|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W przyszły weekend jadę do Krakowa to może coś znajdę ![]() ![]() Cytat:
No wiesz co? ![]()
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
miśkowa, tego typu kołnierzyk kupiłąś?
![]() też chcę taki! mam sporo prostych bawełnianych koszulek, podkoszulek, a taki kołnierzyk wystarczy, żeby dodać im elegancji my sobie też kupujemy drobiazgi, m.in książki, kosmetyki, biżuterię kotekk81, to może zamów na allegro takie koszulki? ja swoje ostatnie zakupy właśnie na allegro zrobiłam http://allegro.pl/t-shirt-fruit-of-t...781269798.html http://allegro.pl/f280-koszulka-topy...747131754.html http://allegro.pl/fruit-of-the-loom-...791091685.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Betti świetne te buty
![]() Misku to budujące że masz taki wybór ![]() Ja nie znam języków....cóż z tego ze kiedyś szprechalam po niemiecku, że francuskiego uczyłam się 12 lat..już nic nie pamiętam. Angielskiego nigdy się nie uczyłam. Takich osób jak ja w najbliższym otoczeniu mam ..hm..10 osób spokojnie ![]() Nieźle zaszalałaś zakupowo ![]()
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. koszulki są rozciągliwe, więc do biustu się dopasują. A jak będą złe, to możesz odesłać, albo zamówić u jednego sprzedawcy więcej koszulek różnych firm i wybrać najlepsze. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Wtajemniczenie
|
![]() A tak serio to ja do niedawna jak miałam pójść na zakupy to szlag mnie trafial ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Te koszulki też by mi się przydały ![]() ![]()
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja będę chodziła w kurtce która ma już 6 sezonów ![]()
![]() |
#2982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O kurtka, to jedyna rzecz której nie potrzebuje ![]()
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie ja tez moja lubię...ale ilez mozna ![]() jednak do kitu jest kupić coś dobrej jakości, za sporą kasę- długo ładne jest więc nie ma musu kupna nowego ![]()
![]() |
#2984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja juz w tamtym roku próbowałam kupić kurtkę. Kupiłam w zarze za chore pieniądze, chodziłam w niej od listopada, za jakiś czas pierze jej zaczęło wylazic. W końcu ja zareklamowalam, dostałam pieniazki i wróciłam pokornie do staruszka ![]() No cholera, pada ![]()
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak nie zawsze chore pieniądze= dobra jakość. Dobrze że udało się kasę odzyskać.
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
dlatego ja rzadko kupuję drogie ciuchy, raczej wolę częściej zmieniać i kupować tańsze, żeby nie było szkoda ich wywalić.
Nie oszczędzam na butach - kupuję droższe, ale porządne, skórzane a nie plastikowe No i dorosłam w zainwestowanie w kilka klasyków, które i tak noszę niezależnie od mody, czyli potrzebuję porządny garnitur (ciężko kupić, chyba poszukam miejsca z polecenia, gdzie uszyją mi coś na miarę), dobrą białą koszulę, która się nie gniecie (moje obecne nadają się na pół dnia noszenia, potem wyglądają jak psu z gardła) i porządny trencz |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Głównie za sprawą tego, że listopad - grudzień ciągle lało, było chłodno i nie było ogrzewania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie pociesze Cie ale ja do tej pory mam czasami w nocy takie mysli ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Chyba mi hormony poszalały bo zaczyna mi doskwierać ciąża i się jakoś dupowato czuję. A Mała w najlepsze zasadza mi w żebra, przez co boli jak siedzę i non stop mam zgagę.
Do poradni diabetologicznej idę 7 grudnia, na razie dostałam tylko pierwsze wytyczne i w zasadzie to ja nie wiem co mam jeść, przez co chodzę sfrustrowana jak cholera:d Co do ubrań - ja się teraz mogę tylko ślinić. Ale z postanowień to mam w planach zakup porządnych botków/trzewików z Lasockiego/Ryłko/Badury - no w każdym razie coś porządnego. A jeszcze się spytam o torebki,bo ja mam obecnie dwie i obie takie sieciówkowe (nie potrzebuję dużo torebek) ale jedna kończy żywot - myślałam o Parfois - macie jakieś doświadczenia?? I się zapytam mam - jak długo wasze dzieci nosiły rozmiar pieluszek new born? Dużo Wam na nie kasy miesięcznie schodziło? Jechałyście na pampersach? Bo się zastanawiam, teraz są różne promocje, czy sobie małego zapasu nie zrobić, ale z drugiej strony nie wiem jak szybko dziecko z new bornów wyrasta więc pewnie bez sensu??? Niech już ten czas zleci i Mała zechce wyjść.. To pomarudziłam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Gdzie tam jeszcze do 7 grudnia ![]() 3. W Ryłko mierzyłam kiedyś sandałki - były takie wygodne, żałuję teraz, że nie kupiłam ![]() 4. Parfois - mam torebkę już 3 lata, teraz zaczęłam ją często eksploatować z braku innej dużej torby, w niej ciężkie rzeczy, zakupy (dziś np. 1kg jabłek, 2l pepsi i mnóstwo innych rzeczy) i całkiem dobrze się ma nie powiem, uszy jej się już dawno wyciągnęly, musiałam odpiąć i noszę na długim pasku ![]() ![]() ![]() Ta mi się podoba: http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=8753 A z dzieciowymi pytaniami nie pomogę ![]() ![]() ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2012-11-23 o 21:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Przed ciążą nie wiedziałam co to znaczy zgaga to teraz poznałam w pełnej krasie;/
No właśnie, do 7 grudnia czasu masa jest, dostałam link do strony jakiejś, 2 strony wydrukowane i radź sobie człowieku...nie wiem co mam jeść, jak mam jeść, ani nawet czy ja mam serio jakiś problem z cukrem po posiłkach skoro go nie mierzę bo nie mam glukometru... a do dooopy z tym... i nie wiem nawet co mam kupić jak jestem w sklepie bo mi się wydaje, że prawie wszystko jest na "nie"..yh mam wyraźny kryzys. Co do parfois : no właśnie siostra ostatnio nabyła am bardzo fajną torebkę, wygląda na porządnej jakości - chyba się porozglądam i może coś znajdę w grudniu.. zakładając, że się będę na tyle dobrze czuć, że zechce mi się o tym myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Czesc
Tz namowil mnie dzis na wypad do SH ![]() ![]() aaa i widzialam w lidlu koszulki 2 sztuki cos kolo 35 zl i sie zastanawiam czy ich nie kupic a nie wiem jak to z jakoscia by bylo (wydaje mi sie ze ok bo mam juz z lidla dwie koszulki na ramiaczkach i sa super) ![]() no i wiecie co to skandal!!!! ja juz po sniadanku, mieszkanie ogarniete sie wietrzy, pranie nastawione a Maja.............nadal spi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby uniknąć skoków insuliny zrezygnowałabym z węgli prostych i owoców, a jadła np. pełnoziarnisty ryż, dużo warzyw do tego oczywiście tłuszcze i białko. Może w ułożeniu diety pomoże Ci spojrzenie na indeks glikemiczny. niezły pracuś z Ciebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
20 listopada urodziła się nasza córeczka Patrycja, 3000g i 51cm
![]() Znów miałam „przyjemność” przeżyć jakby 2 porody ![]() We wtorek miałam zgłosić się do planowego przyjęcia, na środę wyznaczone było cięcie. We wtorek rano zaczęłam krwawić, na spokojnie do szpitala, szyjka skrócona, poszłam na oddział. Od 11 nieregularne skurcze. Od 13 co 6 minut ale poza tym nic. O 18 miałam już co 4 minuty bolesne jak cholera, wyłam z bólu ale szły z krzyża i ktg nic nie pokazywało, rozwarcia brak ![]() Lekarz kazał zjeść kolację i czekać do rana bo oni na noc mają zespół operacyjny tylko do nagłych wypadków. Na szczęście o 21 odeszły mi wody, wtedy już musieli ciąć, zebrali zespół i na salę operacyjną. Z emocji od znieczulenia tak mnie trzęsło że sprzęt wariował,dostałam uspokajające. Moment jak pokazali córę- coś wspaniałego ![]() Pierwsza doba-koszmarny ból, o wiele gorszy niż po 1 cesarce, mało co pamiętam. Dali małą na salę, nikt nie zaglądał, nie mogłam jej dotknąć a ona wymiotowała wodami i się krztusiła. O dziwo wstałam po 24 h bez problemu. Teraz boli ale z każdym dniem jest coraz lepiej ![]() Najważniejsze że Pati jest okazem zdrowia, wszystkie wyniki super, nie potrzebowała glukozy i specjalnej opieki. Mam problem z karmieniem, laktacja nadal nie ruszyła, mlekaledwo30 ml, próbuję dokarmiać ale butlę ma w nosie i chudnie ![]()
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-11-24 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Wtajemniczenie
|
sanetko Gratulacje!!! wszystkiego dobrego dla Pati
![]() Haniu okazało się, że wywrotkę już ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Sanetko! Wielkie gratulacje!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
Sanetko gratulacje!!!! Oby Patrycja zaczęła wcinać i szybko przybierać
![]() Imię śliczne, Oliwka ma tak na drugie ![]() Debrah my newbornów nie używaliśmy w ogóle. No ale Dawid w tym temacie był ewenementem bo 5-kilogramowy noworodek to jednak rzadkość. Ja na Twoim miejscu zasugerowałabym się końcowym usg, jeśli gin zapowie, że malutka będzie malutka to kupiłabym ze 2-3 opakowania choć moim zdaniem dwójki też będą dobre jak się je ciaśniej zapnie, chyba że trafi się prawdziwa kruszynka. Ja jutro wybywam z domu, fakt, że z ssakiem ale jednak to jakaś odskocznia. Jedziemy do Wawy w odwiedziny o brata.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Debrah poczekaj spokojnie na wizytę u lekarza. Pocieszę Cię że u mnie te cukry nie zawsze idealne chociaż się starałam a niunia super, pediatra powiedziała że widać po wynikach że się starałam i mój cukier nie miał na nią wpływu.
A dzień po porodzie cukry od razu ok, odstawiłam insulinę, jem co chce ![]() Ja pieluch 1 kupiłam 2x dady i 2x pampersy, luźne są, niby w pasie zapnę mocno ale przy nóżkach mogą przeciekać.
#3000 |
Zakorzenienie
|
Sanetko, gratulacje i dużo zdrówka dla Patrycji a dla Ciebie szybkiego dojścia do siebie po porodzie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.