tym biorę Persen Forte,piję Melisę,czasem na noc biorę Relanium.
Mimo,iż jest troszkę lepiej chcę iść do psychiatry,żeby dowiedzieć się,czy to nerwica czy może depresja,żeby mi doradził,jak sobie z tym radzić.jeśli chodzi o leki,to bardzo bym chciała tego uniknąć,ale jak lekarz stwierdzi,że to naprawdę konieczne,to trudno,spróbuję.Ale wydaje mi się,że tak jak już ktoś pisał,leki to tylko "dodatek",najważniejs za jest praca nad sobą,tego leki nie zdziałają,moga jedynie pomóc panować nad sobą.Uważam,że jeśli umysł potrafi doprowadzić człowieka do takich lęków,nastrojów,to potrafi też go z niego wyprowadzić,uspokoić.... Co do samego psychiatry to nie widzę w tym nic wstydliwego.Coraz więcej osób potrzebuje pomocy specjalisty,dla przykładu u tego psychiatry,do którego dzwoniłam nie było już miejsc,dopiero za tydzień. Na zachodzie psychiatra to nic wstydliwego,żaden temat tabu.Choroby mentalne niestety u nas też będą się szerzyć,bo w takim świecie żyjemy,gdzie jest coraz więcej problemów,człowiek nie nadąża za tym wszystkim.
#175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Wtajemniczenie
|
ja rowniez mam nerwice, narazie nie leczę, ale czuję, że będę musiala, bo to się pogłębia...
objawy somatycznie, do tego stany lękowe; najgorszy jest lęk przed śmiercią, czasami jest to tak silne uczucie, ze faktycznie zaczyna się ze mną cos zlego dziac, nie moge oddychac, serce mi wali jak oszalale, kłuje itd. ma ktos podobny problem? czuje sie jak wariatka momentami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Czasami mam takie objawy właśnie jak kołotanie serca,ból brzucha,fala gorąca,robi mi się słabo.
Ale co do Persenu i Melisy to uważam,że takie zioła zażywane przez dłuższy okres mogą pomóc,w każdym razie na pewno warto najpierw to spróbować+praca nad sobą.Nie chciałabym odrazu zażywać psychotropów...
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niewiem,narazie jestem na etapie "ziółek",zobaczymy co mi powie specjalista..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.