Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 21:27   #3301
vanilla_kate
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Cytat:
Napisane przez Urmel Pokaż wiadomość
Jest szansa po pierwszym ? czy drugim stosunku ? Duża jest ta szansa ? Bo zdecydowanie nie jestem jeszcze gotowa na dziecko, tak samo jak mój chłopak.
Popieram zdanie dziewczyn, wydajesz się nie być gotowa nawet na seks. To, że twój partner nie skończył w tobie, nie znaczy że nie możesz zajść w ciążę, plemniki zawarte w preejakulacie też są zdolne do zapłodnienia.
Tak więc mogłaś zajść zarówno po pierwszym, jak i po drugim stosunku.

Edytowane przez vanilla_kate
Czas edycji: 2012-11-22 o 21:28
vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:35   #3302
marek1988
Przyczajenie

Witam serdecznie,
Piszę w sprawie wiadomej, sytuacja wyglada nastepujaco - moja dziewczyna miewa zwykle regularne cykle (28dniowe) jednak ostatnio zdarzaly sie jej pojedyncze 29 i 31 dniowe. W 11, 17 i 18 dzien cyklu kochalismy sie zabezpieczajac sie prezerwatywa, ktora nie pekla (sprawdzane metoda "wodna" + nie dochodzilem w niej, a dopiero kilka min po wyjeciu penisa) oraz raz (o to chyba raczej nie ma co sie martwic) doszlo do wytrysku na biust (wytarlismy papierem + umyla sie, raczej nie dochodzi do rozpoczecia tak skomplikowanego procesu w razie splyniecia plemnikow wraz z woda po ciele). W sumie nie wyglada to na cos czym powinienem sie martwic, martwia mnie jednak objawy od tego czasu (18dc) - dziewczynie podskoczyla temperatura ciala (nieduzo, 36,9 - mozliwe ze podwyzszenie od czasu owulacji do okresu? wiem,ze nie mozna do konca sie sugerowac bez regularnych pomiarów o tej samej porze i to w pochwie) , pobolewaly ja piersi i podbrzusze oraz wczoraj czula silny bol jajnikow (23 dc).
W zwiazku z tym mam nastepujace pytania,
1. Czy (moze zdarzylo sie,ze ktos zaobserwowal) preejakulat w czasie stosunku moze wyplynac "dolem" prezerwatywy?
2. Czy takie objawy moga swiadczyc na jakas rozwijajaca sie chorobe?
3. Jakie znacie, praktykujecie metody radzenia sobie ze stresem w tego typu sytuacjach?
Testu poki nie nadejdzie termin spodziewanej miesiaczki moim zdaniem nie ma co robic, jednak nie ukrywam,ze sie denerwuje i wlasnie z tego powodu pisze ten post liczac na jakies slowa otuchy i wsparcia. W razie jezeli kogos urazilem swoim "niedojrzalym podejsciem" to przepraszam

Pozdrawiam,
Marek
marek1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:45   #3303
nefretetexxx
Przyczajenie

GG do nefretetexxx

Witajcie mam nadzieję , że ktoś mi odpisze .
Sprawa jest tego typu .
od miesiąca można powiedzieć prawie codziennie dochodziło do aktów miłości między mną a moim partnerem .
Chcielibyśmy mieć dzidziusia .
Cykle mam dość regularne co 32 dni .
Powiększyły mi się piersi , które są teraz bardzo nadwrażliwe , czasem nawet swędzą ... i są strasznie "nabite" tak , że widać na nich żyłki ...mam zawroty głowy i do tego pojawiły się pryszcze , których nie widziałam na swojej twarzy już od dobrych 6 lat i mam dziwna wydzielina jakiej nigdy do tej pory nie zaobserwowałam u siebie , ale 2 tygodnie temu byłam u ginekologa i powiedział , ze wszystko w porządku żadnych grzybków ani infekcji bo jeszcze jakiś czas temu miałam z nimi do czynienia ale na szczęście już wyleczone .
Okres spóźnia mi się jakoś już dobrze ponad tydzień a dwa testy ciążowe pokazały wynik negatywny . Wiele kobiet na wielu forach pisało , że testy we wczesnym okresie dojrzewania zarodka czasem dają wynik negatywny i dopiero usg może potwierdzić ciążę .
sama już nie wiem co mam myśleć ...

