Na Wspólnej część V - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 20:21   #1231
5b5d99de58a13445bbbddfb9cef436b5e5bc9934_64ac8d7278bfa
Konto usunięte

Dot.: Na Wspólnej część V

Wojtek jak godo po śluńsku
5b5d99de58a13445bbbddfb9cef436b5e5bc9934_64ac8d7278bfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 20:29   #1232
cherry_flamme
Zakorzenienie

[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;37728384]Wojtek jak godo po śluńsku [/QUOTE]

Yhy, jak to jest śląski, to ja jestem słoniem

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 20:51   #1233
5b5d99de58a13445bbbddfb9cef436b5e5bc9934_64ac8d7278bfa
Konto usunięte

Mój śląski czy jego ?Jeśli chodzi o mój śląski ja mieszkam na śląsku,ale urodziłam się w innym województwie.No a jego cóż..chyba faktycznie pozostawia wiele do zyczenia
5b5d99de58a13445bbbddfb9cef436b5e5bc9934_64ac8d7278bfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 08:54   #1234
Asienka187
Zakorzenienie

A ja nie znam żadnego Ślązaka i nigdy na śląsku nie byłam, więc dla mnie brzmi ok
Stary 2012-11-21, 10:19   #1235
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;37729039]Mój śląski czy jego ?Jeśli chodzi o mój śląski ja mieszkam na śląsku,ale urodziłam się w innym województwie.No a jego cóż..chyba faktycznie pozostawia wiele do zyczenia [/QUOTE]
czyli jesteś gorol
a ja pół-gorol, bo Ojciec Ślązak a mama Scyzoryk
Stary 2012-11-21, 11:00   #1236
Eva2
Rozeznanie

Wojtek urodził się w Katowicach - KLIK, więc coś tam godoć powinien
Eva2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 11:02   #1237
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Roman mnie powalil

najpierw no kochanie co to jest, jak misiaczek jakis

za chwile ta go do kąta, usiadl przed obrazkiem, to lałam , oddychaj, pomysl, gdzie z jego temperamentem

a na koncu : cos Ty kobieto zrobila??? i cyk na glowe pol tynku

ale jak to ludzi mozna naciagnac, o żabke sie zabil prawie

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 13:42   #1238
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Pół odcinka było o wywaleniu sztucznych kwiatków zabierających energię, a po tej całej przemianie i tak stały w rogu w wielkim wazonie
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 14:24   #1239
yls
Zadomowienie

GG do yls

mnie to zastanawia- w dobie internetu.. gdzie WSZYSTKO w sieci można znaleźć, to jak można wydawać od ręki "tysiące funtów" na takiego "specjalistę"??
Oczywiście rozumiem, że to może i daje rezultaty- choć się tym nie interesuję, ale noż kurka.. siadam do kompa, poczytam, poszperam.. Zobaczę co warto, co nie i wtedy zamawiam usługę, a nie tak na żywioł.. Jakby miała naście lat..
Cudowna serialowa rzeczywistość..
Stary 2012-11-21, 22:13   #1240
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
A ja nie znam żadnego Ślązaka i nigdy na śląsku nie byłam, więc dla mnie brzmi ok
Urodziłam się i mieszkam na Śląsku, chociaż ani moja rodzina stąd nie pochodzi, ani nikt z otoczenia nie mówi gwarą, ale nawet ja wiem, że ''kocham cię'' po sląsku to ''jo ci przaja'', a nie ''kochom cię'' Tak samo wkurza mnie stwierdzenie, że ''mama, jak typowa śląska kobieta zajmowała się domem''. To takie upowszechnianie stereotypów, które mają z prawdą niewiele wspólnego. Chociaż na co dzień nie jestem ''czepialska'', to w tej scenie najbardziej wkurzało mnie to, ze grał w niej facet, który przecież na Śląsku się wychowywał i przynajmniej to nieszczęsne ''kocham cię'' mógł powiedzieć poprawnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg duck.jpg (46,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzin dybry.jpg (51,6 KB, 45 załadowań)

Stary 2012-11-22, 01:04   #1241
guszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yls Pokaż wiadomość
mnie to zastanawia- w dobie internetu.. gdzie WSZYSTKO w sieci można znaleźć, to jak można wydawać od ręki "tysiące funtów" na takiego "specjalistę"??
a nie tak na żywioł.. Jakby miała naście lat..
Cudowna serialowa rzeczywistość.
.
ale Honoratka taka właśnie jest - nieziemsko naiwna, co czasami mnie doprowadza do rozstroju, a tych scen z feng-projektantką nie mogłam znieść - przewijałam

