Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 11:40   #1291
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a na wynikach nie masz z boku wypisane jakie są normy? powinny być.
http://zdrowie.wieszjak.pl/niezbedni...nie-moczu.html
o, dzięki

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Ja mam wyniki tak choćby na 2 części rozbite. 1 część to oznaczone ph i czy coś jest obecne/nieobecne, a 2 część to podany dokładny wynik i normy
A to ja nie mam dokładnych wyników a teraz idę do innego laboratorium, zobaczę co tam będzie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:40   #1292
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Jenny- powtórz badanie jeszcze raz Tylko "złap" próbkę ze "środkowego" strumienia bo początkowy i końcowy strumień może być zanieczyszczony białkiem i bakteriami z ujścia pochwy No i przed pobraniem próbki warto się tam umyć delikatnie Najlepiej pobrać taką próbkę, która nie będzie miała styczności ze środkowiskiem zewnętrznym- a bardziej obrazowo siknąć tak żeby bezpośrednio wleciało do pojemniczka
Dzięki za info
Badanie na pewno powtórzę, ale dziś już raczej nie mam szans na nowy wynik, więc poczekam na wizytę i co powie gin

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:41   #1293
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny- powtórz badanie jeszcze raz Tylko "złap" próbkę ze "środkowego" strumienia bo początkowy i końcowy strumień może być zanieczyszczony białkiem i bakteriami z ujścia pochwy No i przed pobraniem próbki warto się tam umyć delikatnie Najlepiej pobrać taką próbkę, która nie będzie miała styczności ze środkowiskiem zewnętrznym- a bardziej obrazowo siknąć tak żeby bezpośrednio wleciało do pojemniczka
O tak, tak. Środkowy strumień koniecznie

Cytat:
ketony to akurat w ciąży mogą nieliczne wyjść podobno.

Jenny mnie też się nie pytali czy w ciąży jestem przy moczu. tylko przy morfo
No tak słyszałam ale mam nadzieję, że już ich nie ma

Mnie się w ogóle nie pytali ale teraz powiem bo ciąża bardziej zaawansowana i już może mieć na pewni wpływ na wyniki

Stary 2012-11-23, 11:41   #1294
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A to ja nie mam dokładnych wyników a teraz idę do innego laboratorium, zobaczę co tam będzie
Ja następnym razem też pójdę gdzie indziej, bo teraz byłam na dole koło przychodni i wyniki miałam do odbioru na M.C.Skłodowskiej, a jak pójdę na kopalnię to wiem, że wysyłają do innego labu.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-23, 11:42   #1295
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A mdłości + wysoka beta to podobno dobre wróżby więc nie narzekam już
to bardzo dobre wróżby, przy czym jak nagle mdłości znikają to też się trzeba cieszyć, a nie martwić że dobra wróżba przestała działać

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Tak samo na wędliny
to mi na sam zapach szyneczki drobiowej, ślinianki wariują a wcześniej jakoś wędlin nie jadłam

wszytskie badania łącznie z moczem przede mną, więc nic nie wiem muszę poczekać aż wypłata przyjdzie to wtedy dopiero coś zrobię
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:43   #1296
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny mnie też się nie pytali czy w ciąży jestem przy moczu. tylko przy morfo
Ja przy morfo powiedziałam i babka sobie zanotowała na jakiejś kartce i pytała który tc, ale i tak wyszła z normami, a z moczem to mi pojechali takim tekstem

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-23, 11:43   #1297
Sateczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Nom baaardzo sie cieszylam jak ustalono mi termin na Wigilie...cudowny prezent
Mi trafilo idealnie w 20tydz 1 dzien,tak samo mialam z genetycznym idealnie 12tydz1 dzien

To tak jak u mnie YUPPI ))
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:45   #1298
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja następnym razem też pójdę gdzie indziej, bo teraz byłam na dole koło przychodni i wyniki miałam do odbioru na M.C.Skłodowskiej, a jak pójdę na kopalnię to wiem, że wysyłają do innego labu.
No ja właśnie na M.C. Skłodowskiej robiłam pierwszy mocz i mofrologię A okazało się, że u mnie w przychodni jest punkt pobrań i oni wysyłają na Byłych Więźniów i odbiór mam u siebie, chociaż nie muszę jeździć.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to mi na sam zapach szyneczki drobiowej, ślinianki wariują a wcześniej jakoś wędlin nie jadłam

wszytskie badania łącznie z moczem przede mną, więc nic nie wiem muszę poczekać aż wypłata przyjdzie to wtedy dopiero coś zrobię
Ja w ciąży jadłam wędlinę 1,5 raza no nie mogę przełknąć i śmierdzi mi

który to u Ciebie tc? Wstaw sobie jakiś suwaczek w podpis

Stary 2012-11-23, 11:45   #1299
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
To zostanę z Wami Postaram się być na bieżąco mimo, że pędzicie jak szalone

