|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Witam się z rana, jem śniadanie właśnie. Strasznie późno wstałam dzisiaj, czuje że mam oczy o połowę mniejsze heheh
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Witam się w 32 tygodniu , z tej okazji wkleiłam zdjęcia z brzuszkiem z sesji zdjęciowej do klubu. Wczoraj dostałam podgląd większej części. Trochę jakość słaba ale nie mogłam się doczekać oryginałów i wklejam wam już teraz
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstałam przed 7 jak mąż do pracy wyszedł. Pewnie znów w ciągu dnia będę musiała drzemkę zaliczyć. Pisałyście wczoraj o tym karmieniu, że niewiele trzeba żeby przestać karmić. Coś o zapaleniu piersi było, tylko że to nie wyklucza karmienia. Już minęły czasy, że lekarz kazał przerywać karmienie z powodu zapalenia piersi. Każdy oczywiście robi jak mu serce dyktuje, ale jak ktoś bardzo chce to fajnie żeby miał świadomość, że mleko nie staje się trujące dla dziecka, nawet jak w pokarmie pojawiają się bakterie. Poszukam tej książki co o niej wcześniej pisałam, bo coś mi się kołacze że mam ją na kompie w pdf. Często bolą mnie plecy, ale zazwyczaj po całym dniu, a dziś już od rana ![]() Śledzie już dziś wciągnęłam
|
|
|
|
|
#4383 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
ja karmiłam piersią 10 miesiecy (mala sama wtedy juz zrezygnowala) czyli do 5 - 6 miesiaca wylacznie piers nie dopijalam zadnym innym mlekiem ani herbatkami, a pozniej wprowadzalam tez inne jedzenko tzw. obiadki no i dalej tylko piers... Dopiero w 10 miesiacu zauwazylam ze trzeba dolozyc jeszcze inne mleko bo z piersi jej nie wystarcza jak dalam jej flache raz, drugi, trzeci tak cycka odpuscila
![]() a co do zgagi to ja mam Len i pomaga tez są to tabletki do ssania tyle ze naturalne ![]() ja tez nie cierpie Cytat:
czekamy na zdjecia no i relacje ![]() tak w ogole to Dzien dobry ![]() dzis w miare pospalam tyle ze katar przeszedl i na mnie wiec zaczynam smarkac ;/ suzi jak Ty to zrobilas ze w 2 tyg nic nie przytylas ?? tez tak chce ![]() ilkas napewno mala przybrala zobaczysz
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Witam sie z rana, spalam dzisiaj cale 3 godziny Maz byl w pracy na nocce a ja jakos nie moglam sobie miejsca znalezc. Zasnelam o 3 a o 6 juz sie obudzilam. Bede dzisiaj chodzila jak zombie
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4387 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Mitabe ładne zdjęcia
![]() Zapomniałam też pochwalić brzuszek Wisienki okrągła piłeczka, super.
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
nie wyspalam sie, znow jakies ☠☠☠☠☠☠☠y mi sie śniły ![]() maz na 2 zmiane wiec moze go wykorzystam i posprzatamy troszke razem bo samej mi sie nie chce za bardzo
|
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki
trochę mnie nie było, znów masa nadrabiania, pędzicie jak szalone![]() Cytat:
![]() ach, pochwalę się, jesteśmy z połowie 32 tyg
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoooooooooo matulu ![]() ja sie dziś w ogóle nie mogłam zebrac z łóżka.... 13 godz spałam teraz musze troche ogarnąc w kuchni- dziwnym trafem ciągle w zlewie stoi co s do mycia a o 16 wizyta- ciekawe czy mnie zmaca i najwazniejsze- co z tym moczem? |
|
|
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam póki co +9kg, ale pilnować się muszę, bo w I ciąży było +27kg ;o
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZIEWCZYNY powiedzcie mi - miałyście juz robione badanie na GBS ??? Bo cholender zapomniałam w poniedziałek o nie spytać a z synkiem pamietam że miałam dodatki wynik i musiałam brać antybiotyk i jeszcze po porodzie w kroplówce dostałam. Nie pamietam kiedy sie je wykonuje ale jakos pod koniec ciazy właśnie
|
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie ostatnio naszło na listeriozę (jakaś schiza mnie dopadła) i zrobiłam sobie sama badanie na własną rękę, na szczęście wyszło dobrze ![]() lubcia ![]() marsi będzie dobrze, musi być
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
mam już - znalazłam:
Posiew w kierunku GBS powinien zostać pobrany między 35-37 tygodniem ciąży w trakcie rutynowej wizyty u Twojego lekarza ginekologa. Jałową pałeczką pobiera się wymaz z pochwy i/lub z odbytu a następnie przekazuje do badania mikrobiologicznego. tutaj masz objaśnienie co to: http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...c-gbs-w-ciazy/ czyli wychodzi na to że na następnej wizycie mi zrobi
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też tego jeszcze nie miałam, też myślę że na następnej wizycie mi gin zrobi. Ranyy mam jakiegoś szaleńca w brzuchu ;]
|
|
#4397 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to też bym chciała mieć tak ładnie urządzone mieszkanko, ale zawsze mi coś nie wychodzi bo za każdym razem jak się gdzieś wprowadzam to kuopuje takie rzeczy które mi pasuja kolorystycznie i potem jak sie dalej przeprowadze to one zostają bo szkoda mi ich wyrzucić i tak się robi różnokolorowy miszmasz ;/ a marzy mi się takie mieszkanko w stylu retro Cytat:
![]() Cytat:
