|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Chociaż akurat Ty pewnie dbasz o szczegóły już na etapie robienia zdjęcia, a wtedy pracy jest mniej. Ja długo robiłam foty analogiem, więc też staram się myśleć już na etapie naciśnięcia spustu, ale te 3 lata z cyfrą trochę mnie jednak zepsuły. * I dziękuję Dep, że zaczęłaś o tym pisać, bo już zaczynam (w głowie) projektować. Co prawda na razie nie wybrałam zdjęć, ale po pierwsze wstępnego wyboru dokonałam, bo co jakiś czas wysyłam foty obu babciom, a po drugie już mam jakieś pomysły dotyczące podziału fot wewnątrz i wyglądu okładki. |
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam fotkę tylko nie udało mi się uchwycić palca w buzi ![]() Nie, ale strasznie szybko
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
wcale nie szybko, w sam raz
moja się przestała bawić nóżkami więc raczej palucha już nie wsadzi ;p
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 15 mam korki, później idę prywatnie do okulisty. Miałam iść na NFZ ale TŻ mnie wkurzył. Poszedł wczoraj na imprezę i lekką ręką wydał 50 zł, a mi żałuje 60 zł na okulistę bęcwał jeden
|
|
|
|
|
#2948 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(inaczej bym z torbami poszła ).Prosty jest ten program jak budowa cepa, intuicyjny. A co bardziej skomplikowane kompozycje mogę sobie w Gimpie wydłubać. ![]() Cytat:
Chyba bez pediatry się nie obejdzieCytat:
![]() bo ja wtedy, gdy kilka ma stanowić kompozycję w albumie (od lat wklejam zdjęcia do dużych albumów o czarnych kwadratowych stronicach) albo właśnie do takiej fotoksiążki ![]() * ![]() a to spryciarz! mojemu leniwcowi wciąż brakuje dobrych 10 cm
|
|||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję.
Moja dwa razy złapała (pisałam, że to była wersja dla leniwych - w końcu niedzielne dziecko ), co jakiś czas je ogląda, ale na tym koniec.---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
*** Dzięki za info o Rossmannie. Parę razy zrobli mi odbitki byle jak i dałam sobie spokój, ale może powinnam dać im szansę.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-23 o 14:24 |
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj jest szczególny dzień dla nas, dokładnie rok temu robiłam test ciążowy. Pamiętam jak później pół dnia chodziłam zszokowana że jednak nam się udało
![]() Cytat:
Cytat:
chyba wizyta u lekarza jest ważniejsza niż zabawy z kolegami!
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To faktycznie wtedy MUSZĄ być ujednolicone, nie ma rady ![]() cholera, masz rację. Mi w PL też zrobili odbitki byle jak, więc może lepiej nie dawaj im szansy, diabli wiedzą, czy byli łaskawi się poprawić. Uff, no dobła, zabieram się za tę książkę. Dziecię śpi, obiad gotowy, naczynia pomyte, w mieszkaniu, co prawda, sajgon, ale przecież nie można mieć wszystkiego.
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* A tż należy się .
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czekalam kilka dni bo chcialam mu prezent zrobic na urodziny
|
|
|
|
|
#2954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale Twoja mała ma mniej masy
Mój to wygląda jak potomek Grycanów Cytat:
Fabi ostro łapie, najlepiej mu to idzie jak ma gołe dupsko ![]() Cytat:
![]() No mówię, mam bałwana zamiast chłopa Cytat:
|
|||
|
|
|
#2955 |
|
Zadomowienie
|
Olcia u nas od wczoraj bunt na jedzenie i rzeczywiście głównie na śp[iocha udaje mi się jej dać mleko i wtedy wypija 150 ml , a jak podaję jej mleko to wypluwa i jest wielki płacz. Dałam jej zupkę i jabłuszko łyżeczką i chętnie zjadła. Chyba to bunt na butelkę ...łyżeczką jest fajniej.
Wczoraj mała zjadła o 6.30- 150, 11.20- 130, o 14 pół miseczki kaszki( z 60 ml mleka) 17.50- 140 i potem dopiero o 4.50 na śpiocha- 150 ---mimo że obudziła się o 3.40 z wielkim płaczem i dopiero około godziny pózniej zasnęła , a potem o 9.40 - 140 i 14.50 - 160 ( na śpiocha ). Maskara |
|
|
|
#2956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Obżarłam się plackami ziemniaczanymi
Pycha ![]() Cytat:
Cytat:
Z tym, że jest to cewe fotoksiążka można ją zrobić np w fotojokerze ale też w rossmanie czy w tesco. Nie wiem czy jest różnica w wykonaniu jak zamawia się gdzieś indziej, ja mam zawsze z fotojokera. Jak urodziła się mała to robiłam książki dla nas i dziadków - w podpisach dałam różne cytaty dotyczące dziecka. Darowałam sobie hasła typu: rączka małej, nóża małej itp. Ano Robi postępy, a przy okazji słodko wygląda Cytat:
