|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do naszych inteligencji w ciązy to Twoje "w rękawie" zrozumiałam "w rękawiczkach" i już miałam zapytać czy boisz się zarazić toksoplazmozą czy jak ![]() ![]() Mnie już nie bolą, ale nie schizuje bo brzuch boli od kopania, czasami to takie uczucie jakby mi ktoś rozrywał skóre od środka-uwielbiam ![]() to prawda ze z ruchami człowiek się uspokaja, już nie czeka z wywieszonym jęzorem byle tylko zobaczyć serduszko ![]() i chociaż będzie Ci się ciągło, to zobaczysz jak szybko to minie. Przecież dopiero co wam narzekałam że II trym to moje marzenie... Color będzie mieć dobrze bo z trzecim dzieciątkiem to pewnie poczuje bardzo szybko, ale Ty pewnie też bo szczuplutka jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kocurku oddychaj,będzie dobrze..dużo odpoczywaj,wcinaj owoce i co tam lubisz, mąż o Ciebie niech dba i będzie super! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa ja juz na wieczór mam brzuch..a w dzień dół mi sie zaokraglił. Jestem szczuplak wiec na sete szysbko będzie widać... Modle się, żeby na moje urodziny czuć ruchy...a mam pod koniec lutego... Color- oddycham jakoś spokojniej. Panikuje a później juz chwile lepiej... Powtarzam sobie, ze nie mam na nic wpływu. Cały dzień siedze lub leże. Jedynie co to pranie zrobie..nawet na spacer z psem nie chodzę, zeby mnie nie pociagnał... Ot i tyle...czekamy... ![]() Mokka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak Was czytam, i zastanawiam sie jakie to uczucie czuc swoje dzieciątko... musi być niesamowite
a ten czas tak szybko leci, jakby wczoraj czekalismy wszyscy na II kreseczki, a wy juz czujecie, badz niedlugo bedziecie czuc ruchy... super!
#4238 |
Zadomowienie
|
Fajnie jest gdy czuć ruchy, to niezaprzeczalnie cudowne uczucie, ale spadam z chmurek gdy kolejny kopniak dostaje w to samo miejsce po raz enty. I trwa to tak z 20 min, ciągle w to samo miejsce i ciągle i ciągle tylko z różną siłą. TO BOLI....
Ale wytrzymam, silna dziewczynka jestem. Czasami pomaga jak zaczynam głaskać i nucić coś spokojnego. I po chwili znowu dostaje kopa. ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#4240 |
Zakorzenienie
|
Rozczulacie mnie tymi opowieściami o kopaniu, i ogólnie aż się mało nie popłakałam
![]() ![]() Raz tylko przyłożyłam rękę do brzucha mojej siostry gdy była w ciąży pamiętam do dziś to wspaniałe uczucie jak kopał ten teraz już dziesięcioletni kawaler i aż się wierzyć nie chce że aż tyle czasu minęło. Moi rodzice będą mieli już 12-cioro wnuków. ?I zapowiada się że moje będzie trzynaste o ile kiedyś będzie ale o tym wole nawet nie myśleć nawet. Czytam teraz sporo o mim że tak powiem "mutanctwie" ![]() Ja puki co czekam wciąż na @ i sama nie wiem kiedy powinna przyjść...
#4241 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki. Czytam Was codziennie ale moje samopoczucie każdego dnia się pogarsza i nie chcę Wam tu smęcić... Z mojego badania nic nie wynikło choć na fajnego lekarza trafiłam za to u męża wyszło ze ma żylaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski.
A powiedzcie mi jakie badania powinien zlecić gin, aby sprawdzić czy można zajść w ciążę, bo wczoraj zgadałam sie w pracy z koleżanką i pożaliła mi sie że od 6 m-cy się starają i nic, była w poniedziałek u gina i zrobił jej tylko cytologię i stwierdził ze 6 m-cy to jeszcze za krótko by podjąć jakieś działania, nie kazał jej zrobić ani żadnych badań z krwi, czy z moczu. Ja mam zamiar iść jutro do gina (jeśli się zdołam zarejestrować) i chciałabym żeby zleciła mi jakieś badania, żeby sprawdzić czy mogę być kiedyś mamą, ale nie wiem jakie powinna mi zlecić. Orientujecie się może?
#4243 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam Kochana na Twoją betę ![]() Nie ma potrzeby, @ przyszła. Cytat:
![]() Masz tu przytulaski ode mnie ![]() ![]() Bardzo się cieszę i gratuluję 22 tygodnia ![]() Cytat:
![]() A ja sama i nawet nie ma po czym poprawiać ![]() Cytat:
![]() Cześć ![]() Idę umyć włosy bo wołają o pomstę, nie lubię tego robić ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2012-11-21 o 20:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... ![]() Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-11-21 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hejka ![]() Dzisiaj Tż wyprawiłam do Danii, wstałam przed 5 i teraz zasypiam na biurku. Wczoraj byliśmy w sklepie Marka Konrada Tż kupował wino dla szefa i przy okazji Pani nam poleciła winko, będziemy próbować w weekend akurat @ sie kończy, będzie jak znalazł ![]() Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
dedra trzymam kciuki za bete
![]()
#4247 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak Dedra będzie po becie dajcie znać telepatycznie, żebym zajrzała z pracy na telefonie
![]()
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do rzeczy od których mnie odrzuciło: a) mięso z każdej postaci, szynki, kiełbasy, schabowe etc etc b) cebula- jak ją widze to mi od razu..... wiec jem tylko ser zółty ser biały mleko, i tak w kółko... a i wcinalam pomarancze przez pierwsze 3 tyg... teraz nie mogę patrzeć ![]() faza na jabłka.
![]() |
#4249 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=IsiaG;37734764]Kaczuszko, ale na jakiej podstawie twierdzisz, że jesteście zdrowi? Czy robiliście badania hormonów albo u partnera badania nasienia? Bo z wyglądu to my tu wszystkie zdrowe jesteśmy, że ho, ho a tak naprawdę nie jedna z nas musi brać jakieś tabletki czy hormony, żeby wszystko w organizmie zaczęło działać tak jak powinno. Może tu leży Wasza przyczyna?
Isiu nie robiliśmy badań dlatego napisałam, ze teoretycznie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. Powiem szczerze mam dość. Wiem że ostatnio jak przychodzę tutaj to tylko smęcę no ale cóż musicie to znieść.
Jak już ma przyjść ta małpa to niech przychodzi a nie robi mi niepotrzebnie nadzieje która i tak pewnie się rozmyje nie wiadomo kiedy ![]() Może wymyślam sobie coś ale miała któraś was na cokolwiek na ciąże na jakąś chorobę tak że wasz mocz strasznie śmierdział zauważyłam to od kilku dni i jakoś mnie to martwi. ![]()
#4252 |
Zakorzenienie
|
Niby masz rację ale... przyjaciółka w przyszłym roku wychodzi za mąż i co i raz mi truła że nie mogę teraz zajść bo mam szaleć z nią na panieńskim i weselu, żyjemy z mężem tylko z jego dość skromnej pensji, no i kilka lat temu usłyszałam od teraz już teściowej wiele strasznych proroctw n temat moich przyszłych dzieci i tego boję się najbardziej... Jak widać przeciwwskazania są ale pomimo że panicznie boję się że jej słowa się spełnią pragnienie maleństwa jest nieporównywalnie większe niż problemy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana kompletnie niewyspana...
Już po śniadaniu, ale chyba coś jeszcze wciągnę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie nie ciekawie.Wczoraj w 19 dc po końskiej dawce dupka 3x1 dostałam @ ![]() ![]() W pracy miałam wczoraj takie piekło.Podeszłam do idioty jak szłam do toalety żeby sobie kreseczke zaznaczył.Jak sie zaczał drzeć że"Chce wojny to bede ją ku.. miała".Jak przyszłam skoczył do mnie że jestem nienormalna,chamska,świni a itd.Zaczeliśmy sie kłocić a ten kretyn że on sie zapytał bo sie martwi o mój pęcherz ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4256 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam, Wiem, że czekacie. Ale na betę nie poszłam. Dziś temperatura spadła dość drastycznie, więc nie ma sensu. Czekam na @ dziś lub jutro. Brzuch i piersi już wczoraj wieczorem prawie przestały boleć, nie ma więc żadnej nadziei na to, że jestem w ciąży. Trochę sprzeczne mam odczucia, bo wczoraj już się strasznie nakręciłam. Z jednej strony jest mi smutno, że znów się nie udało, ale z drugiej jak zobaczyłam, że dziś tempka spadła to odetchnęłam z ulgą. Pisałam Wam wcześniej, że wolałabym aby w tym cyklu jeszcze się nic nie wykluło. Ogólnie to rozbita jestem dziś strasznie. Wczoraj jeszcze mieliśmy z TŻ poważną rozmowę, trochę sobie popłakałam i dziś nie czuję się najlepiej. Głowa mnie boli i spać mi się chce. Oby ten dzień się skończył jak najszybciej. Najbardziej to bym chciała, żeby był już weekend. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że możesz liczyć w tej sytuacji na innych współpracowników. Masz świadków jak ten facet cię traktuje, więc w rozmowie z szefem masz dodatkowy argument. Jeśli się to powtórzy, to nie bój się iść do szefa. Temu facetowi należy się nauczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dedra 3mam kciuki!!! lunka serduszko na pewno wyzdrowieje ![]() kurcze, wiecie co? siostra naszego przyjaciela byla w ciazy i urodzila w 26tyg... maluszek walczy o zycie, a ma ok pol kilograma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda. Z jednej strony nie chciałaś w tym cyklu do końca, ale i tak przykro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.