Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 08:45   #4381
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Witam się z rana, jem śniadanie właśnie. Strasznie późno wstałam dzisiaj, czuje że mam oczy o połowę mniejsze heheh

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Witam się w 32 tygodniu , z tej okazji wkleiłam zdjęcia z brzuszkiem z sesji zdjęciowej do klubu. Wczoraj dostałam podgląd większej części. Trochę jakość słaba ale nie mogłam się doczekać oryginałów i wklejam wam już teraz

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:46   #4382
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Nadrobilam Obiecalam sobie, ze nie odezwe sie poki nie przeczytam co napisalyscie ... Caly czas bylam z wami, ale niestety czasu na czytanie nie bylo, mimo ze wizaz i forum ciagle wlaczone w tel, top nadrabialam co kilka dni, oj bylo czytania ....
Jutro wszystko napisze, teraz chcialam sie tylko przywitac i dac znaka, ze zyje ....
Jutro sie obfoce i ma[isze co sie dzialo u mnie, no i jak odkrylam 2 kreski na tescie, bo tez wspiominalyscie
Buziaki dziewczyny, ciesze sie, ze jestescie, bo bez was byloby mi ciezko, mimo, ze malo sie udzielam, to nie wyobrazam sobie dnia bez was
No witaj ponownie

Wstałam przed 7 jak mąż do pracy wyszedł. Pewnie znów w ciągu dnia będę musiała drzemkę zaliczyć.
Pisałyście wczoraj o tym karmieniu, że niewiele trzeba żeby przestać karmić. Coś o zapaleniu piersi było, tylko że to nie wyklucza karmienia. Już minęły czasy, że lekarz kazał przerywać karmienie z powodu zapalenia piersi. Każdy oczywiście robi jak mu serce dyktuje, ale jak ktoś bardzo chce to fajnie żeby miał świadomość, że mleko nie staje się trujące dla dziecka, nawet jak w pokarmie pojawiają się bakterie. Poszukam tej książki co o niej wcześniej pisałam, bo coś mi się kołacze że mam ją na kompie w pdf.
Często bolą mnie plecy, ale zazwyczaj po całym dniu, a dziś już od rana
Śledzie już dziś wciągnęłam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:50   #4383
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
hahaha, ja też...no to dzisiaj dzień śledzia

Muszę się w kocu zabrać za zakupy dla mnie do szpitala. Koszule nocne, wkłady poporodowe, gatki..i mnóstwo innych rzeczy. Jakoś wolę kupować dla Emilki niż dla siebie i nie mogę się za to zabrać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:54   #4384
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A jak właśnie u Ciebie było z karmieniem? Mogłaś piersią?
ja karmiłam piersią 10 miesiecy (mala sama wtedy juz zrezygnowala) czyli do 5 - 6 miesiaca wylacznie piers nie dopijalam zadnym innym mlekiem ani herbatkami, a pozniej wprowadzalam tez inne jedzenko tzw. obiadki no i dalej tylko piers... Dopiero w 10 miesiacu zauwazylam ze trzeba dolozyc jeszcze inne mleko bo z piersi jej nie wystarcza jak dalam jej flache raz, drugi, trzeci tak cycka odpuscila

a co do zgagi to ja mam Len i pomaga tez są to tabletki do ssania tyle ze naturalne

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A sledzi nie cierpie :p
ja tez nie cierpie

Cytat:
Nadrobilam Obiecalam sobie, ze nie odezwe sie poki nie przeczytam co napisalyscie ... Caly czas bylam z wami, ale niestety czasu na czytanie nie bylo, mimo ze wizaz i forum ciagle wlaczone w tel, top nadrabialam co kilka dni, oj bylo czytania ....
Jutro wszystko napisze, teraz chcialam sie tylko przywitac i dac znaka, ze zyje ....
Jutro sie obfoce i ma[isze co sie dzialo u mnie, no i jak odkrylam 2 kreski na tescie, bo tez wspiominalyscie
Buziaki dziewczyny, ciesze sie, ze jestescie, bo bez was byloby mi ciezko, mimo, ze malo sie udzielam, to nie wyobrazam sobie dnia bez was
no witaj fajnie ze w koncu jestes czekamy na zdjecia no i relacje

tak w ogole to Dzien dobry
dzis w miare pospalam tyle ze katar przeszedl i na mnie wiec zaczynam smarkac ;/

suzi jak Ty to zrobilas ze w 2 tyg nic nie przytylas ?? tez tak chce

ilkas napewno mala przybrala zobaczysz

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:56   #4385
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pisałyście wczoraj o tym karmieniu, że niewiele trzeba żeby przestać karmić. Coś o zapaleniu piersi było, tylko że to nie wyklucza karmienia. Już minęły czasy, że lekarz kazał przerywać karmienie z powodu zapalenia piersi. Każdy oczywiście robi jak mu serce dyktuje, ale jak ktoś bardzo chce to fajnie żeby miał świadomość, że mleko nie staje się trujące dla dziecka, nawet jak w pokarmie pojawiają się bakterie. Poszukam tej książki co o niej wcześniej pisałam, bo coś mi się kołacze że mam ją na kompie w pdf.
Często bolą mnie plecy, ale zazwyczaj po całym dniu, a dziś już od rana
Ja dostalam zapalenia jakies 2 tygodnie po porodzie... istna masakra. Karmilam mloda i plakalam z bolu, ale dalo rade. Dwa dni i przeszlo (pomogly oklady z mocno schlodzonej kapusty )

Witam sie z rana, spalam dzisiaj cale 3 godziny Maz byl w pracy na nocce a ja jakos nie moglam sobie miejsca znalezc. Zasnelam o 3 a o 6 juz sie obudzilam. Bede dzisiaj chodzila jak zombie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:59   #4386
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
tak się teraz zastanawiam i chyba ani raz w ciąży śledzia nie jadłam święta idą, nadrobię

a tak w ogóle przyszła mi informacja z tego programu payback, żebym coś zrobiła z punktami, bo się przeterminują do końca stycznia i tak sobie sparwdzam, że mam ich ponad 33 tysiące i chyba wymienię na kupony zakupowe i nakupie pieluch w realu

a gadam ostatnio z tż przez telefon i mi mówi, że jak jechał do pracy to wiózł taką Słowaczkę z synkiem i ten chłopiec miał bardzo fajne imię, tylko zapomniał jakie no to go męczę od poniedziałku o to żeby sobie przypomniał, bo może w końcu coś z tym naszym bezimiennym dzieckiem się ruszy i dzisiaj sobie w końcu przypomniał - Leo no i jakbym go miała pod ręką to chybabym zadusiła - przecież ja mu już tyle razy proponowałam to imię, to marudził, że dziwne blebleble, a teraz mi wyskakuje, że takie fajne wymyślił, niespotykane
hehe czyli co zmieniasz wkoncu podpis na Leo ?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:02   #4387
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

ilkas napewno mala przybrala zobaczysz
ja od ostatniej wizyty przytyłam 1kg więc mała też co musi..nie ma siły
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:04   #4388
laurka23
Zakorzenienie

Mitabe ładne zdjęcia
Zapomniałam też pochwalić brzuszek Wisienki okrągła piłeczka, super.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:26   #4389
pstryczek84
Zakorzenienie

dzien dobry
nie wyspalam sie, znow jakies ☠☠☠☠☠☠☠y mi sie śniły
maz na 2 zmiane wiec moze go wykorzystam i posprzatamy troszke razem bo samej mi sie nie chce za bardzo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:33   #4390
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Hej Dziewczynki trochę mnie nie było, znów masa nadrabiania, pędzicie jak szalone
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ja dostalam zapalenia jakies 2 tygodnie po porodzie... istna masakra. Karmilam mloda i plakalam z bolu, ale dalo rade. Dwa dni i przeszlo (pomogly oklady z mocno schlodzonej kapusty )
ja też miałam masakrę, jakoś od razu po porodzie, jak z piersi zrobiły mi się wielkie balony położna doradziła mi, żeby obwiązywać piersi mocno pieluchą tetrową (żeby pokarm tak nie napływał) i to mi bardzo pomogło. Zaznaczam, że pomimo obwiązywania mogłam wykarmić 2 takie smoki jak moja Gabi, więc pokarmu się nie straci

ach, pochwalę się, jesteśmy z połowie 32 tyg

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:36   #4391
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
może tak się u nich objawia kolejny etap ciąży?? bo mój też dziś posprzątał jak mnie nie było
mój rano stwierdził, ze chyba tez jest w ciązy bo mu sie snią jeszcze głupsze sny niz mnie dziś w nocy obudził mnie i się pyta czy ma isc już przewiązac te krowy, które sie w salonie pasą i przeprowadzic je do kuchni łoooooooooo matulu

ja sie dziś w ogóle nie mogłam zebrac z łóżka.... 13 godz spałam teraz musze troche ogarnąc w kuchni- dziwnym trafem ciągle w zlewie stoi co s do mycia
a o 16 wizyta- ciekawe czy mnie zmaca i najwazniejsze- co z tym moczem?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:38   #4392
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
niestety nie ja juz mam +16 kg
ja mam póki co +9kg, ale pilnować się muszę, bo w I ciąży było +27kg ;o

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mój rano stwierdził, ze chyba tez jest w ciązy bo mu sie snią jeszcze głupsze sny niz mnie dziś w nocy obudził mnie i się pyta czy ma isc już przewiązac te krowy, które sie w salonie pasą i przeprowadzic je do kuchni łoooooooooo matulu

Stary 2012-11-22, 09:41   #4393
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
ja mam póki co +9kg, ale pilnować się muszę, bo w I ciąży było +27kg ;o
ja + 25

DZIEWCZYNY powiedzcie mi - miałyście juz robione badanie na GBS ??? Bo cholender zapomniałam w poniedziałek o nie spytać a z synkiem pamietam że miałam dodatki wynik i musiałam brać antybiotyk i jeszcze po porodzie w kroplówce dostałam. Nie pamietam kiedy sie je wykonuje ale jakos pod koniec ciazy właśnie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:44   #4394
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
ja + 25

DZIEWCZYNY powiedzcie mi - miałyście juz robione badanie na GBS ??? Bo cholender zapomniałam w poniedziałek o nie spytać a z synkiem pamietam że miałam dodatki wynik i musiałam brać antybiotyk i jeszcze po porodzie w kroplówce dostałam. Nie pamietam kiedy sie je wykonuje ale jakos pod koniec ciazy właśnie
a co to za badanie? nie kojarzę skrótu;/
mnie ostatnio naszło na listeriozę (jakaś schiza mnie dopadła) i zrobiłam sobie sama badanie na własną rękę, na szczęście wyszło dobrze
lubcia
marsi będzie dobrze, musi być

Stary 2012-11-22, 09:49   #4395
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
a co to za badanie? nie kojarzę skrótu;/
mam już - znalazłam:
Posiew w kierunku GBS powinien zostać pobrany między 35-37 tygodniem ciąży w trakcie rutynowej wizyty u Twojego lekarza ginekologa. Jałową pałeczką pobiera się wymaz z pochwy i/lub z odbytu a następnie przekazuje do badania mikrobiologicznego.

tutaj masz objaśnienie co to: http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...c-gbs-w-ciazy/

czyli wychodzi na to że na następnej wizycie mi zrobi
Stary 2012-11-22, 09:52   #4396
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
mam już - znalazłam:
Posiew w kierunku GBS powinien zostać pobrany między 35-37 tygodniem ciąży w trakcie rutynowej wizyty u Twojego lekarza ginekologa. Jałową pałeczką pobiera się wymaz z pochwy i/lub z odbytu a następnie przekazuje do badania mikrobiologicznego.

tutaj masz objaśnienie co to: http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...c-gbs-w-ciazy/

czyli wychodzi na to że na następnej wizycie mi zrobi
aaa ten paciorkowiec przeklęty, to kojarzę, nie znałam skrótu
Ja też tego jeszcze nie miałam, też myślę że na następnej wizycie mi gin zrobi.

Ranyy mam jakiegoś szaleńca w brzuchu ;]

Stary 2012-11-22, 09:55   #4397
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mąż nie chce iśc po sledzie ;(

A co do mieszkania, właśnie strasnzie dużo serca wkładam w wystrój, zresztą zawsze tak było ja jestem domatorka i musze miec nastrój na moje samopoczucie bardzo wpływa mieszkanie, już od małolaty zbierałam z gazet takie artykuły dotyczące wystroju wnętrz nawet miałam taki dupny segregator z tym
To często ma zgubny wpływ bo potrafię wywiercić dziurę w brzuchu żeby mieć coś w domu bo inaczej będę się źle w nim czuć, np jak pomalowaliśmy na prosiackzowy róż pokój to tyle marudziłam aż tż kupił farbę i inny barwnik. Teraz mu wierce w brzuchu o łóżko małżeńskie i będę na nie tyle odkładać aż ono będzie... to jest troche straszne jak mam jakąś "wizje" i musze ją spełnić.
Ale przedewszystkim jestem zwolenniczką tanich rozwiązań które w efekcie nie wyglądają tanio
Chyba muszę Cię zaprosić do siebie do domu....
Ja to też bym chciała mieć tak ładnie urządzone mieszkanko, ale zawsze mi coś nie wychodzi bo za każdym razem jak się gdzieś wprowadzam to kuopuje takie rzeczy które mi pasuja kolorystycznie i potem jak sie dalej przeprowadze to one zostają bo szkoda mi ich wyrzucić i tak się robi różnokolorowy miszmasz ;/
a marzy mi się takie mieszkanko w stylu retro

Cytat:
Witaj spowrotem

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Hej kochane

Jak to możliwe, że wraca mi katar???? Mam dość. Antybiotyk wcinam dalej i tak do niedzieli...

Dzisiaj jadę już do pracy, bo nie mogę wysiedzieć sama w tych 4 ścianach...świra dostaję

W poniedziałek idę do gina. Jejku, ciekawe ile malutka waży Mam nadzieję, że coś przytyła

Ale mi zrobiłyście ochotę na śledzia Dobrze, że mam w lodówce.
Nie przejmuj się katarem, ja mam od początku ciąży i nic z tym się nie da zrobić, po prostu śluzowki nie dają rady w ciązy, potem mam nadzieję że to minie.

Witam z rana
Wczoraj do 1 w nocy składaliśmy łóżeczko i komode , wyglądają pięknie
Szkoda tylko , że lokatorki tam brak , już się nie mogę doczekać .

Śniła mi się dziś Delicjanka ze swoim tż i Hope, którzy przyjechali do mnie z samego rana i chcieli mnie gdzieś wyciągnać, i Delicjanki tż zaczął robić obiad- kotlety mielone chyba, bo jak zobaczył mojego męża to stwierdził że jest za chudy i trzeba go dokarmić
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:55   #4398
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
. W miarę stosowałam się do zaleceń dietetycznych, piłam litrami wodę, ale troszkę podjadłam słodkiego - no nie dałam rady taki miałam apetyt. Póki co od ponad 2 tyg.nic nie przytyłam, do wizyty zostały mi 5 dni, przycisne pasa i myślę, że będzie ok
mam nadzieję,że bez głodówki
jak mogę Ci poradzić, bo mnie też gin opieprzył- pieczywo zamieniłam na chrupkie wasa wieloziarniste a jak miałam mega głód to zabijałam twarogami, maślankami itp
w efekcie przybrałam tylko tyle co dziecko- kg
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:58   #4399
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
ja + 25

podobno ok 36 tc
Stary 2012-11-22, 09:59   #4400
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
aaa ten paciorkowiec przeklęty, to kojarzę, nie znałam skrótu
Ja też tego jeszcze nie miałam, też myślę że na następnej wizycie mi gin zrobi.
ja mam mieć wymaz na następnej wizycie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:59   #4401
bokeh
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ale mialam noc :/ co chwile budzil mnie twardy brzuch, wieczorem jak zasypialam tez mialam twardy i pobolewalo jak na okres w sumie to odczuwam to troche jakby takie skurcze bo trwa to z 3 minuty i przestaje..... Czy mam sie martwic???? Czy moze to te skurcze przepowiadajace i tak ma byc? Teraz mnie tylko po przebudzeniu raz zlapalo a na razie spokoj.... Kurcze chyba musze troche zwwolnic tryb.

I jeszcze z rana sie wku*** tz zbil mi zakretke z cukierniczki taka sliczna z serduszkiem wrrrrrr

A do tego sledzia jak nie bylo tak nie ma

Ciekawe co z Lubcia
Stary 2012-11-22, 10:04   #4402
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ale mialam noc :/ co chwile budzil mnie twardy brzuch, wieczorem jak zasypialam tez mialam twardy i pobolewalo jak na okres w sumie to odczuwam to troche jakby takie skurcze bo trwa to z 3 minuty i przestaje..... Czy mam sie martwic???? Czy moze to te skurcze przepowiadajace i tak ma byc? Teraz mnie tylko po przebudzeniu raz zlapalo a na razie spokoj.... Kurcze chyba musze troche zwwolnic tryb.
oj wygląda na to, że zdecydowanie MUSISZ!

Stary 2012-11-22, 10:05   #4403
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja + 25

ja mialam teraz robione na wizycie, koszt tej przyjemnosci 40zl
wynik w poniedziałek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:06   #4404
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
no i na tym cała rzecz polega, musisz wziąć sprawy w swoje ręce
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dooooosłownie
Hieny jedne

Cytat:
przyznaj się co mu zrobiłaś
Hehhe zupelnie nic, po prostu pozwolilam mu dzialac

Pedze na zajecia, milego dnia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:13   #4405
bokeh
Zakorzenienie

Juz nawet w nocy chcialam wstawac i sie pakowac do szpitala jakies ciuszki dla malej nawet obmyslalam gdzie mam wszystkie dokumenty zeby w razie W szybko je wziac nie wiem czy to byly majaki senne czy co....
Stary 2012-11-22, 10:22   #4406
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hehehe, nieee. I myślę, że nie jesteśmy jedyne w tej kwestii.
Ja tez spac nie moglam, ale na wizaz nie wchodzilam, bo mi na telefonie error wychodzil. Od 2 dni przesladuje mnie jakies dziwne uczucie, ze z mala cos nie tak jest.

Jestem po sniadanku i zaraz jade wlosy robic, bo wygladam jak idz mi stad. Pozniej zrobie fote moze i pochwale sie kolorem, jak zwykle rubinowym, ktoremu juz kilka lat wierna jestem.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-11-22 o 10:45
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:34   #4407
e_vel
Wtajemniczenie

HEj Ja już przed 7 rano pojechałam do miasta i zaraz po otwarciu byłam w biedrze bo ten prezent plastociasto dla Karinki, dokupiłam jej jeszcze poduszkę z Myszką Miki (9,90). Dobrze, że byłam tak wcześnie bo poduszka z tym wzorem (czyli nie sprana) była jedna, a polastociasto Kraina Słodyczy chyba tylko 2 czy 3, to napewno się rozejdzie.
Potem pojechałam na badania, oczywiście mimo, że było tylko 3 osoby to jakiś mocher się wcisnął przed nami Zapłaciłam 45 zł, za mocz, morfologię, usr i hbs. Apropo tego wymazu z pochwy to też myślę, że na następnej wizycie mi gin zrobi, bo pamiętam przy Karince miałam robione 2 tyg. przed terminem.
Potem skoczyłam jeszcze do Lidla i kupiłam takie fajne lusterko kosmetyczne na nóżce, za 29,90, z 5-krotnym powiększeniem i normalne. Naprawdę fajne będzie No i taki bieżnik 85x85 świąteczny na srodek stołu za 12,90.
Ehhh... padnięta jestem.
Mikakrolikowa pytałaś o pędzle, mam zamiar takie zamówić, moja siostra takie ma i sobie chwali, ja nie robię często pełnego makijażu więc myślę, że mi wystarczą, a nie majątek http://allegro.pl/pedzle-do-makijazu...796733855.html
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:34   #4408
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ranyy mam jakiegoś szaleńca w brzuchu ;]
ja też
ciągłe harce uskutecznia
Stary 2012-11-22, 10:40   #4409
e_vel
Wtajemniczenie

Mitabe jakie piękne zdjęcia

a Lubcia zostawiła komuś kontakt? strasznie się martwię o nią....
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:45   #4410
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
[B]

[/COLOR]A Wy tu stale o tych plackach
Moja mama też - wie, że mam być na diecie, a ciągle coś piecze. Siostra wczoraj kupiła mi kawałek brzdąca i tak mnie katują Na szczęście mąż stosuje się do zaleceń, że nie ma mnie kusić słodyczami - rano kupił sobie drożdżówkę i zjadł po kryjomu żeby mi nie robić apetytu
A co to takiego?
Cytat:
a gadam ostatnio z tż przez telefon i mi mówi, że jak jechał do pracy to wiózł taką Słowaczkę z synkiem i ten chłopiec miał bardzo fajne imię, tylko zapomniał jakie no to go męczę od poniedziałku o to żeby sobie przypomniał, bo może w końcu coś z tym naszym bezimiennym dzieckiem się ruszy i dzisiaj sobie w końcu przypomniał - Leo no i jakbym go miała pod ręką to chybabym zadusiła - przecież ja mu już tyle razy proponowałam to imię, to marudził, że dziwne blebleble, a teraz mi wyskakuje, że takie fajne wymyślił, niespotykane
Hihihi niezły TŻ A imię jest najładniejsze na świecie!!!!!! Leo
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mam nadzieję,że bez głodówki
jak mogę Ci poradzić, bo mnie też gin opieprzył- pieczywo zamieniłam na chrupkie wasa wieloziarniste a jak miałam mega głód to zabijałam twarogami, maślankami itp
w efekcie przybrałam tylko tyle co dziecko- kg
Ja też jak sobie pofolguję przez kilka dni to wprowadzam waskę na rozgrzeszenie

Ale dziś dzień;/ Nie dość, że się spóźniłam do ginka i już stresss, lekarka spóźniała się 1,5 h w końcu nie przyjechała, odwołali wszystkie dzisiejsze pacjentki i przełożyli na poniedziałek. A ważne zajęcia opuszczone Ehhh

eff To bardzo sobie życzę żebym mogła tak długo karmić

Dziewczyny, które jeszcze mają zakupy szpitalne przed sobą: gadałam ze znajomą i baaardzo odradzała jednorazowe majty- wrzynają się itd i najlepiej tak jak mówiła Szaja kupić majciochy za 2 zł na targu-na to samo wyjdzie.
Druga sprawa to podkłady poporodowe-lepiej kupić w aptece takie wieeelkie podpaski z belli bo podkłady nie mają kleju i jeżdzą
Po trzecie-znajoma ma 2 córeczki-pierwsza sn, druga cc. Mówi, że nacięcie i zszycie krocza jest niczym w porównaniu do bólu rany po cesarce. Więc mam nadzieję, że u mnie będzie jednak sn
Sorki jeśli było już mówione ale może komuś się przyda
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości