Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 15:08   #1471
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
vil wysłałam. tylko zapomniałam dopisac że tam w tym pdfie są 2 kopie na jednej kartce A4. ale to tylko jedna kopia jest potrzebna.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny pewnie mnie nie pamiętacie bo dawno się nie odzywałam ale nie chciałam Wam psuć nastroju, z maluchem wszystko ok tyle, że po mdłościach przyszedł nowy objaw mega wk**w na wszystko aż miałam z tego motyle w brzuchu i teraz współczuje mężowi.
Ja dzisiaj zaczęłam 18 tydzień, a na USG tydzień temu wychodził 19 i dzieciak ważył 300 g, czyli jet dość grubaśny, słyszałam że tak się dzieje po witaminach czasem, mam nadzieje że nie przekroczy 6 kilo
super, że wszystko w porządku

wróciłam od fryzjera, i jestem w lekkim szoku, bo fryzjerka zapytała, kiedy maluszek się urodzi czyli widać

i w ogóle jestem zadowolona, wcześniej chodziłam koło domu, bo po szpitalach zależało mi, żeby jak najszybciej załatwić sprawę, i byłam wiecznie niezadowolona. ostatnio grzywkę mi podcięła jakimiś trzema ruchami w 10 sekund, a za grzywkę i hennę brwi zapłaciłam 39 zł a dziś poszłam kawałek dalej, miałam przemiłą fryzjerkę, która z grzywką się bawiła z 10 min, cieniowała, kombinowała, i od razu hennę zrobiłam, i za wszystko zapłaciłam 18 zł
i kupiłam w drogerii obok płatki mydlane do prania niemowlęcych ciuszków, za 6,50

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:10   #1472
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Cześć dziewczyny pewnie mnie nie pamiętacie bo dawno się nie odzywałam ale nie chciałam Wam psuć nastroju, z maluchem wszystko ok tyle, że po mdłościach przyszedł nowy objaw mega wk**w na wszystko aż miałam z tego motyle w brzuchu i teraz współczuje mężowi.

Ja dzisiaj zaczęłam 18 tydzień, a na USG tydzień temu wychodził 19 i dzieciak ważył 300 g, czyli jet dość grubaśny, słyszałam że tak się dzieje po witaminach czasem, mam nadzieje że nie przekroczy 6 kilo

A co jeszcze u mnie i maluszka - mam anemie , dzisiaj już wybrałam wózek bo sponsor naciskał ( o taki http://allegro.pl/tako-3w1-baby-heav...787601450.html) badanie prenatalne mam 18 grudnia i dopiero wtedy dowiem się jak pleć bo mój lekarz stwierdził ze za bardzo nastawiłam się na dziewczynę i mi nie powie fajnie że niektóre z Was już wiedzą, no i brzuszek mam już spory musiałam kupić specjalnie kurtkę zimowa bo do moich 3 się nie mieszczę, a przytyłam 3,5 kilo
No witaj spowrotem i udzielaj się często;D
A lekarz to świnia hahah

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Przykro mi Kochana Znalazłaś jakieś wyjście z tej patowej sytuacji ?

Mnie męczyły do 5 do 10, a później jak ręką odjął.
Zaczęło być lepiej gdy zrezygnowałam z herbaty i czekolady i jadłam dużo jogurtów.

Gratulacje za wizytę
a to w sumie ile przytyłaś już?

A ja od 10 byłam na nogach, odwiedziłam chrzesniaka, którego nie było Babcię. Zrobiłam zakupy w kaufie, aptece, rossmanie, naprzymierzałam się spodni ciążowych w hm i odebrałam samochód i zostałam z pustym portfelem!
I żeby tego było mało, wracam autem do domu i dalej to samo co było ;( Zryczałam się jak debil, bo kuźwa 360 zł piechotą nie chodzi i przez 2 tyg mógł to zrobić luksusowo i teraz będę musiała znów oddać by to kuźwa zrobił!

