|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eee chyba nie pierwszy raz ![]() [QUOTE=agawoo;37772703 Czy ja Ci już pisałam, że podoba mi się imię Twojej córeczki? [/QUOTE]Wspołczuje pobudek ![]() Co do imienia nie wiedziałam, ze Ty Agata.Cytat:
![]() Agata szuka miejsca do spania, chodzi z poduszką po całym domu
|
|||
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Pewnie te wszystkie Wasze problemy tak na niego wpłyneły ... Tobie pewnie też ciężko Jakbyś czegoś potrzebowała, to daj znać ![]() Hehe, przyznałam się, a co Ale imię naprawdę mi się podoba, szczególnie u małych dziewczynek, takie małe Agatki są kochane A kuraka też nie lubię, tylko fileta ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Bo chyba nigdy się nie przedstawiłam z imienia ...
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
Imie Agata tez mi sie podoba. Było chyba nawet na liście przy wyborze imienia dla Martyny
Ja tez nie znosze kuraka./ Tzn.jak juz jest obrobiony to tak, ale jakbym miała sama wszytsko przy nim zrobic ostatnio nawet rozmawiałam z koleżanka o tym, ze w dziisejszych czasach chyba umarłybysmy z głodu gdyby trzeba było zabic kure, obrac, wypatroszyc...
|
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina no tak, słyszałam, że ten suchy zębodół to nic dobrego... mnie na szczęście ominęło. Jeszcze tylko muszę przeżyć zdjęcie szwów i będę jak nowa.
Ale po tym wszystkim muszę zrobić sobie badania, bo przy okazji wyszło, że mam niedobór wit. B, bardzo mało krwawiłam po tym usunięciu zęba, jak po 4 h mi tam zajrzeli to nawet skrzepu nie było, dlatego mnie zszyli wtedy. Okresy też mam ostatnio skąpe... wyglądam podobno szarawo. Coś się chyba we mnie czai, więc jak już wypłuczę z siebie te wszystkie leki, antybiotyki, to idę do lekarza po "skierowanko na badanko".... myha na uczelni miałam zajęcia jakieś w przychodni "plemnikowej" i tam generalnie mówili nam, że normy w badaniu spermy są, bo musieli jakieś zrobić, a tak naprawdę nijak to się ma do rzeczywistości. Historia którą już chyba wszystkim opowiadałam: facet przyszedł na badania, bo były mu potrzebne gdzieś do sądu czy gdzieś, z badań wynikało, że absolutnie nie może być ojcem. Koleś odbiera wyniki i zbladł, bo się okazało, że ma troje dzieci i tu i tu nie było pomyłki, także wiesz głowa do góry, w tych sprawach to chyba wszystko żyje swoim życiem. Jedno zdrowe cudeńko już macie, na pewno z drugim też nie będzie problemów ![]() co do ketonalu i szwu... mówisz, że ma zwidy już? ![]() nie no, odstawiam, wieczorem już nie biorę! ![]() koło apteki mamy Rossmanna, więc oczywiście weszłam ale jest dużo już świątecznych rzeczy. Normalnie bym się rzuciła i już coś kupowała, ale, że sekundę wcześniej zostawiłam w aptece 150zl to się ograniczyłam mocno i kupiłam tylko małemu skarpetę na prezenciory za 3,99 niech ma, zawieszę mu nad łóżeczkiem
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-23 o 11:41 |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a nie masz możliwości wyjechać ponownie do UK?
Albo tż niech jedzie, Wy dojedziecie? Nie ma szans?
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Myha będzie dobrze. Przeciez 1% plemników to bardzo dużo na pewno więcej niż 10. A tu tylko jeden potrzebny.
Nasza Agata też z inseminacji
|
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
SCIO Martynka poczeła sie naturalnie
miesiac po wizycie w klinice leczenia niepłodnosci ![]() TŻ tez mi wtedy to tak tłumaczył...,z e to tylko 1 % z iluś milionów i tylko jeden przeciez wystarczy
Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-11-23 o 11:49 |
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale tym bardziej jak sie dwa razy udało naturalnie ![]() ja tez tak sie pocieszalam, ze przeciez to tylko jednego potrzeba
|
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Cytat:
Mi też wychodziła niedoczynność tarczycy, straszyli trudnościami z zajściem w ciaże -- a jak poszłam do endo (wizyta wypadła mi akurat jak podejrzewałam, że w ciazy jestem więc specjalnie robiłam test) i powiedziałam, że z testu wynika, że jestem w ciaży to powiedział - no to bardzo dobrze, to oznacza, że ma Pani zdrową tarczycę (ale leki i tak brałam, jeszcze Hasimoto mi wyszło w trakcie ciązy) .. Myha, będzie dobrze
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Patik podasz mi link gdzie wywołujesz zdjęcia?
![]() Jakie ilości wywoływałaś na raz? |
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jezlei moge sie wypowiedziec...ja zamawiam na empikfoto. tam sa bardzoc zesto duze promocje. teraz chyba jest 100 zdjęc za 39 zł. http://www.empikfoto.pl/okazje_czwar...winfo=promocje |
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Lilii nie mam już w "swoim" allegro tej aukcji, nie powiem Ci gdzie wywoływałam.. wtedy jakoś po 23 gr za sztukę chyba było, czy jakoś tak..
Marina powiem Ci że odmieniec jesteś z tym kurakiem ( oczywiscie bez obrazy,) ja drób często gęsto, na 2 miejscu wieprzowina ( zazwyczaj swoja, od 2 mcy skończyły się zapasy i muszę kupować) i innego mięsa nie jemy ( bo i drogie, a na spożywkę idzie nam i tak dużo floty), więc obiady proste.Kurcze, a w pracy tż nie sapią że nie przychodzi? Nie wiem jak Wam pomóc ![]() sara mi sie skasztaniała na spacerze. pierwszy raz od urodzenia Kilometr od domu.
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Nikogo tam nie mam. Pewnie i tak na dniach przeprowadzimy się do tej szopy obok teściów M.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
Pieleszka wyciągnełaś mnie z krzaczorów
![]() kocham Pearl Jam miłością prawdziwą od tyyyylu lat Nawet udało mi się być na ich koncercie A te kawałki o których wspominach są jednymi z moich ulubionych ![]() wracam do pracy |
|
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
Elliko no to teraz zazdroszczę Ci nieziemsko!! zobaczyć Eddiego na żywo. usłyszeć
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku mam romans do Twego męża
![]() Przyszła mi wczoraj bateria do lapka, ale coś jest nie tak.. Wogóle sie nie ładuje. Laptop musi być cały czas na kablu. To nie jest oryginalna bateria tosbiby jaka była wcześniej, tylko jakaś kompatybilna z moim lapkiem. I nie wiem, czy to wina baterii, jakąś lipną mi sprzedał, czy wina laptopa, czy czego
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm, nie wiem co myslec http://www.edziecko.pl/rodzice/51,10...95689.html?i=0
jeszcze komentarz stamtąd już są szmaciane lalki, które mogą rodzić, w komplecie jest też oczywiście łożystko z pępowiną. Ja uważam że są przeurocze Ale - tu fakt, nie są dosłowne: http://www.facebook.com/pages/MamAmo...979125?fref=tschociaz artur poczatkoo karmil swoja prsia swojego miska (nazywal go kingusia). kinga urosla i zaczela raczkowac to rpzestał (moze pokarm stracil )
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, czyli już postanowione z tą przprowadzką? A TZ da radę?
|
|
#2960 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry Kuny
Cytat:
![]() co do leku mądrze prawisz dać ci tabletusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o w mordę ale jak pogadajcie z nim skoro ma łeb na karku to zrozumie no wszelki duch wracaj bo mi tęskno..... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
nie dosc ze przeczytalam "fioleta" zamiast fileta, to jeszcze shirowe "przewijaj za karę" to dla mnie rpzerwa na kawę
chyba czas do wyrka albo okulisty ![]() edit: i lepiej "dac jej tabletusie" czytałam dwa razy DAĆ JEJ TELETUBISIE!!!! a moze moja głowa me to samo co telikowy ifon takie zastepowanie wyrazow, poprawianie czy inna autokorekta
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-23 o 13:46 |
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad. 2. |
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze Ci się ta przerwa na kawę marzy I też przeczytałam "teletubisie" i się zastanawiałam o co chodzi Może masz ten sam system operacyjny co ifon telika Nie dość, że się boję ryb, to teraz jeszcze Ciebie Hm ... a Ciebie trzeba przewijać
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ależ mi głupio tak w krzaczorach siedzieć ale weny nie mam ostatnio. Mamy 14 zęba Muszę się uczyć o łzs,trądziku powtórzyć sobie pracę semestralną ale mam lenia. O 16 ide do koleżanki "odpocząć". ![]() Jeszcze trzeba chłopakom obiad na jutro i pojutrze zrobić. Dzis miałam @ dostać ale nie dostałam. Mam tylko lekkie plamienia. Pewnie się rozkręci. Test negatywny póki co...I co ja mam mysleć?
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
1. POCZEKAJ
2. ARTUR I KINGA TO TEZ Z NAGATYWNYCH POCZATKOWO TESTOW BYLI :d 3. cholerny capslock
|
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się dzien zapowiada....
![]() katar zalewa Jaśka w związku z czym jest niepocieszony spał 1h zamiast 1,5h, potem godzina tulenia, pocieszania, usypiania, całe 10minut spania, znów pół godziny tulenia, noszenia na rękach i zasnął. ciekawe na ile bidny, widać, że mu źle, nie ma jak oddychać a miało być tak pięknie lecę coś zjeść, bo normalnie jak za czasów bólów brzuszka w niemowlęctwie, nie można odejść na krok, a co dopiero zjeść eh, masakra
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A test w końcu wyjdzie, spoko ![]() Widzę, że koleżankom wesoło przy piątku
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
ejjj aż musiałam się wrócić czy dobrze napisałam
![]() Cytat:
Brumku widzisz to polewkę sobie Kuny jedne urządziły z mojego jakże poważnego i słusznego tekstu dla ludu ![]() ![]() Ania jak tam pierniczek? mój już się przegryza ![]() gdzie Beatka ja się pytam??????
|
|
#2970 |
|
Rozeznanie
|
Też przeczytałam Teletubisie!!!!!!
Ostatnio byli u nas znajomi i też się okazało, że kumpel nie tknie kuraka w postaci udka, skrzydełka. jedynie filet! Od małego tak jadł kurczaka, mama mu oddzielała zawsze od kości i tak mu zostało. Rozumiem flaki, wątkróbka czy inne podroby które mogą budzić niechęć, ale taki tradycyjny kurczaczek z rożna Ala dzisiaj miałą bunt na spanie. Usypiałam ją od ok 12tej usnęła dopieor teraz, ale wcześniej bidula łupnęła tyłem głowy o kant szafki płakała i tka przytulona do mnie w końcu usnęła. Mam nadzieję, że nic się z tego nie wykluje!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

?

ostatnio nawet rozmawiałam z koleżanka o tym, ze w dziisejszych czasach chyba umarłybysmy z głodu gdyby trzeba było zabic kure, obrac, wypatroszyc...

)

Nie dość, że się boję ryb, to teraz jeszcze Ciebie