|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a roozmiar kupiłam 34 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Więc już wiemy kto jest odpowiedzialny za to szybkie tempo ![]() Cytat:
![]() ![]() Super, że wyniki takie dobre, a co do zastawki to bądź dobrej myśli, wierzę że będzie dobrze. Masz tu nasze magiczne kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() axella ![]() karolina ![]() Jenny ![]() Witam się z Wami kochane i głaszczę Wasze brzuszki ![]() uciekam jeszcze po pracować i wróce za chwilkę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przy tym moim kiepskim spaniu to taki jeden dzien w tygodniu zawsze się przyda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
no to musisz uważać żeby się nie zarazić. ale ty chyba masz kota tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
maarchewka no to znaczy że nie przechodziłaś i nie jesteś chora. to tak jak ja, więc uważamy na surowe mięsko (chyba że było mrożone) i kocie siki przede wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do spania to ja za dlugo nie moge spac i w wekend tak do 7-8 mi si eudaje ale w nocy jak wstaje na siusiu to mam godzine z glowy zanim znowu usne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jednak jakby się zmienił w dziewczynkę to też będzie naszym oczkiem w głowie. Najważniejsze żeby zdrowe było ![]() ![]() ![]() ojj.. to musisz uważać |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
nie mam, ten kot z avatara to moich teściów był, ale już go nie ma (zdechło mu się). Teraz mają dwa nowe i tam staram się bardzo uważać. Nie głaskam ich, ciągle myje ręce..
Swoją drogą to myślałam, że jak byłam mała to musiałam przejść tą chorobę-- raczej mnie nie wychowywali w bardzo sterylnych warunkach, 3 dziecko z kolei, ciągle gdzieś łaziłam, w jakiś kałużach zawsze się grzebała, zawsze mieliśmy jakieś zwierzę.. a tu takie zaskoczenie ![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-23 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziś jest dzień pluszowego misia - info dla tych, które nie wiedzą ![]() ![]() Nie nadrabiam Was bo nie dam rady nadrobić całego wczorajszego dnia. Może uda mi się dziś do Was jeszcze zajrzeć ale muszę się ogarnąć bo strasznie się zaniedbałam a wczoraj dałam radę tylko pomalować sobie i mojej córeczce paznokcie ![]() Biorę się za sprzątanie - wszystkorobię w jakimś żólwim tempie i strasznie mnie to wkurza ![]()
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Dziendoberek Dziewczynki
![]() Jeszcze nie nadrabialam :/ Pochwale sie tylko ze Tz przywiozl wczoraj mi te ciuszki od kumpeli i pierwsze co zrobilam jak rano wstalam,to wszystkie przejzalam ![]() Wyglada na to ze jesli moje przeczucia sie sprawdza i bedzie synus,to na poczatek nie musze kupowac zadnych ciuszkow,a na pozniej tak od 3-6,i od 6-9 tez jest dosc sporo wiec juz troche kaski zostanie w kieszeni,niektore wygladaja jak nowki ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Miałam koszmarny moment w nocy, o 3 się obudziłam z mega palącym bólem brzucha ale w górnej części, tak od pępka w górę, jakby mnie coś tam w środku ściskało i rozlewało się boleśnie, jakoś chyba ze zmęczenia usnęłam jeszcze ale teraz wciąż czuję ten ból tyle że trochę mniejszy, rany dziewczyny co to?? jak się powtórzy to co w nocy jadę do gina, do 16 dziś jest bo normalnie straszne to było, promieniowało do pleców, ja chyba w tej ciąży nie będę miała spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
ja mam pytanie czy tak naprawdę można zarazić się toxo przez głaskanie kota? szukałam po necie, i nikt nie wyklucza tej opcji a określa ją jako mało prawdopodobną. zwraca się natomiast uwagę na surowe mięso i kał kota.. dziwne wydaje mi się to o tyle, że przez ponad 10 lat miałam kota, a toxo nie przechodziłam wcale
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
ja tez sprzatam... powywalałam z szafy rzeczy w których nie chodzę odkurzam trza bedzie zetrzeć podłogi i kurze... jedyne 4 pokoje;/
axella ![]() karolina ![]() Jenny ![]() dajcie nam znać jak....
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna pochwal się ciuszkami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaobserwowalam na metkach ciuszkow z takich zwyklych sklepow ze hm ogolnie jest normalnie napisane tak jak w PL albo w centymetrach,albo w przedziale miesiecznym (0-3,3-6 itd.),a na ciuszkach firmowych typu Next itp nie ma rozmiarumna niektorych jest napisane "newborn" ale na wiekszosci nie ma nic :/ A na zdjecia trzeba jeszcze poczekac,bo musze sie najpierw ogarnac ![]() A jak bede sobie selekcjonowac wg rozmiaru to odrazu zrobie kilka fotek ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
mnie boli po lewej stronie niżej jajnika... ale zazyłam nospe... bo co?? zadzwonie do gina to powie zażyć nospę i się położyć...
#1221 |
Zakorzenienie
|
mi gin powiedziała że od głaskania to się na pewno człowiek nie zarazi toxo. bardziej od kału i sików kocich no i od surowego mięsa.
hump to faktycznie dziwne że nie przechodziłaś ale np moja mama wychowana na wsi tez nie przechodziła toxo (a jej i jej 6 rodzeństwa częstą zabawą była zabawa w koci szpital ![]() ![]() także ja tam uważam. lubię koty ale trzymam się póki co od nich z daleka ![]() katherine dupa w troki i do lekarza ![]() a o tym macierzyńskim rocznym to ja już pisałam że to daaaaleeeeka droga jeszcze. 3 czytania w sejmie, głosowanie, podpis prezydenta i vacatio legis (standardowo 3 miesiące). także zobaczymy. uwierzę jak zobaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | ||
Zakorzenienie
|
Pawie oczko o tej sukience pisałaś http://www.sklep.greywolf.pl/i2,39,1...enka_1661.html
moja jest zupełnie inna. Troszkę ciemniejszy ten chabrowy, kołnierzyk czarny, inny materiał, taki zwiewny, bez rękawków, dół rozkloszowany, pod biustem odcięta ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ci się powtórzy to jedz do szpitala - oby się nie powtórzyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Inna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
i to w takim pozytywnym sensie. nie że tam je bije tym kapciem czy coś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nigdy za Wami nie nadąże! tak się rozpisałyście!
ja dziś byłam na badaniu krwi, myślałam, że zemdleje : ( tak bardzo boje się zastrzyków : ( powiedzcie mi dziewczyny czy jeżeli coś jest nie tak na badaniu prenatalnym to gin zleca badania genetyczne? czy po prostu dla świętego spokoju mogę je sobie sama zrobić? strasznie się boje, że mojemu Maleństwem coś będzie nie tak, że będzie chore : ( takie myśli są straszne, jestem kłębkiem nerwów przez to : ( już nie mogę się doczekać prenatalnego, chcę wiedzieć, że wszystko jest ok.. a co do ubrań to ja za to dostałam już dla siebie ubrania ciążowe : ) nie mogę się doczekać kiedy brzuch zacznie rosnąć i będę mogła je nosić : D a za tydzień po wizycie u gina jadę kupić jakiś drobiazg Maleństwu : ) może już mi powiedzą czy to chłopiec czy dziewczynka : ) ps.czy któraś z Was pod na przełomie 13/14 tc znała już płeć dziecka? : D |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj w końcu załatwiliśmy wszystko co trzeba, ale jakoś nie miałam siły i chęci się odzywać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.