Dziewczyny w H&M przecenili trochę ubrań ciążowych. Fajne czarne spodnie z panelem 40 zł, jeansy po 60 zł. Śpioszki po 10 zł. Niestety nic nie kupiłam, bo moja dupa i talia są niewymiarowe i nic mi nie pasowało.
Kurna jak wziął kase i nie zrobił to dzwoń do niego już dzisiaj i niech teraz robi w ramach gwarancji bo ty kasą nie srasz za przeproszeniem

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:11   #1473
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a o to moje wdzieki

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mam pytanko: babeczki, jak upinacie włosy??
ja z irokezowej dupy w glanach w ciągu paru lat zmieniłam się w normalnego człowieka
ale nadal czasem mam problem z banałami
nie chcę rozpuszczonych bo sa wszędzie
a kucyk już mnie dobija
opie**olę się na łyso :/
kiedyś nosiłam wiecznie kucyk, ale teraz wydaje mi się, że wyglądałam jak rpzychlas i nosze rozpuszczone.. czy wyglądam lepiej? nie wiem
Cytat:
aha!!!
ja już spadam, błaaaaagam o kciuki jutro od 10!!!!
jestem mega zeschizowana,więc zwiewam poprcować a w domku doprowadzić się do jakiegos porządnego stanu

Odezwę się z koma po!!!!

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Oto zakup sprzed kolacji : 3.99zł, 7.99zł i 6.99zł W Pepco! Pełno i tanio tam.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o fryzurę, to ja ciągle chodzę w rozpuszczonych włosach. rzadko spinam, a jakieś wymyślne fryzury to się mnie w ogóle nie trzymają, wszystko mi zaraz wyłazi, nawet jak podepnę spinkami
takie wymyslate też się mnie nie trzymają
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dzień dobry

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Dziś kończymy 10 tydzień ciąży

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

ale tu cisza była wczoraj

Cytat:

Zgodnie z 23 każdego miesiąca zaczynam kolejny miesiąc, dokładnie 4, do tego 14 tydzień, a co za tym idzie II trymestr!!!

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jeden z ostatnich zakupów

Nadrobiłam tylko trochę, zaraz biorę sie za dalszą część
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:14   #1474
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No witaj spowrotem i udzielaj się często;D
A lekarz to świnia hahah

Kurna jak wziął kase i nie zrobił to dzwoń do niego już dzisiaj i niech teraz robi w ramach gwarancji bo ty kasą nie srasz za przeproszeniem
Nie no jasne, że w ramach gwarancji.
Zadzwonił TŻ i powiedział, że tak jeszcze może być, ale żeby jeździć bo to się jakby przepali i przepcha?!..A jak nie to w poniedziałek rano mu podrzucić.

NIe wiem czy doczytałaś moje pytanie, czy znalazłaś jakieś wyjście by mieć kasę na to badanie?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:22   #1475
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

W końcu odważyłam się do Was napisać
Pewnie większość z Was mnie nie zna ale wiem, że są Dziewczyny które mnie pamiętają z początku wątku
Ostatni raz pisałam do Was ponad 3 tygodnie temu, że lecę na kontrolę po poronieniu do swojego ginekologa żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. No i po wizycie okazało się, że jest ok Na 3 dni przed powrotem do siebie coś mnie tknęło i poszłam na betę Wyszły 32 jednostki... 42h godziny potem 120 a kolejne 72h później 543 Pominę już całą historię (zostałam dłużej niż planowałam o ponad 1,5 tygodnia i co się najadłam strachu to moje...) ale w poniedziałek rano (13 dni o pierwszego badania krwi) beta wyszła prawie 15tys a po południu na monitorze usg lekarz pokazał mi Maluszka

Teraz według dnia owulacji jestem w 5t2d ciąży i Młode serwuje mi takie mdłości, że czasem aż chce mi się płakać
Termin według owulacji mam na 23 lipca (poprzedni była na 9 czerwca ).
Teraz musi być już wszystko dobrze
Super! Gratulacje! I trzymam - będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A to ja na mięso nadal źle reaguję. Tak samo na wędliny
Ja też mam jakąś awersję do mięsiwa. Ser żółty- to jest to!