Edytowane przez nefretetexxx
Czas edycji: 2012-11-23 o 10:55
nefretetexxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:49   #3304
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez nefretetexxx Pokaż wiadomość
Witajcie mam nadzieję , że ktoś mi odpisze .
Sprawa jest tego typu .
od miesiąca można powiedzieć prawie codziennie dochodziło do aktów miłości między mną a moim partnerem .
Chcielibyśmy mieć dzidziusia .
Cykle mam dość regularne co 32 dni .
Powiększyły mi się piersi , czasem nawet swędzą ... i są strasznie "nabite" tak , że widać na nich żyłki ... do tego pojawiły się pryszcze , których nie widziałam na swojej twarzy już od dobrych 6 lat i mam dziwna wydzielina jakiej nigdy do tej pory nie zaobserwowałam u siebie , ale 2 tygodnie temu byłam u ginekologa i powiedział , ze wszystko w porządku żadnych grzybków ani infekcji bo jeszcze jakiś czas temu miałam z nimi do czynienia ale na szczęście już wyleczone .
Okres spóźnia mi się jakoś już dobrze ponad tydzień a dwa testy ciążowe pokazały wynik negatywny . Wiele kobiet na wielu forach pisało , że testy we wczesnym okresie dojrzewania zarodka czasem dają wynik negatywny i dopiero usg może potwierdzić ciążę .
sama już nie wiem co mam myśleć ...

zrób test z krwi
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:06   #3305
nefretetexxx
Przyczajenie

GG do nefretetexxx

a gdzie go mogę wykonać ?
Stary 2012-11-23, 11:07   #3306
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez nefretetexxx Pokaż wiadomość
a gdzie go mogę wykonać ?
w każdym laboratorium, gdzie robią badania krwi.
Stary 2012-11-23, 11:11   #3307
nefretetexxx
Przyczajenie

GG do nefretetexxx

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
w każdym laboratorium, gdzie robią badania krwi.

Dziękuje bardzo za pomoc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 13:04   #3308
marek1988
Przyczajenie

a takze w prawie kazdym laboratorium diagnostycznym, nie tylko przychodnie i szpitale

Przy okazji, moglby ktos zerknac na moja wiadomosc wyzej?

Edytowane przez marek1988
Czas edycji: 2012-11-23 o 14:38
marek1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:42   #3309
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez marek1988 Pokaż wiadomość
a takze w prawie kazdym laboratorium diagnostycznym, nie tylko przychodnie i szpitale
przecież napisałam że w każdym, nie pisałam ze tylko w szpitalu/przychodni.
Stary 2012-11-23, 15:58   #3310
nefretetexxx
Przyczajenie

GG do nefretetexxx

Marku , nie sądzę by Twoja dziewczyna mogła zajść w ciążę .
Niech się tym nie martwi , czasem możliwa jest zmiana długości cykli , ja tak miałam kiedyś moje cykle były krótsze jednak się z czasem wydłużyły i teraz miesiączka przypadała mi co średnio 32 , 33 dni .
jeśli bardzo się stresuje , brała jakieś antybiotyki , zmieniła dietę , albo jest przeziębiona lub chora to cykl może się wydłużyć
Stary 2012-11-23, 15:59   #3311
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marek1988 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
Piszę w sprawie wiadomej, sytuacja wyglada nastepujaco - moja dziewczyna miewa zwykle regularne cykle (28dniowe) jednak ostatnio zdarzaly sie jej pojedyncze 29 i 31 dniowe. W 11, 17 i 18 dzien cyklu kochalismy sie zabezpieczajac sie prezerwatywa, ktora nie pekla (sprawdzane metoda "wodna" + nie dochodzilem w niej, a dopiero kilka min po wyjeciu penisa) oraz raz (o to chyba raczej nie ma co sie martwic) doszlo do wytrysku na biust (wytarlismy papierem + umyla sie, raczej nie dochodzi do rozpoczecia tak skomplikowanego procesu w razie splyniecia plemnikow wraz z woda po ciele). W sumie nie wyglada to na cos czym powinienem sie martwic, martwia mnie jednak objawy od tego czasu (18dc) - dziewczynie podskoczyla temperatura ciala (nieduzo, 36,9 - mozliwe ze podwyzszenie od czasu owulacji do okresu? wiem,ze nie mozna do konca sie sugerowac bez regularnych pomiarów o tej samej porze i to w pochwie) , pobolewaly ja piersi i podbrzusze oraz wczoraj czula silny bol jajnikow (23 dc).
W zwiazku z tym mam nastepujace pytania,
1. Czy (moze zdarzylo sie,ze ktos zaobserwowal) preejakulat w czasie stosunku moze wyplynac "dolem" prezerwatywy?
2. Czy takie objawy moga swiadczyc na jakas rozwijajaca sie chorobe?
3. Jakie znacie, praktykujecie metody radzenia sobie ze stresem w tego typu sytuacjach?
Testu poki nie nadejdzie termin spodziewanej miesiaczki moim zdaniem nie ma co robic, jednak nie ukrywam,ze sie denerwuje i wlasnie z tego powodu pisze ten post liczac na jakies slowa otuchy i wsparcia. W razie jezeli kogos urazilem swoim "niedojrzalym podejsciem" to przepraszam