Z racji, że jesteście już bardziej "zaawansowane" niż ja mam do Was Dziewczyny pytanie- miałyście jakieś sposoby na mdłości? Mnie trzyma tak, że szkoda gadać- od momentu kiedy otworzę oczy do momentu aż zasnę. A jak jeszcze przebudzę się w nocy to siedzę na łóżku i myślę czy będzie czy nie Myślałam, że może będą mdłości poranne albo wieczorne ale nie- u mnie 24h/dobę
Mnie tak męczyło między 6-9 tygodniem bodajże, od rana do nocy, czy zjadłam czy nie:/ Ratowałam się przegryzaniem czegokolwiek:marchewki,ja błek ,paluszków solonych

Cytat:
Ja też jeszcze nie wymiotowałam ale jak obudzę się w nocy to mi łóżko faluje i jest już blisko A w dzień mdłości są troszkę mniejsze ale i tak w skali 0-10 oceniam je na 6-7
A mdłości + wysoka beta to podobno dobre wróżby więc nie narzekam już

Dzięki za sposoby- wypróbuję
Wysoka beta,silne objawy tak wcześnie..Może będzie na kolejnej wizycie więcej niż jeden maluszek

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:47   #1300
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

No nic, biorę się za notatki

Stary 2012-11-23, 11:47   #1301
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
który to u Ciebie tc? Wstaw sobie jakiś suwaczek w podpis
żebym ja tylko umiała robić takie rzeczy, to bym zrobiła

nie ma Melcii, to ja porobię za szpiega: Margosia co tam u Ciebie?
Stary 2012-11-23, 11:48   #1302
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Ważne też podobno jest to żeby próbka została w ciągu 4 godzin od pobrania bo później też mogą się różne cuda wytrącić

Cytat:
to bardzo dobre wróżby, przy czym jak nagle mdłości znikają to też się trzeba cieszyć, a nie martwić że dobra wróżba przestała działać
Ja już się nie nastawiam na nic Co ma być to będzie Są mdłości- zniosnę je jakoś, nie będzie to zacznę wariować ze szczęścia chyba, że Młode w zamian podeśle coś równie "zabawnego"

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:54   #1303
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Ok

Inna a powiedz mi na jaki termin nastawić się mniej więcej na wyprzedaży w UK, bo chcę sobie poobserwować ceny lotów
Wyprzedaze zaczynaja sie 26grudnia i w ten dzien jest istne szalenstwo,ale trwaja jeszcze mniej wiecej przez caly styczen,wiadomo jak przylecisz na poczatku stycznia to kupisz ladniejsze(lepszej jakosci) rzeczy,bo bedziesz miala wiekszy wybor

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Ooo supcio

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Aaa zaczelam selekcje ciuszkow
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:54   #1304
Margosia__
Zakorzenienie

Przyuważona to się muszę zameldować!

W sumie nic ciekawego Czekam sobie spokojnie na wizytę we wtorek i będziemy Maluszka mierzyć itp.

Rozmawiacie o moczu, mi wyszedł równo w górnej granicy ciężar właściwy i gin kazała mi powtórzyć- stwierdziła, że musiałam mało pić... A teraz nie wiem co będzie bo wtedy piłam naprawdę dużo, a teraz niewiele, bo jakoś nie mam ochoty na "mokre";/
No nic w poniedziałek pójdę zrobić, co by na bieżąco było i zobaczymy co wyjdzie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 11:56   #1305
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wysoka beta,silne objawy tak wcześnie..Może będzie na kolejnej wizycie więcej niż jeden maluszek
Lekarz pokazał 1 pęcherzyk na usg ale ja gdzieś tam z tyłu głowy mam taką myśl, że mogą być właśnie bliźniaki- na pewno nie dwujajowe ale jednojajowe to może
Pytałam ginekologa czy może być dwójeczka ale stwierdził, że raczej nie - ale zobaczymy następnym razem
W każdym razie progesteron mam wysoki (40ng/ml), beta według norm mojego laboratorium mieści się już w 7 tydoniu (i z moich obliczeń beta w ciągu 48h podskoczyła o ponad 350% a po 72h o prawie 400%, no a gdyby książkowo przysrastała w ciągu 48h o te 100% to teraz byłoby 8000jednostek a nie 15tys ) więc albo będą dwa maluchy albo co bardziej prawdopodobne Dziudziuś -Wojownik

