Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 14:55   #2461
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Maciejko chyba nie doczytałam jaką spacerówkę kupiłaś?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
zrobil sie nam obrzek po szczepieniu, co z tym zrobic?
okład z kwaśnej wody

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:55   #2462
agunia82
Zakorzenienie

No to fajnie, że zakupy się podobają
Czapę robi mi ta sama koleżanka, która robiła małej wdzianko na chrzest. Jakby ktoś chciał u niej coś podobnego zamówić mogę podać namiary

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
poszukaj czegoś podobnego, bo nie jestem pewna, czy takie same będą, bo jak doczytałam na opakowaniu to jest napisane "wyprodukowane dla i tu jest adres tesco, w którym je kupiłam

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie! My w domu od niedzieli ale dopiero dziś wyciągnęłam kompa i to też tylko na chwilę - mam do nadrobienia ok 700 postów więc póki co zostawiam to na później.
W skrócie co u nas: remont trwa nadal, wczoraj mieliśmy szczepienia i mimo płaczu po drzemce mała była wesoła, waży 5280 i w 18 dni przybrała 300g i budzi się w nocy 3 razy na karmienie zamiast 1 jak to było wcześniej więc lekarz dał nam isomil i mam jej dawać go 2 razy dziennie po cycku na dopicie - kolejne ważenie za tydzień. Jeśli dalej będzie średnio przybierać to idziemy na oddział na 24h zrobić malej wszystkie wyniki.
To tak na szybko a teraz mykam dalej ogarniać nasz bajzel...
Buziaki!
oj, to mam nadzieję, że te przyrosty się poprawią

coś mnie głowa boli :/

aaa i dzisiaj przyszła dzianinowa tuniczka dla małej, boska jest

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:59   #2463
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
U mnie średnio. Z Młodym wszystko ok. Niestety musiałam Marianka zawieść do kliniki. Po wyrywaniu zębów strasznie go bolało. Nie chciał jeść (dokarmiałam), nigdzie nie chodził. Caly czas siedział w kącie taki markotny. Dziś zadzwoniłam do weterynarza i powiedzieli żebym go przywiozła. Okazało się, że króliś ma zapalenie tkanek miękkich tam gdzie zęby były wyrywane i do tego bardzo go to boli. Zostawiłam go więc żeby mogli mu podawać antybiotyk i środki przeciwbólowe (ja miałam tylko 3 porcje i już mu wszystko dałam). No i przed chwilą dzwoniłam zapytać co z nim - ma kolegę w sąsiedniej klatce i bardzo jest nim zainteresowany. Do tego podali mu lekarstwa i, najważniejsze, zaczął podgryzać ligninę czyli może zacznie jeść
Wiem, że to może dziwne dla niektórych z Was, ale ten króliś to mój ukochany zwierzaczek. Traktuję go jak członka rodziny. Mąż mówi, że to nasze starsze, adoptowane dziecko. Dlatego tak strasznie się o niego martwię

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
cos takiego
tylko bez grzywki
To jest fryzura do prostych włosów. Będzie trzeba prostować.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie jaki kolorek sobie wziąć, mięta czy łososiowy?
http://allegro.pl/niesamowicie-kobie...758653981.html
Mięta

Cytat:
haha, ja go zgapiłam od koleżanki (swoją drogą, też wizażowej ), ode mnie już Pumcia chciała zgapiać, teraz jeszcze Kathrina i Ty
naprawdę, sprzedawcy na all powinni nam prowizję płacić

wzięłam miętę, jednak sama też jestem do niej bardziej przekonana

aaahaha właśnie sobie pomyślałam, że jakbyś kupiła ten sweterek Ty i Pumcia też, to musimy się umówić, żeby ja założyć na spotkanie

kupiłam jeszcze małej
http://allegro.pl/show_item.php?item=2792445496
http://allegro.pl/show_item.php?item=2784337995
http://allegro.pl/show_item.php?item=2798067836

i chyba najwyższy czas sobie odwyk od allegro zrobić
Ale ładne ciuszki Ja na razie mam zakaz robienia zakupów

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Już mi raz tak zrobił na ręce

Zapomniałam się pochwalić, Fabi dostał z okazji moich imienin butelkę z Mam dużą i z Aventu Moja mama gdzieś je wynalazła nowe za 9 zł

Cytat:
Pochwalę wam się jeszcze czapą jaka się dla Lu robi, z szalikiem do kompletu
Ale cudo

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja na mikołaja kupiłam młodemu zbiór baśni braci Grimm i książki z serii "Poczytaj mi mamo".

