|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
|
|
#4742 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe powitanie
![]() A co mogę o sobie a raczej o nas dwóch powiedzieć z każdym dniem rośniemy w siłę ( a raczej mała bo coraz mocniej kopie ) jestem +6 kg do przodu od początku ciąży - tak że nie dużo przytyłam (jak to położna określiła tyle co muszę)Do pracy chodzę cały czas bo się dobrze czuję (pracuje w administracji) ale wiadomo czasem mam taki dzień, że najchętniej to bym z łóżka nie wstawała ale są oki to ich pierwsze wnuczątko więc dmuchają i chuchają na mnie
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czym zagęszczacie sos ??? Zasmażką czy śmietana???
Ja tam kucharka nie jestem, a więc wrzuciłam mięsko, marchewkę , pietruszkę i troszkę pieczarek, 3 cebule skroiłam. I to się tak dusi i pięknie pachnie i w smaku też jest pyszne ale czym lepiej zagęścić? zasmażkę zrobiłam, ale ona jest tak niewyraźna Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-11-23 o 13:39 |
|
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja teściowa za to, to każdy sos śmietaną zagęszcza... -------- może musisz ją dłużej podsmażyc, żeby nabrała odpowiedniego koloru i smaku
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2012-11-23 o 13:40 |
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego tak mówił; jak byłam z tym u ortopedy, to mnie najpierw palcami pouciskał, bo to podobno czuć jak się rozchodzi, także bez paniki
|
|
#4747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, ja mam problem z takimi domowymi sosami do mies, po prostu nie umiem ich robic... Wiec nie poradze.
Jedyny wyjatek to sos czosnkowy, polewam nim wszystko, co sie da
|
|
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczęta!
jakoś ostatnio nie umiem za Wami nadążyć, chyba muszę zrezygnować z gotowania obiadów i sprzątania, wtedy będę na bieżąco ![]() bokeh, co do takiego regularnego twardnienia brzucha - miałąm tak w 24 tc, trafiłam do szpitala, okazało się, że to była rozpoczęta akcja porodowa i rozwarcie na opuszek palca już mi się zdążyło zrobić! więc ja bym tego nie bagatelizowała co do wózka - ja wybrałam tako captiva - jeszcze jej nie mamy, ale już wiem, że innego nie chcę. Byłam w sklepie z wózkami i ten mi chyba najbardziej odpowiadał - też ma 4 duże pompowane koła, z przodu skrętne. Waga nie jest dla mnie AŻ TAK ważna, bo będziemy mieszkać w domku, więc wózek będę zostawiać i tak na dole, nie muszę nosić go po schodach itp. Idę robić obiad dla rodzinki (dla mnie, męża i teściów), tymczasem pozdrawiam was gorąco!
|
|
#4750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mhhhhh, uwielbiam na duszoną pierś z kurczaka, narobiłaś smaka kobietooo
|
|
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba go w ogóle jednak nie zagęszczę ![]() A ja mam 32tc i 7kg + więc chyba nie jest źle
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Hej j 1987
![]() Brzmi jak jakis pseudonim wojskowy hehe. Chcialam sie przespac ale cos mi nie idzie, to wrocilam do salonu i ogladam tv. Kuriera dalej nie ma i odrzuca moje polaczenia, dacie wiare? Ja mam ostatnio watpliwe szczescie to kurierow ciucmokow ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Ja mam dalej 6,5kg w 33tc
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamusie
![]() u mnie w 35 tyg już +12 odgrzewam wczorajszy żurek do tego swiezo gotowane ziemniaczki i obiad jak ta lala
|
|
|
|
#4756 |
|
Zadomowienie
|
[/B]QUOTE=j1987;37774958]Witam wszystkie mamusie,
Na początek wypadałoby się przedstawić mam na imię Justyna i podobnie jak wszystkie tu obecne jestem w ciąży (28 tc) pozdrawiam wszystkie Mamy [/QUOTE]Hello bejbe, tylko 6 kg??? Jak ty to robisz? Moja corcia tez Ola bedzie. lady no mnie tez muli, ale robie spagetti i tak mi pachnie, ze mam zamiar i tak je zjesc. marsi wczoraj kumpela przedstawila mi motto zyciowe: miej wyje.ane, a bedzie ci dane. To oczywiscie apropo tesciowych, chociaz mimo wszystko moja to dobra kobieta jest, czasami ma odpaly, jak kazdy zreszta.
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za wątek bo ja chyba coś przegapiłam ??? Cytat:
![]() Kurcze ewulka, nie strasz, bo ja czekam do poniedziałkowej wizyty..... wieczorem już było ok, teraz też w miare mała się fajnie rusza (własnie ma bidulek czkawke) więc zobaczymy, mam nadzieje że wieczorem nie bedzie tak jak wczoraj dziś więcej będę siedzieć i nic nie robić... ![]() U mnie dziś na obiad pierogi z kaszą gryczną a dla tż nie mam nic... będzie o 21 penwie głodny jak pół wojska i co ja mam począć ![]() I apropo Wam tez jest gorąco ???? jejku ja sie budze w nocy i tak mi gorąco, nigdy tak nie miałam najchętniej przy otwartym balkonie bym spała, teraz siedze w pokoju kaloryfer skręcony na 0 i dalej mi ciepło
|
|
#4758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj! a skąd jesteś mamuśko?
|
|||
|
|
|
#4759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Pogoda paskudna, zimno rano mi się strasznie nie chciało wstawać, ale musiałam jechać dziś pobrać krew na morfo, żeby mieć aktualne wyniki na zbliżającą się wizytę kontrolną u ginki Byłam zaskoczona, bo pierwszy raz w życiu facet pobierał mi krew i powiem szczerze na prawdę super pobrał, praktycznie nic nie poczułam. Także profeska pełna Wzięłam się dziś też za prasowanie ubranek maluszkowych , teraz zjadłam obiadek. U mnie dziś dorsz z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty. Teraz się czuję pełna, więc sobie odpoczywam.
|
#4761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pseudo może i kojarzy z wojskiem czy "Stawką większą niż życie" używam go bo krótki i łatwy do zapamiętania
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha Co do tego sosu to ja czasami żeby nie zagęszczać to blenderem ciach ciach te warzywa i on się sam zagęszcza ![]() No gołąbki już wstawione gotują się zaraz mi język nie powiem gdzie ucieknie takiego mam smaka na nie. Wózek ja też mam polskiego producenta dymex aston z pompowanymi kołami i skrętne z przodu także chyba będą dobre. Szczególnie u dziadków na wsi. Bokeh i jak tam się czujesz?
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahaaha padłam
|
|
#4765 |
|
Raczkowanie
|
Z okolic Łańcuta (tj Podkarpacie) ![]() A co do tego gorąca to mi też jest, w pracy siedzę z krótkim rękawem a tak wogóle to teraz też jestem w pracy ale na zastępstwie kolegi i nudzę się tu jak cholera a moja praca czeka w innym pokoiku
Zapraszam na mojego bloga http://wsiecinitekiniteczek.blogspot.com/ Edytowane przez j1987 Czas edycji: 2012-11-23 o 14:12 |
|
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
to Ty zrób, a ja wpadne do Ciebie na obiadek
![]() ale może wcześniej zapytam co Bartek na to
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mówię, bo czytałam na necie żeby zostawić on się odparuje i będzie sos , sam z siebie. Jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić, ale właśnie tak zrobiłam. I jest super i pyszny, a ja taka głodna, ale poczekam na mężusia
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam dzisiaj ochotę na gofry z bitą śmietaną i brzoskwiniami z puszki
Chyba zmolestuję później TŻta żeby zrobił żonie bo ja będę silnie zajęta prasowaniem ciuszków małej.
|
#4769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ależ ja stara d..pa jestem ![]() ale pamietam ze wywarł na mnie niesamowite wrażenie praca nie zając pogadaj z nami, zobaczysz jak to wciąga ![]() Cytat:
ale go musza ucha i polichy piec
|
||
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

z każdym dniem rośniemy w siłę ( a raczej mała bo coraz mocniej kopie
) jestem +6 kg do przodu od początku ciąży - tak że nie dużo przytyłam (jak to położna określiła tyle co muszę)
ale są oki to ich pierwsze wnuczątko więc dmuchają i chuchają na mnie 

i rozwarcie na opuszek palca już mi się zdążyło zrobić! więc ja bym tego nie bagatelizowała 

[/QUOTE]
), na szczęście następny dopiero za 2 tygodnie, więc będzie trochę luzu w weekend za tydzień. 

aaa ja też chcę, i do tego posmarowane jakimś pysznym dżemem