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Urodziłam się i mieszkam na Śląsku, chociaż ani moja rodzina stąd nie pochodzi, ani nikt z otoczenia nie mówi gwarą, ale nawet ja wiem, że ''kocham cię'' po sląsku to ''jo ci przaja'', a nie ''kochom cię'' Tak samo wkurza mnie stwierdzenie, że ''mama, jak typowa śląska kobieta zajmowała się domem''. To takie upowszechnianie stereotypów, które mają z prawdą niewiele wspólnego. Chociaż na co dzień nie jestem ''czepialska'', to w tej scenie najbardziej wkurzało mnie to, ze grał w niej facet, który przecież na Śląsku się wychowywał i przynajmniej to nieszczęsne ''kocham cię'' mógł powiedzieć poprawnie
heh dzięki za podrzucenie właściwych tekstów, ja jako gorol nie zorientowałabym się, ale dla kogoś ze Śląska to musiało być mega rażące. Zresztą jeśli silą się na wątek z jedną najpopularniejszych gwar w Polsce (w sensie najbardziej rozpoznawalną) to mogliby się skonsultować i poprawnie zaprezentować, a nie budować stereotypy... jak właśnie z tą śląską kobietą, zresztą ona wcześniej chyba mówiła, że oboje rodzice pracowali w kopalni? (nie chce mi się sprawdzać, ale tak mi się wydawało), a potem wyjechała z tym domem...
fakt, że grał to akurt aktor ze Śląska jest tym bardziej żenujący - nie musi znać gwary, ale mógł się przyłożyć i to sprawdzić...

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Pół odcinka było o wywaleniu sztucznych kwiatków zabierających energię, a po tej całej przemianie i tak stały w rogu w wielkim wazonie
co za spostrzegawczość - muszę zwrócić na to uwagę , ale wątek był denny...

a jak Wam się podobała impreza w akademiku ? zaczęła się chyba już w południe taka jasność z okien biła...sztuczność znów!

ogólnie ostatnio nudzi mi się serial...Ada taka przewidywalna, na Ewę i jej rozterki nie mogę patrzeć, tak samo na Zuzę, której na szczęście nie ma, co tam jeszcze? no tylko Danka i Marek zostają, ale odkąd sfinalizowali ich tańce to też nic się nie kroii..

czy tylko ja jestem taka znudzona?

a nie ma żadych zapowiedzi/streszczeń nowych?

Edytowane przez guszka
Czas edycji: 2012-11-22 o 01:07
guszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 01:29   #1242
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guszka Pokaż wiadomość
a jak Wam się podobała impreza w akademiku ? zaczęła się chyba już w południe taka jasność z okien biła...sztuczność znów!
Ja to w ogóle myślę, że Ola powinna była donieść na kolegę narkomana, który nie tylko sam się narkotyzuje, ale także udostępnia te substancje innym Przynajmniej pozbyłaby się konkurencji na studiach

Stary 2012-11-22, 07:19   #1243
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:

heh dzięki za podrzucenie właściwych tekstów, ja jako gorol nie zorientowałabym się, ale dla kogoś ze Śląska to musiało być mega rażące. Zresztą jeśli silą się na wątek z jedną najpopularniejszych gwar w Polsce (w sensie najbardziej rozpoznawalną) to mogliby się skonsultować i poprawnie zaprezentować, a nie budować stereotypy... jak właśnie z tą śląską kobietą, zresztą ona wcześniej chyba mówiła, że oboje rodzice pracowali w kopalni? (nie chce mi się sprawdzać, ale tak mi się wydawało), a potem wyjechała z tym domem...
fakt, że grał to akurt aktor ze Śląska jest tym bardziej żenujący - nie musi znać gwary, ale mógł się przyłożyć i to sprawdzić...

co za spostrzegawczość - muszę zwrócić na to uwagę , ale wątek był denny...

ogólnie ostatnio nudzi mi się serial...Ada taka przewidywalna, na Ewę i jej rozterki nie mogę patrzeć, tak samo na Zuzę, której na szczęście nie ma, co tam jeszcze? no tylko Danka i Marek zostają, ale odkąd sfinalizowali ich tańce to też nic się nie kroii..

czy tylko ja jestem taka znudzona?

a nie ma żadych zapowiedzi/streszczeń nowych?
Nie tylko, pisałam o swoim znudzeniu kilka stron wcześniej. Teraz oglądam głównie Monka, chyba, że jest odcinek, który widziałam, to przełączam na NW.