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 12:10   #1306
Margosia__
Zakorzenienie

Dziewczyny jak myślicie o szkole rodzenia to radzę się już zapisać!
Właśnie dzwoniłam do szpitala w którym chcę rodzić i na marzec nie ma wolnych miejsc a na majową już się nie kwalifikuję
Nie powiem bo bardzo mnie to zdziwiło? Zaskoczyło? Widocznie trzeba się zapisywać jak się dwie kreski zobaczy, albo przed poczęciem:rolle yes:

Mały
Stary 2012-11-23, 12:13   #1307
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Pierwsza seria ciuszkow 0-3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8605.jpg (17,1 KB, 28 załadowań)
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 12:13   #1308
humpback
Zakorzenienie

Margosia, w Krakowie tak jest? a w którym szpitalu jeśli można wiedzieć? to masakra jakaś z tymi zapisami, ja chciałam przynajmniej poczekać do 12t żeby mieć większą pewność że z maluszkiem OK
Stary 2012-11-23, 12:14   #1309
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
To zostanę z Wami Postaram się być na bieżąco mimo, że pędzicie jak szalone

Z racji, że jesteście już bardziej "zaawansowane" niż ja mam do Was Dziewczyny pytanie- miałyście jakieś sposoby na mdłości? Mnie trzyma tak, że szkoda gadać- od momentu kiedy otworzę oczy do momentu aż zasnę. A jak jeszcze przebudzę się w nocy to siedzę na łóżku i myślę czy będzie czy nie Myślałam, że może będą mdłości poranne albo wieczorne ale nie- u mnie 24h/dobę
ja Cię nie pocieszę bo miałam to samo ale bez wymiotów co chyba jeszcze gorsze, myślałam że przejdzie bo to już 4 miesiąc ale wciąż są choć mniejsze więc może przejdą całkiem. Ale pocieszające jest to że mdłości są dobrym objawem jeśli chodzi o rozwój ciąży, ja się ma tendencje oczywiście i to jest jednak pocieszenie a moje metody- imbir starty zaparzony ale nie za dużo (trochę pomagał), hallsy miodowo cytrynowe i gumy truskawkowe(nie wiem czemu ale były momenty że ratowały mnie), poza tym nic, jedzenie ale na krótko i wsio
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 12:16   #1310
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia, w Krakowie tak jest? a w którym szpitalu jeśli można wiedzieć? to masakra jakaś z tymi zapisami, ja chciałam przynajmniej poczekać do 12t żeby mieć większą pewność że z maluszkiem OK
W Krakowie w Żeromskim- pani powiedziała, że są jedyną bezpłatną szkołą w Krakowie i w płatnych jeszcze są szanse
Ja też chciałam zaczekać do wizyty we wtorek ale dziewczyny na innym forum mi kazały dzwonić od razu i okazało się, ze już i tak nie ma miejsc

A zależało mi na tej szkole bo chcę rodzić w tym szpitalu, więc chyba na inną się po prostu nie wybiorę

Mały
Stary 2012-11-23, 12:16   #1311
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ważne też podobno jest to żeby próbka została w ciągu 4 godzin od pobrania bo później też mogą się różne cuda wytrącić
W ciągu 4h wysłana do labu ?? A to ja nie wiem w jakim czasie dostarczają , tyle tylko że punkt czynny do 9, a od 15-17 mogę już odebrać w centrum miasta wynik w labie.