Pozdrawiam,
Marek
Temperatura się podwyższa w tej fazie cyklu, nie ma co się martwić, poza tym przecież się zabezpieczaliście, nic nie pękło, wytryska na cycki - nie noooo wszystko ok
Sama miałam dokładnie te samy objawy, a w ciąży nie byłam. Tylko zastanawia mnie, czy owulacja może być aż w 18 dniu cyklu?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 18:27   #3312
19ann91
Przyczajenie

Hey muszę się Was poradzić bo zeświruje w październiku kochałam się ze swoim TŻ i ponieważ mieliśmy mały wypadek po pracy poszłam po tabletkę "po" i zażyłam ją po jakiś 12h wszytsko było wporządku dostałam okres tydzień po tym zdarzeniu, potem drugi w niedługim odstępie czasu bo po 16 dniach (od pierszego okresu) a teraz czekam na następny i spoźnia mi się ponad tydzień w tym cyklu wspóżyliśmy tylko raz z prezerwatywa ktora sie nie zsuneła nie pękła sprawdzaliśmy i TZ nie konczyl we mnie. Sadzę ze nie ma szans zebym byla w ciazy a jednak niepokoje sie brakiem tego okresu. Jest szansa ze to ta tabletka 72h po rozregulowala mi cykl? Bede wdzieczna za odpowiedz
19ann91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 18:52   #3313
Annabella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19ann91 Pokaż wiadomość
Hey muszę się Was poradzić bo zeświruje w październiku kochałam się ze swoim TŻ i ponieważ mieliśmy mały wypadek po pracy poszłam po tabletkę "po" i zażyłam ją po jakiś 12h wszytsko było wporządku dostałam okres tydzień po tym zdarzeniu, potem drugi w niedługim odstępie czasu bo po 16 dniach (od pierszego okresu) a teraz czekam na następny i spoźnia mi się ponad tydzień w tym cyklu wspóżyliśmy tylko raz z prezerwatywa ktora sie nie zsuneła nie pękła sprawdzaliśmy i TZ nie konczyl we mnie. Sadzę ze nie ma szans zebym byla w ciazy a jednak niepokoje sie brakiem tego okresu. Jest szansa ze to ta tabletka 72h po rozregulowala mi cykl? Bede wdzieczna za odpowiedz
Oczywiście ze mogł się rozlegulować, przyjęłaś końską dawkę hormonów.
A skoro wspłżyliście z zabezpieczeniem, nic nie peklo nie zsuneło się- to szans na ciąże nie ma.

Chudnę
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 20:29   #3314
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Tylko zastanawia mnie, czy owulacja może być aż w 18 dniu cyklu?
A czemu nie? Jeśli ten cykl będzie dłuższy, niż 30 dni, to jak najbardziej owulacja mogła wystąpić w 18. dniu (autor sam przyznał, że dziewczynie zdarzały się nieco dłuższe cykle - a zresztą nawet gdyby wcześniej tak nie było, to zawsze może być ten pierwszy raz)

