|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Eryk znowu podejmuje proby raczkowania(bo ostatnio tylko krecil sie w kolko na brzuchu,odpychajac rekoma),ale ciagle ryk,bo wali nosem w podloge
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, moja Hania jak próbuje raczkować to przy każdym podniesieniu ręki do góry, żeby ją przesunąć, pozostałe trzy kończyny nie wyrabiają i też opada na brzuszek... i też się wścieka...
Mąż usypia Hankę, bo ze mną odmówiła współpracy... pierś nie, łóżeczko nie, na rękach nie, nasze łóżko nie... więc został tata... ale już słyszę, że będzie ciężko, bo skwierczy i jęczy niesamowicie... |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Mały usnął i mam spokój,bo pewnie jeszcze na butle się obudzi.Dzisiaj ma dzień marudera,marudzi,wyje,byw a że się śmieje ale przewaga marudy.A ja myślałam,że dzisiaj oszaleje
|
|
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Chetnie bym mu jakos dogryzla tzn TZ ,ale on jest tak wyluzowany ,ze nie da rady, nie rusza go nic, nie obrazi sie na mnie, nie wkurzy....
Wrócil chyba kochany Mateuszek ) ząbek wyszedl i widac ,ze mu ulzylo, zjadl troche wiecej, ladnie sie bawil i usnal o 19 i spi jak aniołek ) ja tam mam czasami dosc tego raczkowania )ale Gosia ,Gkatarzynka zycze, aby wasze maluszki w koncu osiągnely swój cel ) i przestały sie wkurzac )
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam,druga dwójka się przebiła.
Za to ze dwa dni temu na dolnym dziąśle pojawiła się krecha a wczoraj wyczułam zęba,czyli wychodzi mu dolna dwójka. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- karo,gratuluje 8 miesiąca i kolejnego zęba ![]() gosiu,oj bidulek pewnie jeszcze troche i załapie.Ja to też czasami mam dość,zwłaszcza że sadzam go na mate,a ten uparty mały człowiek i tak raczkuje do kabli,kontaktu z telefonu albo do suszarek z praniem. |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, praktyka czyni mistrza
Jak już opanuje co i jak, to zobaczysz, nie dogonisz go ![]() Moja cały wieczór woła ba-ba i wa-wa. Jest ewe, we-we Także coraz ładniej Nagrałam ja na dyktafon z telefonie Nauczyła się klęczeć
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
http://sklep.coccodrillo.pl/category/600/Odziez.html to link do sklepu gdzie maja tez duzo przecenionych rzeczy, wysylaja towar kurierem za 10 zl i do tego blyskawicznie,a przy zakupach za ponad 100 zl wysylka gratis.ceny sa rozne ale jakosc super, maja czesto kolorowe ciuszki a nie takie monotonne
rozmiar wypada ciut wiekszy niz normalnie ale nie jest tak duzy jak w h&m.
|
|
|
|
#4718 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Gratki kolejnego zabka Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Karo gratuluję 8miesięcy i kolejnego ząbka
Cytat:
Cytat:
u mnie kiepsko mam 5 kg więcej niż przed ciążą ;/ gkatarzynka dla Hani za grzecznośćCytat:
za ćwiczenia. Oskar się ociąga i jakoś mu nie spieszno. Karino gratuluję ząbków ![]() Cytat:
Mam dzis dość. Łeb mi napiernicza jakby górnicy próbowali się do węgla dobrać Chyba ida Nam jakieś zęby bo taki maruda że szok. Pobudka dziś o 7 potem o 9 chciał spać ale łóżeczko bee, ręce bee, łóżko bee i ryk taki że jakby ktoś był zewnątrz to pomyśli katują dziecko. Tak więc do 11 jeszcze coś poszalał potem wyszłam z nim na dwór i pospał z godzinkę. No i marudzenie znów o 14 i znów wszystko na bee i ryk.Posmarowałam dziąsła spokój i zasnął w łóżeczku na 40min. A przed chwilą powtórka z rozrywki. Teraz śpi - wolałam zrobić mu teraz drzemkę bo do 19-20 bym go nie przeciągła. No i oczywiście zero wsparcia ze strony TŻ - rano cały dzień w garażu - przyczepkę sobie robi ;/ normalnie wkurza mnie już to bo mógł by sobie darować i chociaż na godzinę mnie odciążyć. Ale nie bo Oskar marudny to trzeba się ewakuować z domu. A ja muszę się męczyć. Teraz jest w pracy za 30min ma wrócić ale co z tego. Zje kolacje , pomoże kąpać i pójdzie na nockę. jeszcze trochę i trafię do wariatkowa.Oskar zjadł 210ml kaszki potem kąpiel i nyny oczywiście z orkiestrą ale posmarowałam dziąsła , bujałam łóżeczkiem, trzymałam za rączkę i jakos dało radę. A jak tak bujałam to włączyła mi się wena na nowe tytuły: 1.Już dzieciaczki czworakują - Mikołaja wyczekują. 2.Już dzieciaczki czworakują- Pierwszej Gwiazdki wypatrują. Wiem że nie wszystkie jeszcze czworakują ale tak mi się rymuje ![]() i już wymysliłam na następny 1. Jeden kroczek, drugi kroczek zbliża się dzieciaczków roczek
|
||||
|
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
Gosia daj znac co ci tam w oko wpadlo
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam!
Ewelinka skończyła dziś 8 miesięcy!
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla Ewelinki
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu,Niki dziękuje
Potem jak mi síę uda to nadrobie,póki co mały jest wykąpany i wojuje noi musze dać mu flache na noc. |
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dziekuje Wspolczuje kochana!Mam nadzieje,ze jutro bedzie lepszy dzien,tego ci zycze Super tytuly!Jestem za nr 1.Ja ostatnio myslalam o tytule i zapomnialam,za nic nie moge sobie przypomniec co wymyslilam ![]() Oj wiele rzeczy mi sie podoba ![]()
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Niki,współczuje bólu głowy.To widze,że nie tylko u mnie jest dzień marudery i ja razem z tobą do wariatkowa wtrafie ;-) a tż-towi baty się należą.
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
A tytuły wszystkie mi się podobają.
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Niki |
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Karino to tak jak mi. Jakby Oskar dłużej marudził to bym już dzwoniła po kaftan ... ale na szczęście śpi (pewnie jak to napisze to chwila i będzie ryk)
|
|
|
|
#4730 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam!
Ale się rozerwałam dziś wieczorem! ![]() poszłam na imprezę organizowaną przez instytucję w której pracowałam jeszcze w czasie studiów ![]() pogadałam sobie ze starymi znajomymi a tż został z małym ![]() Za tydzień w piątek mamy rocznicę bycia razem i z tej okazji mąż złatwił opiekę teściowej nad Piotrusiem....powiedział jej że zabiera mnie na randkę ![]() dziękujemy z Piotrusiem za gratulacje 8 m-cy i ząbków! Mnie dziś też tak głowa boli cały dzień...czuje się jakby mnie łamało jakieś przeziębienie...oby jutro było lepiej bo mam na weekend gości i dobtrze by było się dobrze czuć
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to by za chiny ludowe nie pomyslał o czymś takim. |
|
|
|
|
#4732 | |
|
Gang Iren
|
Ja tez mam propozycje tytulu:
Nasze dzieci swiat poznaja,a mamusiom spac nie daja. Cytat:
O,randka z mezem.Super
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczyna boleć mnie gardlo, to juz nie jest tylko chrypka. Do tego powoli leci mi woda z nosa
|
|
#4735 |
|
Gang Iren
|
Zmykam spac,chociaz raz wczesniej.
Ale bym chciala ciagiem pospac chociaz cztery godziny No dobra i trzy to juz bedzie dobrze ![]() Dobranoc!Spokojnych nocek zycze!
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
wszystkie tytuly swietne ale ten ostatni najbardziej pasuje do obecnej sytuacji
![]() a jak mozesz Gosia to podrzuc linki do sklepow z ktorych korzystasz, moze tez cos znajde Czarusiowi ![]() nasz Lobuziak tez cale noce najchetniej spedza przy "barze" mlecznym, chociaz ostatnio udalo mi sie go ululac na rekach - pierwszy raz w zyciu ![]() wogole to korzystam z klawiatury ekranowej, bo normalna sie"skonczyla" po 10-ciu latach:/- akurat dzisiaj Edytowane przez Furczak Czas edycji: 2012-11-22 o 23:10 |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Moja niunka dziś zaczęła sama siadać
![]() Jutro pakowania ciąg dalszy, mam tylko jeden bagaż, więc nie jest łatwo ![]() Gdybym nie dała rady już tu zajrzeć, to odezwę się z Polski. Buzki |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4739 | ||
|
Gang Iren
|
Jak widac jeszcze do lozka nie doszlam
![]() Wygoncie mnie,co? Cytat:
http://babymarket.eu/promocje.html http://babynet.pl/ A to sklep moich znajomych,od ktorych tez bede kupowac,ale wybiore sobie osobiscie rzeczy(glownie rajtki i czapeczki u nich wezme): http://www.naksi.pl/ (chyba moge to napisac ja korzysci z tego nie czerpie )Cytat:
![]() Ale fajnie!Ja odliczam,jeszcze 25 dni.A wy na ile lecicie czasu? Ja do bagazu kupilam sobie te worki co odkurzaczem sie wciaga powietrze i redukuja do 70 % objetosci.Fajna rzecz,polecam.Byly w Lidlu w zeszlym tygodniu za 2,99,ale nie wiem czy jeszcze sa.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-11-22 o 23:24 |
||
|
|
|
#4740 |
|
Raczkowanie
|
babymarket to na all mam w ulubionych sprzedajacych
od poczatku ciazy, jak szukalam ciuszkow dla dziewczynek, a potem sie okazalo ze to chlop
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

) ząbek wyszedl i widac ,ze mu ulzylo, zjadl troche wiecej, ladnie sie bawil i usnal o 19 i spi jak aniołek
) i przestały sie wkurzac
i kolejnego zęba

No dobra i trzy to juz bedzie dobrze 
ja korzysci z tego nie czerpie