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wracam i ja Teraz jak juz wiem, że wszystko z maleństwem ok i przestałam popadać w paranoje spokojnie mogę uczestniczyć w życiu forumowym A co u mnie Maleństwo jest całkiem zdrowiutkie dziś mija 13 tydzień i 4 dzień i o 15 mam wizyte w gina niby tylko na cytologie ale poprosze go czy możemy podglądnąć dzidziusia może już będzie widać płeć ostatnio badał mi przezierność karku i kość nosową i wszystko idealnie tak jak i wyniki badań wieć narazie śpię spokojnie. Mdłości mnie nadal męczą było kilka dni przerwy już sie ucieszyłam ale wróciły z podwójną siłą dziś poranek spędziłam nad wc
Witaj!

Cytat:
Napisane przez klaudziora Pokaż wiadomość
Witam wszystkie majowe i czerwcowe mamy. Dołączam do waszego gorna chociaż dośc późno tu trafiłam. TP mam na 22 maja i w moim brzuszku jest mężczyzna
Witaj! i gratuluję siusiorka

Cytat:
siemka

dopiero wróciliśmy.. po drodza zaliczylam bekse bo widzialam kotke identyczna jak moja..a to najrzadsza rzadkosc

z ginem pogadalam jak zawsze, zbadal mnie jakims czyms, normalnie, na samolocie i stwierdzil ze macica ladnie rosnie i ze wszystko ok.
ale bez usg..

szkoda ale jakoś spokojniej po tej wizycie,i jaki ędzie szok jak za miesiąc zobaczę bejbi po taaaakim czasie

muszę zrobic ten test obciazenia glukoza 50g
slyszlam,ze to masakra-umre!!!

aaa,no i z☠☠☠ka byla za wagę
przez miesiac plus 3kilo
no i pytal czy duzo pije, no to moie ze ostatnio BARDZO DUŻO i dumna czekam na pochale
no i z☠☠☠ka,ze lata nie ma,ze sie nie poce, ze wod sie zbiera w organizmie i ze moze wplynac na cisnienie, i ze on zna panie co potrafia z 3herbaty pod rzad wypic (a ja z karpiem na buzi siedze bo i z 5na raz pije:P )
no wiec ogarniczam sie do 1,5-2l picia i chyba pora zaczac sie ruszac.
zapomnialam spytac o basen

jak reszta wizyt :P
za udaną wizytę!
Na badanie krzywej cukrowej, przynajmniej u nas w mieście, pozwalają przynieść cytrynę. Wciskasz sobie ją do rozpuszczonej glukozy i nie mdli tak mocno. I rada dziewczyn z którymi leżałam w szpitalu- wypić to od razu do dna!

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć Laski
ja od rana zarobiona...
oprócz tego udało mi się zarejestrowac do innego gina (po tej strasznej wizycie we wtorek) i za 2 godziny idę tż już jest po rozmowach z centrala Luxa i teraz mamy jasność w regulaminie więc na przyszłość będziemy się powoływać na rozmowy z panem X z centrali.

Jeszcze się okazało że ten głupi gin wypisał mi złe badania na test potrójny, bo wpisał Pappę zamiast AFP więc dzisiaj będę prosiła o nowe skierowanie Liczę tylko że ten dzisiajszy doktor będzie fajny ja tylko chcę zobaczyć na chwilę dziecko, albo chociaż usłyszeć serce trochę się stresuję ale już chyba gorzej być nie może...
Super! Oby ten lekarz był lepszy!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę. Ostatnio szprotka pisała przepis na zupę serowo- porową, ale oczywiście w natłoku tych wszystkich wiadomości nie mogę jej teraz znaleźć. Zapisała któraś z Was ten przepis albo wie gdzie to było ?
Zaraz poszukam i wrzucę raz jeszcze!