Witam z rana ![]() Wczoraj do 1 w nocy składaliśmy łóżeczko i komode , wyglądają pięknie Szkoda tylko , że lokatorki tam brak , już się nie mogę doczekać . Śniła mi się dziś Delicjanka ze swoim tż i Hope, którzy przyjechali do mnie z samego rana i chcieli mnie gdzieś wyciągnać, i Delicjanki tż zaczął robić obiad- kotlety mielone chyba, bo jak zobaczył mojego męża to stwierdził że jest za chudy i trzeba go dokarmić |
|||
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mogę Ci poradzić, bo mnie też gin opieprzył- pieczywo zamieniłam na chrupkie wasa wieloziarniste a jak miałam mega głód to zabijałam twarogami, maślankami itp w efekcie przybrałam tylko tyle co dziecko- kg
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ale mialam noc :/ co chwile budzil mnie twardy brzuch, wieczorem jak zasypialam tez mialam twardy i pobolewalo jak na okres w sumie to odczuwam to troche jakby takie skurcze bo trwa to z 3 minuty i przestaje..... Czy mam sie martwic???? Czy moze to te skurcze przepowiadajace i tak ma byc? Teraz mnie tylko po przebudzeniu raz zlapalo a na razie spokoj.... Kurcze chyba musze troche zwwolnic tryb.
I jeszcze z rana sie wku*** tz zbil mi zakretke z cukierniczki taka sliczna z serduszkiem wrrrrrr ![]() A do tego sledzia jak nie bylo tak nie ma Ciekawe co z Lubcia
|
#4402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wynik w poniedziałek |
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Hieny jedne
![]() ![]() Hehhe zupelnie nic, po prostu pozwolilam mu dzialac ![]() Pedze na zajecia, milego dnia
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Juz nawet w nocy chcialam wstawac i sie pakowac do szpitala jakies ciuszki dla malej nawet obmyslalam gdzie mam wszystkie dokumenty zeby w razie W szybko je wziac
nie wiem czy to byly majaki senne czy co....
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez spac nie moglam, ale na wizaz nie wchodzilam, bo mi na telefonie error wychodzil. Od 2 dni przesladuje mnie jakies dziwne uczucie, ze z mala cos nie tak jest.
Jestem po sniadanku i zaraz jade wlosy robic, bo wygladam jak idz mi stad. Pozniej zrobie fote moze i pochwale sie kolorem, jak zwykle rubinowym, ktoremu juz kilka lat wierna jestem.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-11-22 o 10:45 |
|
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
HEj
Ja już przed 7 rano pojechałam do miasta i zaraz po otwarciu byłam w biedrze bo ten prezent plastociasto dla Karinki, dokupiłam jej jeszcze poduszkę z Myszką Miki (9,90). Dobrze, że byłam tak wcześnie bo poduszka z tym wzorem (czyli nie sprana) była jedna, a polastociasto Kraina Słodyczy chyba tylko 2 czy 3, to napewno się rozejdzie. Potem pojechałam na badania, oczywiście mimo, że było tylko 3 osoby to jakiś mocher się wcisnął przed nami Zapłaciłam 45 zł, za mocz, morfologię, usr i hbs. Apropo tego wymazu z pochwy to też myślę, że na następnej wizycie mi gin zrobi, bo pamiętam przy Karince miałam robione 2 tyg. przed terminem. Potem skoczyłam jeszcze do Lidla i kupiłam takie fajne lusterko kosmetyczne na nóżce, za 29,90, z 5-krotnym powiększeniem i normalne. Naprawdę fajne będzie No i taki bieżnik 85x85 świąteczny na srodek stołu za 12,90. Ehhh... padnięta jestem. Mikakrolikowa pytałaś o pędzle, mam zamiar takie zamówić, moja siostra takie ma i sobie chwali, ja nie robię często pełnego makijażu więc myślę, że mi wystarczą, a nie majątek http://allegro.pl/pedzle-do-makijazu...796733855.html |
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
ciągłe harce uskutecznia
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Mitabe jakie piękne zdjęcia
a Lubcia zostawiła komuś kontakt? strasznie się martwię o nią....
|
|
|
|
#4410 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziś dzień;/ Nie dość, że się spóźniłam do ginka i już stresss, lekarka spóźniała się 1,5 h w końcu nie przyjechała, odwołali wszystkie dzisiejsze pacjentki i przełożyli na poniedziałek. A ważne zajęcia opuszczone Ehhh eff To bardzo sobie życzę żebym mogła tak długo karmić ![]() Dziewczyny, które jeszcze mają zakupy szpitalne przed sobą: gadałam ze znajomą i baaardzo odradzała jednorazowe majty- wrzynają się itd i najlepiej tak jak mówiła Szaja kupić majciochy za 2 zł na targu-na to samo wyjdzie. Druga sprawa to podkłady poporodowe-lepiej kupić w aptece takie wieeelkie podpaski z belli bo podkłady nie mają kleju i jeżdzą ![]() Po trzecie-znajoma ma 2 córeczki-pierwsza sn, druga cc. Mówi, że nacięcie i zszycie krocza jest niczym w porównaniu do bólu rany po cesarce. Więc mam nadzieję, że u mnie będzie jednak sn ![]() Sorki jeśli było już mówione ale może komuś się przyda
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

, z tej okazji wkleiłam zdjęcia z brzuszkiem z sesji zdjęciowej do klubu. Wczoraj dostałam podgląd większej części. Trochę jakość słaba ale nie mogłam się doczekać oryginałów i wklejam wam już teraz 

)
Maz byl w pracy na nocce a ja jakos nie moglam sobie miejsca znalezc. Zasnelam o 3 a o 6 juz sie obudzilam. Bede dzisiaj chodzila jak zombie

strasznie się martwię o nią....