| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-11-21, 19:22 | #1 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2012-11 
				 | Tusze wydłużają, ale nie pogrubiaja.

Testowałam różne tusze z różnych firm i niestety każdy tusz mi wydłużał ale nie pogrubiał. Obojętnie czy pogrubiający, czy pogrubiając-podkręcający czy nawet zwykły. Przez co nie mogę nałożyć więcej niż 2 warstwy. A niestety rzadziutkie mam rzęsy   | 
|     |   | 
|  2012-11-21, 19:30 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Tusze wydłużają, ale nie pogrubiaja.

A nakładasz odpowiednią techniką? Tzn. przykładasz szczoteczkę u nasady rzęs, wciskasz rzęsy między włoski szczoteczki i zygzakowatym ruchem pociągasz ku końcom? Ewentualnie możesz spróbować przypudrować rzęsy pudrem sypkim lub wykorzystać bazy pod tusz do rzęs. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2012-11-21, 19:42 | #3 | 
				 | 

Z tych rzeczy to tylko bazy nie stosowałam

| 
|     |   | 
|  2012-11-21, 20:14 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

Jeśli masz rzadkie rzęsy, to efekt pogrubienia prawdopodobnie jest, tylko nie wygląda jak się spodziewasz. Tusze pogrubiają rzęsy, nie zagęszczają ich. Tak jak pisze kuki - można użyć pudru lub bazy, czegoś co doda więcej objętości. Możesz też starannie rozczesywać rzęsy, żeby nie sklejały się w kępki. Moja mama ma rzadkie rzęsy i twierdzi, że najlepsze dla niej są gęste tusze, a takie bardzo płynne są beznadziejne. Możesz też spróbować kreski na górnej powiece, bardzo blisko rzęs lub wręcz między nimi. Optycznie daje to efekt gęstszych rzęs i mocniejszej oprawy oczu, a o to przecież chodzi. 
				__________________ Blog o analizie kolorystycznej | 
|     |   | 
|  2012-11-21, 20:21 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

zgodze sie ze plynniejsza konsystencja nie pogrubia, takie gestrze sa lepsze i zygzakowaty ruch szczoteczka! essence ma puder do rzes dodajacy objetosci  rozne sa opinie ale ja go lubie  aha i nie kazdy pogrubiajacy tusz jest pogrubiajacy  nie rozumiem jak producent moze dawac taka wieeeelka szczoteczke, ktora srednio pogrubia, bardziej je rozczesuje i wlasniw wydluza. u mnie duze szczotki sie nie sprawdzaja, lepsze sa te srednie 
				__________________ http://kosmetykiiinnenalogi.blogspot.com/ dopiero zaczynam  http://mynailsmyfun.bloog.pl/ moje małe bazgroły na paznokciach   | 
|     |   | 
|  2012-11-21, 20:24 | #6 | |
| ♪♫♪♪♫♪ Zarejestrowany: 2007-10 Lokalizacja: Wlkp 
				 | 

Cytat: 

__________________ "Everything starts somewhere, although many physicists disagree".  | |
|     |   | 
|  2012-11-21, 21:06 | #7 | 
				 | 

Dzięki dziewczyny-nie wiedziałam o tej płynności tuszu. No i technikę muszę trochę poprawić-bardziej zygzakowato.

| 
|     |   | 
|  2012-11-21, 21:48 | #8 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

Cytat: 
 Faktycznie bezsensowne jest to, że wszystkie te tusze nazywają się"pogrubiająco-wydłużające" a powinny raczej mieć opis działania i konsystencji. Tak samo jak różne typy włosów potrzebują innych środków, tak samo rzęsy. 
				__________________ Blog o analizie kolorystycznej | |
|     |   | 
|  2012-11-21, 23:03 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

musisz kupować typowo pogrubiające tusze (są bardziej suche), a nie takie all in 1 itp. wydłużające są bardzo rzadkie i nie pogrubią rzęs (jeśli takowe teraz masz, odłóż je na kilka dni/tygodni.. i jak 'podeschną' to do nich wróć  ) sama tak kombinuję  osobiście ostatnio bardzo lubię tusz Kobo, pogrubiający: http://kolorowoipachnaco.blogspot.co...ck-volume.html ma idealną konsystencję i z Rimmel day2night, w większości makijaży na blogu go używałam, ale ten przez pierwsze dni ciut za mokry był | 
|     |   | 
|  2012-11-22, 01:35 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

wypróbuj sobie tusz od essence I love extreme albo od maybelline collosal, na moich rzadkich i krótkich rzęsach działają cuda! powodzenia

| 
|     |   | 
|  2012-11-23, 22:06 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-10 
				 | 

dla mnie idealne tusze sa z rimmela    
				__________________ cukierena   | 
|     |   | 
|  2012-11-27, 20:27 | #12 | 
				 | 

A ten z Rimmela Show off różowy co jest bardzo suchy będzie się nadawał? Bo większość mówi że to beznadzieja....

| 
|     |   | 
|  2012-11-27, 20:37 | #13 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Cytat: 
  ale nawet nie otwierałam jeszcze  czeka w swojej kolejce, razem z maybelline colossal smoky eyes  za dużo zaczętych mam i nie wyrabiam  myślę, że będzie dobry, osobiście lubię tusze Rimmela, trwałe i świetnie pogrubiają   | |
|     |   | 
|  2012-11-27, 20:49 | #14 | 
				 | 

no ja też mam colossala z maybelline tylko jeszcze dwóch nie skończyłam  ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- oczywiście dwóch innych tuszy (to miałam na myśli) | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.