Cytat:
to jeszcze jedna historię wam opowiem.
sprawdzam ile kosztuje to usg połówkowe. no i okazuje się że 250zł + 100zł za dodatkowy płód.
mówię mężowi a on do mnie "no nie bez kitu. jak bliźniaki się urodzą to nam zwracają stówę. mogą z pieniędzy z komunii "
i tak sobie wyobraziłam jak tatuś im zabiera 100zł z koperty jak dostaną na komunię ("nie płacz. to za usg.") i aż się mało nie popłakałam ze śmiechu
a on juz 3 dzień chodzi i gada "ty sie nie śmiej. dzieci nam stówę wisza i i ja o tym nie zapomnę"

Cytat:
a w ogóle to skąd się wzięło to drugie dziecko?? ktoś mi je podłożył na pewno!!

o jeny. ja naprawde będę okropną matką.
mąż ostatnio stwierdził że my jesteśmy nienormalni ale nasze dzieci to już chyba wszystkie rekordy pobiją
Mój też to wczoraj stwierdził (w sensie, że my i nasz bejbik, nie Wy )

Cytat:

Miło, że wróciłaś

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Mam chwilę spokoju, bo Mężu przysnął, to udało mi się pobieżnie nadrobić. Stwierdzam, że bycie w ciąży jest bardzo wyczerpujące. Kiedyś mogłam oblecieć po pracy pół miasta, wrócić do domu i zrobić obiad, posprzątać, poczytać etc i miałam jeszcze chwilę dla siebie i Męża. A teraz?!? Wyszłam rano do sklepu, ogarnęłam trochę mieszkanie, posiedziałam z siostrą, zrobiłam obiad i w zasadzie najchętniej już bym poszła spać Aż strach pomyśleć co będzie ze mną później

pawie_oczko- wklejam raz jeszcze przepis!

Potrzebne Ci będzie:
- ok 0,5kg mięsa mielonego
- 1,5l wody
- serki topione śmietankowe (ja wrzuciłam wczoraj dwa długie Hochlanda, Mężu dodał od siebie jeszcze jeden, bo On lubi bardziej zawiesiste zupy)
- por (ja dałam jednego naprawdę olbrzymiego, można dwa duże, trzy mniejsze, można jeszcze więcej, w zależności od tego czy mocno go lubisz)
- odrobina oleju
- pieprz do smaku

Bierzesz garnek, wlewasz ciut oleju i podsmażasz na tym mięso mielone. Wlewasz do tego wodę, wrzucasz pora pokrojonego w krążki i gotujesz aż por będzie miękki (ok 10 min). Dodaj serki topione (najlepiej je trochę pokroić żeby szybciej się rozpuściły) i trzymaj na malutkim ogniu aż do ich rozpuszczenia. Dodaj pieprzu do smaku. I gotowe!
Najlepiej smakuje z grzankami takimi malutkimi wrzucanymi do zupy (byle nie groszki ptysiowe!), albo z pieczoną bagietką!
Mała uwaga- ja to pominęłam wczoraj, bo staram się unikać ulepszaczy, ale Mężu dodał sobie do talerza kilka ziarenek smaku- mówił, że jeszcze pyszniejsza.

Smacznego!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-11-23 o 15:25
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:31   #1476
banka26
Zakorzenienie

podczytuje Was ale dzisij dam spokoj na pisanie bo mnie raz zimne raz gorace poty jestem zasmarkana na maxa takze ja do łoża sie kurowac a Wy nie rozpisujcie sie za duzo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:39   #1477
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
pawie_oczko- wklejam raz jeszcze przepis!