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
To też będziecie mieć prezent w Wigilię

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-23, 12:16   #1312
adunia89
Zadomowienie

Dziewczyny, szalone jesteście, przysnęło mi się na chwilę, a tu już kilka stron
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam ja takze zaginiona od wczoraj u mnie nastapila poprawa hehe i biore czynny udzial heheh a co do niedmykalnosci zastawki to ja ja tez mam a dowiedzialam sie tydzien temu na usg serca trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze z maluszkiem

aale ślicznyy podobny do mojego hehhe
O kurcze, to nieźle, kolejna osoba z niedomykalnością do mojej kolekcji Dajecie mi wiele wiary w to, że będzie dobrze
Cytat:
i co wyszło? chłopczyk?
Byłam sobie w stanie dać wszystkie kończyny poobcinać, że to chlopak (intuicja, haah!), jeszcze na usg wydawało mi się, że widzę jajeczka. A tu gin mówi że 80% dziewczynka No, ale przyjmuję to z przymrużeniem oka.
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
Jaki spokój od wczorej tylko 3 strony musiałam nadrobić
Ja zaraz ruszam na galerie zajde do Cubusa, może coś fajnego zakupie, i skorzystam ze zniżki Oblatam sklepy, bo u nas na weekendzie noc zakupów mam być w galerii więc może jakieś promocje będą

Adunia89 fajnie,że się odezwałaś do nas My mamuśki ze świętokrzyskiego tymbardziej musimy trzymać się razem, bo nas tak mało Pisz jak tam dalsze badania i wyniki
O, Atena, ja też dzisiaj do nas do galerii, bo Cubus mi smsa wysłał, że do 50%. No i na tą noc zakupów, muszę sweterek jakiś upolować. Może się spotkamy

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
U nas dziś noc wyprzedaży i jak zawsze będą tłumy, ale coś Ci powiem
Pracowałam w CH i To jest tylko pic na wodę.
Też o tym słyszałam, ale i tak idę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jak miło że do nas wróciłaś
Super, że wyniki takie dobre, a co do zastawki to bądź dobrej myśli, wierzę że będzie dobrze. Masz tu nasze magiczne kciuki
dziękuję za kciuki!
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nam też na genetycznym powiedział, że chłopczyk. Tylko my się już nastawiliśmy, że tak zostanie A Tż szaleje z radości na myśl o Synku
Jednak jakby się zmienił w dziewczynkę to też będzie naszym oczkiem w głowie. Najważniejsze żeby zdrowe było
Oczywiście, że tak. O nic innego nie modlę się bardziej niż o zdrowie mojej kruszynki.
Cytat:
Pochwale sie tylko ze Tz przywiozl wczoraj mi te ciuszki od kumpeli i pierwsze co zrobilam jak rano wstalam,to wszystkie przejzalam
Wyglada na to ze jesli moje przeczucia sie sprawdza i bedzie synus,to na poczatek nie musze kupowac zadnych ciuszkow,a na pozniej tak od 3-6,i od 6-9 tez jest dosc sporo wiec juz troche kaski zostanie w kieszeni,niektore wygladaja jak nowki
Super masz z tymi ciuszkami. Wiem coś o tym, bo jak uda nam się z dziewczynką to chyba nigdy w życiu nic nie bedę musiała kupować, bo mam po młodszej siostrze Moja mama mi ją sprezentowała na 19 urodziny i mój mały pieronek ma teraz 4 latka i przecudwne ubranka, nie mówiąc już o wózkach, łóżeczkach, laktatorach, wanienkach itd. Szok, ja mam już całą wyprawkę jak coś
Cytat:
moja mama do tej pory koty głaszcze tylko kapciem
hahahaha! dobra mama!
Cytat:
a prenatalne to nie to samo co genetyczne? takie w okolicach 12t z przeziornością etc. ja zawsze myślałam że to to samo, niechże mnie ktoś oświeci
Oczywiście to to samo. Storyl chyba chodzi o badania inwazyjne takie jak amniopunkcja lub biopsja. A jeśli chodzi o nieinwazyjne jak np. Pappa to można zrobić to na własną rękę odpłatnie lub jeśli jest wskazanie (usg nie tak lub wiek)
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
adunia powodzenia życzę i czekamy a waszą "aktywność" na forum czekamy
Ja już tu zostaję, klimat mi się podoba

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-11-23 o 12:17
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 12:22   #1313
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsza seria ciuszkow 0-3
Cudne!

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Lekarz pokazał 1 pęcherzyk na usg ale ja gdzieś tam z tyłu głowy mam taką myśl, że mogą być właśnie bliźniaki- na pewno nie dwujajowe ale jednojajowe to może
Pytałam ginekologa czy może być dwójeczka ale stwierdził, że raczej nie - ale zobaczymy następnym razem
W każdym razie progesteron mam wysoki (40ng/ml), beta według norm mojego laboratorium mieści się już w 7 tydoniu (i z moich obliczeń beta w ciągu 48h podskoczyła o ponad 350% a po 72h o prawie 400%, no a gdyby książkowo przysrastała w ciągu 48h o te 100% to teraz byłoby 8000jednostek a nie 15tys ) więc albo będą dwa maluchy albo co bardziej prawdopodobne Dziudziuś -Wojownik
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kto wie Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie o szkole rodzenia to radzę się już zapisać!
Właśnie dzwoniłam do szpitala w którym chcę rodzić i na marzec nie ma wolnych miejsc a na majową już się nie kwalifikuję
Nie powiem bo bardzo mnie to zdziwiło? Zaskoczyło? Widocznie trzeba się zapisywać jak się dwie kreski zobaczy, albo przed poczęciem:rolle yes:
Już nie ma miejsc ?
Ja mam zamiar dziś się wypytać co i jak

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Przyuważona to się muszę zameldować!

W sumie nic ciekawego Czekam sobie spokojnie na wizytę we wtorek i będziemy Maluszka mierzyć itp.

Rozmawiacie o moczu, mi wyszedł równo w górnej granicy ciężar właściwy i gin kazała mi powtórzyć- stwierdziła, że musiałam mało pić... A teraz nie wiem co będzie bo wtedy piłam naprawdę dużo, a teraz niewiele, bo jakoś nie mam ochoty na "mokre";/
No nic w poniedziałek pójdę zrobić, co by na bieżąco było i zobaczymy co wyjdzie
Cześć
No to trzymam za wizytę i dobre wyniki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-23, 12:25   #1314
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Hej ja juz po. Pisze z telefonu. Wszystko ok, ale bez usg Pozniej napisze wiecej papa

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 12:25   #1315
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__
W Krakowie w Żeromskim- pani powiedziała, że są jedyną bezpłatną szkołą w Krakowie i w płatnych jeszcze są szanse
Ja też chciałam zaczekać do wizyty we wtorek ale dziewczyny na innym forum mi kazały dzwonić od razu i okazało się, ze już i tak nie ma miejsc
no to pięknie też tam chciałam iść. no nic zostaje mi czerpanie wiedzy z forum

Cytat:
Napisane przez adunia89
Byłam sobie w stanie dać wszystkie kończyny poobcinać, że to chlopak
mi też się wydawało że chłopczyk u ciebie

Inna super te ciuszki
Stary 2012-11-23, 12:27   #1316
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Byłam sobie w stanie dać wszystkie kończyny poobcinać, że to chlopak (intuicja, haah!), jeszcze na usg wydawało mi się, że widzę jajeczka. A tu gin mówi że 80% dziewczynka No, ale przyjmuję to z przymrużeniem oka.
To w takim razie po cichu gratuluję i mamy kolejną dziewczynkę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-23, 12:28   #1317
adunia89
Zadomowienie

Cytat:

mi też się wydawało że chłopczyk u ciebie
Dziewczynkę ciężej rozpoznać, a tu gin po 5 sekundach już widział płeć. No nic, nie nastawiam się, ale TŻ już się cieszy, bo chciał dziewczynkę

Czas popracować, wpadnę pewnie później. Miłego popołudnia!

Jenny, po cichu dziękuję, ale siusiaki lubią się chować lub przyklejać, więc totalny luz i zakładam na razie, że płci nie znam

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-11-23 o 12:29
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 12:28   #1318
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A chcesz tam też rodzić czy myślałaś tylko o ich szkole?
W ogóle nie wiedziałam, ze jesteś z Krk

Mały
Stary 2012-11-23, 12:31   #1319
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dziewczynkę ciężej rozpoznać, a tu gin po 5 sekundach już widział płeć. No nic, nie nastawiam się, ale TŻ już się cieszy, bo chciał dziewczynkę

Czas popracować, wpadnę pewnie później. Miłego popołudnia!

Jenny, po cichu dziękuję, ale siusiaki lubią się chować lub przyklejać, więc totalny luz i zakładam na razie, że płci nie znam
Rozumiem, w takim razie jeszcze Ci nie wpisuję płci do kalendarza, ale jak już będziecie wiedzieć to daj znać

Miłego dnia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-23, 12:32   #1320
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__
A chcesz tam też rodzić czy myślałaś tylko o ich szkole?
W ogóle nie wiedziałam, ze jesteś z Krk
chciałam iść tam do szkoły, bo chcę tam rodzić. to taki szpital najbliższy miejscu gdzie mieszkam, zresztą moi rodzice dalej mieszkają Na Skarpie więc to prawie jakbym miałą rodzić w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości