|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
![]() tez juz nakupiłam zabawek lamaze. Az mało miejsca mam w domu
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
wkoncu jestem...mieszkam juz w nowym domku,dzis podlaczyli mi neta a ze chwilowo nie ma chlopcow to pisze...mała źle zniosła zalozenie wentylka,wymioty itd,dostała sonde na 3 dni ale znow sie wszystko unormowalo ale kolki zostały.
Mala wyszla w wtorek do domku po dokladnie 12 tyg walki. Smutno mi ze tyle wycierpiala sie juz i do tego jeszcze te kolki,placze pol godz po kazdym karmieniu a je co 3 godz,kazde z karmien to godzina roboty bo nie zjada calosci wiec reszte sciagam i mala je z butli.W nocy ma kolki od 1 do 5,chlopcy tez w domu bo nie ma ich kto wozic a tz dopiero od srody bedzie w domu...remont trwa ja chodze z zapakami w oczach ale jestem szczesliwa tylko mi brakuje tej małej gwiazdki do calkowitej pełni... |
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że też te kolki się przyplątały, współczuję!
|
|
|
|
|
#3035 | |||
|
Zakorzenienie
|
oj tak, takie wieści naprawdę fajnie słyszeć
fajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ooolllccciiiaaa, tak jak dziewczyny piszą, jak Oskarek nie będzie pił jedź na IP. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Linka w sumie szalik jest nam najmniej potrzebny bo mamy apaszke lamillou która sprawdza się świetnie, ale był w zestawie z czapka, a to o czapkę nam chodziło. Mamy ich sporo, ale nie wiem jak to jest a w każdej Jasiowi sie odkrywaja uszy
![]() Maciejka pięknie Córa brzuszkuje, widac że to silna dziewczynka! Olcia ja na IP bym nie jechała, ale sama musisz ocenić ile dziś wypił, w każdym razie jak możesz poszłabym do prywatnego pediatry lub chociaz zadzowniła Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-11-23 o 20:01 |
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny,jesteście wspaniałe
Oskarek zjadł przez sen 120ml ![]() Linka
Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-11-23 o 20:12 |
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
U nas dziś dzień jak co dzień, bez ekscesów. No może poza pobudką o 0:20, bo Mały był głodny. Ale zjadł ładnie 210 ml i spał do 6 ![]() Aaa i dostałam @. Pierwszą po porodzie. I jak na razie jest ok. Wcale nie jest obfitsza, a brzuch prawie nie boli tak, kupiłam na all. Dziś kurier je przywiózł. Jak na razie rozłożyłam jedną, a drugą schowałam. Jak Mały będzie potrzebował więcej przestrzeni, dołożę elementy z drugiej maty. Cytat:
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Kilka lat temu mieli taką promocję w Tesco gdzie rzeczywiście zabawki sprzedawali za połowę ceny - pamiętam bo wtedy mój brat kupował prezent dla swojego chrześniaka. A teraz taki wał
![]() Cytat:
Dzielne z Was kobietki |
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, że po papkach moja też zjadała mniej, ale nie było aż takich przerw. Skoro Oskarek jednak trochę zjadł, to będzie dobrze. O ciemiączku nie wiedziałam. Gdzieś przeczytałam, że jak pulsuje, to trzeba to skonsultować z pediatrą, a mojej pulsuje cały czas. ![]() Muminku - fajnie, że malutka w końcu jest w domu.
|
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o tym ciemiączku to nie wiedziałam, trzeba to zapamiętać. |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od okulisty. Do dupy
![]() Mi też się pogorszył Cytat:
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam Wam kiedyś, że zamierzamy z małą iść na naukę pływania dla niemowlaków. Chcieliśmy iść na początku listopada, ale miała katar i sobie darowaliśmy. Za to idziemy w niedzielę
Oczywiście zdam relację - nie wiem czy od razu po zajęciach bo w niedzielę wyjeżdżamy na kilka dni, albo do Wrocławia albo do Krakowa. Jeszcze nie wiem gdzie, zależy od małża, bo to on coś tam planuje
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3046 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiedziałam swojemu popołudniu (testowałam rano), choć pierwotnie chciałam odczekać kilka dni.Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla LusiCytat:
|
|
#3047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą pediatra dzisiaj jej ciemiączko oglądała i nie miała zastrzeżeń Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no wtedy robiłysmy na 30 zł. Ale i tak chetnych nie ma
|
|
#3049 | |||
|
Zakorzenienie
|
jaaasne! ![]() ![]() ja nie ograniczyłam kp, a dziś dostałam @. Wg mojej mamy to i tak późno, bo ona karmiła piersią i @ miała już miesiąc po porodzie. Ja tam się cieszę, że już dostałam, choć niestety wiem, ze to wcale nie znaczy, że będę dostawać regularnie, bo przecież ciągle karmię, czyli hormony nadal szaleją ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3050 | |||
|
Zadomowienie
|
no więc tym bardziej powinna umieć podnieść tę nogę! Twojemu brzuszek (jak Amelce) miałby prawo przeszkadzać
Cytat:
Albo zupełnie nic, ale to w sumie będzie przypominało zwykły album. Albo daty, tudzież komentarze w rodzaju "pierwszy uśmiech", "pięć tygodni", albo cała opowieść z cyklu "jestem Zosia/mój pierwszy spacer odbył się 1 lipca (zdjęcia)/tak jadłam pierwszą w moim życiu marchewkę (zdjęcia)" i takie blablabla, jak na mój gust trochę infantylne, ale CHYBA dziadkom by się spodobało ![]() Cytaty u mnie raczej się nie sprawdzą, wśród dziadków chyba nie ma ani jednego wielbiciela złotych myśli ![]() Cytat:
śliczne! Cytat:
![]() (z 24 stron zrobiłam 8. Szału nie ma, ale z drugiej strony ostatnie 3 godziny byłam poza domem, teraz mam już prezenty dla wszystkich )
|
|||
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Witam się i znikam! Dzięki Agunia za odwiedzinki Było superancko!
