![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: na podstawie OT z wątku łóżkowe "wpadki" seks przed czy po slubie
odkładam zaspokajanie potrzeb na "po ślubie".
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- uważasz ze to co piszesz wnosi cokolwiek konstruktywnego w tę dyskusje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Jeju, ja po tygodniu bez masturbacji nie umiem wytrzymać... Jakbym miała to odkładać na potem, to nie wiem, co by z tego wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Są osoby, które coś takiego odkrywają nawet po kilkunastu (jeśli nie kilkudziesięciu) latach współżycia. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chatul, oczywiście, że ludziom się zmienia temperament, ale z reguły chodzi o to, aby lubić w łóżku to samo. Zdaję sobie sprawę, że mi się pewnie nie będzie chciało seksu uprawiać zbyt często, kiedy urodzę dziecko i będę miała stałą pracę na etat, ale dla mnie ważniejsze jest zgranie niż ochota. ![]() Co do szybkiego kończenia - nie zgadzam się z byciem egoistą. Niektórzy mają na przykład problemy hormonalne, ale i problemy natury psychicznej. Niestety, ale nie zawsze szybki wytrysk = egoista. Ja od początku wiedziałam co będę lubić - a to dlatego, że od wieeelu wieeelu lat się masturbuję i znam dokładnie swoje potrzeby. ![]() Edytowane przez Serenely Czas edycji: 2012-11-21 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Nie czytałam, przyznaję, więc może się powtórzę - ale tyle już takich tematów było, że ojej.
Z seksem po ślubie jest trochę tak, jak z jedzeniem czekolady. Gdyby ktoś mi powiedział: "nie jedz czekolady do trzydziestki, to jak już zjesz, to posikasz się z radości". No i czekam, czekam, próbuję, a tu takie o sobie. No żaden szał. No ale czekolada jest pyszna - mogłam spróbować wcześniej, cieszyć się nią, próbować różnych i szukać ulubionej. Ale coś mi tam umkło. Czekając z seksem po pierwsze rezygnuję z czegoś bardzo fajnego - w imię dziwnej zasady odwlekania. Rezygnuję z nauki - i skazuję się na życie wyobrażeniami, które może nie mają pokrycia w rzeczywistości. Narażam się na frustrację i ciśnienie na ślub - hormony robią swoje, a ja wolę myśleć głową, a nie macicą. Gdyby facet miał mnie kochać za "czystość", to wolę, żeby mnie nie kochał wcale. Gdybym nie była dziewiczką, to cała radocha gdzieś by uleciała? Ja nie buduję kapliczki z płatkami róż, nie oszukuję się, nie robię z seksu daru. Seks to radość, hedonizm, czasem romantyzm, czasami rżnięcie. Krzywda mi się nie dzieje, nie zużywam się, a po co mam sobie sama nakładać dziwne ograniczenia? W imię czego tak naprawdę? Po ślubie seks i tak będzie smakował inaczej, bo będę jarała się tym, że mam męża. Poza tym - każdy seks smakuje inaczej, i z tym samym i z innym facetem. Po co rezygnować z poznawania tak wielu smaków?
![]() |
#66 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
„Dizewczyna będzie potrzebowała dłużej a facet skończy w 2 min mając gdzieś potrzeby partnerki.” zrozumiałam jako „Dziewczyna będzie potrzebowała dłużej, a facet skończy w 2 minuty i zupełnie oleje potrzeby dziewczyny (mimo że mógłby np. doprowadzić ją do orgazmu ręką)”.
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
No to tak, inaczej to zrozumiałyśmy.
