|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
A w ogóle to mój Antek nadal od tej 13 śpi.
To do niego niepodobne, bo ostatnie kilka dni, zasypiał na tak długo dopiero ok. 16. Aż przed chwilą podeszłam i sprawdziłam czy oddycha ( wiem, wiem głupia jestem ). Powiem Wam, że oduczyłam się o tego, że mam chwilę dla siebie. Dziwnie się czuję nie mając co ze sobą zrobić, bo już w tym czasie co śpi to zdążyłam ogarnąć mieszkanie, wstawić pranie, wypić kawę, obiad mam od wczoraj... no dziwnie jakoś.
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Iwa nie jestem z samego Rz, teraz mieszkam 60 km od A Ty skąd jesteś
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-21 o 14:38 |
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Colds tak to pewnie reakcja poszczepienna
Ale macie sny normalnie Boze jaka mam marde dzisiaj w domu nic zrobic nie moge doslownie.. sam nie wie czego chce..
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Dziołszki
jak możecie mówić per ona o poważnych mężczyznach naszych księżniczek Ja kilka razy do Sonii zawołałam Klaudusiu no cóż to pewnie dlatego, że Klaudia częście było przeze mnie wymawiane.Boszzz, też wam się dzisiaj nic nie chce, ta mgła jest tak przytłaczająca, a wczoraj jak wracaliśmy z break dance'a to taki piękny wieczór, niebo gwiaździste a dzisiaj szaro buro i ponuro, normalnie padam na twarz, obiecałam sobie coś porobić ale jakoś się nie umiem zebrać do kupy. Sonia śpi, bo lubi robić sobie drzemki po przyprowadzeniu siostry z przedszkola
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-11-21 o 14:50 |
|
|
|
#4148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekujemy o z kergoslupem to wspolczuje i mam nadzieje, ze bedzie dobrze. u mnie tata ma z tym problem. tydzien przed urodzeniem Giulii przeszedl juz druga operacje. zrobila mu sie przepuklina tam, 3 lata temu mial po lewej stronie teraz po prawej. najgorsze w tym wszystkim jest ta poznijesza rehabilitacja. Cytat:
my jutro idziemy do pediatry po skierowanie na usg bioderek konrtolne, i niech obejrzy mi te szorstki policzki
|
||
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty gdzie robiłaś bioderka
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczna!
|
|
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
CZEŚĆ dziewczynki!
ile naskrobałyście - masakra ![]() postaram się to szybko nadrobić, ale najpierw krótki raport tego co u nas ![]() w poniedziałek Baka była szczepiona - zdecydowaliśmy się na tą 5w1 i pneumokoki w końcu ![]() w przychodni była z... tatusiem, bo ja akurat zajęcia miałam. Muszę Wam powiedzieć, że byli bardzo dzielni, chociaż z relacji M wynika że mała wylała strumień łez znalazła ukojenie w ramionach taty, ale mimo wszystko już Mu zapowiedziałam, że ja tego nie zniosę i będzie z Mała on chodził poza płaczem na szczęście obyło się bez żadnych skutków ubocznych za to mamy inny problem: Basiulka często nam ulewa, czasami tak chluśnie że zalewa przy okazji siebie, rodziców i łóżko często jej się nie odbija, ale top przez to że jeszcze w ciągu jedzenia zaczyna "wymiotować"... ma któraś podobnie? nie wiem czym to może być spowodowane i jak temu zapobiegać? czy ona nie czuje że jest już najedzona i więcej jej nie wejdzie do brzuszka i z przejedzenia zwraca? ehhh.. to jest jedyny problem z naszą córeczką... |
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam Byliśmy dopiero w sumie raz u neurologa, dlatego, że Mały po urodzeniu miał wrodzone zapalenie płuc i kłopoty z oddychaniem, a każde dziecko które miało takie problemy dostaje skierowanie do poradni neurologicznej. Mam nadzieję, że wszystko z nim będzie ok
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Filusia a na jakim mleku jest Mała Mamy podobny problem, pediatra dziś powiedział, że trzeba to przeczekać, bo póki dziecko przybiera to nic się nie dzieje. Może spróbuj Małej zagęszczać mleczko![]() Staś jest na Bebilonie Comfort, który jest niby gęstszy, ale i tak ulewa. W poniedziałek to jak chlusnął niczym fontanna
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krystiankowi też się często ulewa i wymiotuje- teraz już rzadziej. Przyczyną wymiotów było właśnie przejedzenie, bo je, zwymiotuje i dalej chce jeść, nawet jak go brzuszek boli.... Ale staram się go karmić tak na oko i jest o wiele lepiej. Fakt, że ulewa mu się, ale już nie ma już tak często wymiotów. Po odstawieniu od piersi daje mu smoka i jest ok. Wydaje mi się, że po prostu chce sobie possać. U nas zazwyczaj po jedzeniu ładnie się odbija, ale mimo to ulewa... |
|
|
|
|
#4154 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() może spróbuj dawać jeść bardziej w pionie? u nas się to sprawdziło, czasami zapuści fontannę, ale już nie za każdym razem
|
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ślicznusia Cytat:
Nam tylko usg bioderek Cytat:
Niezły wynik Cytat:
Dołączam się,też mam w mieszkaniu brąze i beże,uwielbiam te kolorki. Byłyśmy na spacerze,mała dosypia na balkonie,ja w międzyczasie wyprasowałam pranie,poukładałam ciuchy,jeszcze muszę podłogę przemyć.
|
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas na szczęście ulewanie sie skonczylo
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
A szukam czegoś fajnego na allegro. Jakąś bluzę i spodnie. Na mikołajki chcę Jej kupić
|
|
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, próbowałam nadrobić od samego rana ale nie dam rady, może jak Tż wróci z pracy wieczorem to zajmie się Maksem
![]() Miałam wczoraj wizytę u pediatry od samego rana nie było łatwo.Maksio sobie obsunął godziny karmienia w nocy, że nakarmiłam go zamiast o 12 to o 11 a później wypadało karmienie na 14 czyli godzinę wizyty tak więc jak już pojechałam do rodziców (bo przychodnia jest za ich blokiem) i nakarmiłam pół godzinki wcześniej bo znając swojego Ropucha w czasie badania była by awantura nie chciało mu się odbić a musiałam już wychodzić do przychodni tak więc poszłam bez odbicia a taam Lekarka taka troszkę niesympatyczna ale konkretna babka, powiedziała, że plastry nie pomagają na przepuklinę tak więc nie radzi kupować ale mam Go kłaść jak najczęściej na brzuszku wtedy jest prawie pewne, że się wchłonie samo i przy okazji problem z kupkami zniknie bo dziecko sobie przez leżenie na brzuszku masuje i jelitka lepiej pracują. Mój klocuszek waży juz 5400 ale nie wiem dlaczego nikt go nie mierzył więc nie wiem ile ma długości, sama muszę zmierzyć ![]() I tak ogólnie to jest ok ![]() Zaszczepiłam go przy okazji 5w1 czyli w jedno i drugie udko biedactwo, temperatury nie ma, wkłucia nie czerwienieją więc jest dobrze.A ja wiedziałam, że pisząc o @ że jeszcze nie mam i się nie spodziewam dostane lada chwila no cóż 11 miesięcy było przerwy ![]() Mam nadzieje, że mimo klubu będziecie tutaj zaglądać a nie wszystko tam pisać bo mimo, że ja się mało udzielam to lubię czytać i od czasu do czasu coś skrobnąć ![]() ![]() Wieczorem koło 19 miał okropny napad płaczy ale aż do tego stopnia, że ledwo co łapał oddech i robił się czerwony strasznie, napinały mu się mięśnie brzuszka. Myślę, że mógł to być napad kolki? Podałam mu herbatkę z kopru, wypił 30 ml i popuszczał troszkę bączków i po 45 minutach płakać przestał. Mam nadzieję, że dzisiaj już tak nie będzie miał. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-11-21 o 15:53 |
|
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Na nfz
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz idę do przychodni na Fredry i tam mi się podoba, bo wszystko jest na godziny i lekarze pilnują, żeby pacjenci nie przychodzili później lub wcześniej |
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenka z tymi plastrami to różnie bywa, bo tak jak pisałam, chrześnicy mojego TŻta po plasterku zrobił się ładny pępuszek. Tylko nie przykleja się go samemu, bo musi to zrobić osoba, która się zna na tym.
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze miałam okazję być w poradni chirurgii dziecięcej przy szpitalu na Lwowskiej (byliśmy na lapisowaniu pępuszka bo się brzydko goił) i muszę powiedzieć że też było ok. I też na nfz W ogóle wyznaję zasadę że jak mogę iść na nfz to idę. Oczywiście co innego jak jest natychmiastowa konieczność, a nie ma terminów to i nie ma wyjścia i się idzie prywatnie. Ale jak tylko mogę to korzystam. I tu nie chodzi o kasę tylko o zasady. W końcu prawda jest taka, że wizyty na nfz wcale nie są za darmo - opłacam je przecież swoimi składkami A Alicja jest w miejscach publicznych tak grzeczna i spokojna, że mogłabym z nią pół dnia w przychodni siedzieć. Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-21 o 16:19 |
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie dwa dni, bo w niedzielę pracowałam, jak wróciłam to nie miałam już siły nawet czytać. Nadrabiałam Was nockami, ale ja nie mam możliwości odpisania niestety, dobrze że czytać mogę to mam się czym zająć. Wczoraj też zleciał mi dzień tak szybko.. Oby tak szybko zleciała ta paskudna zima ![]() Gda - kupiłam tą książkę którą polecałaś, zaczęłam wczoraj czytać, ciekawie się zapowiada. Wprawdzie ja nie mam jak dotąd problemu z kolkami, ale sądzę że może się przydać, bo mały często marudzi. A jak się u Ciebie sprawdziła? Faktycznie te 5 S tak błyskawicznie działa?? My nadal walczymy z katarem, choć wydaje mi się, że już go mniej jest. Też mam sterimar, ale faktycznie ciężko się nim operuje, mały też dostał po twarzy parę razy jak się poruszył, a i ten wytrysk jest taki mocny, że ja się po prostu boję mu wciskać do noska.. Kupiłam też inhalator, ale jak dotąd używaliśmy go raz.. Skończyły się nam kropelki i zamówiłam teraz coś co się nazywa zabłocka mgiełka solankowa, czytałam że fajnie się sprawdza. Ale jeszcze nie przyszła. Poza tym wkurza mnie ta frida, bo ciężko czasem wyciągać te gluty zasysając ustami. Ale dziś dostałam katarek więc zaraz zrobimy pierwszą próbę odkurzaczem. Jak powiedziałam TŻ-towi że coś takiego kupiłam i że to się do odkurzacza podłącza spojrzał na mnie jak na głupią Dziś w nocy sam miała zatkany nos, wiec go postraszyłam, ze mu odciągnę gilochy jak przyjdzie ten do odkurzacza.Co do chrztu to u nas również będzie problem, ponieważ TŻ jest po rozwodzie i nie mamy jak dotąd cywilnego, co chyba niewiele zmienia w obliczu kościoła. Na dodatek w naszej diecezji biskup sobie wymyślił nauki przedchrzcielne, które trwają 4 niedziele, i mają wziąć w nich udział nie tylko rodzice ale i chrzestni Katee - a propos ceny za zdjęcia z chrztu, to ten Wasz znajomy bardzo mało Wam policzył. Ja miedzy innymi robię zdjęcia na chrztach, znajomym zdarzało mi się, ale cenę miałam wyższą. Nie wiem jak on, ale ja poświęcam dużo czasu na obróbkę, poza tym sprzęt który mam kosztował masę kasy, już nie mówiąc o innych kosztach. To się tylko tak wydaje, że człowiek przyjdzie godzinę popstryka i domaga się Bóg wie jakiej kasy. Mam nadzieję, że nie uraziłam Chciałam tylko przedstawić swój punkt widzenia ![]() Czy Wy też macie takie problemy z kondycją?? Ja wyjdę na spacer, i po pół godzinie nogi mi w d.. wchodzą.. Masakra. Nie mówiąc o tym, że kręgosłup mi znów siada, ale już w końcu umówiłam się na masaż. Bo od prawie 2 m-cy nie byłam.. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może czy ceny na Smyk.com są takie same jak w stacjonarnym sklepie?
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam że są dużo niższe. A do salonów Empik dostawa jest darmowa (dla produktów o niewielkich wymiarach)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

To do niego niepodobne, bo ostatnie kilka dni, zasypiał na tak długo dopiero ok. 16. Aż przed chwilą podeszłam i sprawdziłam czy oddycha ( wiem, wiem głupia jestem
). Powiem Wam, że oduczyłam się o tego, że mam chwilę dla siebie. Dziwnie się czuję nie mając co ze sobą zrobić, bo już w tym czasie co śpi to zdążyłam ogarnąć mieszkanie, wstawić pranie, wypić kawę, obiad mam od wczoraj... no dziwnie jakoś.

jak możecie mówić per ona 

chyba zaczyna jej ta szyna doskwierac,bo jak jej sciagne to cichutka i buziak jej sie cieszy