|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Dzień dobry
![]() Dzisiaj do gina na 15:30 i tak masakrycznie mi się nie chce, że szok :/ |
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha odpisala ze towar zostal wysłany
![]() tylko znając kurierow to paczka dotrze dopiero w poniedzialek ![]() a juz mialam nadzieje ze w weekend bede sie podniecac smoczkami i wanienką |
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie z rana. Przed chwila sie obudzilismy z mezem Jeszcze 3 dni urlopu mu zostaly Ide sniadanko robic bo glodna strasznie jestem.
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewuszki
Szaja- trzymamy kciukasy ![]() Bokeh- jak to dobrze, że sie wyjasniło wszystko. Mnie też czasami tak złapie jak na okres, ale brzuch nie twardnieje ![]() Pstryczku- najwazniejsze, że drań w pore wykryty- zdążysz sie z dziadem rozprawic przed tym najważniejszym dniem aaaa jeszcze co do nocnych skurczów łydek- bardzo miła pani w patece powiedziała, żeby koniecznie spac z głową jak najniżej- absolutnie wyskiej poduszki, najlepiej na samym jasiaczku. I siedziec z nogami wyzej niż reszta ciała, np podłożyc sobie zrolowany koc, i absolutnie nie zakładac nogi na noge przy siedzeniu (jakby to było jeszcze wykonalne...). Ja na szczeście po dwóch koszmarnych nocach ze skurczami teraz mam spokoj. Ale za to właczyła mi sie bezsennosc, chodze teraz jak skacowana po dzikiej imprezie...... |
|
|
|
#4655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37770590]Dzień dobry
![]() Dzisiaj do gina na 15:30 i tak masakrycznie mi się nie chce, że szok :/[/QUOTE] Ja bym poszła za Ciebie z największą przyjemnością ![]() Cytat:
![]() Ja mam ostatnio mega problemy z zasypianiem a w nocy też co chwile się budzę ze wzgledu na skurcze nóg. Mam dzisiaj pełno roboty do szkoły bo weekend na uczelni. W dodatku do 1 grudnia muszę oddać pierwszy rozdział pracy do sprawdzenia
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
mnie od rana już kolejny dziń brzuch jak na okres napieprza wzięłam nospe i idę się zaraz położyć pewnie znowu koło południa odpuści ![]() Szaja naprawdę Ci się nie chce isć do doktorka oj ciężko mi uwierzyć![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() świata nie uzdrowisz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mam nadzieje, bo noc do bani byla. Spalam z miska pod geba, takie mdlosci mialam. Teraz juz troche lepiej.
3mam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze. calawdeszczu napisz prosze jeszcze raz info o tej zawinietej pepowinie co do marsi pisalas, bo nie moge tego postu znalezc. Pogoda piekna poki co, a wlasnie mi sie przypomnialo, ze tz wczoraj prania nie wyciagnal i tak sobie w pralce tkwi od wczoraj. Wczoraj tesciowa znowu walila tekstami typu: ale masz dupsko. No zesz kur.a, slepa nie jestem, a 12 kg przeciez w szm brzuch nie poszlo. Wiec jej mowie: no, niedlugo rozmiarem to mame dogonie. Natomiast jak bylam w pracy podpisac pomoc swiateczna to jedna pani jak mnie zobaczyla to sie poryczala. Wysciskala, wyprzytulala i powiedziala, ze pieknie wygladam. Ale bylo mi milo. Swoja droga dobrze, ze na l4 jestem, bo wczoraj po radzie kumpele wpadly do mnie i opowiadaly, ze cyrki w pracy sie dzieja. Lece zaraz na zakupy i wypozycze jakas ksiazke ciekawa w biblio. Poodkurzam, zrobie spagetti i dzien lenia bede miala, a co...