Poza tym Olka i ci jej znajomi tak mnie pasjonują, jak Ewka z Borysem
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 07:38   #1244
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam okazję być w kilku akademikach (jestem w trakcie studiów) i żaden tak nie wyglądał! ja nie wiem czym oni się inspirowali... wydaje mi się ,że po prostu trochę zmienili trochę wystrój nowego mieszkania Igora i Magdy bo ta wyspa z kuchni taka podobna była.

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 12:24   #1245
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
miałam okazję być w kilku akademikach (jestem w trakcie studiów) i żaden tak nie wyglądał! ja nie wiem czym oni się inspirowali... wydaje mi się ,że po prostu trochę zmienili trochę wystrój nowego mieszkania Igora i Magdy bo ta wyspa z kuchni taka podobna była.
Ja byłam nawet w takich ''luksusowych'', nowych akademikach, a i tak dlaeko im było do tego z NW Podoba mi się nawet wątek ze znajomymi.

Stary 2012-11-22, 13:55   #1246
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:

Cytat:
o tym samym pomyślałam! nie wiem, może warszawskie akademiki mają inny standard- jak na Stolycę przystało, ale nigdzie "u siebie" nie widziałam takich cudów..

i też mi się wydaje że to zmieniony nieco wystrój u Igora i Magdy
Stary 2012-11-22, 19:34   #1247
ola_offspring
Raczkowanie

Cytat:
Taaak, mi się skojarzyły te półki i wkomponowane w nich wejście z przedpokoju do "salonu"
Stary 2012-11-22, 21:17   #1248
TOMORROW
Zakorzenienie

nie wiem, czy już ktoś o tym pisał, ale czemu Ewa od wielu odcinków chodzi w tej samej bluzce? 1 dnia to kręcili?
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 22:07   #1249
Eva2
Rozeznanie

Fajna scena dzisiaj byla, jak Olka rodzicom opowiadala, że najpierw się zjarali, potem nawalili a potem wywalili tv przez okno
Stary 2012-11-22, 22:41   #1250
ola_offspring
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eva2 Pokaż wiadomość
Fajna scena dzisiaj byla, jak Olka rodzicom opowiadala, że najpierw się zjarali, potem nawalili a potem wywalili tv przez okno
"Mareczek - Dobra Rada" w sumie to nie wiedziałam o tym soku pomidorowym xD
Stary 2012-11-23, 08:31   #1251
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
no padlam z tego, a Marek na to : telewizor juz moglas sobie darowac

ona im na tacy prawde, a oni

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2012-11-23, 12:28   #1252
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Urodziłam się i mieszkam na Śląsku, chociaż ani moja rodzina stąd nie pochodzi, ani nikt z otoczenia nie mówi gwarą, ale nawet ja wiem, że ''kocham cię'' po sląsku to ''jo ci przaja'', a nie ''kochom cię''

Nigdy bym nie pomyślała, że mogą mieć takie znaczenie. W pierwszej chwili pomyślałam o czymś negatywnym w stylu "ja ci zara dam" .
Stary 2012-11-23, 12:49   #1253
guszka
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam nawet w takich ''luksusowych'', nowych akademikach, a i tak dlaeko im było do tego z NW Podoba mi się nawet wątek ze znajomymi.
oj to prawda!i te drewniane podłogi....

Cytat:
padłam, wreszcie coś zabawnego!! ale z tym wyrzucaniem z akademika to też pojechali...
Cytat:
Napisane przez ola_offspring Pokaż wiadomość
"Mareczek - Dobra Rada" w sumie to nie wiedziałam o tym soku pomidorowym xD
ja też nie, a tyle lat w akademiku się mieszkało, trzeba wypróbować skuteczość
Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
no padlam z tego, a Marek na to : telewizor juz moglas sobie darowac
ona im na tacy prawde, a oni
świetny był...i mina na to tej laski...
guszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 17:35   #1254
vecka
Raczkowanie

"Na Wspólnej": kolejne zawirowania w życiu bohaterów serialu

Data publikacji: 23 listopada 2012 Data aktualizacji: 23 listopada 2012
Opisy odcinków 1679-1682 ODCINEK 1679

Wojtek i jego ojciec w areszcie
Wojtek i jego ojciec w areszcie

Ewa ma ogromne poczucie winy – Borys (Oleg Sawkin) nie siedziałby w więzieniu, gdyby nie prosiła go o pomoc w odzyskaniu pieniędzy od Wiśniaka! Hofferowa dzwoni do Oksany (Magdalena Nieć) i prosi ją o spotkanie. Pyta czy Borys ma obrońcę i proponuje pomoc znajomego adwokata. Kiedy Oksana dowiaduje się, jaki był powód aresztowania Borysa - jest wściekła! To przez Ewę jej syn stracił ojca!

