|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chanel kolorówka część II
Cytat:
Ten malice jest piekny, ale.... taki sam lub bardzo zblizony kolor mozna znalezc w OPI czy Essie. OPI ma 'i am not really a waitress', jakis jeden z Muppetow, cos w serii holenderskiej i niemieckiej, starej szwajcarskiej tez.... Ja stara zbieraczka lakierow i jakos na Chanel sie kusze, gdy jest on niepowtarzalny, np. Black Pearl czy Rouge Noir (tez ma kilka swoich klonow, ale formula tego koloru w przypadku Chanel to mistrzostwo). Jak ktos ma maks 5 lakierow - warto, jak ma zylke zbieracza i czesto zmienia manikiur - mozna se odpuscic ![]() A teraz, Myszka.... postaram sie tego lakieru nie kupowac, chyba sama sobie w tym poscie wyperswadowywalam zakup ![]() Chce sobie za to kupic Pearl drop, bo mam zakusy do klsycznej delikatnej perly, a wiele testowanych marek mialo niestety 'zonk'. Nagapilam sie na najnowszy swieteczny Diorowy lakier w szklanej kulce i dostalam zachciejstwa wielkiego
Edytowane przez guacamole Czas edycji: 2012-11-21 o 21:19 |
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Malice bardzo chcę
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To, co mnie uderza na plus w Chanelach to fakt, ze nawet po ciemku jestem w stanie wyczarowac manikiur idealny, a OPIkami musze sie czesto nameczyc. Choc i Cahanel miewa swoje 'glony', co to zostawiaja smugi.Jak patrze na foty, widze OPIkowa 'kelnerke', ale skoro w naturze jest to niczym Rouge Noir to zwracam honory .Boje sie podchodzic do 'countera' Chanel, bo znowu wyjde z lekka karta.
|
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Moderator
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Multum lakierów to nie mam, tylko 3 z OPI, 3 z Essie i 2 China Glaze, już mam problem, bo nie wiem czym malowac bo wydaje się za dużo...
|
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. 8-10 lakierow to bardzo bezpieczna ilosc , a chanelowe mazidlo wypada miec choc jedno zwlaszca w kolorze niepodrabialnym przez inne marki .
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Byłam dziś w mojej małej Sephorze i panie o Malice jeszcze nawet nie słyszały
W ogóle ma standzie Chanel panował jakiś straszliwy bałagan, wszystko jakieś umaziane paluchami i okurzone.
|
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoja droga, jak juz, La Prairie wole kupic w Niemczech lub UK, bo o niebo taniej niz w SE czy PL.
|
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj użyłam swojego Malice i powiem, że on bardzo różnie wygląda w różnym oświetleniu. W sztucznym, jasnym świetle wygląda przecudnie, tak jak w buteleczce, widać iskrzące się drobinki i kolor jest żywszy, natomiast jak tak patrzę teraz na niego w świetle dziennym, to widzę takie brązowawe nieco bordo i przyznam, że już tak mi się nie podoba
. Może to kwestia odcienia mojej skóry, a pewnie i tego, że najbardziej lubię chłodne kolory. Niemniej aplikuje się go super i na paznokciach wygląda, że tak to ujmę, szlachetnie .
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potwierdz, to sobie ostatecznie z glowy wybije Przygarnelam teraz 4 nowe lakiery, w tym Malice, ktorego dzis odbiore od kolezanki
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Na Temptalii Krysia prezentuje róż Notorious, czyli takie szaro-bure coś do konturowania twarzy
. Co myślicie o tym wynalazku? Mnie się zdaje, że w czymś takim twarz wygląda trochę na brudną . Z drugiej strony jest w tym produkcie coś intrygującego . Ciekawe czy w PL ten róż będzie do obadania na żywo .
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że będzie ładniejszy, ale widzę że twarz wygląda po nim na przykurzoną.
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mi smuza lakiery, ktore na fotach blogowych wygladaja wrecz idealnie. Mysle, ze dobrze bedzie jak sobie wperfumerii pomalujesz paznokietek i sama zobaczysz . Kolor przepiekny ![]() Cytat:
. I szczerze, najbardziej czekam na serie europejska OPI, bo chce sobie kupic granacik i ten jasny bialy krem, no i ewentualnie miniaturki. A z Chanel to na razie tylko Pearl Drop - biala lekko opalizujaca na zloto perle - przynajmniej z fotek .
|
||
|
|
|
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koniecznie obadam oba.. musze tylko pamietac aby nastepnym razem isc z nieumalowanymi paznokciami Mnie na szczescie OPI nie kusza absolutnie.. moje paznokcie sie z nimi niezbyt lubia, wiec problem z ich limitowankami mam z glowy
|
|
|
#2356 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Ja też jestem miłośniczką lakierów Chanel i potwierdzam, że Black Pearl i Pearl Drop są przepiękne. Oba są w mojej piątce ulubionych lakierów
![]() Obawiam się tylko, że Pearl Drop nie wszedł do stałej kolekcji... Muszę narobić zapasów ![]() Aaa, w Inglocie jest całkiem udany dupe Black Pearl
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Rozeznanie
|
Mi bardzo spodobał się róż Star dust i muszę go obmacać na żywo
![]() NA swatchach Malice wygląda całkiem fajnie. Moja seria lakierów jest dość ograniczona. Na razie zbytnio jej nie powiększę chyba że w odruchu szybkiego, niekoniecznie przemyślanego zakupu
|
|
#2358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z Chanel mialam niewpal z zolciutkim lakierem z limitowanki z 2011 - piekny i sloneczny, ale trzeba uwaznie malowac, bo po pierwsze: przeswity, a po drugie: rowniutko trzeba nakladac warstwe na warstwe, bo sie widocznie odcina roznica. Na stopy idealny ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
. W sklepach online jest dostepny, a wszedl chyba razem z Black Pearl i jakims brzoskwiniowym w 2009 albo 2010 roku, wiec troszke go potrzymali . Choc patrzylam na polki w szwedzkim Kicks-ie i juz nie maja. Poprosilam swojego mezusia, by mi zgarnal buteleczke na lotnisku w drodze do domu .Ps. Jak sie spodoba, zrobie zapas . Dobry pomysl.
|
||
|
|
|
|
#2359 |
|
Rozeznanie
|
Szykowałam się na star dust ale trafiła się okazja i stałam się posiadaczkę różu nr 68 rose ecrin. Ciekawe czy będę zadowolona. Ma go może któraś z Was ? Jakieś opinie ?
Musze ograniczyć przeglądanie allegro bo zbankrutuje niedługo. Dziś stałam sie posiadaczką również The Balm Bahama Mama bronzer. Ciekawe co to za cudo
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Nie mam niestety w pobliżu żadnego D. ani S., a że słyszałam, że cieszy się powodzeniem, to żeby nie żałować, że się nie załapałam, kliknęłam w perfumerii internetowej. Ciekawe, ile kosztuje "stacjonarnie" . Ja z przesyłką zapłaciłam 174 zł. Dam znać, czy jest fajny. Mam nadzieję, że będzie dla mnie tak miłym zaskoczeniem, jak Horizon, którego ubóstwiam . Btw - na Allegro widziałam Horizona w testerze, jak ktoś się wcześniej nie załapał, to teraz ma szansę .
|
||
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie szukam jakiegoś jasnego odcienia
|
|
|
#2363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Black Pearl chyba któregoś dnia przytulę a jak coś będę Was winić ![]() mi również ![]() Cytat:
na razie niewypałów Chanelowych nie miałam i oby takie statystyki utrzymywały się jak najdłużej ![]() Cytat:
i o Horizonie mi przypomniałaś
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Horizona miałam i sprzedałam ale ostatnio na all kupiłam używkę za 140zł i jestem szczęśliwa że znowu się skusiłam
|
|
#2365 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
OlaM i Dentico - dziewczyny, proszę - dajcie znać jak róż do Was dojdzie, bo nie wiem czy prosićo odłożenie w Sephorze czy olać...
|
|
|
|
|
#2366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|||
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2369 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Ja chyba nigdy nie odżałuję, że nie kupiłam Horizona. A ten wątek tylko mi o nim przypomina
|
|
|
#2370 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Nagapilam sie na najnowszy swieteczny Diorowy lakier w szklanej kulce i dostalam zachciejstwa wielkiego 

Lush & China Glaze lover!

. Może to kwestia odcienia mojej skóry, a pewnie i tego, że najbardziej lubię chłodne kolory. Niemniej aplikuje się go super i na paznokciach wygląda, że tak to ujmę, szlachetnie
.
Potwierdz, to sobie ostatecznie z glowy wybije 

i o Horizonie mi przypomniałaś