![]() Tak jak pisała Maciejka, jeśli masz bliski termin na NFZ to idź do nich, a 60 zł przeznaczysz na okulary. Jak ten czas szybko leci |
|||
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
To 60 zł wydasz na siebie: jakiś ciuch albo ekstra kosmetyk
|
|
|
|
#2959 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas przy wymiotach też jest płacz, współczuję Wam Cytat:
Cytat:
Ja miałam w dzieciństwie projektor Bajka pełny oldskul Uwielbiałąm bajki z niego i ten charakterystyczny zapach nagrzanej kliszy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mata super bardzo fajnie że nie oczoje.bna Ta pumci też rewelacjaCytat:
![]() Cytat:
Słodko Cytat:
idźcie do lekarza jak dziewczyny radzą------------------------------------------------------------------------- Z jakiej strony zamawiacie te kalendarze ze zdjęciami? możecie coś polecić?
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-11-23 o 15:25 |
||||||||
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy ze spoaceru 3 godiznnego
![]() a ja mam propozyje. Moze zrobimy sobie akcje mikołajkową? tzn nazbieramy chetnych damy numerki i bedziemy losowac kto kogo ma(zeby kazdy nie wiedzial komu prezent kupuje??) jak sie zgodzicie to wyjasnie o co chodzi bo w tamtym roku tak robiłysmy z dziewczynami na innym watku i super było \ Cytat:
szkoda mi go![]()
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-11-23 o 15:24 |
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
w tesco sa pampersy 4 active baby za 85 zł 132 sztuki
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Oskarek Ooolllcccii
![]() Dep jutro mam gosci i robię Twoje ciasto Mam nadzieję, ze wyjdzie, bo ja jestem totalnym beztalenciem jeśli chodzi o słodkości. Dobrze, że TZ robi obiad, tu o efekt jestem spokojna
|
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooolllccciia mam nadzieje że już jesteś u pediatry bo nie brzmi to fajniea ja jutro dla gości robię boskie tiramisu pumci
![]() i bardzo dobrze! a korki to z matmy? szkoda że nie mogę Ci jakoś w tym pomoc Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-23 o 16:43 |
|
|
|
#2966 | |||
|
Zakorzenienie
|
O matko co za dzień dzisiaj intensywny!
Rano byliśmy u pediatry no i wieści takie, że wszystko super, genialnie, idealnie, fantastycznie ![]() Skonsultowałam z babką te zastrzeżenia pediatry z poradni wad i zaburzeń rozwoju co do wagi i wzrostu Luśki, powiedziała, że jak dla niej to wszystko jest tutaj naprawdę super i nie ma czego się przyczepić, i aż się zdziwiła na te "rewelacje" Co do wprowadzania zupek - nie ma absolutnie takiej potrzeby, jak nie chcę to spokojnie mogę się wstrzymać, jedynie co to mam zacząć już wprowadzać gluten i mogę to zrobić pod postacią kaszki (tamta sobie uwidziała, że mam wprowadzać gluten poprzez zupki i dlatego tak się na nie uparła...) Zastrzeżenia neurolog co do jej piąstek i oczu też skwitowała, że są przesadzone, bo Luśka luzuje piąstki i opiera się też na otwartych dłoniach. Czyli jak zwykle lekarze w większości przypadków po prostu doszukują się na wyrost... Potem byłam w odwiedzinach u Pumci i było super ![]() no i jeszcze myślałam, że zgubiłam telefon, znaczy najpierw myślałam, że zostawiłam w domu, ale wróciłam i nie ma... już się przeraziłam, że go gdzieś posiałam, ale znalazł się w samochodzie na szczęście (małż mnie do lekarza podwoził i tam mi tel wypadł) no brawo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
wiem kupilam
![]() Cytat:
wiem ci lekarze specjaliści to przesadzają.
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Oooo! Super
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Jak długie podeszwy u nóżek maja wasze dzieci??? bo ja kupiłam malej kozaki na zimę i są za małe
a są śliczne mogę jakiejś dziewczynce podarowac
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się nie wyrywam, bo mi już Ciastek wysyła sporo, może niech w końcu ktoś inny skorzysta (o ile są tu mniejsze dziewczynki niż moja )
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

musialo to slodko wygladac
tylko nie udało mi się uchwycić palca w buzi 
moja się przestała bawić nóżkami więc raczej palucha już nie wsadzi ;p

(inaczej bym z torbami poszła 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żeby jutro było lepiej
i 

a są śliczne mogę jakiejś dziewczynce podarowac