Potrzebne Ci będzie:
- ok 0,5kg mięsa mielonego
- 1,5l wody
- serki topione śmietankowe (ja wrzuciłam wczoraj dwa długie Hochlanda, Mężu dodał od siebie jeszcze jeden, bo On lubi bardziej zawiesiste zupy)
- por (ja dałam jednego naprawdę olbrzymiego, można dwa duże, trzy mniejsze, można jeszcze więcej, w zależności od tego czy mocno go lubisz)
- odrobina oleju
- pieprz do smaku

Bierzesz garnek, wlewasz ciut oleju i podsmażasz na tym mięso mielone. Wlewasz do tego wodę, wrzucasz pora pokrojonego w krążki i gotujesz aż por będzie miękki (ok 10 min). Dodaj serki topione (najlepiej je trochę pokroić żeby szybciej się rozpuściły) i trzymaj na malutkim ogniu aż do ich rozpuszczenia. Dodaj pieprzu do smaku. I gotowe!
Najlepiej smakuje z grzankami takimi malutkimi wrzucanymi do zupy (byle nie groszki ptysiowe!), albo z pieczoną bagietką!
Mała uwaga- ja to pominęłam wczoraj, bo staram się unikać ulepszaczy, ale Mężu dodał sobie do talerza kilka ziarenek smaku- mówił, że jeszcze pyszniejsza.

Smacznego!
Dzięki, poradziłam sobie przy pomocy neta i trochę pamiętałam co pisałaś. Teraz już będę pamiętać Robiłam pierwszy raz - wyszła przepyszna
Stary 2012-11-23, 15:42   #1478
Meliitele
Zakorzenienie

Ale dzis spokojne jestescie.. nie mozliwe
Ja dzis do pepco nie pojade, samochod po 21 bede miala dopiero..
Byla ktoras z Was i widziala cos fajnego w pepco?
Moja przyjaciolka byla dzis i dla swojej malej kupila kilka bodziakow i mowila ze wiekszy wybor dla chlopcow byl. Ale to pewnie co miasto to inaczej..

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

o boziu moj brat jedzie za chwile kupic pierscionek zareczynowy dla tej krowy jaki on jest glupi

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:43   #1479
Aaś
Zakorzenienie

dj asia i jej nuta na dziś

http://www.youtube.com/watch?v=XPd_eFNgzMA

jak piątek to piątek! trzeba poimprezować! chociażby samemu w domu z dzieckiem (-mi) w brzuchu
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:47   #1480
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Moja przyjaciolka byla dzis i dla swojej malej kupila kilka bodziakow i mowila ze wiekszy wybor dla chlopcow byl. Ale to pewnie co miasto to inaczej..

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

o boziu moj brat jedzie za chwile kupic pierscionek zareczynowy dla tej krowy jaki on jest glupi
1. Byłam, duży wybór 5-paków ale to już bardziej pod płeć a nie uniwersalne, więc dla mnie nie.

2. Coś nie w temacie jestem, cóż to za krowa?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:49   #1481
lonely_lady
Zakorzenienie

dziś w pracy miałam straszny zapierdziel i od 11 nie miałam jak do Was wpaść, nawet na chwilkę
a teraz widzę, że mam jakieś 8 stron do nadrobienia
Nie wiem czy zdążę, bo zaraz wychodzimy z Tż.. ale troszkę spróbuję Was nadrobić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 15:50   #1482
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jest szansa, że jak się zaręczą to zamieszkają razem :P
Swoją drogą, nie wyzywaj jej, może dla Niego jest idealna

A ja idę dziś na randkę Sama ze sobą na Atlas Chmur nooo pod warunkiem, że mój ulubiony kierownik będzie bo po dzisiejszych zakupach zero w portfelu , bo połowica wyjątkowo dziś do 24 w robocie.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-23 o 15:54
Stary 2012-11-23, 15:52   #1483
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Pokazuje szafrok
Jeeej, jaki boski szlafrok Ile za niego dałaś?! W C&A?
Stary 2012-11-23, 15:53   #1484
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jasne, że w ramach gwarancji.
Zadzwonił TŻ i powiedział, że tak jeszcze może być, ale żeby jeździć bo to się jakby przepali i przepcha?!..A jak nie to w poniedziałek rano mu podrzucić.