|
#4659 | |
|
BAN stały
|
no mam nadzieję, że na oczy nie kładłaś
hahaha, no, żebyś wiedziała ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() nastepna czesc powinna byc zatytułowana: "Mikołaj na Nowy Rok wózki z bobasami przyprowadzi a Bartek wciąż i wciąż nam radzi!" Cytat:
a co do tesciowej to brak słów - jak tak w ogole mozna powiedzieć - ok, przytyło ci sie, ale zeby od razu ALE MASZ DUPSKO? co to za jezyk w ogole! gdzie kultura i dobre wychowanie? ale tak to jest wlasnie-obcy ci prawde powie prędzej niz najblizsza rodzina ![]() a tesciowa Ci zazdrości i tyle! to i sie kobicina musiala jakos dowartościować
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, no naprawdę. Nie z powodu wizyty. Zwyczajnie - we wt mąż w pracy do wieczora, w środę teoretycznie wolne ale murował takie coś na podwórku i cały dzień z gowy, wczoraj i dzisiaj w pracy, weekend teoretycznie wolny ale murowania ciąg dalszy - a ja w środę zapiernicz, wczoraj zapiernicz i jak z domu wyszłam po 8 na badania, to na moment na śniadanie wróciłam i potem od 10 latanie do 15 prawie, potem mała absorbująca i dalsza nerwówa przez moją mamę (podpisała lichwiarską umowę z innym dostawcą prądu, długa historia), teraz latam po domu i próbuję gotować, małą się zająć, o 12 wychodzę po wyniki badań i potem 2 autobusami do lekarza, stamtąd też powrót masakryczny... wrócę penie ok. 18 padnięta jak szlag. Do tego w nocy córa marudna była bo katar złapała, noc mało co przespana, brzuch ciągle twardnieje, ledwo łażę - dziewczynki, ja bym tak chciała odpocząć! Ja jestem padnięta zwyczajnie bieganiną, do tego moja mama też mi zafundowała rozrywki dodatkowe nerwowe i opadam z sił.
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Hej z rana, dziewczyny.
![]() Ja mam w ten weekend znowu zjazd na uczelni. ), na szczęście następny dopiero za 2 tygodnie, więc będzie trochę luzu w weekend za tydzień. A teraz idę jeść śniadanko, bo niedługo jedziemy z TŻem na miasto, załatwić kilka spraw. Maluchna, ale sympatyczna teściowa. Dobra riposta. Po prostu denerwują mnie takie mądrale, którym jest wszystko obojętne i jeszcze się dziwią innym ludziom, że im nie jest. Ja, na szczęście, nigdy nie widuję takich osób, ale jakbym spotkała dziewczynę z brzuchem, która pali, to zwróciłabym jej uwagę, na pewno w spokojny sposób, więc nie sądzę, że odpowiedziałaby na to ogniem. Może by jej się zrobiło głupio chociażby, że obca osoba jej coś powiedziała na ten temat... Ale masz rację, odpuszczam, bo szkoda w ogóle komentować posty takich kobiet, jak te, które się tam wypowiadają.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-23 o 10:32 |
|
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas smętnie i mgła, nie wiem nawet czy dziś wyjdę na spacer. Zauważyłam, że z każdym dniem mam coraz mniej energii, jakaś zmęczona jestem. No ale co, trzeba coś porobić w domu żeby jakoś ten piątek minął. Miłego dnia Wam życzę za wizyty.
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuję przygotować całą listę pytań do Bartka
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście ma teraz taki okres, że kopie więcej, a ja to od razu z antybiotykiem połączyłam. Ogórki są the best ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4666 |
|
Wtajemniczenie
|
zapisała 31, bo ten właśnie masz skończony, czyli jesteś w 32![]() piszecie o skurczach łydek - ja miałam straszne w nocy i znalazłam na to sposób biorę tabletkę magnezu nie jak wcześniej po objedzie ale ok. 22, tak, żeby na noc zadziałała, od tego momentu ani raz się nie zdarzyło
|
#4667 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hahahahaa, no sikam po majtach [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37771788]Dziewczyny, no naprawdę. Nie z powodu wizyty. Zwyczajnie - we wt mąż w pracy do wieczora, w środę teoretycznie wolne ale murował takie coś na podwórku i cały dzień z gowy, wczoraj i dzisiaj w pracy, weekend teoretycznie wolny ale murowania ciąg dalszy - a ja w środę zapiernicz, wczoraj zapiernicz i jak z domu wyszłam po 8 na badania, to na moment na śniadanie wróciłam i potem od 10 latanie do 15 prawie, potem mała absorbująca i dalsza nerwówa przez moją mamę (podpisała lichwiarską umowę z innym dostawcą prądu, długa historia), teraz latam po domu i próbuję gotować, małą się zająć, o 12 wychodzę po wyniki badań i potem 2 autobusami do lekarza, stamtąd też powrót masakryczny... wrócę penie ok. 18 padnięta jak szlag. Do tego w nocy córa marudna była bo katar złapała, noc mało co przespana, brzuch ciągle twardnieje, ledwo łażę - dziewczynki, ja bym tak chciała odpocząć! Ja jestem padnięta zwyczajnie bieganiną, do tego moja mama też mi zafundowała rozrywki dodatkowe nerwowe i opadam z sił.[/QUOTE] buu, przytulam A może na weekend uda Ci się trochę oddechu złapać? Musisz się już oszczędzać kochana.
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37771788]Dziewczyny, no naprawdę. Nie z powodu wizyty. Zwyczajnie - we wt mąż w pracy do wieczora, w środę teoretycznie wolne ale murował takie coś na podwórku i cały dzień z gowy, wczoraj i dzisiaj w pracy, weekend teoretycznie wolny ale murowania ciąg dalszy - a ja w środę zapiernicz, wczoraj zapiernicz i jak z domu wyszłam po 8 na badania, to na moment na śniadanie wróciłam i potem od 10 latanie do 15 prawie, potem mała absorbująca i dalsza nerwówa przez moją mamę (podpisała lichwiarską umowę z innym dostawcą prądu, długa historia), teraz latam po domu i próbuję gotować, małą się zająć, o 12 wychodzę po wyniki badań i potem 2 autobusami do lekarza, stamtąd też powrót masakryczny... wrócę penie ok. 18 padnięta jak szlag. Do tego w nocy córa marudna była bo katar złapała, noc mało co przespana, brzuch ciągle twardnieje, ledwo łażę - dziewczynki, ja bym tak chciała odpocząć! Ja jestem padnięta zwyczajnie bieganiną, do tego moja mama też mi zafundowała rozrywki dodatkowe nerwowe i opadam z sił.[/QUOTE]
Oj Szaja to faktycznie nie ma się co dziwić, żeś zmęczona. Oby szybko udało się trochę odpocząć. Ja proponuję zaprosić Bartka do pisania w wątku jako nasz osobisty ekspert ![]() Maluchna dobrze powiedziałaś teściowej
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś zaczynam 32 tydzień - jeszcze tylko 8 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekam z niecierpliwością
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że wszystko ok Cytat:
Współczuje Kochana Siostra debeściara ![]() Cytat:
jeszcze raz powodzenia na lekcji ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37770590]Dzień dobry ![]() Dzisiaj do gina na 15:30 i tak masakrycznie mi się nie chce, że szok :/[/QUOTE] A ja już się nie mogę doczekać swojej wizyty, stęskniłam się za widokiem młodego, jeszcze tydzień ... ![]() Cytat:
A teściowej dobrze odpowiedziałaś [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37771788]Dziewczyny, no naprawdę. Nie z powodu wizyty. Zwyczajnie - we wt mąż w pracy do wieczora, w środę teoretycznie wolne ale murował takie coś na podwórku i cały dzień z gowy, wczoraj i dzisiaj w pracy, weekend teoretycznie wolny ale murowania ciąg dalszy - a ja w środę zapiernicz, wczoraj zapiernicz i jak z domu wyszłam po 8 na badania, to na moment na śniadanie wróciłam i potem od 10 latanie do 15 prawie, potem mała absorbująca i dalsza nerwówa przez moją mamę (podpisała lichwiarską umowę z innym dostawcą prądu, długa historia), teraz latam po domu i próbuję gotować, małą się zająć, o 12 wychodzę po wyniki badań i potem 2 autobusami do lekarza, stamtąd też powrót masakryczny... wrócę penie ok. 18 padnięta jak szlag. Do tego w nocy córa marudna była bo katar złapała, noc mało co przespana, brzuch ciągle twardnieje, ledwo łażę - dziewczynki, ja bym tak chciała odpocząć! Ja jestem padnięta zwyczajnie bieganiną, do tego moja mama też mi zafundowała rozrywki dodatkowe nerwowe i opadam z sił.[/QUOTE] O to faktycznie, nie masz czasu odpocząć, postaraj się zwolnić obroty i trochę poleniuchować w weekend Ja dołączam do grona fatalnie śpiących w nocy Udało mi się zasnąć po 2, taka mnie zgaga męczyła, co chwila na siku i synek też nieźle boksował. Przed 8 zadzwoniła Pani z banku i mnie obudziła, ale jeszcze dospałam do 10 i teraz siedzę taka osowiała
|
|
#4671 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Tak Was podczytuję, ale odezwać się ciężko, natłok obowiązków ![]() Nie było mnie 3 tyg w pracy, wczoraj przychodzę i nagle szok! "Ty jesteś w ciąży?!" "8 miesiąc? a brzuch taki mały..." pffff ;]
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny od wczoraj mam jakieś schizy, termin niby mam na 25 lutego według usg bo według miesiączki nie było co liczyć bo miałam strasznie nie regularne (od 30 do 50 dni) i może ja wcale nie jestem w 26 tygodniu ciąży tylko np już w 29. Boje się że nie zdążę wszystkie pozaliczać na uczelni bo sesje mam do 10 lutego albo że zacznę rodzić na uczelni czy w drodze do (dojeżdżam samochodem 60 km).
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kto to jest Bartek?
Bo chyba coś przegapiłam.
|
|
|
|
#4675 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek wszystkim
Cytat:
![]() Cytat:
ja przez całą ciąże miałam tylko jeden dzień w którym było mi niedobrze i to masakrycznie dlatego współczuje dziewczyną, które to miały na co dzień albo borykają się z tym co jakiś czas.Jeśli chodzi o teściową to taką tylko wystrzelić w kosmos albo za każdym razem ciętą ripostą odpowiedzieć może wtedy zacznie myśleć co za głupoty gada ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37771788]Dziewczyny, no naprawdę. Nie z powodu wizyty. Zwyczajnie - we wt mąż w pracy do wieczora, w środę teoretycznie wolne ale murował takie coś na podwórku i cały dzień z gowy, wczoraj i dzisiaj w pracy, weekend teoretycznie wolny ale murowania ciąg dalszy - a ja w środę zapiernicz, wczoraj zapiernicz i jak z domu wyszłam po 8 na badania, to na moment na śniadanie wróciłam i potem od 10 latanie do 15 prawie, potem mała absorbująca i dalsza nerwówa przez moją mamę (podpisała lichwiarską umowę z innym dostawcą prądu, długa historia), teraz latam po domu i próbuję gotować, małą się zająć, o 12 wychodzę po wyniki badań i potem 2 autobusami do lekarza, stamtąd też powrót masakryczny... wrócę penie ok. 18 padnięta jak szlag. Do tego w nocy córa marudna była bo katar złapała, noc mało co przespana, brzuch ciągle twardnieje, ledwo łażę - dziewczynki, ja bym tak chciała odpocząć! Ja jestem padnięta zwyczajnie bieganiną, do tego moja mama też mi zafundowała rozrywki dodatkowe nerwowe i opadam z sił.[/QUOTE] No to faktycznie jesteś zabiegana może w weekend uda ci się troszeczkę odpocząć i zrelaksować. Będę mocno trzymała kciuki za chwilkę relaksu dla ciebie ![]() Cytat:
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Witamy się w 33 tyg.
Ja dopiero wstałam tyle co zdążyłam śniadanie zjeść. Wczoraj po SR pojechałam do rodziców i wróciliśmy do domu dopiero po 22 i już byłam taka padnięta że tylko marzyłam o łóżku. Fajne zajęcia wczoraj były- rola ojca przy porodzie. Słuchaliśmy serduszek naszych maleństw Dziś na obiadek robię gołąbki, bo jutro mam gości więc akurat będzie już coś do poczęstowania. Na popołudnie mam zaplanowane prasowanie reszty ciuszków. Tymczasem lecę nadrabiać matko 6 stron gaduły
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
No co Ty! nie wiesz kto to jest Bartek!?!
![]() Wstydz się! ![]() Bartek to taki nasz guru w sprawie ciązy, wyprawki itd. Taki debeściak poprostu! Czak Noris naszych ciąż - zna odpowiedź na każde pytanie, nawet na takie o którym jeszcze nawet nie zdążyłaś pomysleć Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-11-23 o 11:10 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
35 tydzien czas zacząc
![]() ![]() Pstryczek- wymiatasz Maluchna- nie daj sie wrednej babie moja teściowa mówi, że nawet mi ładnie w takim wydaniu a moja mama znowu sie smieje, że mam tylek jak pingwin i chodze jak pingwin |
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dużo masz wykladow?? czy same cwiczenia?? Ja juz po praktykach lekcja przebiegła spokojnie, jednak to nie to samo co polski i matma, ale w przyszlym tygodniu bede prowadziła lekcje polskiego huhuhu ![]() przeziebienie mnie bierze...wczoraj wyszlam z cieplego smaochodziku, poszlam do apteki i na poczte i chyba mnie przewiało, teraz mam zatkany nos i mnie boli glowa;/ chyba apap wezme, póki jeszcze nie jest tak źle. ;/;/ ajjjjj ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Z tego Bartka to musi być gość! ![]()
|
|
|
#4680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o twój termin rozwiązania to dokładnie wypada w moje urodziny trzymam kciuki abyś całą sesję zimową zaliczyła a potem mogła spokojnie urodzić dzidziusia ![]() Cytat:
że nie widziały twojego pięknego brzucholka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Jeszcze 3 dni urlopu mu zostaly 
oj ciężko mi uwierzyć

za wizyty.

hahahahaa, no sikam po majtach
A może na weekend uda Ci się trochę oddechu złapać? Musisz się już oszczędzać kochana.

k@$#/a nasze auto!!! Ja sie bede tlumaczyc czemu nasze auto jest niezatankowane?! Qrwa.....
Współczuje Kochana 
ślub 28.04.2012

że nie widziały twojego pięknego brzucholka