|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Ciastek nie ścinaj
Dziewczyny czy butle MAM te antykolkowe mają w smockzu dziurke odpowietrzającą? Dzis udało mi się wcisnąc małemu 50ml herbatki, jestem w szkoku tylko szkoda ze tam sie zapowietrza i babluje, wolałabym żeby powietrze uchodziło. Udało się bo 1) podawałam mu i pozwalałam zerwac w TV 2) zrobiłam herbatkę rumiankową i odrobiną cukru. Chyba na tym etapie można delikatnie osłodzić? 50 ml to juz coś, ale On ma cug, te 50 w kilka łyków bąbnął, to ja wiem czemu tak z cycka szybko się najadaLinka próbujesz jeszcze dawać butlę? Odciągasz jeszcze laktatatorem? |
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Sol-a Twój tż nie ma dziś przypadkiem imienin? Co do ubranek do chrztu, to sukienkę i dodatki przywiezie moja mama, a ja dziś będę licytować płaszczyk Bo sobie wczoraj uświadomiłam, że w grudniu raczej zimno będzie i sweterek nie wystarczy ![]() Taki mam na oku: http://www.ebay.co.uk/itm/Pretty-Whi...c71b0c8&_uhb=1 a jak się nie uda, to ten: http://www.ebay.co.uk/itm/3-6-months...bc3c97b&_uhb=1 Wybrałam rozmiar 3-6 i mam nadzieję, że nie będzie za duży
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-11-21 o 10:47 |
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak ja mam krecone to ja niwiem. Bo chciała bym tak na króciutko, zeby odrazu z koloru zejsc.... Mam odrosty akurat... Nie tak an chlopaka ale tak do ucha..... i niewiem. Musiała bym chyba prostowac co? bo bym wyglądąła jak szogun z takimi loczkami
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zamówiłam parasolki do wózków i prześcieradła z gumką do łóżeczka 70x140 cm. Kolor parasolek nie jest idealny, ale idealnych nie znalazłam. Oryginalne do Jedo są 2x droższe, a do Chicco chyba nie ma wcale.
W każdym razie mam następny temat z głowy. Przydałby się tylko jeszcze jeden pokój.
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... przez to wypadanie włosów garściami porobiły mi się zakola na skroniach
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz mnie to wkurza. Włosy zapuszczalam sprooc zasu. Ale nieraz sciełam i jakos zylam.... WIem tylko z ejak bym sciela na krotko to bym nie prosowała(bez sensu bylo by je wtedy niszczyc skoro scieła bym by je uratowac) i zeszła bym chyba z koloru. Tz mowi ze odrosty mało sie roznią od terazniejszej spranej czerni. WIec moze bym dała rade.... Wtedy byly by super . zaraz wstawie zdj jak bym chciała sciąc
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Ja włosy ścięłam. Miałam do łopatek, a teraz mam do ucha i chyba jeszcze zetnę, tak prawie na chłopaka. Nie wiem, czy wypadają mi przez to mniej, bo raptem minął tydzień, ale taki krótki, "wypadnięty" włos to mniejszy problem niż długi kłak. I nawet estetyczniej wygląda na umywalce/koszulce/stole/sofie/etc, o ile takie coś może być w ogóle estetyczne A Tobie Ciastek, radziłabym skonsultować to z fryzjerem, bo bez sensu byłoby ścinać włosy po to, by codziennie je prostować. Najlepsza dla młodych mamuś fryzurka to taka, która robi się sama
|
|
|
|
#2410 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też postaram wrzucić fryzurkę jaką chce mieć |
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
cos takiego
tylko bez grzywki
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Chyba tak. |
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
miałam 2 lata temu na boba sciete. Super było ale mialam je znioszczone bo blond
![]() jak wrociłam do brazu i one troche odrosły i nie prostowałam tylko sie kreciły to wygladay nawet fajne. Wtedy to byla moja pierwsza przygoda z cg.
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie
![]() Ciastek, co to jest cg? Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-11-21 o 11:10 |
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a granulatu nie daję, tylko zaparzam lekko koszyczek rumianku, musi być lekko osłodzony, dałam na czubeczek łyżeczki |
|
|
|
|
#2418 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale dzisiaj pospałyśmy, istne szaleństwo. Luśka obudziła się o 7 więc ją wzięłam do siebie, przytuliłam i tak pospałyśmy do 10 ![]() Cytat:
![]() my USG mieliśmy tylko raz, później tylko pediatrzy jej te bioderka oglądali i nic nie mówili o konieczności powtarzania kontroli. Usłyszałam, że jak na USG wszystko było dobrze, to nie ma potrzeby powtarzać, wystarczy że je pediatra kontrolnie obejrzy Cytat:
![]() Cytat:
a najszybciej i najprościej to zrobić w tortownicy sernik na zimno, udekorować owocami (np. winogronami) i zalać galaretką Cytat:
Teraz pewnie zaczęło do małego docierać więcej bodźców, więcej słyszy i może go to trochę przerażać, za jakiś czas pewnie się z tym oswoi Cytat:
może być po szczepieniuCytat:
Cytat:
![]() ja wszystkie kurteczki mam na Luśkę nieco za duże (głównie w rękawach), ale to nic nie przeszkadza, bo rękawy się podwija i po sprawie, a zawsze starczą na dłużej Cytat:
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas jakiś szit jest i dlatego trzeszczą.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
rano humor zepsuł mi telefon od Tzta.. w drodze do pracy padł mu samochód.. z racji, że to kawał drogi od nas zawiózł do jakiegoś miejscowego mechanika i w związku z tym jesteśmy lżejsi o 300 funtów co do włosów to też musze obciąć, bo sa dosłownie wszędzie a jak myje je to cały zlew jest zapchany ![]() Haniu bardzo podoba mi się ten drugi płaszczyk, śliczny jest i cenowo do zaakceptowania
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradźcie jaki kolorek sobie wziąć, mięta czy łososiowy?
http://allegro.pl/niesamowicie-kobie...758653981.html
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
dziś znowu obudziłam się z bólem głowy, na szczęście przeszło mi po kawiewidać że wizaż nie działał bo mało się działo wczoraj wieczorem Cytat:
a pojemnik i ja u pumci zostawiłam (zostawiłam też drugi u bratowej następnego dnia ) więc i ja mam pretekst do odwiedzin![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobry pomysł tylko mam za mało takich pojemników, kupiłam zasuwane woreczki i mrożę w nich po dwie porcjęjabłko zmiksowane a dynie w kawałkach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
agunia.....absolutnie mięta!!
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ide do fryzjera. nadrobie was potem
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę 1:1 dla mięty i łososiowego, to czekam na dalsze opinie
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia mi się bardziej podoba łosoś, ale wydaje mi się, ze do Twojej urody obojętnie jaki kolor wybierzesz i tak będzie ok.
|
#2428 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mądrzejszy od teściowej![]() sernik na zimno z kupionymi biszkoptami polany galaretka ![]() Cytat:
ojjjj nam tez by sie przydał ![]() Cytat:
kiedy nie wiem ale ja chętnie ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- fajne te sweterki aga chyba zgapię a tak mi się przypomniało ze kiedyś byłam na babskim wieczorze w knajpie i z przyjaciółką ubrałyśmy identyczne sweterki, obie kupiłyśmy je tego samego dnia niezalezienie od siebie, nie muszę chyba pisać jakie miałyśmy branie
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-21 o 11:59 |
|||
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę, sprzedawcy na all powinni nam prowizję płacić ![]() wzięłam miętę, jednak sama też jestem do niej bardziej przekonana ![]() aaahaha właśnie sobie pomyślałam, że jakbyś kupiła ten sweterek Ty i Pumcia też, to musimy się umówić, żeby ja założyć na spotkanie kupiłam jeszcze małej http://allegro.pl/show_item.php?item=2792445496 http://allegro.pl/show_item.php?item=2784337995 http://allegro.pl/show_item.php?item=2798067836 i chyba najwyższy czas sobie odwyk od allegro zrobić
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-21 o 12:01 |
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem za miętą
![]() u nas te panele trzeszczą w wielu miejscach bo są położone na drewnianą stara podłogę.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

2) zrobiłam herbatkę rumiankową i odrobiną cukru. Chyba na tym etapie można delikatnie osłodzić? 50 ml to juz coś, ale On ma cug, te 50 w kilka łyków bąbnął, to ja wiem czemu tak z cycka szybko się najada

Bo sobie wczoraj uświadomiłam, że w grudniu raczej zimno będzie i sweterek nie wystarczy 

a granulatu nie daję, tylko zaparzam lekko koszyczek rumianku, musi być lekko osłodzony, dałam na czubeczek łyżeczki
to samo jak czymś zaszeleszczę... może nie za każdym razem tak jest, ale dość często.