NIe wiem czy doczytałaś moje pytanie, czy znalazłaś jakieś wyjście by mieć kasę na to badanie?
A no wiesz jak pisałam prędzej mój mąż już prawie miesiąc bez pracy..Niby ma teraz jakoś wyjechać ale kij wie jak to będzie...
Mam odłożone pieniądze właśnie na życie dla siebie i dzieci jak jego nie będzie i zanim wróci i coś zarobi... No i bardzo nie chciałam ich ruszać bo mam ich bardzo mało No ale jak mus to mus....
Gdyby mnie ona nie zrobiła tak w konia to bym miała problem z głowy...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:53   #1485
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
1. Byłam, duży wybór 5-paków ale to już bardziej pod płeć a nie uniwersalne, więc dla mnie nie.

2. Coś nie w temacie jestem, cóż to za krowa?
taak nie lubie tej dziewczyny nie ma szacunku dla mojej mamy to ze mna ma prze.☠☠☠ciane.. czasami bym jej w oczy powiedziala ze wstydu nie ma ale ze wzgledu na to ze mama mnie prosi zebym byla cicho to jestem..

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:55   #1486
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Wybacz, rozbawiłaś mnie.
Stary 2012-11-23, 15:55   #1487
xal
Zakorzenienie

Cytat:
taak nie lubie tej dziewczyny nie ma szacunku dla mojej mamy to ze mna ma prze.☠☠☠ciane.. czasami bym jej w oczy powiedziala ze wstydu nie ma ale ze wzgledu na to ze mama mnie prosi zebym byla cicho to jestem..
No to faktycznie krowa
Ja bym nagadała, ale ja mam niewyparzony ozor, jak to mawia moja mama

Stary 2012-11-23, 15:56   #1488
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to tym bardziej musi iść, żeby weryfikować czy to co mówią na szkole jest zgodne z jego doświadczeniem, żeby cię nie nauczyli czegoś niepotrzebnego/niepraktycznego
Ehehehe dobrze kombinujesz,musze zapamietac zeby miec jak przekonac
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:57   #1489
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Dziewczyny w H&M przecenili trochę ubrań ciążowych. Fajne czarne spodnie z panelem 40 zł, jeansy po 60 zł. Śpioszki po 10 zł. Niestety nic nie kupiłam, bo moja dupa i talia są niewymiarowe i nic mi nie pasowało.
Fajowato !

Po wizycie

Było badanie na fotelu i było usg A i ważenie było... schudłam jakieś 0,5 kg.
Dziecko wierzgało jak szalone, lekarz nie mógł zdjęcia zrobić

Przepiszę co mi napisał w opisie USG:
Przezierność karkowa : 1mm
BPD: 22,3 mm
Kość nosowa : tak
Ocena kosmówki : w dnie
Kręgosłup,czaszka : prawidłowy,-a
Serce płodu, żołądek, pęcherz moczowy : tak
CRL: 52,5 mm

Pytałam o płeć, powiedział, że pewnie dopiero około 20 tygodnia...

Kazał zacząć brać witaminki dla ciężarnych, dał mi próbkę Matruelle Pharmaton - Wy jakie witaminki polecacie?

Następna wizyta 21.12

Jak mi się zechcę wrzucę potem zdjęcie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 15:58   #1490
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzięki, poradziłam sobie przy pomocy neta i trochę pamiętałam co pisałaś. Teraz już będę pamiętać Robiłam pierwszy raz - wyszła przepyszna
Cieszę się, że smakowała

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-11-23, 15:58   #1491
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja idę dziś na randkę Sama ze sobą na Atlas Chmur nooo pod warunkiem, że mój ulubiony kierownik będzie bo po dzisiejszych zakupach zero w portfelu , bo połowica wyjątkowo dziś do 24 w robocie.
daj znać jak film, my idziemy w środę

Cytat:
to faktycznie ... krowa też bym nie lubiła takiej!

Karolina czyli wszystko książkowe takie informacje są najlepsze, gratki

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-23 o 15:59
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:59   #1492
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A no wiesz jak pisałam prędzej mój mąż już prawie miesiąc bez pracy..Niby ma teraz jakoś wyjechać ale kij wie jak to będzie...
Mam odłożone pieniądze właśnie na życie dla siebie i dzieci jak jego nie będzie i zanim wróci i coś zarobi... No i bardzo nie chciałam ich ruszać bo mam ich bardzo mało No ale jak mus to mus....
Gdyby mnie ona nie zrobiła tak w konia to bym miała problem z głowy...
No wiem właśnie, pamiętam. Kurcze masz dwóch małych szkrabów z Twoją kruszyną też na pewno w porządku jest, zobacz nie wszystkie dziewczyny robiły te badania bo czasami sam lekarz mówi, że wszystko ok. Może nie ma sensu? Wiem, że to w jakiś sposób uspokaja człowieka, ale czasami są sprawy ważne i ważniejsze, a z kruszynką na pewno wszystko w porządku.

vil jeśli pójdę to dam znać na pewno

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-23 o 16:01
Stary 2012-11-23, 15:59   #1493
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Fajowato !

Po wizycie

Kazał zacząć brać witaminki dla ciężarnych, dał mi próbkę Matruelle Pharmaton - Wy jakie witaminki polecacie?

Następna wizyta 21.12

Niech Ci się zechce!

Super, że wizyta udana i że z dzidzią wszystko ok

Co do witaminek, ja biorę LadeeVit

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 16:04   #1494
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
a czy macie tak, że serce Wam bije szybciej niż zwykle? ja mam tak ostatnio ciągle, nawet jak leżę spokojnie, to serce mi pracuje jak oszalałe. wiem, że zwiększa się przepływ krwi itp, ale aż tak?
Ja tak mialam wczesniej,walilo jak oszalale,normalnie jakby mialo wyskoczyc,i wcale nie musialam nic robic.
Kiedys Tz wzial mnie na kolana i mowi " ale Ci serce wali...to dlatego ze tak blisko mnie jestes",a ja sie zaczelam smiac i mowie : " tak,bo teraz serca mam dwa " hihih

Aaaaa i za 19 tc
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 16:05   #1495
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Niech Ci się zechce!

Super, że wizyta udana i że z dzidzią wszystko ok

Co do witaminek, ja biorę LadeeVit
No dobrze, ale potem, bo teraz idę coś zjem
Muszę się starać żeby na następnej wizycie była już waga na plus
Stary 2012-11-23, 16:06   #1496
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Fajowato !

Po wizycie

Następna wizyta 21.12

Gratuluję

Ja biorę Prenatal DHA Omega 3 dlatego, że nie jadam ryb.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-23, 16:07   #1497
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Fajowato !

Po wizycie

Następna wizyta 21.12

Cytat:
daj znać jak film, my idziemy w środę
film jest boski idźcie dzisiaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 16:09   #1498
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Aaś a gdzieś Ty go juz oglądała? Miałam się już kiedyś pytać ;>

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-23, 16:11   #1499
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś a gdzieś Ty go juz oglądała? Miałam się już kiedyś pytać ;>
pokaz dla mediów zalety pracy męża
wczoraj dostał grę na ps pół wieczora miałam go z głowy
Stary 2012-11-23, 16:13   #1500
xal
Zakorzenienie

Nie wiem która to nosiła kontakty ...
Byłam dzisiaj pytać okulisty co i jak z badaniami i własnie o kontaktach rozmawialiśmy. Powiedział, że lepiej nie nosić, bo pod wpływem hormonów może się coś tam zmieniać w oku, mogą oczy też być wrażliwsze i łapać infekcje.
Najlepiej 3-6 miesięcy po porodzie przyjść się zbadać.
Niestety badania ciśnienia u siebie nie wykonuje, więc muszę poszukać po przychodniach szpitalnych.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości