Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 11:26   #31
Madziarka.n
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

ja używam zwykłej nici dentystycznej, wkładam ją pod drut, jedną ręką łapię jeden koniec a drugą drugi koniec i jazda zajmuje mi to jakieś 10 minut, a jak mi się zaczyna rwać to biorę drugi kawałek nici

Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:33   #32
inga_iga
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuje za miłe słowa dot. aparatu
2 dzień i zęby dopiero zaczynają mnie boleć. Chodzę głodna ale ilekroć pomyśle,że musiałabym za chwile myc zęby, daje sobie spokój z jedzeniem. Musze doczytać o jakich szczoteczkach piszecie, bo ja mam zwykła plus tą wyglądająca jak szczotka do butelki
Która szczoteczka sprawdza sie lepiej zwykła czy elektryczna? jeśli elektryczna to podlinkujcie jaka.
inga_iga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:47   #33
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inga_iga Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje za miłe słowa dot. aparatu
2 dzień i zęby dopiero zaczynają mnie boleć. Chodzę głodna ale ilekroć pomyśle,że musiałabym za chwile myc zęby, daje sobie spokój z jedzeniem. Musze doczytać o jakich szczoteczkach piszecie, bo ja mam zwykła plus tą wyglądająca jak szczotka do butelki
Która szczoteczka sprawdza sie lepiej zwykła czy elektryczna? jeśli elektryczna to podlinkujcie jaka.
Moja orto uważa, że zwykła

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:47   #34
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trischell Pokaż wiadomość
Ja również dołączam do nowego wątku I odliczam już dni do założenia aparatu - zostało 3
A ja odliczam do zdjęcia...jeszcze 6 dni
Wczoraj przyjechała do mnie na parę dni przyjaciółka, co mieszka daleko. Od razu jej powiedziałam: "Stara, przyjrzyj się dobrze, bo następnym razem jak przyjedziesz to już będę ODMIENIONA!"

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:00   #35
biedronka91
Zakorzenienie

subskrybuję
Stary 2012-11-21, 13:00   #36
Anecka
Zakorzenienie

Nie wiem czemu mezowi sie pokrzywily, ale nie jakos znacząco.. z reszta mi tez sie pokrzywily przed zalozeniem aparatu, u mnie ósemki krzywily a na dole piątki, ale wsystkie cztery mam wyrwane, więc jest spokoj.

A co do nitki, to ja w lutym kupilam sobie Prokudenta i dalej ją mam! Ona jest jakas niekonczaca sie, ale fakt ze codziennie jej nie uzywam, tylko raz na dwa dni jak mi sie zechce

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 13:05   #37
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

Z tym końcem świata to bzdura ostatnio czytałam w gazecie, że ci cali Majowie się pomylili, to ma być koniec ETAPU jakiegoś, oraz, że ta data ma zacząć nowy etap, etap spokoju i harmonii pomiędzy światem i naturą

A co do coli - ja jej nie lubię ;P bo raz, źle działa na zamki, dwa, bo może odbarwić zeby, a po 3 - nie piję gazowanych napoi, bo ich nie lubię. Ostatnio poprosiłam TŻ, żeby kupił mi coś do picia, a ten... Przychodzi z pepsi

madzieeek zazdroszczę pochwalisz się efektem, prawda?

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>

Edytowane przez ceciii
Czas edycji: 2012-11-21 o 13:06
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 13:48   #38
Asist22
Rozeznanie

Jestem i ja Jeżeli chodzi o ten KONIEC to ja sobie zrobię prezent. 20 założę hyrax i wiele się nie pomęczę. Nie zdążę się na seplenić i ponapluwać na ludzi
Stary 2012-11-21, 14:19   #39
KinkyGirl
BAN stały

Ja na dole mam aparat tradycyjny, a na górę założę kosmetyczny. Bardzo mi się taki podoba i myślę, że dla własnego komfortu warto taki założyć (oczywiście jeżeli ktoś taką potrzebę czuje). Ile płaciłyście za taki aparat?

Inga-też wczoraj zakładałam aparat i dopiero dzisiaj rano czułam ból. ale nie jest tak strasznie-myślę, że warto trochę pocierpieć dla Holiłudzkiego uśmiechu!! No i póki co (a pewnie to niestety minie...) mam fazę na dbanie o zęby. Obowiązkowo myję po każdym posiłku, a wieczorem nitka+czyszczenie przestrzeni taką małą szczoteczką.

No i właśnie-jak często czyścicie przestrzenie między aparatem i zębami tą mini szczoteczką?

Ogólnie do mycia zębów używam elektrycznej.

No i jestem bardzo szczęśliwa. Aparat to było moje marzenie A wiadomo, że niestety sporo kosztuje, więc czasem trzeba się na niego naczekać.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

PS. najgorzej jak mam uczelnie od rana do wieczora i zjem kanapkę. Oczywiście mogę przepłukać zęby wodą, ale nie mam za bardzo możliwości umyć. Co robicie w takich sytuacjach?
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:23   #40
your_dream
Zaczytana w wizażu

Cytat:
Napisane przez hellyeah0 Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam ortodontyczną, ale niewiele to zmienia w moim przypadku. Dostałam u orto z firmy TePe. Szczoteczkę też od nich mam, bardzo fajna, miękka.

W ogóle zaczynam panikować z tymi szczelinami, bo przy szczelinie 1 i 2 na górze pojawiła mi się malutka, biała plamka i boję się, że to albo fluoroza albo początek próchnicy i strasznie się martwię, bo naprawdę staram się dbać o zęby, myję je 3-4 razy dziennie, a w dodatku używam pasty bez fluoru
A dlaczego używasz bez fluoru? Obecnie są zalecenia, żeby mieć ten fluor w paście, nawet jak ma się zęby z fluorozą. Zresztą o fluorozie mogłabym referat cały napisać :P A wiem, co piszę, bo studiuję stomatologię. Także jeśli obawiasz się próchnicy na swoich zębach to tym bardziej powinnaś używać pasty z fluorem, a nawet żelu np. elmex do szczotkowania zębów 2x w tygodniu z większą dawką fluoru.
your_dream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:28   #41
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your_dream Pokaż wiadomość
A dlaczego używasz bez fluoru? Obecnie są zalecenia, żeby mieć ten fluor w paście, nawet jak ma się zęby z fluorozą. Zresztą o fluorozie mogłabym referat cały napisać :P A wiem, co piszę, bo studiuję stomatologię. Także jeśli obawiasz się próchnicy na swoich zębach to tym bardziej powinnaś używać pasty z fluorem, a nawet żelu np. elmex do szczotkowania zębów 2x w tygodniu z większą dawką fluoru.
też mi się tak wydało,że problem może tkwić w tej paście bez fluoru,ale pewna nie byłam.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:29   #42
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
A ja odliczam do zdjęcia...jeszcze 6 dni
Wczoraj przyjechała do mnie na parę dni przyjaciółka, co mieszka daleko. Od razu jej powiedziałam: "Stara, przyjrzyj się dobrze, bo następnym razem jak przyjedziesz to już będę ODMIENIONA!"
A ja właśnie zdjęłam i mam mieszane odczucia
ale w porównaniu z tym co było to jest niebo a ziemia, pozdrawiam wszystkie aparatki i życzę cierpliwości

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:35   #43
Aria93
Zakorzenienie

Dlaczego masz mieszane odczucia?
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 14:39   #44
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

bo bym chciała ładniejsze.... teraz takie duże się wydają, jak oswoje się z nimi to zrobię foto

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 15:48   #45
wesola84
Rozeznanie

Nowy wątek... uhuhu!