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2012-11-23 o 20:30
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 21:37   #3315
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A czemu nie? Jeśli ten cykl będzie dłuższy, niż 30 dni, to jak najbardziej owulacja mogła wystąpić w 18. dniu (autor sam przyznał, że dziewczynie zdarzały się nieco dłuższe cykle - a zresztą nawet gdyby wcześniej tak nie było, to zawsze może być ten pierwszy raz)
Owulacja może być 18. dnia cyklu nawet w 28-dniowym cyklu. Albo nawet w krótszym cyklu, ale wtedy będzie to już przejaw jakiejś nieprawidłowości, np. niedomogi lutealnej.
Stary 2012-11-24, 12:55   #3316
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Owulacja może być 18. dnia cyklu nawet w 28-dniowym cyklu. Albo nawet w krótszym cyklu, ale wtedy będzie to już przejaw jakiejś nieprawidłowości, np. niedomogi lutealnej.
Nigdy mi się to nie zdarzyło, sama mam cykle 25-26 dniowe, a tu proszę, 18 dzień i bóle, że aż skręca.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 13:11   #3317
farfarae
Zadomowienie

Prawie rok biorę tabletki antykoncepcyjne Daylette (24+4).
W tą środę lub czwartek zapomniałam połknąć jednej tabletki (19 lub 20 z kolei). Zorientowałam się w piątek (21 tabletka) i przyjęłam od razu dwie. Teraz mam zamiar skończyć aktywne tabletki i zgodnie z instrukcją na opakowaniu rozpocząć nowy blister, bez przyjmowania tabletek nieaktywnych.

W tym tygodniu współżyłam, w poprzednim też.

Czy istnieje prawdopodobieństwo ciąży? Wydaje mi się że nie, bo wyszło na to, jakbym zrobiła 1-dniową przerwę (zamiast 4-dniową) po 18 lub 19 tabletkach (zamiast po 24).
farfarae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:21   #3318
mechanicalchild
Przyczajenie

Hej, posłuchajcie mam taki problem.
Od jakiegoś czasu mam nieregularne cykle, w tym cyklu nie miałam owulacji, ani nie zauważyłam dni płodnych w czasie, w którym powinny być. Teraz jak powinnam dostać okres kilka dni temu mój śluz jest bardzo płynny, jak w czasie owulacji, więc nie wiem czy dopiero teraz mam dni płodne czy co. Humor mam straszny, co chwilę albo mam ochotę płakać, albo się śmiać itp. Myślę, że też to wina hormonów, czy miałyście tak?
Jeszcze napiszę, że możliwość ciąży jest, kocham się z chłopakiem bez zabezpieczeń.
Pozdrawiam.

Edytowane przez mechanicalchild
Czas edycji: 2012-11-24 o 18:31
mechanicalchild jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:09   #3319
Madek22
Przyczajenie

Hej mam pytanie do was otórz w lipcu poroniłam jedną ciąże samoistnie był to 6 tydzień od tamtej pory mimo wszystko staramy się z mężęm o dziecko do tej pory miałam cykle 29 dniowe , okres powinnam dostać 8 listopada niestety nie zjawił się zrobiłam bthcg wyszło 8,4 mlU/ml według rozpiski to wynik ciężarnej około 3 tydzień, z mężęm współżyłam w dniach płodnych ostatni raz 24 pażdziernika więć jeśli licząc iż 14 dni trwa zapłodnienie to faktycznie były to 3 tydzień z tym ż e w dniu kiedy robiłam bthcg potem dostałam lekkiego krwawienia byłam u lekarza lecz odla niej wynik bł mało wiarygodny, zrobiłam mi usg przydatki w porządku i powiedziała że jest pęcherzyk lecz pusty . Moje pytanie czy to możliwe jednak by była to ciąża .Następna wizytę mam w najbliższy piątek i powtórne bthcg .Czy to jest za wczesnie by w 3 tygodniu było cos widać w pęcherzyku?
Madek22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 22:41   #3320
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madek22 Pokaż wiadomość
Hej mam pytanie do was otórz w lipcu poroniłam jedną ciąże samoistnie był to 6 tydzień od tamtej pory mimo wszystko staramy się z mężęm o dziecko do tej pory miałam cykle 29 dniowe , okres powinnam dostać 8 listopada niestety nie zjawił się zrobiłam bthcg wyszło 8,4 mlU/ml według rozpiski to wynik ciężarnej około 3 tydzień, z mężęm współżyłam w dniach płodnych ostatni raz 24 pażdziernika więć jeśli licząc iż 14 dni trwa zapłodnienie to faktycznie były to 3 tydzień z tym ż e w dniu kiedy robiłam bthcg potem dostałam lekkiego krwawienia byłam u lekarza lecz odla niej wynik bł mało wiarygodny, zrobiłam mi usg przydatki w porządku i powiedziała że jest pęcherzyk lecz pusty . Moje pytanie czy to możliwe jednak by była to ciąża .Następna wizytę mam w najbliższy piątek i powtórne bthcg .Czy to jest za wczesnie by w 3 tygodniu było cos widać w pęcherzyku?
jesli dla niej wynik malo wiarygodny to powtorz bete, ale pecherzyk juz jest wiec ja jestem dobrej mysli a ze pusty to normalne w tym okresie, kropka powinno byc widac kolo 6 tc, czasem jest to wczesniej, czasem pozniej wszystko zalezy kiedy doszlo do poczecia trzymam kciuki!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 07:08   #3321
yZa90210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madek22 Pokaż wiadomość
oczywiście, że jest to bardzo wcześnie. U mnie w 7 tygodniu na zwykłym usg było widać pusty pęcherzyk. Jednak usg dopochwowe potwierdziło całe 3mm mojej córci. Zrób bthcg i jeśli rośnie- bądź dobrej myśli. Pozdrawiam
yZa90210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 10:18   #3322
Madek22
Przyczajenie

Wielkie dzięki dziewczyny podtrzymujecie mnie na duchu ja uż mam 6 letnią córeczkę i bardzo bym chciał mieć już drugiego brzdąca .Według mnie to 3 tc mam nadzieje że dobrze licze i to krwawienie które miałam nie pokrzyżuje planów.Poza tym ja mam tyłozgięcie macicy a pierwsze dziecko rodziłam przez cesarskie cięcie.
Madek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:49   #3323
first nice
Przyczajenie

Wczoraj po stosunku z moim facetem (zabezpieczaliśmy się prezerwatywą) wytarłam jego członek taką nawilżającą wilgotną chusteczką, myślę że sperma mogła zostać na mojej dłoni, później przypadkowo dotknęłam wejścia pochwy.. Następnie znowu się kochaliśmy (również z prezerwatywą). Dodam że mam dni płodne. Czy plemniki mogły dostać się do wnętrza pochwy? mogło dojść do zapłodnienia?
first nice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:54   #3324
karola991
Zakorzenienie

first nice nie nie mogly na 100% nie jestes w ciazy
Stary 2012-11-25, 17:00   #3325
first nice
Przyczajenie

Nwet jesli mam dni płodne? Nie mam powodu do obaw?
first nice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:00   #3326
Ana186
Raczkowanie

Wizażanki,

przez kilka miesięcy brałam Yasminelle. Odstawiłam w październiku. Każde krwawienie z odstawienia trwało pięć dni i było niewielkie, ale było. Wiem, że organizm potrzebuje czasu na uregulowanie. Ale... Wczesniej brałam tabletki kilka lat i okres pojawił się po 30 dniach. Teraz brałam 2 miesiące, więc wydawało mi się, że skoro brałam stosunkowo krótko, to okres powinien być też jakoś ok. 30 dni. Tymczasem juz mi sie spóźnia ok. 2 tyg. Dodam, że ostatnie krwawienie z odstawienia było dziewne, a mianowicie, pierwszego dnia krwawienia było plamienie, kolejnego nie było nic i dopiero nastepnęgo, czyli trzeciego dnia pojawiło sie lekkie plamienie.

Nie pytam czy jestem w ciąży, nie stresuje mnie to. Bardziej się zastanawiam czy mozliwe jest rozregulowanie przy tak krótkim czasie brania tabletek, czy faktycznie powinnam pomyśleć o BHCG

P.S. Odstawiłam tabletki w środę, kochałam się z partnerem do końca w czwartek tydzień przed odstawieniem. Po odstawieniu również się kochaliśmy, zabezpieczając się prezerwatywą. Zdarzyło mi się kochać bez prezerwatywy. Partner nie skończył, ale tak wiem, szansa zawsze jest...

Edytowane przez Ana186
Czas edycji: 2012-11-25 o 20:09
Ana186 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:28   #3327
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez first nice Pokaż wiadomość
Nwet jesli mam dni płodne? Nie mam powodu do obaw?
Nie ma opcji

Cytat:
Napisane przez Ana186 Pokaż wiadomość
Wizażanki,

przez kilka miesięcy brałam Yasminelle. Odstawiłam w październiku. Każde krwawienie z odstawienia trwało pięć dni i było niewielkie, ale było. Wiem, że organizm potrzebuje czasu na uregulowanie. Ale... Wczesniej brałam tabletki kilka lat i okres pojawił się po 30 dniach. Teraz brałam 2 miesiące, więc wydawało mi się, że skoro brałam stosunkowo krótko, to okres powinien być też jakoś ok. 30 dni. Tymczasem juz mi sie spóźnia ok. 2 tyg. Dodam, że ostatnie krwawienie z odstawienia było dziewne, a mianowicie, pierwszego dnia krwawienia było plamienie, kolejnego nie było nic i dopiero nastepnęgo, czyli trzeciego dnia pojawiło sie lekkie plamienie.

Nie pytam czy jestem w ciąży, nie stresuje mnie to. Bardziej się zastanawiam czy mozliwe jest rozregulowanie przy tak krótkim czasie brania tabletek, czy faktycznie powinnam pomyśleć o BHCG

P.S. Odstawiłam tabletki w środę, kochałam się z partnerem do końca w czwartek tydzień przed odstawieniem. Po odstawieniu również się kochaliśmy, zabezpieczając się prezerwatywą. Zdarzyło mi się kochać bez prezerwatywy. Partner nie skończył, ale tak wiem, szansa zawsze jest...
Zrób test dla pewności tak, krótkie branie tabletek może bardziej namieszać, niż paru letnie branie i odstawienie ich. Chociaż zawsze i tak wychodzi na to samo-po odstawieniu jest bałagan i organizm potrzebuje do 6 miesięcy żeby dojść w pełni do siebie, czasami nawet dłużej. Raczej nie powinno Cię to nie pokoić, ale jeśli za długo krwawienia nie będzie, to wybierz się do lekarza
Stary 2012-11-25, 23:25   #3328
spysiulka
Przyczajenie

Witam
Ja z moich chłopakiem staramy się o dziecko , bardziej w sumie moja decyzja niż jego.. Wykorzystałam wszystkie dni płodne w moim 27 dniowym cyklu. Robiłam test 5 dni przed spodziewaną miesiączką ale wyszedł negatywny(koleżanka z pracy mi wkreciła że jej test wyszedł pozytywny już 6 dni od stosunku).. Okres spóźnia mi się 1 dzień ( wiem że to za krótko ) ale zaczęłam mieć cichą nadzieję że jednak może coś tam się zaczyna tworzyć.. W dzień spodziewanej miesiączki miałam dziwne obiawy mdłości, zawroty głowy i dodam że od jakiegoś tygodnia mam cholernie obolałe piersi. Dodam jeszcze że 2 dni przed spodziewaną miesiączką(nadal występuje) pojawiła się biała wydzielina z pochwy której wcześniej u siebie nie zaobserwowałam. Oj mam taką maleńką nadzieje..
spysiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 23:45   #3329
Palpi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spysiulka Pokaż wiadomość
Witam
Ja z moich chłopakiem staramy się o dziecko , bardziej w sumie moja decyzja niż jego.. Wykorzystałam wszystkie dni płodne w moim 27 dniowym cyklu. Robiłam test 5 dni przed spodziewaną miesiączką ale wyszedł negatywny(koleżanka z pracy mi wkreciła że jej test wyszedł pozytywny już 6 dni od stosunku).. Okres spóźnia mi się 1 dzień ( wiem że to za krótko ) ale zaczęłam mieć cichą nadzieję że jednak może coś tam się zaczyna tworzyć.. W dzień spodziewanej miesiączki miałam dziwne obiawy mdłości, zawroty głowy i dodam że od jakiegoś tygodnia mam cholernie obolałe piersi. Dodam jeszcze że 2 dni przed spodziewaną miesiączką(nadal występuje) pojawiła się biała wydzielina z pochwy której wcześniej u siebie nie zaobserwowałam. Oj mam taką maleńką nadzieje..
Nie bardzo rozumiem, on myśli że się zabezpieczacie? Czy jak?
Test możesz powtórzyć, pamiętaj o tym żeby zrobić go rano, wynik powinien być wiarygodny...
Palpi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 00:10   #3330
spysiulka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Palpi Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem, on myśli że się zabezpieczacie? Czy jak?
Nie on wie że ja chce mieć dziecko i w sumie tylko ja je chce mieć . Nie okłamuje go że się zabezpieczam po co wole być szczera. On uważa że to moja zachcianka.. Nie podchodzi do tego poważnie jak ja , więc dlatego uważam że to moja bardziej decyzja.
spysiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości