|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas coraz szybciej zapierdziela, nie możemy się doczekać wesela. PM 2014 cz. 5
Waniliova mój też tak czasem mówi
Przykro mi się wtedy robi ale zawsze mu to wybijam z głowy... Jak on może tak w ogóle mówić... A co do świąt to my zawsze spędzamy oddzielnie Jako że mieszkamy oddzielnie, to każdy musi u siebie... Później widzimy się dopiero w drugie święto
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas coraz szybciej zapierdziela, nie możemy się doczekać wesela. PM 2014 cz. 5
Cytat:
![]() co się dzieje??? nie mam tv, napisz co, to obejrzę sobie na necie
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziś znów w pracy zapieprz, w dodatku jakaś jelitówka krąży... Ale ja póki co (tfu, tfu odpukać) dobrze się czuję ![]() Kupiłam dzisiaj wreszcie buty na fakturę! Wczoraj wieczorem stwierdziłam, że szukam takich: http://www.google.pl/imgres?q=buty+s...26&tx=66&ty=72 (link przypadkowy - sugerowałam się zdjęciem,a nie artykułem No i kupiłam za niecałe 60zł - szare Więc jestem mega zadowolona ![]() Ze smutnych wiadomości to muszę w przyszłym tygodniu się wybrać do lekarza rodzinnego, bo cały czas mam wysoki cukier... Tzn. albo na górnej granicy normy albo lekko podwyższony... Co do świąt - my zawsze Wigilię osobno spędzaliśmy, każde w swoich domach, a święta razem - u mnie w rodzinie lub u niego. A teraz pewnie całe święta razem spędzimy, tylko nie wiem jeszcze gdzie ![]() Kishlaczkowa, witaj Macie już ustaloną jakąś konkretną datę?
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
co do mojej małej aluzji to to było tylko moje zdanie w tej sprawie nie chciałam nikogo urazić ani pouczać każdy robi jak uważa jak chce
![]() poznanianka i będziesz pracować w emu? |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
larys_a, oczywiście, że nie
Ale u nas tak ludzie robią - muszą kupić buty i kupują takie na własny (prywatny) użytek. Kierowniczka sama mi powiedziała, że mogę kupić obojętnie jakie, nawet takie do kościoła A inne dziewczyny mają zwykłe klapki, takie jak na basen.
|
#3456 |
|
Winter is coming
|
O świętach gadacie
my spędzamy od zawsze Wigilię oddzielnie, ja u moich dziadków, on u swoich. I nie wyobrażam sobie inaczej. Najczęściej śpię u babci, więc widzimy się dopiero w 1 dzień świąt wieczorem, jak wracam. Po ślubie pewnie też tak będziemy robić, bo ja nie zrezygnuję z Wigilii z dziadkami i on pewnie też nie.
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż chce pójść na kompromis: albo ja mogę przyjechać do niego albo on do mnie, ale on nie zamierza wracać ze swojego rodzinnego miasta przed trzydziestym... to jest kompromis w wydaniu mojego tż'a Jestem ciekawa czy po ślubie to się zmieni... bo przecież to nie będzie normalne skoro mamy stworzyć rodzinę Zbieram się do pracy... |
|
|
|
|
#3458 |
|
Winter is coming
|
Mnie to jakoś nie schizuje, bo każdy z nas ma też swoją rodzinę, pewne przyzwyczajenia. Sam ślub nic raczej nie zmieni, prędzej dziecko, jak się zdecydujemy, bo wtedy trzeba będzie coś wymyślić.
|
#3459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa w ogóle się jaram! Dzwoniła do mnie babka z sali i zwolnił sie 28.06. wiec od razu zarezerwowałam! Zostaje tak jak planowaliśmy i we wtorek jedziemy podpisać umowę ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
A zrezygnujecie z Wigilii swojej, Waszej, nowej rodziny. No bo po ślubie sami zaczniecie tworzyc rodzine i dla mnie naturalne jest że małżonkowie spędzają wigilię razem. Może jakis kompromis?
|
|
|
#3460 |
|
Winter is coming
|
Nie sądzę. Nie widzę kompromisu, bo co rok tu, następny gdzie indziej?
Poza tym ja nie umiem gotować, w życiu nie urządzę takiej kolacji u siebie, musielibyśmy jeść mrożone pierogi
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem tradycjonalistką. Nie będzie żadnej intercyzy itp. Rodzina = wspólny budżet. Cytat:
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2012-11-22 o 19:55 |
||
|
|
|
#3462 |
|
Winter is coming
|
Każdy ma swoje zdanie
my w dniu ślubu będziemy 11 lat razem i raczej nie będziemy zmieniać naszych przyzwyczajeń, pewne kompromisy już wypracowaliśmy i poza drugim członem mojego nazwiska nic się nie zmieni. Wspólnego konta też mieć nie będziemy.---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- dla jego dobra lepiej nie. On też mi gotować nie będzie. Jak coś robimy do jedzenia to robimy to razem.
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo najpierw jechać do jednej strony, a potem do drugiej my tak robiliśmy przez ostatnie dwa lata. Wcześniej spędzaliśmy wigilię osobno. A teraz pewnie spędzimy tylko z rodziną z mojej strony, bo ze stroną TŻ się nie odzywamy... Cytat:
![]() poznanianka1990 bucisze super te balerinki też ![]() kroooliczek89 mnie też się wtedy robi przykro, ale kurcze, zamiast tak gadać (''zmień faceta'') lepiej coś robić!
|
|
#3464 |
|
Winter is coming
|
Nie można
Ale poruszenie wywołałam
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
velika, no to umiesz gotować skoro razem gotujecie
agunineczka, super, że Wasza pierwotna data się zwolniła ![]() Waniliova, dzięki, fajnie, że Ci się podobają. Balerinki mam inne co prawda, ale w tym stylu właśnie. Bardzo je lubię, są super wygodne
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
A i owszem velika, wywołałaś
ja nie rozumiem jak można nie spędzać wigilii ze swoim ukochanym i to jeszcze po tylu latach związku ![]() Ja też w sumie nie umie gotować ![]() Ja też najbardziej lubię chodzić w balerinach
|
#3467 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
A zamawiana jeszcze lepiej. Uważam, że rynek gotowych potraw jest zdecydowanie zbyt ubogi, chyba już wszystkiego spróbowałam ![]() A można spędzać osobno całkiem zwyczajnie, zawsze spędzamy osobno i to dla nas normalne.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2012-11-22 o 20:13 |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja takich rzeczy nie rozumiem, więc już nic nie mówię, bo mnie zlinczują
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3470 |
|
BAN stały
|
Tasiulek, dzięki za przywołanie mnie do porządku, ☠☠☠☠a mać, 3 lata nie dałam sobą pomiatać, teraz też się nie dam. Co oni sobie wyobrażają w ogóle, niech córeczką się zajmą.
|
|
|
|
#3471 |
|
Winter is coming
|
oj tam, na razie to jest lincz na mnie
Tak jestem złą narzeczoną, spędzamy osobno Wigilię, nie znoszę gotować i nigdy mu nic nie wyprasowałam, chociaż mieszkaliśmy razem 5 lat
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
Ja też
|
|
|
|
#3473 |
|
Winter is coming
|
A co gorsza, siedzę u niego i gram w simsy
|
#3474 |
|
BAN stały
|
A jak ktoś gotować nie umie to co żona wyrodna od razu rozumiem, a mężuś rączek to nie ma, poucinało?
![]() U nas rozdzielność jest i będzie - nie ma nic gorszego niż kobieta zależna od faceta i jego pieniędzy. Wspólna skarbonka na zakupy i rachunki reszta do własnej dyspozycji. Ale Wigilia będzie tradycyjna - jako że ja nie wyobrażam sobie Wigilii bez "moich" i Tż bez "swoich" to zbieramy się wszyscy razem. Ludzi będzie całe mnóstwo, ale po latach wigilii w 6 osób to będzie super odmiana Jednak wiadomo, że nie każdy ma po pierwsze warunki a po drugie są rodziny wręcz ogromne wtedy to nawet logistycznie nie ma sensu. Misiadełko tylko tam mieczem nie wojuj, pokojowe rozwiązanie może uda się znaleźć, chociaż z ich nastawieniem... Edytowane przez tasiulek Czas edycji: 2012-11-22 o 20:26 |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie np. jest tak, że Wigilię spędzamy niestety osobno, Tż u siebie, ja u siebie, dzieli nas 100km, ale w pierwsze święto Tż zawsze przyjeżdzą po południu do mnie i zostaje na drugi dzień A po ślubie na pewno to się zmieni - na początku zamieszkamy w dawnym domu mojej babci, gdzie, kiedy żył jeszcze mój dziadek, spędzałam święta z caaałą rodziną i chyba to my zrobimy Wigilę - dla rodziny mojego Tża i mojej (no ale mam nadzieję, że mamy nam pomogą z jedzeniem ![]() W simsy to ja też bym sobie pograła
|
|
|
#3476 |
|
Winter is coming
|
No i fajnie
![]() Ja nie wiem, czy będziemy mieć rozdzielność, wyjdzie w praniu, jak już będziemy mieć własne DG. Ja trochę inaczej patrzę na rodzinę, bo sama wychowałam się w rodzinie będącej zaprzeczeniem tradycyjnej - moja mama zrobiła karierę, zarabia dużo lepiej niż ojciec, tata ze mną siedział w domu i nie pracował jak byłyśmy małe z siostrą... Ja i tak skaczę nad moim bardziej niż moja mama nad ojcem - bo ona nie skacze wcale Moi rodzice nie mają wspólnych kont, mają podział kto za płaci i to się sprawdza.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2012-11-22 o 20:32 |
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do sprzątania swojego C. nie muszę ganiać, sam to robi. Sprzątamy wspólnie. Ja nie jestem z tych, co uważają, że to baba ma tylko sprzątać, gotować, prać itd. Moja teściowa tak uważa, ja NIE
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przegięłaś Ty to zła kobieta jesteś! Cytat:
faceci mają tyle samo rąk co my
|
|
#3479 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
ja jestem chora a weekend mam za☠☠☠iście ciężki mam tak rozłożone zajęcia że muszę byś piątek sobota niedziela na dwóch uczelniach na raz bo zmienili mi grafik na dziennych ;/ ... co do świąt to nie wiem jak robimy z wigilią u rodziców D bo nie wiem czy oni gdzieś do rodziny nie wyjeżdżają ... ale pewnie spędzimy wigilie u jednej mojej babci a potem u drugiej ciekawe co mama gwiazdka mu kupi haha
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie mieszkamy z moimi rodzicami i to moja mama gotuje obiady, ale jak zamieszkamy sami to tak właśnie będziemy robić ![]() Angel_21_ a co Ci jest?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

Przykro mi się wtedy robi ale zawsze mu to wybijam z głowy...
Jak on może tak w ogóle mówić...

ja tam ani piękna, ani mądra nie jestem

my spędzamy od zawsze Wigilię oddzielnie, ja u moich dziadków, on u swoich. I nie wyobrażam sobie inaczej. Najczęściej śpię u babci, więc widzimy się dopiero w 1 dzień świąt wieczorem, jak wracam. Po ślubie pewnie też tak będziemy robić, bo ja nie zrezygnuję z Wigilii z dziadkami i on pewnie też nie.

Tak jestem złą narzeczoną, spędzamy osobno Wigilię, nie znoszę gotować i nigdy mu nic nie wyprasowałam, chociaż mieszkaliśmy razem 5 lat