|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
wiem cos o tym;] mi na poczatku zalozyli cewnik bo nie moglam sie wysikac... litr moczu bylo.. ale to po tych kroplowkach pewnie... a najgorzej bylo zrobic pierwsza kupe...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- do dziewczyn ktore juz urodzily ![]() ile teraz wyzycie? ile zeszlo z was przy porodzie? i ile zostalo do z rzucenia?? ja przytylam w ciazy 15kg 2 zeszly tydzien przed porodem... po 10 dniach po porodzie 9kg mniej wiec zostalo 4kg do i bedzie gitara ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
![]() Cytat:
![]() ja miałam 13 w maju a w lipcu już 11.9 zmieniłam tylko dietę i ostatnio w październiku skoczyło na 12.5 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lej sobie wodę z butelki w czasie siusiania ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- wogóle oglądałam wczoraj porodówkę... i niestety wspomnienia z cholernego porodu wróćiły... boże jak ja wyłam jak sobie przypomniałam jak bolało ![]() ![]()
![]() |
#2914 |
Zadomowienie
|
hejka!
Gratulacje dla nowego dziecieczka!!!!!!!!!!!!!! !!!!! oooo i akcja od rana - trzymam kciuki!!! U mnie nadal nic w nocy troszkę bolało ale to nie to - dzisiaj też napina mi się brzuch ale miałam mocniejsze te przepowiadające - chyba moja Anielka czeka aż urodzi Anielka wątkowa ( do roboty kochana) ![]() ( dzisiaj 3 dni po terminie ehhh)
#2915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja z rana miałam juz niespodziankę, jechalam na wizytę po skierowanie zeby morfologie zrobic a tu akumulator padł ![]() W ogóle ten lekarz internista pyta sie to panie jest ja nie, tamto ja nie, kolejne pytanie ja nie, patrzy ile przytylam (3tyg temu było cos ok 6kg) i stwierdził ze każda kobieta tak by chciała Zaskoczyło mnie tylko jedno, ze to podobno w całe nie dobrze ze nie puchne ze nie nabieram tej wody, cos mi gadal ze to związane jest z tym słabym przyswajaniem żelaza..nie wiem nie zrozumiałam tego i jakoś cieszę sie ze nie puchne
Iza - łowca zabawek Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha ![]() Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-11-22 o 09:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zadomowienie
|
Dyltharra GRATULACJE
![]() ![]() Landi nooo nareszcie ![]() biore z Ciebie przyklad, nie chce rodzic. nie nie nie! Immortal ja biore chela-ferr. mialam ponizej normy i lekarz mi zalecil. podniosl mi sie poziom hemoglobiny i juz jest ok. wiec dziala. A mi po wczorajszej kapieli i tabletkach przeszly czeste skurcze. choc nie powiem, jak sie polozylam to sie nasilily. ale niestety... moja tesciowa panikuje, wydzwania po rodzinie, ze powinnam byc w szpitalu itd. kurde wiem, se sie wszyscy martwia, ale to wszystko zaczyna mnie irytowac. dlaczego nie moge tak jak inne, zaczna sie bole i zaczynam rodzic. a dzis juz czwartek.
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
a i ogolnie to moj lekarz da mi l4 jedynie do terminu, czyli 25.11. super :/
czyli jak nie urodze do 25 to mi od 26 poleci macierzynski... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- a i ogolnie to moj lekarz da mi l4 jedynie do terminu, czyli 25.11. super :/ czyli jak nie urodze do 25 to mi od 26 poleci macierzynski...
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak pojdziesz do niego po terminie to nie wypisze Ci? Zreszta moze jest pewny ze urodzisz ![]() ![]()
![]() |
#2920 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki kochana!!! Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
jejku wzruszyłam się.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam sie z nadal spuchnietymi girami .. na szczęście rwa puściła ![]() ale nogi mnie tamk bolą, że nie chodze bo każdy krok boli jakbym przeszła parę kilometrów.
![]() |
#2921 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A w pozostałe dni mycie "na sucho" ?
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Hej Wam....
![]() Nie mam niestety jakoś nastroju, żeby siedzieć przy kompie, dopadają mnie nerwy i ogólnie się mega boję tego co ma nastąpić.... ![]() Czy wiecie może czy do zewnątrzoponowego trzeba mieć koniecznie porobione wyniki na krzepliwość krwi, czy zalezy od szpitala? Ide nadrabiać troszkę ![]() Gratulacje dla wszystkich mamuś ![]()
#2923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się, mój jest z chłopakami umówiony na pępkowe bo sobie wymyślił że 15.12 urodzę ![]() no i skreśla dni do ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jakbym nie urodziła to bym poszła 25.11 po kolejne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę żelazo actiferol i nikt o żadne wytyczne lekarza czy recepty sie nie pyta
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
pisalam z martaj9
gratuluje nowych dzieciaczków i trzyma kciuki za naszą landi. nie wiadomo czy wyjdą bo malutki spadł na wadze i może dostanie kroplówkę. walczy z karmieniem, na szczęście pielęgniarki i położne są ponoć pomocne ![]() oby wyszli jak najszybciej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja o tej krzepliwosci pierwsze słyszę i nie wydaje mi sie ze to jest jakiś obowiązek, podejrzewam ze jeśli ktos ma z tym problemy to wychodzi to na jakimś wywiadzie u gina na samym poczatku i stad pózniej badania Gdyby to było takie powszechne to by o tym każdy lekarz, polozna czy na SR mówili. Mi nikt nie mówił a wiele razy był poruszany temat tego znieczulenia.
![]() |
#2927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za Landi!
![]() Rozmawiałam dzisiaj dość luźno z położną (koleżanka z dzieciństwa) i zapytałam o te "domowe sposoby" przyspieszania porodu - liście maliny i olejek rycynowy, bo nie ukrywam, że skurcze co 20 minut od tygodnia, nie postępujące, ale i nie mijające trochę mnie już męczą. Do tego ta opuchlizna ![]() "Ja na to trochę patrzę, jak na czary i magię i tak tez nalezy to traktowac. ALE jesli pijac taka herbatkę z malin np, będziesz chociaż odrobinę spokojniejsza, będziesz miała poczucie że działa- to pij. Te naturalne metody, to jest placebo. Bo poród w ogromnej mierze dzieje sie w głowie kobiety."
#2930 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Dylthara gratulacje!!! Ewcia zaciskam kciuki za szybki porod!!! ........... Moja niunia jest taka spokojna. cala noc spala i teraz juz z godzinke lula. Wiedzialam ze waga spada po urodzeniu ale wzrost?! Hehe.. moja corcia jest jednak z 3 cm krotsza. glowke miala bardzo wydluzona po porodzie a teraz juz wocila do normy ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- ale sobie narobiłam ochoty na kromeczkę z nutellą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2932 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę zapytać mojego jak to jest ![]() Cytat:
a i nie zmalała, pewnie źle zmierzona była po porodzie. to się często zdarza... bo jednak takie maleństwo ciężko jest idealnie wymierzyc |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do lekarza, to myślałam, że on stara się mnie zrozumieć. Przynajmniej na wcześniejszych wizytach stwarzał takie pozory. Teraz została jeszcze jedna wizyta i ktg i koniec. Najgorsze jest to, że przede mną przyjmował parkę i wyjaśniał im przygotowanie do in vitro i był tak zaangażowany, że zajęło mu to prawie godzinę. Cytat:
Czy któraś z Was bierze Acard????
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
hej hej
widzę ze u landi się rozkreca-powodzenia heheh beidroneczka ja mysle ze Twoja anielka wczesniej wyjdzie niż ja urodze ![]() byłam na wizycie, szyjki brak jeeeee chociaz cos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no wiec obawiam sie ze moge pobic halwaye i posiedze z wami jeszcze hehehh no ale uspokoilam sie ze wszytsko ejst ok, powiedzialam mu o moich obawach mowil ze jak zauwaze mniej ruchow czy cos to mam leciec od razu na IP, mam po prostu bardziej uważac jak wogole weszlam do poloznej spozniona to ona oo nie urodzila pani bo ja juz pani teczke odlozylam , myslalam ze spoznienie to pani już urodzila ![]() tak czy siak troche sie martwie i mam nadzieje, ze mały zechce wyjsc niedlugo, bo bede cała nerwowa przyuszly tydzien immortal ja ascofer brałam, bez recepty to jest nikt mi w aptece nic nie gadał Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-11-22 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a mój tż wczoraj kupił ferrero rocher, które teraz tak leży i mówi do mnie "zjedz mnie" ![]()
![]() |
#2936 | |
Zadomowienie
|
wlasnie tak postanowilam, ze jak mi nie da dluzej to pojde do internisty, albo podobno polozna srodowiskowa tez moze wypisac. nie zamierzam byc na macierzynskim nie majac dziecka
![]() kamila ![]() ciekawe co tam u anielki... ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() no to kciuki ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do apteki to też mi pokazywała ten ascofer ale smęciła strasznie że nie powinnam sranie w banie... bedę we wtorek u gina to z nim pogadam... ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Czarna czary-mary
musisz do niedzieli urodzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
no moj gin jak widze jest przeciwny przyspieszaniu, mowi ze ejstem zdrowa kobieta, ciąża ksiązkowa nic sie nie dzieje a ciąza przenoszona jest po 42 tyg narazie jestem po terminie który jest umowny i moze byc dluzszy o 2 tygodnie wiec spokojnie
no moj maz sie ochoczo juz zabral bo ledwo weszlismy do domu to juz był seksik ![]() ![]() wiec ide dzis na dluugi spacer nie wiem gdzie ale wymysle zapomnailam sie go spytac o ten olejek rycynowy ale znając go pewnie bym zj..bkę dostala za takie pomysly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.