Ola z kolegami siedzi w pubie i pije do późna. Rozmarzona słucha opowieści Oliviera (Mikołaj Roznerski)… Tymczasem zmarznięta Dagmara (Dorota Kuduk) wciąż czeka na nią przed blokiem! Spotyka ją wracający do domu Zimiński i zabiera do mieszkania. Kiedy Ola w końcu przychodzi, jest mocno wstawiona. Rodzice żądają od niej wyjaśnień – co ona wyprawia?! I jak mogła tak potraktować koleżankę?!

Wojtek (Wojciech Błach) i jego ojciec (Jerzy Król) wciąż nie wracają z meczu. Pani Szulc (Elżbieta Okupska) i Żaneta bardzo się denerwują – może mieli jakiś wypadek?! Kobiety obdzwaniają wszystkie szpitale… Nagle Sabina dostaje telefon z policji – jej mąż i syn zostali zatrzymani! Tymczasem Wojtek z ojcem trafili do jednej celi i… wciąż się kłócą! Kiedy mężczyźni zaczynają się szarpać - policjanci muszą znowu interweniować!

ODCINEK 1680

Żaneta i Wojtek
Żaneta i Wojtek

Rano Szulcowie wychodzą z aresztu. Wojtek jest zły na Żanetę - wręcza jej mandat do zapłacenia. Szulc nawet nie patrzy na syna… Ziębowie zapraszają panią Sabinę na pożegnalny obiad. Przychodzi też Wojtek. Zaczyna tego żałować, kiedy okazuje się, że jest też jego ojciec… Kiedy zasiadają przy wspólnym stole, kolejna awantura wydaje się nieunikniona!

Dominik (Mateusz Gąsiewski) prosi Renatę (Marta Jankowska), żeby się nim zaopiekowała! Wyjaśnia, że jego siostra wyjeżdża za granicę - a on ma być odesłany do rodziny z Kalisza… Chłopak nie chce wyjeżdżać! Renata negocjuje z jego siostrą. Sprawa komplikuje się, gdyż dziewczyna wynajęła już mieszkanie. Żeby Dominik mógł zostać, musiałby zamieszkać u Renaty i Sławka…

Do Igora dzwoni Maja (Agnieszka Żulewska)! Nowak nie odbiera, więc dziewczyna odwiedza go w redakcji. Igor jest totalnie zaskoczony. Maja, czując się niezręcznie, wychodzi. Igor wybiega za nią i wyjaśnia, że nie mogą się widywać. On kocha Magdę… Maja jest zaskoczona – nie wiedziała, że Igor ma kogoś! Wieczorem do Nowaka dzwoni jego redakcyjny kolega, Darek. Prosi o telefon do Mai. Jest nią oczarowany…

ODCINEK 1681

Pierwszy egzamin Oli
Pierwszy egzamin Oli

Darek błaga Igora o numer telefonu Mai – musi się z nią umówić! Nowak reaguje nerwowo – ale w końcu ulega prośbom kolegi… Po pracy Igor wraca do domu z prezentem dla Magdy (Karolina Nolbrzak). Dziewczyna jest zachwycona piękną bransoletką - ale podejrzewa, że ukochany musiał coś przeskrobać… Jak na złość do Igora znowu dzwoni Maja! Z pretensjami, że przekazuje obcym kontakt do niej…

Ola ma dziś pierwszy egzamin na studiach prawniczych. Jest mocno zdenerwowana - mało umie! Podczas egzaminu Zimińskiej udaje się ściągnąć kilka odpowiedzi od Konrada (Igor Obłoza). Dagmara krytykuje ją za to. Sprzeczkę koleżanek przerywa Olivier - zaprasza je na weekendową imprezkę. Ola ma ochotę - ale Daga kategorycznie odmawia! Młoda Zimińska jest zła. Koleżanka znowu psuje jej szyki…

Ewa poprosiła Agnieszkę (Katarzyna Walter) żeby, jako prawnik, dowiedziała jak wygląda sytuacja Borysa. Okazuje się, że Orłow jest oskarżony o zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem i grozi mu dożywocie! Na dodatek Borys absolutnie nie chce zeznawać! Ewa jest przerażona… Olszewska zgadza się przejąć sprawę Orłowa, ale pod jednym warunkiem - Ewa musi go skłonić do mówienia!

ODCINEK 1682

Borys w więzieniu
Borys w więzieniu

Dagmara postanawia wyprowadzić się od Oli – uważa, że nie ma sensu dłużej komplikować sobie wzajemnie życia… Na uczelni Konrad proponuje młodej Zimińskiej kawę - przypomina, że jest mu to winna, bo dał jej ściągać na egzaminie. Kiedy wychodzą, spotykają Oliviera. Przystojniak ponownie nalega, żeby Ola przyjechała do niego na imprezę. Bardzo mu na tym zależy…

Borys dzwonił z więzienia do Ewy. Hofferowa jest podenerwowana - Orłow myśli, że ona pomaga mu z miłości! Po południu do biura Ewy przychodzi Artur (Janusz Chabior). Przysięga, że absolutnie nie doniósł na Orłowa – byłby ostatnim draniem! Pyta Ewę, czy umówi się z nim. Hofferowa prosi, żeby dał jej trochę czasu…

Andrzej umawia się z Jagodą (Magdalena Różańska). Chce zobaczyć jej ostatnie poprawki w projekcie. Kiedy spotykają się w kawiarni, Brzozowski wręcza Jagodzie zaskakujący prezent! W miłej atmosferze Andrzej opowiada pani architekt o swoim trudnym dzieciństwie… Kiedy wychodzą z kawiarni, nagle do Wolskiej podbiega złodziej i wyrywa jej torebkę! Andrzej rzuca się na łobuza i udaremnia kradzież! Jagoda zaprasza rannego wybawcę do swojego mieszkania…
vecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 21:51   #1255
AtomowaBomba
BAN stały

Czy wam też tvn player nie działa? Polecą reklamy ale filmik już nie ;( Nie mam jak nadrobić tgo badziewia ;(
AtomowaBomba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 11:45   #1256
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Sorki, ze się tak wtrącam znienacka

Oglądam 'Na wspólnej' z przerwami tzn są miesiące w których oglądam każdy odcinek, a są miesiące w których w ogóle nie oglądam i mam 'luki'

Możecie mi po krótce wyjaśnić:

a)co sie stało z Grześkiem, ze nagle zniknął z serialu?
b)co było z Renatą,ze nagle pojawiła się w serialu? Jak było wytłumaczone jej nagłe pojawienie się?
c) dlaczego Agnieszka i Rafał się rozstali? chodziło o to, że on miął niby romans z uczennicą?
d) wiem, ze swego czasu Ewa była z tym facetem (rosjaninem? ukraińcem? zapomniałam jego imienia), dlaczego się rozstali? widziałam, ze on teraz wrócił
e)Wiem, ze Maks wyjechał do stanów kiedyś. Dlaczego? I dlaczego pokłócił się z Filipem, który mu tego nie mógł zapomnieć?

Z góry dzięki za wyjaśnienie

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 11:57   #1257
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

no to tak bylo :

Grzesiek wyjechal do pracy i tam sie okazalo, ze w cos sie wplatal, ale w sumie w dobrej sprawie i musieli go ukryc, w sumie juz nie pamietam czy to jako swiadek koronny

a Zaneta tu zostala, potem dostala wiadomosc, z enie zyje, zrobili mu pogrzeb, a za jakis czas dostala foty, ze ona ma nowa rodzine i dziecko

Renata sie pojawila nagle, po tym jak chyba w wpadku stracila synow, z mezem juz nie chciala byc i tak osiadla kolo rodzicow

Rafal zdradzil Agnieszke z kolezanka z pracy

Ewa byla z Borysem, pojawila sie jego zona i tez Ewe zdradzil z nia, wiec sie rozstali, ale teraz znow za nia lata

Maks wyjechal z dziewczyna Kumiko chyba do Nowej Zelandii i wrocil niedawno, bo podobno ona sie w jakims facecie zabujaja i zaciazyła

jak cos pokrecilam, to prosze o poprawke

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2012-11-24, 12:20   #1258
ahmily
Zakorzenienie

a z Filipem się pokłócił, bo wrócił i nagle sprzedał całą Fabrykę
Stary 2012-11-24, 13:15   #1259
dudipopka
kobieta za ladą

a ten akademik to jakby mieszkanie Maksa po małej przeróbce

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 16:59   #1260
Eva2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Ewa byla z Borysem, pojawila sie jego zona i tez Ewe zdradzil z nia, wiec sie rozstali, ale teraz znow za nia lata
oglądam na wspólnej na bieżąco a nie wiedziałam że Borys zdradził Ewę z byłą żoną

Edytowane przez Eva2
Czas edycji: 2012-11-25 o 17:00
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości