|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Dzień dobry!
Witam się z rana jako mamusia zaginiona, co oczywiście jest zgodne z prawdą Pojawiłam się u Was na samym początku, ale strach nie pozwolił się jednak udzielać. Jesteśmy już po USG genetycznym i wszystko wygląda dobrze, chyba nikt nie jest w stanie wyobrazić sobie jaką ulgę poczułam kiedy zobaczyłam taki ładny obraz USG (poprzednia ciąża obciążona wadą genetyczną z poważnymi wadami towarzyszącymi...). Jedyne co mnie zmartwiło to niedomykalność zastawki u Dzidziusia co powoduje falę zwrotną i niestety dla genetyki jest to jeden z markerów wad genetycznych... Obecnie czekam na wyniki krwi z badań prenatalnych Pappa, jeśli te wyjdą źle to ewentualna amniopunkcja.Widzę, że u Was bardzo wesoło, a mnie potrzeba tego wyluzowania, bo w wieku 23 lat już dopatruje się siwizny na głowie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i mam nadzieję, że uda mi się dołączyć do waszego zżytego już grona
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() A tej zastawki to się czasem nie operuje?
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie chodzi o to, że nie. Wada sama w sobie nie jest poważna, wielu ludzi żyje z nią i nawet nie są tego świadomi (mam dwie koleżanki z niedomykalnością zastawki
). Poza tym na typ etapie zastawka może się jeszcze sama domknąć i tak najczęściej się dzieje. Wada jest nieoperacyjna i się jej nie leczy.Mnie martwi tylko to że jest jednym z markerów wad genetycznych, a ja mam schizy na tym punkcie, bo poprzednio los moje dzieciątko koszmarnie potraktował... |
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
O ADUNIA, Banksy w avatarze
|
#1175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
ach, mam ogromny sentyment do Banksy...
Cytat:
).Uciekam na śniadanie, bo mały głód się domaga. A no i wstawiam Wam moje Małe z przedwczorajszego usg Brzuszka jeszcze nie mam, ale Wasze są urocze!
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na to liczę ![]() choć dziś czeka nas jeszcze trochę relacji z wizyt
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo myślałam ostatnio o Tobie ![]() Mam nadzieję, że to tylko zastawka, a sama już wiesz, że można z nią żyć także bądź spokojna mam nadzieję, że los tym razem będzie łaskawszy ![]() ![]() Zgodnie z 23 każdego miesiąca zaczynam kolejny miesiąc, dokładnie 4, do tego 14 tydzień, a co za tym idzie II trymestr!!!
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
adunia ale ładny dzieciaczek
przypomnij mi który to już tydzień? maluszek wygląda na małego olbrzyma no i smacznego ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Motylek za drugi trymestr
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje Motylek, II trymestr brzmi już bardzo poważnie ![]() Cytat:
![]() A ten mój olbrzym ma dopiero 6cm Dzisiaj mamy 12t4d.
|
||
|
|
|
#1182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieciaczek boski!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeden z ostatnich zakupów
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Na początek dla wizytujących dzisiaj ![]() axella karolina Jenny adunia89- witaj! wszystko będzie dobrze! a maluszek jaki już duży ![]() Ja w zasadzie przyszłam się przywitać i spadam. Mam dzisiaj tłum gości w domu- najpierw siostra, której nie widziałam kilka miesięcy, później braciszek, a na koniec dnia teście (Ci to nie wiem po co ). W zasadzie jutro też, bo zjeżdżają na obiad moje psiapsióły, a później śmigamy w odwiedziny do mojego chrześniaka, bo przyjeżdża. Nie wiem jak to ogarnę bo przecież mam się oszczędzać ![]() Dobra, nie marudzę, - nie piszcie tylko zbyt wiele, żebym wieczorem się nie załamała ilością do nadrabiania!Miłego dzionka, buźka
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słodkości! Rozumiem, że wiadomo, że chłopczyk? ![]() Na genetycznym gin też określił płeć mojego maleństwa na 80%, ale się nie nastawiam, bo u mnie to jeszcze bardzo wcześnie ![]() szprotka, powodzenia, dasz radę!
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj lekarka w końcu odhaczyła w systemie wyniki moczu i morfologii, Wyszły mi jakieś "kryształy w polu widzenia", ale lekarka napisała w opisie, że wyniki w normie..
Dostałam też wyniki serelogiczne - toxo ujemny kiła - ujemny, HBs - ujemny, CMV - ujemny... Muszę chyba na toxo uważać bo nie chorowałam, dobrze zrozumiałam?? |
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
marchewa bardzo dobrze
![]() vangogu uwielbiam żyrafy, także bluza super ale u Ciebie chyba jesczez nie wiadomo co nie ;>
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdaje się, że ja mam coś nie tak z zastawką, i prócz wiecznie podniesionego pulsu nic poza tym mi nie dolega więc miejmy nadzieję, że niczego innego tam nie ma, a serduszko twojego wielkoluda (6cm! plus jeszcze nóżki - wzorowo na wiek twojej ciąży kurde, ja tych genetycznych w końcu nie zrobiłam... postanowiłam, że mnie by te prawdopodobieństwa jakichś nieprawidłowości tylko stresowały, zatem pieniążki przeznaczę lepiej na dzieci, które już teraz potrzebują na 100% pomocy i wsparłam choć troszkę "szpital" w wioseczce w tanzanii, gdzie ludzie żyją z tego, co sobie wyhodują = nie mają kasy na leczenie, chyba że sprzedadzą krowę/ziemię... jakie my szczęśliwe, że w cywilizowanych krajach żyjemy...............
|
|
#1189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczynka też będzie mogła w domu w tym polatać, mały lump ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też tak licze, że każdy 21 to kolejny miesiąc, tak więc w srodę zaczęłam 3 miesiąc
|
|
#1191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() adunia 6 cm to już duże maleństwo Cytat:
|
||
|
|
|
#1192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ładnie moj na co dzien to ok pomaga sprzata , zmywa , ale nie daj boze zeby zachorowal znaczy katar wystarczy umiera wtedy i conajmniej 3 dni w lozko i nic nie zrobi nic!!!Cytat:
![]() Cytat:
hehheh ale sie uśmialam , pewnie laska nei z tej ziemi!! Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze z maluszkiemCytat:
a ja smarkata na maxa wiec wekend w lozku jak mi syn pozwoli
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2012-11-23 o 09:19 |
||||||
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Jaki spokój od wczorej tylko 3 strony musiałam nadrobićJa zaraz ruszam na galerie zajde do Cubusa, może coś fajnego zakupie, i skorzystam ze zniżki Oblatam sklepy, bo u nas na weekendzie noc zakupów mam być w galerii więc może jakieś promocje będąAdunia89 fajnie,że się odezwałaś do nas My mamuśki ze świętokrzyskiego tymbardziej musimy trzymać się razem, bo nas tak małoAxella ja też stale chodze w związanych włosach, a najczęściej w koku- poprostu związuje włosy gumką, obwijam je wokół gumki i mam takie fajnneee gumeczki większe z popierdułkami typu np. kokardka, kryształki jakieś i nimi robie koka, w sensie robie tak by włosy z koka się nierozleciały Pewnie trudno to zrozumieć co ja tu naskrobałąm
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
cieszycie się ze piątek? bo ja strasznie!
|
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
aa i brzuchy swoje pokazywac!!!!
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Ide się szykować i uciekam na sklepy
|
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Banka, napewno nie taka laska, jak Wy
Z resztą już tam pisałam w klubie. ![]() Ja dziś znowu idę do sklepu z przyjaciółką pobuszować, więć się żegnam i całuję
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracowałam w CH i To jest tylko pic na wodę. Załóżmy, że noc zaczyna się od 19 do 23 i niby super promocje mają być w tym czasie, a tak naprawdę jak pójdziesz o 15 to są te same promocje jak będą od 19 do 23, a jak pójdziesz następnego dnia to też jest to samo, a nawet w większym asortymencie bo dowieszają z zaplecza. Jedynym sklepem, który trzyma się tych ram czyli 19-23 jest NEW YORKER.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-23 o 09:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

).

za drugi trymestr

dla wizytujących dzisiaj
bo przecież mam się oszczędzać
klask i: