Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 11:49   #4111
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A najlepsze było jeszcze w szpitalu. Nasza jamniczka nazywa się Nokia i zdarzyło mi się w szpitalu do Antosia kilka razy powiedzieć "Cichutko Nokunia". Było mi tak głupio i miałam nadzieję, że sąsiadka obok nie skumała tego, bo zawsze szybciutko poprawiałam się, że niby to powiedziałam " Cichutko Niuniek".

Ja to mam też ten problem że mówię do Mateusza jak do dziewczynki, mało tego że powiem na przykład do Kropka: daj mi ją, lub zrób jej herbatkę. Ja nie raz wyskoczę do niego: Księżniczko moja kochana, lub dziewczynka mamusi
Stary 2012-11-21, 11:51   #4112
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
co za wstyd. nawet liczyć nie umiem
wszystkiego najlepszego dla córci.
Żaden wstyd po prostu nie nadążamy już zliczać tych tygodni bo tak szybko zapingalają

Wszystkiego dobrego dla Kubunia

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:52   #4113
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Mamusie, czy jest szansa na przygarnięcie mnie do Waszego grona?

Tak Opowiedz coś o Was
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:52   #4114
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Co za idioci. Przecież wypisanie takiego świstka to minut roboty. Ta księgowa to jakaś wredna suka musi być.
A wypłata kolegi... żenada, na pewno bym dłużej w takiej firmie nie pracowała. To oni nawet minimalnej nie mieli?

Najlpeszego dla Kubusia i Sonieczki

Dziękujemy

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:54   #4115
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dzięki. Mój Jaś czas od czasu kicha i nie wiem przypadkiem czy to nie od suchego powietrza w ogrzewanym mieszkaniu. Czy któraś tez taki miała z Dzidzią?
Dzidzie często kichają co wcześniej już kilka z nas potwierdziło moja kilka razy dziennie więc raczej nie ma się czym martwić.
Stary 2012-11-21, 11:55   #4116
anesh_
Zakorzenienie

Katiem biedny Pawełek...

Cytat:
Cześć.
No ej - Jaś też chce Panne Która chętna?

Dzisiaj w nocy budził się co 2,5 h głodny jak wilk. Zaczyna zjadać po 70 ml. A teraz usypia w bujaczku.

Dziewczyny które maja ubezpieczenia grupowe - trzeba iśc osobiście do pracy i to załątwić czy można wysłać TŻ?
I czy żeby złozyć wniosek o becikowe potrzeba mieć pesel?
Zależy jakie masz ubezpieczenie jak masz w PZU możesz załatwić przez internet, tylko zadzwoń do pracy i nr ubezpieczenia muszą Ci dać. I zeskanowany akt urodzenia i dowód swój.

Do becikowego nie trzeba peselu.
Stary 2012-11-21, 11:56   #4117
afternoon
Rozeznanie

Kraven, Filip kicha kilka razy dziennie regularnie dzieci w ten sposób oczyszczają nosek.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:57   #4118
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzisiaj była pani pediatra na patronażu. Nie znałam jej wcześniej, ale bardzo pozytywne wrażenie wywarła na mnie pani doktor. Rozmawiałyśmy min. o szczepianiach, które nas czekają za 3 tygodnie. Chyba zdecyduję się na te 5w1. Poleciła mi też pneumokoki. Sama nie wiem czy się zdecydować, ale na razie skłaniam się ku temu, aby jednak małego zaszczepić. Pamiętam, że chyba niektóre z Was szczepiły przeciwko nim, prawda?
też tak będziemy szczepić, dzidziuś mojej koleżanki złapał pneumokoka wiec wole małego na nie zaszczepić.
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
sterimar baby
też to mam ale boje się małemu psikać bo wydaje mi sie ze jest tam za duże ciśnienie, ale jak wy używacie to muszę spróbować.
Cytat:
Dzięki. Mój Jaś czas od czasu kicha i nie wiem przypadkiem czy to nie od suchego powietrza w ogrzewanym mieszkaniu. Czy któraś tez taki miała z Dzidzią?
mój kicha, myślę ze to nic niepokojącego, czasem pewnie troszkę pokarmu cofnie mu się do noska i stąd to kichanie
Stary 2012-11-21, 12:10   #4119
madziar_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
wspolczuję przeżyć związanych z przebiegiem ciąży, porodem ale cieszę się że juz jest dobrze i że Ala to oczko w głowie i wynagradza wszystkie cierpienia i przeżycia przez które musialaś przejśc
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Witaj,