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
ale sobie urlop od Was/ od komputera zrobilam
![]() nie mam normalnie na nic, mala juz mnie pilnuje zebym za daleko nie uciekla i najlepiej jakbym caly czas nia sie zajmowala... swiruje ze spaniem i robi se drzemki o 21 a pozniej siedzi do 12 albo 1 w nocy.. a ja z nia. a w dzien staram sie z nia duzo wychodzic puki pogoda jest i tak nam czas leci. Skubana coraz lepiej siedzi, juz nie moge doczekac sie az bedzie szywo siedziec i bede mogla dac jej jesc, bo baaaardzo juz chce, nawet kubki z herbata mi wyrywa i perfekcyjnie przystawia do buzi i chce przechylac ja okresu jeszcze nie mam.. do sol, tez mam astygmatyzm i to podobno dziedziczne... |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż zbiera się do pracy na noc... normalnie będzie jeździł na 23 ale dziś musi być godzinę wcześniej... Jakoś mi tak dziwnie... ale muszę się przyzwyczaić...
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz co jeszcze wyczaiłam dzisiaj! Że mam autobus spod Twojego bloku prawie że pod mój (do europejskiego)... Dwa krótkie przystanki tramwajem bym musiała tylko podjechać (albo zrobić sobie standardowy dzienny spacerek...). A mi nigdzie nie pokazywało tego połączenia cholera!
|
|
#3055 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc!
wpadłam was poczytac na chwilę, bo znowu jestem w pracy. ostatnio cały czas wieczorami pracuje ale mi się przyjemnie do domu wraca,g dzie mogę mojego maluszka wysciskac. a swoją drogą nocki mamy z dupy ostatnio. mały strasznie ale to sstrasznie wierci się przez sen jak śpi w swoim łóżeczku...tylko przy mamusi na podusi śpi dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta pediatra bardzo dobrze Ci poradziła, póki coś je, moczy pieluszki i zachowuje się normalnie, jest aktywny jak zawsze, póty nie ma powodów do paniki, zważysz, a jak apetyt nie będzie wracał to zrobisz morfo i mocz (ja zrobiłam morfo w zasadzie niepotrzebnie, pośpieszyłam się, ona wyniki miała idealne tylko ja w cyckach mało pokarmu a wymęczyli ją wkłuciem)Cytat:
![]() na pewno wszystko jest ok Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-23 o 21:27 |
|||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
powąchałam zapach elie saab, niepotrzebnie
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ale miałam dzień Rano mały marudził więc zajmowaliśmy się z nim na zmianę - jak ja się z nim bawiłam to mąż spał, a po godzinie zmiana No ale w końcu i młody się zmęczył i pospaliśmy do 10 ![]() Później byłam po Marianka. Stan zapalny ustepuje No ale żeby nie było tak wesoło to w pon. i tak muszę go zawieść żeby do Krakowa do weterynarza na wymianę lekarstwa. Czeka mnie znowy jeżdżenie tam i z powrotem Ale najważniejsze, że króliś zdrowieje Pocytowała więcej ale mi zeżarło część cytatów Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3060 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dobrze, że tel. się znalazł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajniutka ![]() Bardzo ładne Cytat:
Taka jego uroda. Ale mnie nie przyszło do głowy matwienie się z tego powodu ![]() Cytat:
![]() A ta kolki to po kiego czorta są w ogóle? oby jak najszybiej przeszły ![]() Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

że też te kolki się przyplątały, współczuję!
Wysle w poniedziałek.
jestem zalezna od meza

nie stać mnie na nią:/ no i znalazłam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)