|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
, pociesz mnie jeszcze, że zacznie się sam bawić choć trochę i sam zasypiać
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z usypianiem różnie, raz uśnie od razu sama, innym razem chodzę milion razy wsadzić jej smoczka, a czasem niestety trzeba pobujać na rękach...
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia kiedy Lu pokochała brzuszek?
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Moja nie lubi brzuszka. Ale ma nakz lezenia trzy razy dziennie po 15 minut. Tak rehabilitantka kazala. I lezy stenka placze i lezy a mi sie serce kraja. Ale co zrobic ta rehabilitantka twierdzi ze mala ma wzmozone napiecie przezemnie bo ja za malo na brzuszek kladlam. Ale ja jakos w to nie wierze. Niektore dzieci malo leza na brzuszku i nie maja.
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuszek parę minut i się krzywi a zasypianie - wiadomo... cyc
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
czemu nie? u nas w nocy czasem przerwa to nawet 8 h a dzis juz pisałam ze rano zjadł dopiero po 6 h
|
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
Moja mala jak lezy na brzuszku ciagle ma tylek w gorze.
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie nie pamiętam, ale jakoś jak miała 4,5 miesiąca (mniej więcej) zaczęła chętniej na nim leżeć - odkąd zaczęłam kłaść na macie piankowej. Rewelacji nie było, ale wytrzymywała w porywach do 40 minut (przeciętnie koło 20 może).
Chwilę przed skończeniem 5 miesięcy odkryła jak się przekręcić na brzuch i dokładnie od tamtej pory leżenie na plecach to najgorsza kara
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dzis mamy dzień wsadzania smoka ach dobrze, że za marzenia nie karają![]() ![]() Cytat:
![]() ja go przystawiam tak często jak się da a kiedy poje to jego wybór, nie mogę sobie na to pozwolic, bo jest szczupły i musi przybierać |
||
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
ej mi chyba rece capia bo robiłam peling z kawy, I smierdzą. Wlasnie zobaczylam z eot chyba to
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Phdwao też od dawna się głowię jak sprawić by mała więcej zjadała. Teraz wrzuciłam już na luz, bo te przyrosty jakieś tam są ale nie raz nie dwa zastanawiałam się: częściej karmić czy rzadziej... Zapytałam doradczynię laktacyjną i powiedziała że jak jest kłopot z przyrostami/ apetytem/ laktacją to bez żadnych wątpliwości - częściej karmić. Niech zje mało ale często. Ja się obawiałam że wtedy zjada tylko mleko pierwszej fazy czyli de facto tylko pije. Ale podobno lepiej częściej a przegładzanie nie ma sensu, jest wręcz niewskazane. Mówię tu o przegładzaniu czyli "przetrzymywaniu" dziecka w oczekiwaniu aż bardziej zgłodnieje, a nie o sytuacji kiedy samo robi sobie dłuższą przerwę. |
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
phdwao wcale nie twierdzę że ty się nie denerwujesz
tylko skoro i tak nie można nic na tą sytuację poradzić to ja osobiście wolałabym nie widzieć jak mało je bo mnie to stresuje
|
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie jak czytalam jej posta to mnie to zastanowilo. Moja ma wzmozone napiecie w raczkach a obnizone w lini glowa tylow. Wiec moze dlatego musi lezec na brzuchu. Choc te obnizone napiecie moim zdaniem nie jest uzasdnione i troszke na wyrost zdiagnozowane.
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak pomyślę, że karmię pierisą 4 miesiące to nei chce mi się wierzyc, hehe, jak mialam ten mega kryzys na początku to myślałam sobie "byle pociągnąć 3 miesiące"
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że na moim miejscu denerwowałabyś się tak samo, heh taki nasz los matek, ja bardzo przezywam wszytsko co związane z malym, ma nie myślałam, że tak to będzie
|
|
|
|
|
#2811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Prawie cały dzień szwędaliśmy się z małżem po sklepach, a L spędzał czas z moją mamą. No i jak zwykle było tak, że rano, po przyjeździe do Krakowa byłam w super nastroju i cieszyłam się "wolnością" a po kilku godzinach już miałam wyrzuty sumienia, że dziecko tyle czasu z babcią ![]() Cytat:
mój się wcale nie odwraca![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
Mate piankowa czy ta taka szmaciana?
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
Dopiero teraz mogłam do Was zajrzeć - dzisiaj cały dzień u mamy, przy okazji spacerek i malutki shopping w Tesco ![]() Spodenki na rozmiar 74, a koszulki dopiero na lato. Małż pochwalił zakupy - oczywiście ze względu na napis I love Daddy ![]() Byłam wczoraj u mojej pani ginekolog - pierwsze co zapytała to: jak moje dziecko Było to bardzo miłe. A w ogóle to poszłam do gina, bo miałam obfite upławy i swędziało mnie. Okazało się, że jest to efekt uboczny tabletek anty - Cerazette. Jak bym nie przyszła to i tak samo by przeszło. No, ale jak już się zjawiłam to mnie zbadała, zrobiła usg dowcipne (nic ciekawego tam nie było), pogadałyśmy o córci, a na koniec zapomniałam zapłacić za wizytę ![]() Prince masz przepiękne włosy ![]() KarolinaPW witaj Trzymam kciuki za postępy na rehabilitacji ![]() Idę kąpać małą - dzisiaj pod prysznicem, mamy głęboki brodzik więc się nada. Do tej małej wanienki już się nie mieści. Edit: zapomniałam o zdjęciu |
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie denerwujesz z tą buźką oznaczało właśnie żarcikprzecież wiadome że się denerwujesz |
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw myślałam, ze max 3 miesiące, miałam kłopoty z karmieniem, teraz mała ma 4 miesiące i tydzień i na koniec się nie zanosi Wręcz obawiam się, ze będzie ciężko skończyć - chyba dopiero jak zacznie pic z kubka niekapka. Dziewczyny karmiące piersią mam pytanie, dość idiotyczne, ale jednak Liczyłyście ile łyków robią Wasze dzieci? W takim powiedzmy średnim karmieniu, ani malym ani dużym. Wiem, ze łyk łykowi nierówny
|
|
|
|
|
#2816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
wyjątkowo dziś nie wiało. Mieszkam nad Wisłą i wieje prawie non stop, a dziś było bezwietrznie.
tak, w przeciwnym razie w ogóle bym nie wychodziła ![]() Cytat:
![]() ad2. U nas niestety to samo. Mały nie umie jeść na śpiocha
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
moja tez sie nie odwraca
ma to gdzies. W ogole długo lezec nie lubi zaraz placze.Czesto Ja klade ale nie an dłiugo.Moze mata inna by pomogła? Cytat:
ja mam ogólnie mocniej krecone. Ale niestty sa zniszczone---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- dziewczyny patrzcie. Czmeu ona taka tania? http://allegro.pl/edukacyjne-puzzle-...779639145.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

Luśka dłuuuugo była antybrzuszkowa i aż się wierzyć nie chce, jak to teraz pokochała (tylko brzuszek i brzuszek, dzień i noc...)
, pociesz mnie jeszcze, że zacznie się sam bawić choć trochę i sam zasypiać

dziś udało mu sie pupe podniesć dosc wysoko i utrzymać chwilkę

ach dobrze, że za marzenia nie karają
ale jak pomyślę, że karmię pierisą 4 miesiące to nei chce mi się wierzyc, hehe, jak mialam ten mega kryzys na początku to myślałam sobie "byle pociągnąć 3 miesiące"
mój się wcale nie odwraca
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)