![]() @mickeymouse20 ![]() ![]() Edytowane przez Serenely Czas edycji: 2012-11-21 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
to ty masz cos do wszystkich, jestes na każdym wątku i próbujesz sie wymądrzyć na każdy temat kosztem innych. tepisz głupotę? przed lustro, potem do psychologa. na personalne wycieczki z tobą nie mam czasu. EOT
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie koronnym argumentem przemawiającym za seksem przedmałżeńskim jest fakt, że nie mogę się mylić. Jeśli zostanę z tym pierwszym, to super (no ja już jestem za stara, ale w teorii), jak nie zostanę, to raczej nie przez seks. Takie wspólne kontemplowanie dziewictwa potrafi niezdrowo łączyć: "no mnóstwo wad, ale ma błonę, gdzie ja znajdę drugą taką, co się szanuje", "puszcza bąki, beka i nie pracuje, ale jeszcze nie umoczył, musi być porządny!". A tam za zasłonką dziewiczności czyha aseksualna panna, pedofil, fan duszenia, uśpiona fanka dzikich orgii. No ja podziękuję
![]()
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie - przeciwnicy seksu przedmałżeńskiego mają głównie jeden argument - seks zaciemnia poznanie. Przyjmuję go, bo jeśli jest się bezmyślnym, to najlepiej wyeliminować ryzykowne wskaźniki. Moim zdaniem jedna warto żyć świadomie.
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Chciałbym na początku zaznaczyć, że jestem mężczyzną. Mam świadomość że co do zasady jest to forum dla kobiet, ale postanowiłem się wypowiedzieć. Czekam z seksem do ślubu. Zgadzam się, że dziewictwo, to jeden z najpiękniejszych darów jakie kobieta może dać mężczyźnie. Moje poglądy wypływają z moich przekonań religijnych, z mojej wiary. Ale nie z wiary pozbawionej rozumu. Poglądy te są ugruntowane głęboko w naturze człowieka. Bardzo chętnie skonfrontuję to z czyimś zdaniem. Jest jednak pewien problem. Zdaję sobie sprawę, że wszyscy użytkownicy do tej pory zabierający głos to kobiety. Ale gdyby odrzeć dyskusję z ładunku emocjonalnego, żali, dywagacji i ataków, to zostałoby mniej niż połowa. Jeżeli chcę przekonać kogoś do swoich poglądów, to robię to tak, żeby ten ktoś miał ochotę ze mną dyskutować, a nie tak, żeby pokazać innym jak błyskotliwie potrafię go ośmieszyć. Najprościej dla tego, że tak połechtam tylko swoje ego, ale celu nie osiągnę. Podsumowując: nie ma dla mnie w kobiecie nic bardziej pociągającego, niż szacunek do samej siebie, pewna niedostępność, zasady, które sobie wyznaczyła i których się trzyma. Mężczyzna (jeśli właściwie rozumieć pojęcie) z natury jest zdobywcą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
mpt, zgadzam się.
![]() @up - czy w takim razie kobieta, która już uprawiała seks nie ma do siebie szacunku? Bo tak to zrozumiałam. Edytowane przez Serenely Czas edycji: 2012-11-21 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Nie, nie o to chodzi. To czy kobieta ma do siebie szacunek to jest ogromny, ale i przede wszystkim indywidualny temat. To czy uprawiała seks czy nie może oczywiście na to wpłynąć, ale człowiek jest w stanie się kontrolować, jest w stanie się szanować. Seks raczej człowieczeństwa nie pozbawia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już zupełnie obrzydza mnie - mnie, osobę niewierzącą - maczanie Boga w kwestiach genitalnych. Tarzanie Absolutu w spermie. Maczając wiarę w pochwie Katolicy uwłaczają własnej wierze.
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2012-11-21 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
mpt, już nie wspominając o ilości heretyków - mówią o zachowaniu czystości do ślubu, a przyjdzie co do czego, to stosują antykoncepcję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
mpt, ja wierzę w Boga. Jeżeli te dogmaty Kościoła się rozumie, to można. Jeżeli w ogóle Kościół się rozumie, można. Bóg seks stworzył, jest to jedna z najpiękniejszych rzeczy, jaką dał człowiekowi. Patrzę na siebie i na moje otoczenie i jednego jestem pewien - nie ma dla mnie lepszej drogi, niż ta, którą wyznacza mi wiara. Jeszcze jedno. To nie jest nic nienormalnego że się grzeszy. To nikogo w Kościele nie przekreśla. Liczy się to jak się do tego podchodzi, ale to już inny temat.
Edytowane przez maxiu13 Czas edycji: 2012-11-21 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Ale nikt tak nie sądzi. A więcej o tym w odpowiedzi, którą wybrano do zatwierdzenia przez moderatorów i ukaże się za jakiś czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ja nie napisałam, że to nienormalne. Przeczytaj może to co napisali na stronie drobnym druczkiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Religia to konstrukt zwalniający od myślenia. Ja szukam Boga w codzienności - i owszem, znajduję, ale nie tam, gdzie umieszczają go ludzie wierzący. Nie w martwocie, a w działaniu. Nie w Biblii, a między ludźmi. Nie wierzę, bo tak mi łatwiej - ale zdarza mi się zwątpić - na korzyść Absolutu.
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Ale napisałaś "będziesz masturbował się, a tym samym grzeszył". No i o to właśnie chodzi. Żeby być normalnym człowiekiem, ale cały czas zmagać się ze sobą, wyznaczać cele. To prowadzi do rozwoju osobowości. Tak mówi Nauka Kościoła, ale i psychologowie i filozofowie, również świeccy. A to żeby być wiernym, czystym, że nie ma czegoś takiego jak rozwód, nie powstało w średniowieczu, żeby godzić synów. Polecam Ewangelie! Tam jest wszystko
![]() Edytowane przez maxiu13 Czas edycji: 2012-11-21 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Ja jestem wierzącą ewangeliczką. Ale nie widzę sensu w "udoskonalaniu siebie" i odmawianiu sobie w zaspojaniu FIZJOLOGICZNYCH potrzeb ciała. Testowałam "abstynecję" na sobie - przez ponad dwa tygodnie nie mogłam się masturbować tak kazał Pan, no ale jednak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Na początek proponuję pochylić się nad różnicą pomiędzy mądrością/wiedzą/inteligencją/osobowością. A żeby do bólu jąder doszło, trzeba najpierw silnego podniecenia. Silne nie jest mimowolne (jeśli nie mówimy o chłopcu w wieku dojrzewania). Więc to opanowanie włącza się dużo wcześniej, przed wystapieniem owego bólu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Tu nie o wierze dyskusja - tak racja, czystość przed małżeńska prawie zawsze łączy się z poglądami religijnymi, ale nie rozmawiamy tu o tym co nam daje wiara czy też jej brak.
A wracając do tematu: mickeymouse20 szczerze jak tak czytam Twoje wypowiedzi, mam takie wrażenie jak reszta czytelniczek, czyli, że żyjesz w przekonaniu, że Twój seks będzie wyglądał super i cudownie bo będziecie się kochać, szanować itp. Lojalnie uprzedzamy, że możesz się nieźle przejechać.. lecz to Twój wybór, po prostu zdawaj sobie sprawę jakie mogą być tego konsekwencje, popatrz zarówno na plusy jak i minusy. maxiu13 odnośnie tego cytatu: " Podsumowując: nie ma dla mnie w kobiecie nic bardziej pociągającego, niż szacunek do samej siebie, pewna niedostępność, zasady, które sobie wyznaczyła i których się trzyma." Zaczęłam współżyć przed ślubem, i uważam że mam szacunek i zasady, szanuje się bo nie poszłam z facetem od razu do łóżka i wlaśnie moją zasadą jest przed wszystkim zaufanie do partnera.. Ogólnie szacunek to szeroka kwestia, dla niektórych kobieta, która umawia się tylko na seks z jakimś kolegą któremu ufa, należy do osób, które się szanują, dla innych będzie pospolitą dziwką. Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia.
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Czy jeżeli planuję ślub tylko cywilny to znaczy, że nie obowiązuje mnie zasada przedślubnej czystości chrześcijańskiej?
![]() Nie wyobrażam sobie czekania do jakiejś ustalonej daty czy pełni księżyca, czy cholera wie czego. Seks jest tak istotną kwestią w związku, że gdy będzie kulał, kulać zacznie się wszystko. A zapewniam Cie autorko wątku, że nawet jak facet jest cudowny, kochany i och ach, to może się okazać, że w łóżku między Wami nici. Iskrę warto sprawdzić zanim się zwiążesz z kimś na zawsze, bo bez tej bardzo istotnej iskry czeka Cie długoletnia frustracja. Tak usiłuje sobie wyobrazić, że miałabym funkcjonować w związku bez seksu, albo co gorsza z seksem, który niekoniecznie takim oczekiwałam i no... nie mogę. Jednakże znam parę w białym związku i nadziwić im się nie mogę. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.