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 16:11   #46
jvlka900
Zakorzenienie

GG do jvlka900

subskrybuję też

Aparatka
góra: 23.03.12
dół : 28.06.12

Edytowane przez jvlka900
Czas edycji: 2012-11-21 o 16:13
jvlka900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 17:20   #47
hellyeah0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your_dream Pokaż wiadomość
Dostałam tą pastę od rodziców, jeszcze przed założeniem aparatu i dopiero w trakcie używania zwróciłam uwagę na informację, że nie ma fluoru, co wg producenta jest jej dużą zaletą.
Btw to ta pasta: http://www.aloesizdrowie.pl/product/index/id/17916/

Ale już się kończy i w zapasie trzymam właśnie Elmex ; )

Edytowane przez hellyeah0
Czas edycji: 2012-11-21 o 17:21
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 18:14   #48
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

A mi się zakładanie aparatu przesunie na styczeń. Dziś orto powiedziała, że muszę wyleczyć jeszcze 2 zęby, choć to są tylko jakieś ryski na szkliwie (dentysta powiedział, że nie trzeba tego leczyć). "Przy leczeniu ortodontycznym musi być wyleczone WSZYSTKO, absolutnie wszystko". No to klops.
Robiłam dziś wyciski- ta masa smakowała jak melon! I nie było ani trochę nieprzyjemnie. U mnie w ogóle nie sprawdziła się teoria, że robienie wycisków może powodować odruch wymiotny albo jakiekolwiek inne negatywne reakcje.
Za tydzień dostanę plan leczenia i kosztorys.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 18:35   #49
Madziarka.n
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Robiłam dziś wyciski- ta masa smakowała jak melon! I nie było ani trochę nieprzyjemnie. U mnie w ogóle nie sprawdziła się teoria, że robienie wycisków może powodować odruch wymiotny albo jakiekolwiek inne negatywne reakcje.
u mnie było tak samo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 18:41   #50
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziarka.n Pokaż wiadomość
u mnie było tak samo
u mnie również.Tyle tylko,że mi się górny wycisk(ten metal)wbił w dziąsło.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-11-21, 19:36   #51
Madziarka.n
Zakorzenienie

dla mnie najgorszy był moment wyjmowania wycisków.. myślałam że wyjmie mi je razem z zębami

Stary 2012-11-21, 19:38   #52
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie najgorszy był moment wyjmowania wycisków.. myślałam że wyjmie mi je razem z zębami
ja przy dolnych zębach byłam tego pewna

Stary 2012-11-21, 19:39   #53
Lolaa87
Zadomowienie

Cytat:
Haha też tak miałam

Widzę coraz większe efekty noszenia mojego żelastwa w poniedziałek mam wizytę, już się zastanawiam co będę miała robione

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 19:51   #54
aisha_
Raczkowanie

Ja dzisiaj założyłam kryształ na górę, dół mam metalowy. Góra niestety mnie bardziej boli niż dół, niedługo wezmę proszki i pójdę spać.
Była natomiast różnica w zakładaniu aparatu. Metalowe zamki lepiej widać i orto łatwiej ustawiać. Mnie oglądały 2 osoby, zanim klej był utwardzany, dyskutowali o ułożeniu zamków.
Opowiadałam też o moich wrażeniach z mycia zębów Megasonexem, bo wszyscy byli zainteresowani.
Koniec końców dostałam 2 stówy zniżki
aisha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:53   #55
Antarktyda
Raczkowanie

Dziewczyny wiecie co...ostatnio mam jakieś dziwne rozkminy. Mianowicie moja przygoda z noszeniem aparatu powoli dobiega końca, po Nowym Roku jakoś mam go zdejmować - dokładna data jeszcze nie znana, ale czas szybko płynie.. I co? Tyle czasu czekałam na proste zęby, marzyłam o nich, wreszcie je mam, mam pełny, fajny,równiutki uśmiech a mi.. a mi żal się rozstawać z druciakiem! Nie wiem, czy ja do wszystkiego muszę się tak szybko przyzwyczajać? I mało tego - boję się, że gdy go zdejmę to... stracę na atrakcyjności! Prawda jest taka, że odkąd mam aparat, mam wyraźnie większe zainteresowanie u płci przeciwnej.. w sumie to też na pewno dlatego, że sama czuję się duuużo pewniej (też tak macie?) Uśmiecham się szczerze i "pełną gębą",a wcześniej trochę się wstydziłam krzywych zębów (nie były mocno krzywe, ale oddziaływało mi to na pewno na psychikę). A teraz sobie myślę, zdejmę to żelastwo i już nie będę taka odjazdowa tzn., będę taka zwyczajna. A może on mi dodaje uroku,który jest odpowiedzialny za mój cały urok osobisty? Wiem, że gadam najprawdopodobniej głupoty, ale dzielę się tym z Wami, może któraś ma podobnie. Moje koleżanki nawet nie chcą tego słuchać, karcąc mnie, że wygaduję bzdury, że mam genialny uśmiech i jestem ładna i coś mi się umaniło. Co o tym myślicie?

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:53   #56
chocaholic
Wtajemniczenie

też myślałam, że mi wyrwie zęby z tym wyciskiem
Stary 2012-11-21, 20:15   #57
Aria93
Zakorzenienie

Antarktyda, na pewno lepiej będziesz wyglądała bez aparatu z równymi, prostymi zębami .
Moim zdaniem utożsamiłaś aparat z większą atrakcyjnością, ponieważ od samego początku prostował Ci zęby przez co wiedziałaś, że stajesz się co raz bardziej atrakcyjna, a to z kolei dodało Tobie poczucie pewności siebie i być może zwiększyło atrakcyjność w oczach innych . Teraz żal Ci się rozstać z aparatem i ja to rozumiem, naprawdę można się do niego przyzwyczaić . Jednak jestem pewna, że nie minie kilka dni, a już przestaniesz za nim tęsknić i poczujesz się jeszcze lepiej w swoim ciele
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:49   #58
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish184 Pokaż wiadomość
Ja od czasu do czasu przejadę zęby nitką, ale o mało mnie przy tym szlag nie trafi, bo raz że takie nitkowanie zajmuje mi z 20 minut, to jeszcze nitka się rozdwaja, zahacza o łuk czy o zamki i taka to robota. Tylko się człowiek wkurza.
heheheehe dokłaadnie to samo mam z tą nitką.. dlatego właśnie myślałam o tych specjalnych, o których tutaj dziewczyny pisały ale nie umiałam ich znaleźć.
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:53   #59
Antarktyda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aria93 Pokaż wiadomość
Antarktyda, na pewno lepiej będziesz wyglądała bez aparatu z równymi, prostymi zębami .
Moim zdaniem utożsamiłaś aparat z większą atrakcyjnością, ponieważ od samego początku prostował Ci zęby przez co wiedziałaś, że stajesz się co raz bardziej atrakcyjna, a to z kolei dodało Tobie poczucie pewności siebie i być może zwiększyło atrakcyjność w oczach innych . Teraz żal Ci się rozstać z aparatem i ja to rozumiem, naprawdę można się do niego przyzwyczaić . Jednak jestem pewna, że nie minie kilka dni, a już przestaniesz za nim tęsknić i poczujesz się jeszcze lepiej w swoim ciele
Dzięęęękuję Właśnie mi tego trzeba, uświadamiania, bo narazie jestem za głupia, żeby sama sobie do rozumu przemówić obyś miała rację!!!

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:59   #60
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
A mi się zakładanie aparatu przesunie na styczeń. Dziś orto powiedziała, że muszę wyleczyć jeszcze 2 zęby, choć to są tylko jakieś ryski na szkliwie (dentysta powiedział, że nie trzeba tego leczyć). "Przy leczeniu ortodontycznym musi być wyleczone WSZYSTKO, absolutnie wszystko". No to klops.
Za tydzień dostanę plan leczenia i kosztorys.
Ja miałam w niektórych miejscach plamki na zębach takie brązowe i nie kazała mi tego leczyć. Z jednej strony się cieszę, bo mam już aparat, ale z drugiej-może orto jest niekompetentna?
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości