|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: kolorówka Bobbi Brown
Tez lubie Bobki
![]() Ostatnio kupilam sobie concealer pod oczy, ale jeszcze nie otwieralam, bo mam dwa inne. A sam produkt znam i sobie chwale. Tez robie zakusy na paletki cieni. Nie mam wielu cieniowych paletek, wiec by sie mi zamarzyly jakies szarosci z granatami. Cos szarego widzialam w nowych Bobkach. To, za czym nie przepadam, to polaczenie cieni czy pudrow ze szminkami. Uwazam, ze szminki i blyszczyi winny byc paletkowane oddzielnie lub w dolaczonych sztyftach/tubkach, a nie tak do mazania pedzlem w tym samym opakowaniu, co sypkie produkty. Bardzo lubie opakowania Bobkow, bo sa bardzo adekwatne do iloscci kosmetycznej zawartosci i sa leciutkie, no i nie robia oczoplasu w kosmetyczce .
|
|
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten żelowy liner Ivy jest w ogóle piękny, ja mam takie niebiesko-zielone oczy i też wygląda super. |
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy używam żeby zatuszować sińce, a drugi żeby trochę rozjaśnić spojrzenie. Na to ten puder pod oczy. Mimo tylu warstw wszystko trzyma się i wygląda ładnie. Żaden z tych korektorów nie wysusza mi skóry pod oczami. Cytat:
W nowej kolekcji z szarościami to chyba jest coś takiego KLIK ale nie widziałam jeszcze "na żywo". Cytat:
są eleganckie, ładnie wykonane i PROSTE - co cieszy moje oko najbardziej
|
|||
|
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja go nie rozcieram , nakładam tylko na cień bardzo cieniutką kreskę pędzlem MAC 210 i tak trwa nienaruszony od rana do wieczora.
|
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jakiś czas wymyślają nowe mazidła także prędzej czy później pojawi się złotko
|
|
|
|
#639 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Troche sie tylko boje, ze te szarosci wyplucza moja twarz z kolorow, bo ja takie miekkie lato jestem i jak szary/czarny to tylko w postaci takiego grafitu. Ale chyba sie pokusze, co tam ![]() Cytat:
, no i ladnie sie tluka, jak spadna na posadzke ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Mi ten zloty liner potrzebny , bo lubie polaczenie zlota z fioletem, a uzywam przewaznie fioletowych tuszy. A to zloto to najlepsze takie bezdrobinkowe, by sie do pracy nadalo ![]() A swoja droga, mam ochote tez na jakis miedziany, bo z granatem by bylo mu po drodze. Ale liste potrzeb mam dlugasnaaaaa hi hi
|
||||
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miedziany bylby bardzo ciekawy zloty w sumie tez, ale miedz taka jakas oryginalniejsza sie wydaje
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dobrze zrozumiałam, to piszecie o złotych kredkach/linerach? Jakiś czas temu szukałam czegoś takiego i najfajniej sprawdza mi się kredka MUFE Aqua Eyes 10L. Ale to taki złoto-miedziano-brązowy. Ciekawy kolorek i super jakość, może się komuś przyda
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
tez myslalam o tym ciemnozielonym eyelinerze, moglby ladnie podbic moje zielone oczy. Poki co jednak musze zadowolic sie czarnym ktory posiadam
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
tez by to moglo dobrze wygladac, ale ja niestety nic juz za bardzo na wymiane nie mam
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W temacie zlotych kresek, swiateczna seria Dior ma zloty liner ale w wysuwanej kredce. Mi tam plynnego sie chce. Pozyjemy, zmacamy, zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Dzis macalam kredke Chanel, taka wysuwana, wiec cienko malujaca. Piekna zielen. Taka ani troche trawiasta, z jakims delikatnym poblaskiem i lekko przygaszona. Ogolnie - przepiekna butelka. Granat tez macalam i tez chce .
|
||
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
eh kochana na mojej liscie to tez jest teraz juz tyle, ze az strach nowe pozycje dopisywac...
|
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Wszystkie pozycje z serii swiatecznych . A juz na pewno nowe Bobki - paletka szarych cieni, bo nie mam nic w ten desen . A przy okazji kilka lakierow do paznokci Essie i kilka Zojek, ale to juz inna sprawa
|
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu musze jakas ją zdobyc nr 1 na mojej liscie
|
|
|
|
#652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na Laure tez zakus robie, na Truskawie jest, ale jak mam MACa pod nosem to pewnie sie nie zechce mi czekac na paczuche z poczty. ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
![]() Kupujesz w sieci? Ja sporo, glownie z UK. Ostatnio zrobilam sobie ochote na marke Le Metier de Beaute, taka chyba amerykanska, cenowo nieco drozsza od Chanel, ale taka dosc 'autorska' jak Ellis Faas, Kevyn Aucoin i Hourglass. Ma fajne rozwiazania typu 4 odcieni rozy w rozkladanej paletce lub 4 roznych pudrow/rozswietlaczy/bronzerow - co sie w sumie oplaca i fajnie, ze w jednym kawalku
|
||
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zakochalam w 12 - nude vanilla
![]() szczerze to nie kupowalam nigdy w internecie kosmetykow, ale mam zamiar min. perfumy na prezent dla chlopaka zamowic, ale to z jakiejs polskiej perfumerii. No i napewno gdybym (ach, gdybym!) miała jakis dochód gotówki zrobilam szturm na truskawke
|
|
|
#654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko internetowa. Czasem tylko Chanel sobi normalnie kupuje (ze znizkami na karte klienta, bo normalne ceny sa gorsze niz w PL) albo mrozonek kochany kupuje cudenka na lotnisku - duuuuzo taniej. Pozostale marki sciagam sobie . Zwykle z UK czy Truskawy, ostatnio z Niemiec, ale 3 tygodnie czekalam na przesylke ![]() .
|
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
własnie zauwazylam, że ceny Chanel na truskawce są takie jak w Douglasie lub chyba nawet wyzsze
to mozliwe?niestety nikt ode mnie teraz za czesto nie lata, ale mama kupowala mi rozne rzeczy jak latała czesto z pracy za granice.
|
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tanszy Chanel jest w UK i DE. W DE to tusz Clinique w zestawie z kredka i mini kremem pod oczy kosztuje 16 euro..... U mnie jakies 120 zlotych min na polskie. E... zacznij sama latac
|
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
ja srednio lubie Clinique, niby spoko te kosmetyki, ale szału nie ma.
Eh te meteoryty... nie wiem warto je kupić czy nie ![]() ostatnio facet w Douglasie mnie nimi pomalował fajnie wygladałam, ale jakos tak do konca nie wiem... to co mnie tam bardzo kusi na tej truskawce to zestaw 3 pedzelki (te male wprawdzie), Bobika z kosmetyczka za 220zł ![]() a 4 lata temu to ja nie myslalam o takich rzeczach jakos bardzo
Edytowane przez kaja2301 Czas edycji: 2012-11-23 o 01:47 |
|
|
|
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Meteory polecam Sama mam 5 pudelek i sie lapie za mozg, by nie kliknac kolejnych.Pedzelki Bobkowe - nie mam pojecia. Ludzie sobie chwala, ale nie wiem, czy Eco Tools nie dadza podobnego poziomu satysfakcji. Ja mam ecotoolsowy pedzel do podkladu plynnego i uwazam, ze lepiej nalozyc sie dluidu juz nie da .Ano... tak bywa. Ja gdybym sie rozgarnela w pore, kupilabym butelke perfum Kingdom Alexandra Mcqueen-a (czy jak tam mu), Alchimie Rochas, Skin Trussardi i L'Or Torrente - nim je wycofali.... A taniuchno bywalo
|
|
|
|
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile kosztuje, poprzednie limitki były w tej samej cenie co regularne shimmer bricki (teraz 205 zł). Dokładną cenę będę znać jutro. Musisz zaglądać na douglas online, bo czasem wrzucają tam limitowane kolekcje, tylko się z tym nie afiszują. Cytat:
Z miniaturek polecam pędzelek do blendowania z tego kompletu KLIK oraz pędzelek do linera (z pomarańczowym włosiem). Pędzelek do blendowania, nawet miniaturka, jest rewelacyjny Wg mnie pędzelki Bobikowe sa bardzo dobre - ideałami są dla mnie pędzel do brązera, do różu i do pudru. Niestety są drogie, to ich jedyna wada ![]() A na Truskawie wciąż w dobrej cenie Nectar KLIK |
||
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje prezentu od BB![]() piekny kolor eyelinera mam espereeo ink i ja choruje na paletke Uber Nude Lip and Eye Palette |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

(ten liner jest ze stałej kolekcji).
, nakładam tylko na cień bardzo cieniutką kreskę pędzlem MAC 210 i tak trwa nienaruszony od rana do wieczora.

to mozliwe?