No proszę, to już mamy trzecią Alicję na wątku nie sądziłam, że to imię będzie takie popularne, ale widać staje się modne. Piękne imię w każdym razie ja też mam Alicję.
Współczuję przeżyć. Niektóre mamusie mają taki ciężki start, a jak słyszę jakie problemy wiążą się z porodem naturalnym to zaczynam uważać, że dzieci powinny przychodzić tylko przez cesarkę, a naturalnie tylko na wyraźne życzenie matki. Ile to mniej stresu, bólu i komplikacji...
Alka miała być od zawsze Wszystkie Alicje to takie fajne dziewczyny

Cytat:
Bardzo współczuję przeżyć podczas porodu. Najważniejsze, że to, co najgorsze, macie już za sobą.
Najgorsze już za nami, a z każdym dniem jest coraz lepiej.

Kilka razy też powiedziałam do mojej Alicji "cichutko fafuniu" (Fafo to pies moich rodziców)

Właśnie dziś chyba kończę bój o mój pokarm dla małej. Od samego początku były problemy z laktacją. Od kilku dni laktatorem prawie nic już nie udaje mi się ściągnąć
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:13   #4120
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Jaki problem?
Nie zawsze chce mi psikać, tak jakby się coś blokowało. Może po prostu miałam pecha i trafiłam na wadliwy egzemplarz?

Cytat:
Ostatnio poruszałyśmy tutaj temat kichania i okazało się, że większość maluszków wątkowych tak ma, więc nie jest to powód do zmartwień.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Ja to mam też ten problem że mówię do Mateusza jak do dziewczynki, mało tego że powiem na przykład do Kropka: daj mi ją, lub zrób jej herbatkę. Ja nie raz wyskoczę do niego: Księżniczko moja kochana, lub dziewczynka mamusi
Buahahaha też dobre. Biedny Matiś.

Ja to w ogóle długo żyłam w sfeminizowanym świecie. W domu rodzinnym mama, babcia, ciocia; w szkołach byłam w klasach, w których było tylko 3-4 chłopaków, a na studiach na całą uczelnię ani jednego studenta-faceta. Jak zaczęliśmy pomieszkiwać razem z TŻ to dzielnie zwalczał moje mówienie o nas ( o mnie i o nim) w wersji żeńskiej typu "Skoro posprzątałyśmy ( lub zjadłyśmy, wróciłyśmy itd.)". Teraz już znacznie rzadziej ma to miejsce, ale jeszcze czasami jak dłużej pobędę z moją mamą to potrafię tak powiedzieć. Dodam jeszcze tylko ( w odniesieniu do tego życia w kobiecym otoczeniu), że ucieszyłam się bardzo, gdy dowiedziałam się, że nasz maluszek będzie chłopcem, bo ileż można ciągle wśród tych bab. Chociaż nie powiem... gdzieś tam marzy mi się w przyszłości, mimo wszystko, córeczka.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-11-21 o 12:14
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:21   #4121
kraven
Zakorzenienie

Oj coś przewrażliwioną mamą jestem. Ale mimo mojej wiedzy jestem teraz przede wszystkim mamą i musze się wszystkiego uczyć

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 12:29   #4122
Dearlie
Zakorzenienie

Mój robaczek znowu dzisiaj śpi! najpierw przed 12 zasnął na prawie godzinkę. Przed 13 obudził się na butlę i dalej zasnął. Ktoś mi dziecko w nocy podmienił czy co? Tzn. nie żebym narzekała!!! Absolutnie nie!

Cytat:
Oj coś przewrażliwioną mamą jestem. Ale mimo mojej wiedzy jestem teraz przede wszystkim mamą i musze się wszystkiego uczyć
Kochana nic się nie martw, większość z nas tutaj na wątku, zachowuje się dokładnie tak samo jak Ty. To wszystko jest dla nas tak nowe, że nie ma się co dziwić. Całe szczęście, że są wśród nas także doświadczone mamy, które mogą nas troszkę uspokoić w tych naszych panikach.

Mi nawet w szpitalu jedna położna powiedziała, że ja to będę jedną z tych przewrażliwionych i nadgorliwych mamuś, ale co tam...

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-11-21 o 12:31
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:37   #4123
kraven
Zakorzenienie

Dearlie widze że nasze dzieci podobne. Mój budzi się na jedzenie, później godzina czuwania i 1,5 - 2 h snu. I dalej od nowa

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:43   #4124
sandra23s
Zadomowienie

moja mała cos marudna dzisiajchyba zaczyna jej ta szyna doskwierac,bo jak jej sciagne to cichutka i buziak jej sie cieszya usg kontrolne dopiero 7 grudnia.mam nadzieje,ze juz bedzie dobrze
a mnie boli brzuch jak na @ ale narazie nic....

a to Pola z okazji 11 tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9646.jpg (92,5 KB, 34 załadowań)

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:51   #4125
fiolusiek
Zakorzenienie

witajcie

Staś zapłakał przy wkłuciu za każdym razem. Pielęgniarka jak usłyszała, że nie biorę szczepionki 5w1 to popatrzyła na mnie jakbym robiła Małemu wielką krzywdę. Zdecydowaliśmy na zwykłe szczepienia, bez pneumo, przynajmniej na razie.
Boję się reakcji Małego po tym szczepieniu
Na usg bioderek lekarze robili waszym Maluszkom usg głowy i brzuszka
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:52   #4126
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, padłam z tych przejęzyczeń

Ja do Melci na szczęście nie mówię inaczej niż powinnam, ale za to do TŻa mi się zdarza. Mamy psa Maxa i często właśnie rzuci mi się 'Max, cicho!' 'Max, musisz zrobić jedzenie' No i odwrotnie 'Michał, siad!', itp.

A. No i cieszę się, że sposób na główkę pomogł Tylko Iwoncia jeszcze nie napisała jak to u Alanka
Stary 2012-11-21, 12:53   #4127
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
witajcie

Staś zapłakał przy wkłuciu za każdym razem. Pielęgniarka jak usłyszała, że nie biorę szczepionki 5w1 to popatrzyła na mnie jakbym robiła Małemu wielką krzywdę. Zdecydowaliśmy na zwykłe szczepienia, bez pneumo, przynajmniej na razie.
mojej robili usg bioderek i nerek

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:55   #4128
colds
Zakorzenienie

Mam pytanie. Wczoraj miałyśmy szczepienie, kupa była normalna. Natomiast dzisiaj jest zielona. To może być od szczepienia albo coś?
Stary 2012-11-21, 12:56   #4129
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
biedna odsypia teraz?

Odsypia, ja niestety jeszcze nie odespalam,bo rano przyjechala kuzynka jak mala spala,potem ja nakarmilam,jak porzadnie zasnela to odlozylam do lozeczka i chwile na wizazu posiedzialam.Posszlam spac,jeszcze nie zdazylam zasnac i mala się obudzila.Lezalam sobie 18 min dokladnie...
Teraz sobie je Glodomorek!Dobrze,że mam siostre,bo. W innym przypadku nawet obiadu bym nie miala...

A tak poza tym to tz idzie na l4,bo jednak cos się dzieje,jakis ucisk na krag w kregoslupie... Mam nadzieje,że wszystko bedzie dobrze.

Majeczka od rana ma znowu pproblemy z brzuszkiem,ciagle baczki ppuszcza z wielkim wysilkiem!

Wszystkiego dobrego dla Giuli,Kubusia i Soni!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 13:01   #4130
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Wczoraj miałyśmy szczepienie, kupa była normalna. Natomiast dzisiaj jest zielona. To może być od szczepienia albo coś?
tak, może to być reakcja na szczepionkę

witam nową mamusię i tulę w związku z przeżyciami

ja to mam sny, sniło mi się dzisiaj, że znowu byłam w ciąży i urodziłam uwaga 24 dzieci

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:04   #4131
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Na początek może dodam, że jestem z Wami prawie od samego początku. Meldowałam się jakoś na początku, jednak problemy ciążowe nie dały mi szans na wkręcenie się w wątek. Później doszłam do wniosku, że wszystkie jesteście tak zżyte, iż trudno będzie do Was dołączyć.

Trochę o nas: mam na imię Magda i 12 września urodziłam Alicję. Całą ciąże znosiłam fatalnie, od samego początku były jakieś problemy. W 30 tc wylądowałam na patologii z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem. Udało się powstrzymać akcję porodową i ostatnie 6 tygodni przeleżałam w domu na podtrzymaniu, z zakazem jakiegokolwiek chodzenia. Poród sn - wywoływany, ale oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Reanimowali mnie z powodu b. silnego krwotoku. Po 2 dniach na dokładkę 2 transfuzje krwi.

Na początku bycie mamą przerosło mnie. Nie radziłam sobie zupełnie. Wszystko było nie tak jak miało być. Morze wylanych łez i totalna bezsilność. Pierwszy miesiąc najchętniej wymazałabym z pamięci. Dzisiaj jest już dobrze, świata poza Alką nie widzę i jakoś muszę dawać radę. Ogarnęłam to wszystko także dzięki podczytywaniu Was.
Biedna.Dobrze,że już wszytko w porzadku!

I milo nam,że pomoglysmy Ci w dojsciu do siebie!
Stary 2012-11-21, 13:05   #4132
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Na początek może dodam, że jestem z Wami prawie od samego początku. Meldowałam się jakoś na początku, jednak problemy ciążowe nie dały mi szans na wkręcenie się w wątek. Później doszłam do wniosku, że wszystkie jesteście tak zżyte, iż trudno będzie do Was dołączyć.

Trochę o nas: mam na imię Magda i 12 września urodziłam Alicję. Całą ciąże znosiłam fatalnie, od samego początku były jakieś problemy. W 30 tc wylądowałam na patologii z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem. Udało się powstrzymać akcję porodową i ostatnie 6 tygodni przeleżałam w domu na podtrzymaniu, z zakazem jakiegokolwiek chodzenia. Poród sn - wywoływany, ale oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Reanimowali mnie z powodu b. silnego krwotoku. Po 2 dniach na dokładkę 2 transfuzje krwi.

Na początku bycie mamą przerosło mnie. Nie radziłam sobie zupełnie. Wszystko było nie tak jak miało być. Morze wylanych łez i totalna bezsilność. Pierwszy miesiąc najchętniej wymazałabym z pamięci. Dzisiaj jest już dobrze, świata poza Alką nie widzę i jakoś muszę dawać radę. Ogarnęłam to wszystko także dzięki podczytywaniu Was.
Witam Cię i ja z moją Alicją Najważniejsze że już wszytko ok Ja też dopiero niedawno ogarnęłam się w prawie w 100% i zrozumiałam jak kocham moją dziewuszkę

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej,

No proszę, to już mamy trzecią Alicję na wątku nie sądziłam, że to imię będzie takie popularne, ale widać staje się modne. Piękne imię w każdym razie ja też mam Alicję.
I to wszystkie 3 urodzone w przeciągu 10 dni
madziar_ka a gdzie fotki na wpisowe???
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No to u nas identycznie... gdyby nie ta hipoteka... to mieszkalibysmy u mamusi
My też :P Ale raczej na wynajmie, bo do mamusi 160km a do teściowej 90. Raczej ciężko byłoby do pracy dojeżdżać.

Cytat:
Ala też kicha, po kilka razy pod rząd. Jakoś się tym nie przejmuję. Po tatusiu to ma

Cytat:

Alka miała być od zawsze Wszystkie Alicje to takie fajne dziewczyny
My jeszcze rozważaliśmy Maję i Agnieszkę. Ale Alicja najładniej zgrywa się z nazwiskiem

Cytat:

Ja to w ogóle długo żyłam w sfeminizowanym świecie. W domu rodzinnym mama, babcia, ciocia; w szkołach byłam w klasach, w których było tylko 3-4 chłopaków, a na studiach na całą uczelnię ani jednego studenta-faceta. Jak zaczęliśmy pomieszkiwać razem z TŻ to dzielnie zwalczał moje mówienie o nas ( o mnie i o nim) w wersji żeńskiej typu "Skoro posprzątałyśmy ( lub zjadłyśmy, wróciłyśmy itd.)". Teraz już znacznie rzadziej ma to miejsce, ale jeszcze czasami jak dłużej pobędę z moją mamą to potrafię tak powiedzieć. Dodam jeszcze tylko ( w odniesieniu do tego życia w kobiecym otoczeniu), że ucieszyłam się bardzo, gdy dowiedziałam się, że nasz maluszek będzie chłopcem, bo ileż można ciągle wśród tych bab. Chociaż nie powiem... gdzieś tam marzy mi się w przyszłości, mimo wszystko, córeczka.
W sfemnizowanym świecie to zyje mój Tata - 4 córki i 6 wnuczek narazie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
witajcie

O rany, jakbym to ja tam była na tym szczepieniu. Miałam identycznie, poczułam się jak wyrodna matka. Czyżbyś była w mojej przychodni? Jesteś z samego Rzeszowa?
Tylko bioderek.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość

ja to mam sny, sniło mi się dzisiaj, że znowu byłam w ciąży i urodziłam uwaga 24 dzieci
Ale jakie becikowe by było

Moje dziecko szaleje po karuzelą Czy Wasze dzieciaczki jak się cieszą to też tak rzucają nogami jakby podskakiwały? Bo moja to normalnie leżący kangur jest

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-21 o 13:12
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:09   #4133
aniolek21
Przyczajenie

Dziekuje Dziewczyny za mile slowa. Jestescie Kochane . jezeli chodzi o kichanie Waszych dzieci to mi lekarz powiedzial ze to normalne bo dzieci po prostu nie potrafia sobie jeszcze podlubac w nosku i dlatego kichaja zeby sie oczyscil
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:10   #4134
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

piszę z małym przy cycu, czytam na bieżąco ale jak tylko chce odpisywac to płacz :p nie pocytuje ale odp.na to co zapamiętałam

ja tez sie przejęzyczam ;p i zamiast Szymek to mówię per Suzi i tak wszyscy u mnie w domu

co do peselu przy becikowym nie musiałam mieć - peel po 2 tyg.przyszedl dopiero a my zalatwialismy becikowe zaraz po powrocie ze szpitala

w temacie wody morskiej mam dwie: disnemar (dozowanie jest delikatniejsze, tzn ze nie strumien nie leci tak gwaltownie, ale trzeba dwa razy psiknac) i sterimar baby (atomizera tez nie moglam opanowac :p i pare razy jak maly sie ruszyl to prysnelo na twarz :/ ten jest skuteczniejszy bo dalej dochodzi i lepiej rozrzedza to co jest w środku, ale dozowanie dla mnie bylo mordęgą a mały mi płacze jak aplikuje sterimar,przy disnemarze jest spokojny)

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:10   #4135
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Dziekuje Dziewczyny za mile slowa. Jestescie Kochane . jezeli chodzi o kichanie Waszych dzieci to mi lekarz powiedzial ze to normalne bo dzieci po prostu nie potrafia sobie jeszcze podlubac w nosku i dlatego kichaja zeby sie oczyscil

Oliwka sobie zawsze kichnie na mokro, jak tatuś się nad nią pochyli czasami przydalyby się wycieraczki do okularów

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:12   #4136
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj nas nie było, mieliśmy intensywny dzień. Najpierw zakupy z Małym ( w końcu chyba pierwszy raz po porodzie coś sobie kupiłam - bluzkę i czapkę).A po powrocie Filip był nie do wytrzymania - marudził, rzucał cyckiem, płakał, kopał nóżkami, mierzyłam mu temperaturę , wszystko ok, podejrzewam problemy brzuszkowe. Zasnął o 1 w nocy. Ledwo na oczy dzisiaj patrzymy. Także Filip podobnie jak jego wybranka Majeczka, dla której przesyłamy całusy

Z książeczek polecam też http://www.fabrykawafelkow.pl/edukac...zka-canca.html.

Rozumiem, że wątek zostaje? ( nie mam zaproszenia do klubu ani na maila).

Miłego dnia
Biedny Filipek!Wiem jak się meczyliscie!Również buziaczki przesylamy!
Stary 2012-11-21, 13:18   #4137
colds
Zakorzenienie

Cytat:

O, dzięki

Mi dzisiaj się śniło, że Melka z łóżeczka WYSZŁA i czekała na mnie na korytarzu
Stary 2012-11-21, 13:18   #4138
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Jeszcze wczorajszy Filipek:
Sslicznosci! I widze,że mama Filipka tak samo jak mama Majeczki uwielbia braze i beze.Caly dom mamy w tych odcienieach!Nawet tynk zewnetrzny.
Stary 2012-11-21, 13:21   #4139
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się dzisiaj śniło, że biegałam po sklepach i szukałam pieluch, a w żadnym ich nie było!

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

W sfemnizowanym świecie to zyje mój Tata - 4 córki i 6 wnuczek narazie
Fakt, biedulek. Aż mi się przypomniało jak kilka tygodni temu w TV było głośno o czworaczkach czy pięcioraczkach, które gdzieś tam się urodziły i w dodatku same dziewczynki. Mój TŻ tak siedzi i ogląda wywiad ze szczęśliwym tatusiem... siedzi i patrzy i nagle mówi do telewizora... "Stary, Ty to masz przerąbane".

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj się śniło, że Melka z łóżeczka WYSZŁA i czekała na mnie na korytarzu
Co jeden sen to lepszy. Pamiętam, gdy w ciąży opowiadałyśmy sobie o naszych dziwacznych snach związanych z naszym stanem, a tu proszę... maluszki na świecie, a sny jeszcze dziwniejsze.
Stary 2012-11-21, 13:23   #4140
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jaką wode morską polecacie dla noworodka?
My. Mamy marimer w sprayu.
Ktos pisal,że mozna dokupic zakrapiacz w aptece,że latwiej się aplikuje.My na razie radzimy sobie z ta w sprayu.Mala placze dopiero jak jej odciagam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości