|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX
Mieliśmy być zieloną wyspą a będziemy bezludną. Życie w tym kraju dla mnie jest poniżające. Jak chciałam kupić sobie laptopa to odkładałam cały rok (dodam, że laptop z tych tańszych) a nie mam rodziny, nie opłacam mieszkania, tylko się dorzucam mamie :-(. Ostatnio widziałam ogłoszenie do pracy w biurze, po mgr, ze znajomością języka obcego za całe 1500 brutto :-/
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Mydło pierwsza klasa XD
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
a moja poszla i zaplacila karta
![]() niektorzy maja gorzej niektorzy lepiej niz Wy ![]() a Wy tylko oby stlamsic jak ktos ma lepiej to bulwers.
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
słucham? a kto tak mowi? akurat my nie mowimy tego z zawiścią, tylko utyskujemy nad swoim losem. Nie mamy do tego prawa? Na szczescie kazdy jest kowalem własnego losu, takze mozna sobie spokojnie z Polski wyjechać. Ale faktycznie, zazdroscimy z nienawiscia kazdemu, kto ma lepiej. I wiesz co? Tak, zazdroszcze. Zazdroszcze godnego zycia i tego, ze ktos nie musi sie martwic o kazdy grosz. Tak samo, jak ktoś niepełnosprawny może komuś zazdrościć dobrego zdrowia. Zazdrość nie równa się nienawiść i tłamszenie kogoś, bo ma lepiej niż my. Moze i sie sprowadzilas z Islandii, ale Twoje gadanie jest właśnie takie samo jak Polaka na dorobku- że Polaczki co zostały w kraju, to zazdroszczą bogatym, a sami d. nie ruszą.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-11-22 o 18:45 |
|
|
|
#426 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Podnieść pensje minimalną x5? Super, tylko wtedy to już wcale pracy nie będzie. Rząd może pomóc, ale na pewno nie jest w stanie samymi ustawami- nawet bardzo bardzo korzystnymi zmienić tak łatwo sytuacji na rynku pracy.
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jakis moderator by wydzielił z tego temat |
|
|
|
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym problem ![]() Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora w polsce ludzie narzekaja na polski rzad w anglii anglicy na angielski a islandczycy wieszaja psy nad rzadem ktory doprowadzil do bankrudztwa islandii ![]() zycze Ci oby Ci sie zylo lepiej zatem
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
bzdura dla Ciebie,prawda dla mnie
![]() * totalny off ale buszuje w necie czytam wszystko i nic,i zobaczcie na tej kobiety wlosy! http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=41215 wow
❤the cool exterior, the fire below I had to throw my own cat to do this avatar. Edytowane przez dagandmara Czas edycji: 2012-11-22 o 18:54 |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4
Zupełnie nie rozumiem Twojego wniosku. Wychodzisz z założenia, że powinnyśmy milczeć, nawet jeśli jesteśmy sfrustrowane niskimi zarobkami. No i broń bobrze myśleć o jakiś lepszych warunkach. Ja zazdroszczę, ale nikomu źle nie życzę. Nie będę skakać z radości, że muszę sok z kupy wyciskać i Ciebie to też nie powinno radować, stan Polskiej gospodarki. Z mojej strony koniec tematu. Obejrzałam filmik PannyJoanny i znów bulwers na torbę za 250zł! Dobijcie mnie. Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-11-22 o 18:56 |
|
|
|
#432 |
|
now or never
|
szczerze mówiąc, ja też poszłam i na promocji kupiłam laptopa.
odkładałam sumiennie, trochę pracowałam to mam. ale zgodze się, że koszty utrzymania w PL stają się nie do zniesienia zwłaszcza, że czytałam coś znów o podwyżkach ...
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
patrzycie na tych ktorzy maja lepiej,a spojrzcie na tych ktorzy maja gorzej ![]() przeciez nie kazdemu polakowi zyje sie zle w kraju ! na litosc boska ![]() czy ja powiedzialam ze masz milczec? to wychodzisz z zalozenia ze mam ci wyslac pieniazki w takim razie? nie wchodze z toba dalej w dyskusje ![]()
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszłaś z założenia, że my jesteśmy wybitne w upupianiu tych co im wyszło Ja się pytam, gdzie?Osoba w moim zawodzie, zagranicą nie zastanawia się z czego będzie żyć i będę na to patrzeć, ponieważ sama sobie życie muszę ułożyć. |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jawna kpina, że kończąc trudne studia w Polsce np. inżynieria materiałowa, chemia, masz niewielki procent szans na zatrudnienie w kraju. Albo, że ciężkie zawody typu pielęgniarka, fizjoterapeuta na państwowym stołku są marnie opłacane. Po co w takim razie tyle lat studiów? Wcale się nie dziwię sfrustrowanym ludziom, bo człowiek cholera odprowadza ciężkie pieniądze na podatki i g. z tego ma. |
|
|
|
|
#436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o pieniazkach to byl czysty sarkazm-zlosliwa ironia ![]() to patrz dalej i pakuj walizki ja Ciebie przenocuje i pomoge
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#438 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale zawsze mozna przerwac studia wziac w reke lopate i byc budowlancem w anglii i kupowac sobie laptopy raz w miesiacu ![]() bo przeciez tylko w polsce sie tak zle zyje ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
jak chcesz sprobowac swoich sil w uk to zapraszam dach nad glowa masz
|
|
#439 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i Panna Joanna jakaś wesoła )dziewczyny skończcie już ten offtop |
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mam u nogi kulę pod postacią obowiązkowego państwowego stażu.
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy konczylas studia? Około 10 lat temu? To mialas jeszcze w miare normalny start i nawet po socjologii bys dostala calkiem szybko prace.
Znajdz mi Polaka, ktory mieszka na stałe w Anglii i narzeka, że mu tam źle, a mimo wszystko tam siedzi i pracuje. |
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#444 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to super trzymam kciukiCytat:
![]() nie znam polakow wybacz,nie lubie za granica polak polakowi wilkiem i pies z kotem ![]() Cytat:
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
dagandmara:
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znam i takich co wyjechali do Anglii i takich, co wyjechali do Norwegii i powiem Ci, że nikt specjalnie za Polską nie tęskni. Z najbliższego otoczenia, to mój "teść"
mieszka od kilku lat w Cambridge. Pracuje poniżej swoich kwalifikacji (bo jest mechanikiem-konserwatorem na uniwersytecie) i mówi, że do Polski może wróci na emeryturę. Całkiem nieźle mu się tam powodzi- drogo i dobrze je, rozbija się niezłą furą, stać go na wszystkie gadżety elektroniczne itp. Naprawdę, zanim my dojdziemy do takiego poziomu, na jakim żyje WIĘKSZOŚĆ Anglików, to upłynie dużo wody. Bo wiadomo, że w każdym kraju są ludzie biedni i bogaci i przeciętni, ale Polska to kraj paranoi- najbiedniejszym ledwo na chleb starcza, a prezesi-buraki kasują grube tysiące, jest ogromna różnica w zarobkach między najbiedniejszymi i najbogatszymi, brak polityki prorodzinnej (nasz kochany pan premier powiedział ostatnio, że dla państwa tańsze są rodziny bezdzietne- tak, bardzo to było mądre) i słaby socjal. Tak, biorę pod uwagę naszą historię, to że zahamował nas komunizm, ale gdybyśmy nie mieli tak nieudolnych polityków jak teraz, to już byłoby nam trochę bliżej do Zachodu.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-11-22 o 19:22 |
|
|
|
#447 |
|
now or never
|
ej, skończcie ten off !
znów nam wątek zamkną. idźcie sobie na priv, albo inny wątek załóżcie. jest tu jakiś moderator ?
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
hahaha serio nie zwrocilam uwagi jaki masz nick wczesniej
Cytat:
patrzac na swoje zycie moge jedynie ocenic .. wiec u siebie nie widze roznicy jak mieszkalam w polsce,islandii czy anglii,jedynie w pogodzie ![]() ale dobrze napisalas x
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
<peace>
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2012-11-22 o 19:40 |
|
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
Nawaliłyście około 3 stron nie na temat wątku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.