|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Niedawno wróciłam z wizyty
Z maluszkiem wszystko w porządku. Podobno strasznie się wierci ).Za dwa tygodnie kolejna wizyta bo będziemy badać przezierność karkową. Aha jutro wstawię Wam zdjęcie bo dzisiaj źle by mi wyszło (muszę zrobić zdjęcie zdjęciu) Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2012-11-21 o 21:33 |
|
|
|
#1172 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za udaną wizytę I ktoś jeszcze miał zdać relację... czekamy!
|
|
#1174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj czekam na zdjęcie bardzo
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
Ale Wam dziewczyny zazdroszczę widziałyście już swoje maleństwa to niepowtarzalne przeżycie
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zawsze chodziłam na 11 lub 12 i w sumie pierwsza byłam
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1179 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle to zamierzacie Waszym dzieciaczkom założyć specjalny album od początku ich istnienia? Ja zamierzam Już nawet takowy mam bo dostałam w prezencie ślubnym i postanowiłam że zamieszczę tam zdjęcia naszego maleństwa. Tym bardziej, że z zamiłowania jestem fotografem, więc pewnie zrobię tyle zdjęć (jak już się urodzi), że albumu mi braknie |
||
|
|
|
#1180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
spory maluszek
|
||
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w tym tyg nie mam mdlosci, a w sumie chcialabym, czy moga jeszcze wrocic? w ogole etroche nasilily mi sie zabarwienia w sluzie, tzn w sumie takie jak przedtem, ale przez ostatni tydzien mniej mialam tego sluzu a dzis wiecej gdy siusiam, tzn nie mam na wkladce, myslalam ze juz nie wroca, czy to normalne? w ogole powiedzialam kuzynce tz o ciazy mojej bo ona tez jest i w tym samym tyg no i pow ze nie mam nikomu mowic, ona pow mezowi a maz mamie swojej a ta zas pow siostrze mojego tz, ktora o noczym nie wiedziala. zdzonila do tesciowej czy to prawda i tesciowa byla zla na nas, ze kurde w taki sposob jej corka sie dowiedziala ja pierdziele, to jest chyba nasza sprawa komu mowimy, tak? w ogole nie mam dobrego kontatku z siostra tz wiec nie bede jej mowic, nie chce zeby ktos wiedzial... no ale sie wydalo i rodzina tesciowej juz wie... a ja sie mega boje o ciaze bo zagrozona a tutaj takie cos i jeszcze fochy itp ze str siostry i tesciowej...
|
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie nie planuje, ale zobaczymy co czas przyniesie... Cytat:
A siostrą Tż się nie przejmuj... mimo wszystko teraz najważniejsi jesteście Wy z Maleństwem ![]() Mi od wczoraj jest w ogóle jakoś słabo... Co wstanę z łóżka to kręci mi się w głowie... dziś rano musiałam sobie okno otworzyć bo nie mogłam złapać oddechu... Mam nadzieję, że to chwilowe
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dostalismy taka ksiazke moje pierwsze piec lat i tam zapisuje wazniejsze wydarzenia i jest miejsce na zdjecia ![]() Cytat:
Witam sie po sniadnaiu i z herbatka. Marysia w zlobku, ja juz pranie wstawilam, obiad z wczoraj, z tym ze dzis z makaronem, i jeszcze glowe musze umyc. Rozmawialam wczoraj z tz odnosnie imion dla chlopcow - nie zgadzamy sie w zadnym dla dziewczynki albo Julia albo Hania, a dla chlopca on chce Aleksa - a z tym Aleksem, zanim zaszlam w ciaze to mi sie podobalo, teraz i tak i nie. Sama nie wiem. Ja chcialam Jasia lub Antka. Wiem, ze za wczesnie jeszcze, ale rozmowa czysto toretyczna, dobrze ze z Marysia bylismy od poczatku zgodni.---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Margosia pewnie to chwilowe
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład 2 mi się nie otwiera, ale jedyneczka super!! ![]() Piękne kolory i kropy ![]() A ja się witam już po śniadaniu niewyspana i bardziej leniwa niż wczoraj. Muszę się ogarnąć i wziąć do pracy. Wczoraj nie nadrobiłam domowych obowiązków, ale dziś już muszę
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z wamiz rana
ja już w pracy...Byliśmy wczoraj na wizycie i widzieliśmy malucha Serduszko ładnie bije, dzidzia ma całe 1,5 cm ![]() ![]() Następna wizyta za miesiąc przed świętami- już nie mogę się doczekać ![]() Na razie wszystko ładnie i zdrowo maluch rośnie, mimo że mało ostatnio jem, gin mówiła,żeby się nie przejmować, bo dziecko ciągnie z zapasów mamy |
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nie mogę doczekać mojej wizyty a mam dopiero za 3 tygodnie nie wiem jak ja to wytrzymam
|
|
|
|
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37743969]U nas jest tak, że mąż może oglądać hardcorowe gore tylko jak jest sam. Na takie lżejsze to mogę zerkać, ale na najgorsze sceny i tak zasłaniam oczy To nie na moją psychikę. Potem nie umiem umyć włosów, jak jestem sama w domu (bo muszę na 3 minuty zamknąć oczy:P).[/QUOTE]Mam tak samo ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37745001]Mnie lekarka zabroniła powtarzać betę. Powiedziała, że mam się tym nie przejmować, bo wychodzą czasami różne anomalia, a jest tak naprawdę OK. Jednak ja i tak powtórzyłam, musiałam mieć pewność. Ale gdybym zupełnie normalnie podchodziła do ciąży, to być może w ogóle bym nie robiła [/QUOTE]W poprzedniej ciąży powtórzyłąm betę i miałam piękny przyrost i co - skończyło się #. Jak byłam teraz na wizycie to lekarz mówił, żebym nie robiła, bo to bez sensu. I nie zrobiłam. Mam 3 dychy w kieszeni ![]() Cytat:
Gratulacje moje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam za 3 tygodnie prawie ... Którego masz dokłądnie wizytę? |
|||
|
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Za małego wielkoluda![]() I będziesz mieć ładny prezent przed świętami ![]() Cytat:
![]() Obudziłam się drugi raz i dalej mi słabo A sąsiad ma remont i równo od 8 rano wierci ![]() Dobrze, że mam świadomość, że niedługo my będziemy remontować pokoik Maleństwa i my będziemy wiercić bo bym się zezłościła
|
|
#1189 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Ja mam wizytę 4 grudnia i też już się nie mogę doczekać. W tej ciąży będę chodzić częściej na wizyty, bo wiem, jak się w poprzedniej denerwowałam, jak miałam wizyty np. co 4 tygodnie. Potem, jak już się czuje ruchy dziecka, to już jest lepiej, ale do tego 17-18 tygodnia.... ![]() Ja dzisiaj mam mdłości, ale mniejsze. O 6 zjadłam Danio, połknęłam dupka i kwasik i poszłam spać, spałam do 10. Trochę mi niedobrze, ale jest lepiej niż wczoraj. |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37753197]Hej
![]() Ja mam wizytę 4 grudnia i też już się nie mogę doczekać. W tej ciąży będę chodzić częściej na wizyty, bo wiem, jak się w poprzedniej denerwowałam, jak miałam wizyty np. co 4 tygodnie. Potem, jak już się czuje ruchy dziecka, to już jest lepiej, ale do tego 17-18 tygodnia.... ![]() Ja dzisiaj mam mdłości, ale mniejsze. O 6 zjadłam Danio, połknęłam dupka i kwasik i poszłam spać, spałam do 10. Trochę mi niedobrze, ale jest lepiej niż wczoraj.[/QUOTE] A jak to się czuje te ruchy? I skąd wiadomo, że to to?:P
|
#1191 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla chłopca będzie Piotruś prawdopodobnie. Hania też mi się podoba, ale zauważyłam, że wszyscy teraz chcą mieć Hanię, więc chcemy jakieś inne imię, ale kompletnie nie wiemy jakie Cytat:
za udaną wizytę A teraz tak jak obiecałam wstawiam zdjęcie naszego bobo (dla porównania wstawiam też zdjęcie z pierwszej wizyty) |
|||
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37743969]U nas jest tak, że mąż może oglądać hardcorowe gore tylko jak jest sam. Na takie lżejsze to mogę zerkać, ale na najgorsze sceny i tak zasłaniam oczy To nie na moją psychikę. Potem nie umiem umyć włosów, jak jestem sama w domu (bo muszę na 3 minuty zamknąć oczy:P).[/QUOTE]jakbym siebie widziała |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia A co do imion, to u nas Hania była obowiązkowa. Od kilku już lat, jeszcze przed ślubem, jak mieszkaliśmy ze sobą, to o tym rozmawialiśmy i chcieliśmy Hanię, a teraz zmieniamy zdanie właśnie dlatego, że to imię daje co czwarta para Nadal bardzo mi się podoba, ale postanowiliśmy, że trzecie dziecko to będzie dziewczyna i ona będzie Hanią i może za te kilka lat nie będzie już tak popularne
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może przy następnym, obecne maleńtwo będzie musiało zadowolić się kącikiem w naszym pokoju
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatecznie mam wizyte w przyszłą środę.Denerwuję się coraz bardziej :/ Wogóle dzis od rana mam pecha i tak podły humor ze chyba oleje wszystko i pojde pod kołderke |
|
|
|
|
#1197 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
wstaw, chętnie zobaczymy
|
||
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
My też będziemy mieli problem z imieniem, bo mi dla dziewczynki podoba się Kamila, Julia i Kinga, a mężowi Wiktoria, Weronika. Dla chłopca podoba mi się imię Tomek lub Michał, a on kręci głową pomimo, że nie ma typów swoich.
Myślicie, że Inkę mogę pić bez ograniczeń? Mogłabym tylko to pić cały dzień
|
|
|
|
#1199 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
najpierw jakby ci cos bulgotalo - nie jezdzi ci czasem co po brzuchu?? to tak, a pozniej juz czuc dokladne ruchy i to jest piekne
Cytat:
przekonuje sie do tego aleksa coraz bardziejCo do fotek Lece mamuski do pracy i prosze mi nei pisac znow 3 stron !!!!!!!!!!!!!!! kiedy ja was pozniej nadrobie. ![]() Trzymajcie sie i nie dajcie sie mdlosciom i innemu dziadostwu. kalisto - dzis bitki z makaronem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

).

Za udaną wizytę
I ktoś jeszcze miał zdać relację... czekamy! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla dziewczynki albo Julia albo Hania, a dla chlopca on chce Aleksa - a z tym Aleksem, zanim zaszlam w ciaze to mi sie podobalo, teraz i tak i nie. Sama nie wiem. Ja chcialam Jasia lub Antka. Wiem, ze za wczesnie jeszcze, ale rozmowa czysto toretyczna, dobrze ze z Marysia bylismy od poczatku zgodni.

Gratulacje moje
klask i: Za małego wielkoluda

Dla chłopca będzie Piotruś prawdopodobnie. Hania też mi się podoba, ale zauważyłam, że wszyscy teraz chcą mieć Hanię, więc chcemy jakieś inne imię, ale kompletnie nie wiemy jakie