Cytat:
Sortuję pranie, a Fabi złapał majtki TŻ i założył sobie na głowę

Cytat:
jestem juz
udało mi sie dostac do najlepszej fryzjerki w miescie
SUper Pokaż

Cytat:
Witajcie! My w domu od niedzieli ale dopiero dziś wyciągnęłam kompa i to też tylko na chwilę - mam do nadrobienia ok 700 postów więc póki co zostawiam to na później.
W skrócie co u nas: remont trwa nadal, wczoraj mieliśmy szczepienia i mimo płaczu po drzemce mała była wesoła, waży 5280 i w 18 dni przybrała 300g i budzi się w nocy 3 razy na karmienie zamiast 1 jak to było wcześniej więc lekarz dał nam isomil i mam jej dawać go 2 razy dziennie po cycku na dopicie - kolejne ważenie za tydzień. Jeśli dalej będzie średnio przybierać to idziemy na oddział na 24h zrobić malej wszystkie wyniki.
Buziaki!
No to trzymam za przybieranie na wadze

Cytat:
Powiedziała ze na krotko scinac nie bedziemy. Sciała mi konce i całosciowo wycieniowała. Sciela te najgorsze. Wsumie to tak mi je pocieniowała by sie krecone ukadały ładnie.
Na dlugosci jedynie troche krotsze. I powiem Wam ze fajnie bo bym pewnie zalowała
a Ona stwoerdziła z eone itak beda wypadac wiec niema sensu.

Zaraz bed emyła głowe i zrobie na krecone i pokaze beda napewno duzo krotsze.

A i nie pozwoliłam wyprostowac tylko mi wyciagneła na szczotke i widac efekt sciecia. Tztowi sie bardzo pdoobaj,a takie wyiagniete na szczotek bo sie podkrecają niesa sztucznie proste. Wiec zamowilam u niej taka szczotke wrazie gdybym chcila sobie wyprostowac. (a mamie oddałam prostpownaice by w domu nie miec )
Super, że fryzjerka coś doradziła. Ponawiam prośbę - pokaż fryzure

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
No to fajnie, że zakupy się podobają
Czapę robi mi ta sama koleżanka, która robiła małej wdzianko na chrzest. Jakby ktoś chciał u niej coś podobnego zamówić mogę podać namiary

poszukaj czegoś podobnego, bo nie jestem pewna, czy takie same będą, bo jak doczytałam na opakowaniu to jest napisane "wyprodukowane dla i tu jest adres tesco, w którym je kupiłam
Tesco, ul. Kapelanka? Tam jest główna siedziba tesco i dlatego

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:04   #2464
pumas
Zakorzenienie

Hello !!

Właśnie Houserka, apropos, widzę, że "moja" dynia już zamrożona?

Agunia, ja bym wzięła łosoś nie dlatego, że mięta brzydka, ale dlatego, że mięta bardziej na wiosnę, a łosoś super pasuje przez cały rok
Byłam dziś na małym shoppingu i niewiele kupiłam, a przymierzałam super sweter w Stradivariusie, ale w całym krk nie mają S, więc zrezygnowałam. Szkoda.

Wanilka, pamiętam o Twoim pojemniku, nawet prosiłam tż, żeby gdzieś go odłożył w bezpieczne miejsce i muszę go poszukać.... Czekam na spotkanie pojemnikowe - a własnie, oglądałyście kiedyś DDTVN gdzie była mowa o ludziach "słoikach" ? Co to w ogóle za durnowate określenie to ja nie wiem... Ale chodziło o osoby, które jeżdżą na weekendy do domów poza warszawę i przywożą na cały tydzień żarcie w słoikach właśnie :P

Phdwao, nie chcesz rodzeństwa dla Jasia?

Kasik, ja wracam do pracy dokładnie za 41 dni I już się boję, jak ja to wszystko ogarnę!

Tak w ogóle przyszła mata! Jeszcze jej nie złożyłam
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:05   #2465
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
U mnie średnio. Z Młodym wszystko ok. Niestety musiałam Marianka zawieść do kliniki. Po wyrywaniu zębów strasznie go bolało. Nie chciał jeść (dokarmiałam), nigdzie nie chodził. Caly czas siedział w kącie taki markotny. Dziś zadzwoniłam do weterynarza i powiedzieli żebym go przywiozła. Okazało się, że króliś ma zapalenie tkanek miękkich tam gdzie zęby były wyrywane i do tego bardzo go to boli. Zostawiłam go więc żeby mogli mu podawać antybiotyk i środki przeciwbólowe (ja miałam tylko 3 porcje i już mu wszystko dałam). No i przed chwilą dzwoniłam zapytać co z nim - ma kolegę w sąsiedniej klatce i bardzo jest nim zainteresowany. Do tego podali mu lekarstwa i, najważniejsze, zaczął podgryzać ligninę czyli może zacznie jeść
Wiem, że to może dziwne dla niektórych z Was, ale ten króliś to mój ukochany zwierzaczek. Traktuję go jak członka rodziny. Mąż mówi, że to nasze starsze, adoptowane dziecko. Dlatego tak strasznie się o niego martwię

Ale ładne ciuszki Ja na razie mam zakaz robienia zakupów

Tesco, ul. Kapelanka? Tam jest główna siedziba tesco i dlatego
Ad.1 Biedny króliś ja tam Cię rozumiem, do dzisiaj pamiętam jak przeżywałam jak moje psisko miało pod narkozą wycinanego guza. Jak biedny zupełnie nie wiedział co się z nim dzieje, dlaczego traci panowanie nad mięśniami i się we mnie wtulał i patrzył błagając o ratunek serce mi pękało
no i po tych przeżyciach do teraz każda wizyta u weta to trauma dla niego, zawsze wskakuje mi na kolana szukając ratunku

Ad.2 Mój małż nic nie wie czasem mu powiem, że coś kupiłam, czasem nie. Ale już kupiłam czego mi brakowało i stopuje

Ad.3 A widzisz, to ja jakoś nie skojarzyłam
to powinno być w innych tesco

Stary 2012-11-21, 15:07   #2466
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
okład z kwaśnej wody
a jaka to jest kwasna woda?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:07   #2467
prince_polo
Zakorzenienie

pokaze Wam sle siedze z odzywką bo chce umyc wlosy i zeby byly krecone

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:09   #2468
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
jestem juz
udało mi sie dostac do najlepszej fryzjerki w miescie
Dawaj fotkę

Cytat:
Kurde mam taki balagan ze za chwile zarosne syfem a nie umiem sie zmobilizowac.
Zaproś gości, może to Ci zmobilizuje U mnie to jest jedyna rzecz, która mobilizuje mnie do sprzątania.

Cytat:
Altacet Ja używam taki w żelu

Cytat:
Buziaki!
Żeby dobrze przybierała

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:10   #2469
wvictoria
Wtajemniczenie

Będę piekła tort Postanowiłam upiec na urodziny mojej przyjaciółki tort Z tego przepisu:
http://twojemoje.blogspot.com/2009/0...arzwalder.html
Już się nie mogę doczekać

Stary 2012-11-21, 15:11   #2470
Linka25
Zakorzenienie

Hej U nas przerwa nocna jak zwykle bardzo długa - od godz. 20 do 10.30 To lubię.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
aaa już wiem o co miałam wczoraj pytać.
Czy Wasze dzieci też są/były takie wrażliwe na dźwięki.

W zeszłym tyg. wieczorem gdy Emil już spał baaardzo delikatnie przesuwałam grzechotkę w łóżeczku. Naprawdę mega cichutko, delikatnie, mimo tego musiał być jakiś szelest bo biedny aż się cały wygioł wczoraj rano zamknęła drzwiczki od pralki (on był w pokoju obok) i się rozpłakał....jak zaciągnęłam wodę gruszką bo ją myłam, to samo. Już nie wspomnę co jest jak pies zaszczeka to samo jak czymś zaszeleszczę... może nie za każdym razem tak jest, ale dość często.
u mojej małej nie zaobserwowałam takich reakcji

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Linka próbujesz jeszcze dawać butlę? Odciągasz jeszcze laktatatorem?
podaję tak średnio raz na dwa dni, ani razu nie wypiła już nie mam nadziei ze ją przyzwyczaję do butelki, nawet bardzo głodna z niej nie zje
smoczka też nie używamy
laktator rzuciłam w kąt, mleko z butelki (mm) i tak wylewam więc nie widzę sensu by odciągać

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Przydałby się tylko jeszcze jeden pokój.
W mieszkaniu?
Oj, nam też

Cytat:
miałam 2 lata temu na boba sciete. Super było ale mialam je znioszczone bo blond
jak wrociłam do brazu i one troche odrosły i nie prostowałam tylko sie kreciły to wygladay nawet fajne. Wtedy to byla moja pierwsza przygoda z cg.
Ciastek do Ciebie blond nie pasuje

Cytat:
Dziewczyny doradźcie jaki kolorek sobie wziąć, mięta czy łososiowy?
http://allegro.pl/niesamowicie-kobie...758653981.html
Mnie się bardzo podoba łososiowy, ale ja po prostu lubię ten kolor. Do Ciebie pasują obydwa świetnie

Cytat:
Buziaki!
Przybiera podobnie jak moja... Karmisz tylko piersią czy dokarmiasz w jakiś poza piersiowy sposób?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:14   #2471
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Będę piekła tort Postanowiłam upiec na urodziny mojej przyjaciółki tort Z tego przepisu:
http://twojemoje.blogspot.com/2009/0...arzwalder.html
Już się nie mogę doczekać
Aż się cała zaśliniłam

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Wczoraj wieczorem na komórce małża czytałam dowcipy i rżałam na całe mieszkanie - cud, że Amelka się nie obudziła

Przeczytałam sporo, ale zapamiętałam:

"Przychodzi baba do lekarza:
-Panie doktorze wszystko kojarzy mi się z seksem!
-A brom brała pani?
-Aa, jeszcze żem się nie brombrała dzisiaj…"

Stary 2012-11-21, 15:16   #2472
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Hania też zaczęła się domagać większych ilości jedzenia skokowo?
*
Opisana sytuacja z teściową jest trochę dobijająca. Przecież dla wielu rodziców pracownicy szpitali dziecięcych są wyrocznią.
Jak o coś spytałam gina powołując się na słowa położnej w szpitalu, w którym zamierzałam rodzić (bo to, co powiedziała brzmiało idiotycznie), to odpowiedział, że na pewno jest inaczej. Relację z rozmowy skwitował krótko "atam, położna".
ad.1. no właśnie nie zauważyłam u niej skoków, ona ciągle się zachowuje tak samo jedynie to z tym jedzeniem jest tak że teraz chce jeść większe porcje, ale wcześniej np. zjadała 6x 120ml a teraz chce 4x170-200ml więc wychodzi i tak prawie na jedno

ad.2. a z tą teściową to szkoda gadać. Ja znam jej pracę od podszewki i inni tam w szpitalu też tak pracują. Nigdy bym tam swojego dziecka nie dała. A pomyśeć że jeszcze niedawno teściowa chciała kupić mieszkanie koło nas jak to usłyszałam to jej powiedziałam, że jak tak zrobi to my się wyprowadzamy

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:18   #2473
prince_polo
Zakorzenienie

[QUOTE=Linka25;37738350]H
Ciastek do Ciebie blond nie pasuje

/QUOTE]

teraz juz wiem

Miałam juz kazdy kolor włosów i rude mi pasują, ale denerwowało mnie farbowanie bo odrosty byly za bardz widoczne.

Ale najlepiej mi w ciemnych

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-21, 15:18   #2474
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
takie jak w załączniku, niecałe 5zł kosztują
dzięki!byłam u nas w tesco i nie ma
Cytat:
Pochwalę wam się jeszcze czapą jaka się dla Lu robi, z szalikiem do kompletu
śliczna
Cytat:

Pytasz o paklanki?
Nie mam, ale taką nazwę kojarzę.
już mi Agunia pokazała z tesco
Cytat:
albo okład z rumianku albo altacetu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:18   #2475
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ad.1 Biedny króliś ja tam Cię rozumiem, do dzisiaj pamiętam jak przeżywałam jak moje psisko miało pod narkozą wycinanego guza. Jak biedny zupełnie nie wiedział co się z nim dzieje, dlaczego traci panowanie nad mięśniami i się we mnie wtulał i patrzył błagając o ratunek serce mi pękało
no i po tych przeżyciach do teraz każda wizyta u weta to trauma dla niego, zawsze wskakuje mi na kolana szukając ratunku

Ad.2 Mój małż nic nie wie czasem mu powiem, że coś kupiłam, czasem nie. Ale już kupiłam czego mi brakowało i stopuje

Ad.3 A widzisz, to ja jakoś nie skojarzyłam
to powinno być w innych tesco
Ja się cieszę, że znaleźliśmy super przychodnię wterynaryjną. Co prawda mamy kawałek bo jest w Krakowie ale warto. A dziś dojazd zajął mi 30 minut więc całkiem szybko (wet. jest obok Ronda Matecznego).

Tesco na Kapelanka chyba było pierwsze w kraju i tam jest główna siedziba Ale zabij, nie wiem skąd to wiem

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Aż się cała zaśliniłam

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Wczoraj wieczorem na komórce małża czytałam dowcipy i rżałam na całe mieszkanie - cud, że Amelka się nie obudziła

Przeczytałam sporo, ale zapamiętałam:

"Przychodzi baba do lekarza:
-Panie doktorze wszystko kojarzy mi się z seksem!
-A brom brała pani?
-Aa, jeszcze żem się nie brombrała dzisiaj…"
Ja uwielbiam połączenie czekolada + wiśnie A ten w sumie nei bardzo skomplikowany

Dowcip pierwsza klasa

Stary 2012-11-21, 15:20   #2476
chce_byc_mama
Zakorzenienie

tak piszecie o tych plackach to ide sobie zrobic kawe i ukroic murzyna

Amelcia
Stary 2012-11-21, 15:21   #2477
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ad.1. no właśnie nie zauważyłam u niej skoków, ona ciągle się zachowuje tak samo jedynie to z tym jedzeniem jest tak że teraz chce jeść większe porcje, ale wcześniej np. zjadała 6x 120ml a teraz chce 4x170-200ml więc wychodzi i tak prawie na jedno

ad.2. a z tą teściową to szkoda gadać. Ja znam jej pracę od podszewki i inni tam w szpitalu też tak pracują. Nigdy bym tam swojego dziecka nie dała. A pomyśeć że jeszcze niedawno teściowa chciała kupić mieszkanie koło nas jak to usłyszałam to jej powiedziałam, że jak tak zrobi to my się wyprowadzamy
Twarda babka z Ciebie

Stary 2012-11-21, 15:22   #2478
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hello !!

Właśnie Houserka, apropos, widzę, że "moja" dynia już zamrożona?
nie , nie! Twoja czeka na Ciebie.
Wanilka zostawiła u Ciebie pojemnik a ja apaszkę

Dziś małej dam pierwszy raz ziemniaka. Jabłko i dynia jej pasuje. Więc myślę ze ziemniaka tez się chwyci
Pytanko: jakie kupy maja wasze bobasy po jabłku? bo moja zielone i nie wiem czy to normalne

wictoria- biedny Twój króliczek, nie zazdroszczę mu, jakby mi wyrwali wszystkie zęby też byłabym osowiała....
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:34   #2479
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłabym tak samo

Cytat:
tak piszecie o tych plackach to ide sobie zrobic kawe i ukroic murzyna
Swój jabłecznik wyrzuciłam Została mi tylko kawa
i rurki z Biedronki

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Słyszałyście że, zatrzymali matkę Madzi? Mam nadzieję, że teraz jej nie wypuszczą

Stary 2012-11-21, 15:35   #2480
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
nie , nie! Twoja czeka na Ciebie.
Wanilka zostawiła u Ciebie pojemnik a ja apaszkę

Dziś małej dam pierwszy raz ziemniaka. Jabłko i dynia jej pasuje. Więc myślę ze ziemniaka tez się chwyci
Pytanko: jakie kupy maja wasze bobasy po jabłku? bo moja zielone i nie wiem czy to normalne

wictoria- biedny Twój króliczek, nie zazdroszczę mu, jakby mi wyrwali wszystkie zęby też byłabym osowiała....
No wiem. Ale jakbyśmy mu nie wyrwali to robiłyby mu się ropnie (już je miał) i zęby by przerastały. To by go też bolało i groziłoby śmiercią.

Cytat:
Zrobiłabym tak samo

Swój jabłecznik wyrzuciłam Została mi tylko kawa
i rurki z Biedronki
Polecam ten przepis na szarlotkę:
http://www.kafeteria.pl/bonappetit/p....php?id_p=1068
prosty jak konstrukcja cepa! Tylko ciasta jest mało i trzeba je dość cienko rozwałkować. Ale naprawdę, nie może się nie udać

Stary 2012-11-21, 15:38   #2481
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałyście że, zatrzymali matkę Madzi? Mam nadzieję, że teraz jej nie wypuszczą
tak przeczytalam o tym na pudelku

Amelcia
Stary 2012-11-21, 15:44   #2482
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę Cię, nie pisz o niej matka. Matka nie pozwala na zrobienie dziecku krzywy, a co dopiero żeby sama mu robiła krzywdę. To jest pi.z.da ktora zabiła dziecko. Nie zasługuje na inne określenie. A tym bardziej na miano suki, bo one o potomstwo dbają. Ja to całej tej sytuacji nie rozumiem. Zrobili celebrytkę z morderczyni. Czy świat może być bardziej szalony? Ona powinna siedzieć w ciężkim więzieniu, a nie lansować się na okładkach tabloidów.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Zobaczcie, jakie cudo. I tyle musi przejść...
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/dzie...rtaz-maly.html

Stary 2012-11-21, 15:47   #2483
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

dobre
jak my kiedyś szukaliśmy mieszkania do kupienia to zapowiedziałam, że minimalna odległość od teściowej to taka, żeby nie mogła w kapciach do nas przyjść

Cytat:
Ja się cieszę, że znaleźliśmy super przychodnię wterynaryjną. Co prawda mamy kawałek bo jest w Krakowie ale warto. A dziś dojazd zajął mi 30 minut więc całkiem szybko (wet. jest obok Ronda Matecznego).
ja mam weta 2 minuty od mieszkania i tam chodzę. Jak będzie coś z psem nie tak a oni nie dadzą sobie rady będę szukać innego

Stary 2012-11-21, 15:52   #2484
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam ten przepis na szarlotkę:
http://www.kafeteria.pl/bonappetit/p....php?id_p=1068
prosty jak konstrukcja cepa! Tylko ciasta jest mało i trzeba je dość cienko rozwałkować. Ale naprawdę, nie może się nie udać
U mnie jest ten problem, że mam piekarnik gazowy - grzeje tylko od dołu. Chleb wychodzi w nim super, muffinki i placki na orzechowca też. Ale takie normalne ciasto ciężko mi upiec - na ogół jest przypalone A jak dam za niską temperaturę to jest nieupieczone.
Jednak ten przepis wypróbuję. Ćwiczenie czyni mistrza

Cytat:
tak przeczytalam o tym na pudelku
O tak, też przeczytałam na pudelku

Cytat:
Proszę Cię, nie pisz o niej matka. Matka nie pozwala na zrobienie dziecku krzywy, a co dopiero żeby sama mu robiła krzywdę. To jest pi.z.da ktora zabiła dziecko. Nie zasługuje na inne określenie. A tym bardziej na miano suki, bo one o potomstwo dbają. Ja to całej tej sytuacji nie rozumiem. Zrobili celebrytkę z morderczyni. Czy świat może być bardziej szalony? Ona powinna siedzieć w ciężkim więzieniu, a nie lansować się na okładkach tabloidów.
Proszę o wybaczenie, jak najbardziej masz rację.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:

Zobaczcie, jakie cudo. I tyle musi przejść...
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/dzie...rtaz-maly.html
Jej. Super, że dziecko żyje. Mam nadzieję, że będzie zdrowa.
Czy na drugim zdjęciu widzę piękny uśmiech?

Stary 2012-11-21, 15:53   #2485
Maciejka__
Zakorzenienie

Sol - Chicco Simplicity
Mandi - biorę wychowawczy, ale jeszcze nic nie wiem o formalnościach.

Kupy po jabłku mamy zielonkawe i rzadsze.
Wiktoria - Maniek ma pewnie koleżankę, a nie kolegę.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-21 o 16:04
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:55   #2486
Mandragorrka
Zakorzenienie

Moje dziecko śpi, a ja mam ochotę na coś słodkiego...
Rurki z Biedry? Chyba w domu nic więcej nie mam.

Stary 2012-11-21, 16:00   #2487
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
dobre
jak my kiedyś szukaliśmy mieszkania do kupienia to zapowiedziałam, że minimalna odległość od teściowej to taka, żeby nie mogła w kapciach do nas przyjść

ja mam weta 2 minuty od mieszkania i tam chodzę. Jak będzie coś z psem nie tak a oni nie dadzą sobie rady będę szukać innego
Podobno idealna teściowa to na 102 - min. 100 m od domu i 2 m pod ziemią. Ale ja nikomu tego nie życzę.

Z wetem dla psa łatwiej. Jednak to najpopularniejsze zwierzę (wraz z kotem) i specjalistów od psów i kotów jest sporo. Schody się zaczynają przy mniej typowych zwierzętach. Ja kiedyś byłam z Maśkiem u takiego weta, że szkoda gadać. Popatrzył tylko na niego i stwierdził, że jest ok. A tutaj zawsze mu zaglądają w pyszczek, sprawdzają brzuszek (czy nie twardy, wzdęty, itp.), robią dokładny wywiad jak się zachowuje. Naprawdę super! I do tego pracują tam 3 panie weterynarz, bardzo miłe i sympatyczne. Jak kiedyś Maniuś u nich został to dzwoniły żeby powiedzieć, że jest wszystko dobrze.

Stary 2012-11-21, 16:05   #2488
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ciastek, co to jest cg?
odpowiednie pielegnowanie wlosow kreconych. na wizazu jest o tym dosyc sporo. Watek tez jest. I tam jest napsiane wszystko. Chcesz linka?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-21, 16:12   #2489
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Tesco na Kapelanka chyba było pierwsze w kraju i tam jest główna siedziba Ale zabij, nie wiem skąd to wiem
zgadza się ale nie będę pisać skąd o tym wiem:P

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Wanilka, pamiętam o Twoim pojemniku, nawet prosiłam tż, żeby gdzieś go odłożył w bezpieczne miejsce i muszę go poszukać.... Czekam na spotkanie pojemnikowe - a własnie, oglądałyście kiedyś DDTVN gdzie była mowa o ludziach "słoikach" ? Co to w ogóle za durnowate określenie to ja nie wiem... Ale chodziło o osoby, które jeżdżą na weekendy do domów poza warszawę i przywożą na cały tydzień żarcie w słoikach właśnie :P
haha no ja mam nawet kilka rzeczy w takim bezpiecznym miejscu, a ostatnio ulubiony sweter i zabij mnie nie mam pojęcia gdzie on jest więc miejsce super bezpieczne a tak na serio to nawet ja się nie znajdzie to mam ich dużo więc żaden problem

ludzie słoiki? to mój mąż kiedyś był słoikiem
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 16:25   #2490
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol - Chicco Simplicity
A pisałaś, że nie będziesz go brała ze względu na ten podnóżek I ten czerwony wzięłaś? Mi się ten Italy zielony podoba

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Poczekamy jeszcze trochę i idziemy na wieczorny spacer, połączony z zakupami pampersów Przy okazji pójdziemy po Tż na przystanek

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości