Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część XVIII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 21:27   #3661
karolamankowa
Zadomowienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Mystique,
Wogóle sobie nie wyrzucaj ile sie zbierałaś
Najważniejsze ze już konczysz- to sie liczy
I brawa dla ciebe
Ja to mialam plany przstąpic do egzamińu aplikacyjnego we wrześniu i co? I d.u.p.a
A Ty plan wykonałaś
Stary 2012-11-23, 21:29   #3662
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

karola no ja zadobrze karmie wiem

micia dobrze ze mowisz bo wiesz jak zaczne rodzic to od razu tobie sle smsa pamietajheh

nie pamietam co jeszcze
aha mystii no nie peknięty jeż to nie bardzo, tez sie boje tych tepych maszynek
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 21:37   #3663
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Mystique,
Wogóle sobie nie wyrzucaj ile sie zbierałaś
Najważniejsze ze już konczysz- to sie liczy
I brawa dla ciebe
Ja to mialam plany przstąpic do egzamińu aplikacyjnego we wrześniu i co? I d.u.p.a
A Ty plan wykonałaś
W tym roku pisałam jeszcze magisterke, też nie chciałam tego odkładać i udało się, obroniłam się. Podyplomówka też pójdzie pewnie szybko, jeszcze termin obrony ustalić i koniec. Pewnie bronić się będę już po porodzie, bo mały raczej tyle nie poczeka w brzuchu
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
aha mystii no nie peknięty jeż to nie bardzo, tez sie boje tych tepych maszynek
Noo i te wprawione ręce położnych, co Cię ogolą......mmmmm sam miód
Stary 2012-11-23, 21:41   #3664
Mojitooo
Zadomowienie

wlasnie sie szykuje do snu, a moj Franus slodko spi. i ciagnie cyca na 5 z plusem. wiecie, ze chcialam butelka, ale stwierdzilam, ze w szpitalu go pokarmie i idzie swietnie. no ale i tak bede laczyc potem.

co do porodu to powiem Wam, ze juz zapomnialam o bolu mimo, ze faza rozwarcia na 7cm to byl kosmos
na szczescie dali mi dolargan wtedy, bo inaczej to bym chyba zemdlala z bolu.
tak wiec po tej glupiej nocce, gdzie moje skurcze przepowiadajace nie narastaly, a rozwarcie mimo cwiczen przy drabinkach, na pilce i worku sako nie zwiekszalo sie, czekalam na ranna zmiane lekarzy i stwieedzili, ze nie dadza oxo, a poloza mnie na oddzial.
tak wiec ok. 10bylam na oddziale. i nagle skurcze zaczely sie robic nieznosnie bolesne. nie moglam ani siedziec, ani lezec,nic!!! w koncu kolo 11 czuje, ze cos ze mnie wyplywa, ale to raczej nie siusiu i czop takze od razu zmiana poscieli i mowia mi, ze wszystkie sale zajete. musze czekac. to bylo straszne. zadzwonilam do J, ze odeszly mi wody i czekam na miejsce na porodowce. on odsypial nocke, ale przyjechal. z tym, ze mnie juz polozyli, ale do zwyklej sali, nie rodzinnej, bo w reszcie byla akcja. byla godz. 13:10.poczekalam na polozna. rozwarcie 3cm. zaaplikowala mi Dianatal i od razu zrobilo sie 4, a potem 6...
no i skurcze masakryczne, zjezdzalam z lozka. ale czekalam jeszcze na ten dolargan. przy 7cm dostalam 5 dawek przy kazdym skurczu. to byl dopiero bol!! o ja Cie!!!
z drgiej strony zrobilam sie senna.
caly czas czekali na rodzinna sale, ale niestety. stwierdzilam, ze trudno musze urodzic.
no i chwile pozniej maksymalne rozwarcie. przyszedl lekarz. przy kazdym skurczu oddychanie, a potem powietrze w usta i parcie. po pierwszym wyleciala reszta wod, po 4 wyszedl Franiu
i od razu momentalna ulga. o matko! jakie cudowne uczucie!!! juz nic nie boli...
malego polozyli mi na brzuchu, ja sie poplakalam. po chwili mi go zabrali, zwazyli,zmierzyli i zaniesli do taty, ktory tez plakal na jego widok.
niestety musieli mnie naciac, bo ten maly cwaniak sie pchal na swiat z raczka przy glowce. no i dupa. gdyby nie to nic by nie bylom ciecie troszke bolalo, szycie tez. szwy mnie teraz ciagna, ale nawet tam nie patrze. bol i tak minie.

po jakiejs chwili przemycili J do sali i bylismy ok. pol godz razem we 3

maly jest cudowny, spi caly czas, je i nie placze. mam nadzieje, ze szybko nas wypuszcza...moze w niedziele. trzymajcie kciuki.

moj porod trwal niecale 2 godziny. o 14:50 bylo juz po.
i naprawde o bolu sie zapomina.
jedna rada- sluchajcie co mowi polozna, lekarz. kiedy odychac, kiedy nie, kiwdy przec. mimo,ze to cholernie trudno jak tak strasznie boli, ale pomaga i przyspiesza akcje.

trzymam kciuki za Was i gratuluie nowym Mamuskom
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:04   #3665
Ma_majka
Zakorzenienie

Mojitoo Najszybsza relacja porodowa Byłaś bardzo dzielna
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:14   #3666
karolamankowa
Zadomowienie

Mojito
Naprawdę musisz sie nieźle czuć, ale to właśnie plusy szybkich porodow
Wielkie gratulacje z okazji zostania mamusia
Czekamy na zdjęcie Franciszka
Stary 2012-11-23, 22:38   #3667
emylka86
Zakorzenienie

Moijto chciałabym taką szybką akcje... nam na sr też położna mówiła by się słuchać, to pójdzie szybko

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 22:39   #3668
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Jeju ja nie umiem czytać opisów z porodów...
Za bardzo będę bała się swojego potem
Przeżyję swój to poczytam Wasze

Mojitooo jeszcze raz ogromne gratulacje
Stary 2012-11-23, 22:44   #3669
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Jeju ja nie umiem czytać opisów z porodów...
Za bardzo będę bała się swojego potem
Przeżyję swój to poczytam Wasze

Mojitooo jeszcze raz ogromne gratulacje
ja czytając Dorotki miałam już wizję mojego porodu i oby tak nie wyglądał...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-11-23, 22:48   #3670
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Ja żadnego nie czytałam.
Wolę być zaskoczona i tyle...

Przeraża mnie fakt wypchnięcia dziecka dołem, dopiero dziś sobie to uświadomiłam, że czeka mnie ta masakra... I wolę o niej nie czytać

Zmykam do łóżka, dziś mam nadzieję, bez bóli miesiączkowych zasnę
Dobranoc
Stary 2012-11-23, 22:57   #3671
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ja żadnego nie czytałam.
Wolę być zaskoczona i tyle...

Przeraża mnie fakt wypchnięcia dziecka dołem, dopiero dziś sobie to uświadomiłam, że czeka mnie ta masakra... I wolę o niej nie czytać

Zmykam do łóżka, dziś mam nadzieję, bez bóli miesiączkowych zasnę
Dobranoc
dobranoc.
mnie też tak nawiasem to przeraża...

lecę spać. do jutra!

Borysek 09.10.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 23:09   #3672
Mojitooo
Zadomowienie

faza wypchniecia jest akurat chyba najprzyjemniejsza.
ale nastawcie sie pozytywnie, nie Wy pierwsze i ostatnie. to nie jest az tak zle.

a moje dziecie dostalo jesc o 20 i zasnelo. i nie ma Frania. nawet placzace obok dwie dziewczynki mu nie przeszkadzaja.
oby to nie bylo chwilowe

spac.nie moge, leci ze mnie jak z kranu...masakra
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Stary 2012-11-23, 23:28   #3673
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
ale nastawcie sie pozytywnie, nie Wy pierwsze i ostatnie. to nie jest az tak zle.

a moje dziecie dostalo jesc o 20 i zasnelo. i nie ma Frania. nawet placzace obok dwie dziewczynki mu nie przeszkadzaja.
oby to nie bylo chwilowe

Pośpij kochana
Spróbuj chociaż. Dzielna dziewczynka
Słodkich snów dla Ciebie i Frania.
Stary 2012-11-24, 00:13   #3674
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

oby to nie bylo chwilowe

Gratulacje
Swietny opis porodu.. super, ze tak szybko i sprawnie poszlo

Ja wlasnie ide spac.. o ile sie uda, bo mala nie spi i pewnie zaraz bedzie cos chciala

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 06:50   #3675
weronika23
Zakorzenienie

szybko nadrabiam bo mlody sie budzi wiec mojito i mysti duze brawa dla was dziewczynki
muminku super ze jestescie w domu kolki przejda i bedzie tylko juz lepiej

aaa mnie gabi wczoraj rozbawila zanioslam ja tesciowej bchcialam skoczyc pod prysznic a ona mowi mi przuy niej mamo umyj wloski cyce i mleczkooo

wogole wczoraj padalm jak mucha wyczyscilam kzesla polozylam sie i odlecialam i moj niuniek mial gorsza noc normalnie pobudka coo 2 godz
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 07:02   #3676
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Mojitooo super ze taka szybka akcja, i w ogóle tak pozytywnie sie to czytało pomimo jednak bólu, ktory Ci towarzyszył

A na mnie te rzeczy na S nie działają...dopadlam wczoraj męża i co i nic

W ogóle straaaaaasznie wkurza mnie tzw złota rada wszystkich moich znajomych "wyspij sie kiedy możesz" ale kiedy nie mogę spac to co...sobota i od 7 na nogach plus nocne wstawania po których tez zasnąć nie mogę

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 07:26   #3677
fasolka124578
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Jestem po wizycie. Miałam wczoraj wieczorkiem. Matkoooo jak mnie to bolało. Was też tak badają mocno? Nawet mi powiedział, że mogę plamień po tym badaniu dostać, ale że tak musiał. Szyjka jeszcze nie przygotowana do porodu, a rozwarcie na 1,5 cm. Dwa tygodnie temu było 1 cm. Termin mam na ten weekend, tak że siedzę i czekam na skurcze
Ale jak mi to wczoraj ginek powiedział, nie prędko urodzę.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 07:27   #3678
karolamankowa
Zadomowienie

Bry,
Weronika,
W sensie że mleczko też miałaś umyć? prysznicowa pasteryzacja?

Gabi,
Nas to już teraz wszelkie rady bedą irytować
No przynajmniej ja tak mam
Ja tez wykorzystuje męża, skaczę na piłce, spaceruję i sprzątam, pije pokrzywę...ba nawet robię masaż sutkow
Ale nasza Kaja ma to w wielkim poważaniu jak widać...

Bardzo bym chciała urodzić do poniedziałku, bo mój gin wyjeżdża na 10 dni do Meksyku...ale szczerze...jakoś w to nie wierzę
Jedyna poceszajaca mnie sprawa to fakt, że dobrze sypiam i naprawdę sie nie meczę w nocy...ehhhh
Stary 2012-11-24, 07:29   #3679
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

A na mnie te rzeczy na S nie działają...dopadlam wczoraj męża i co i nic
bo mnie to się wydaję, że te "naturalne" przyspieszacze porodu nic nie dają. Swoje trzeba odczekać i to dzidzi zadecyduje kiedy chcę wyjść. Wszystko naturalnie musi się pootwierać, porozszerzać i wtedy akcja poród następuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 07:40   #3680
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Jestem po wizycie. Miałam wczoraj wieczorkiem. Matkoooo jak mnie to bolało. Was też tak badają mocno? Nawet mi powiedział, że mogę plamień po tym badaniu dostać, ale że tak musiał. Szyjka jeszcze nie przygotowana do porodu, a rozwarcie na 1,5 cm. Dwa tygodnie temu było 1 cm. Termin mam na ten weekend, tak że siedzę i czekam na skurcze
Żeby się nie zdziwił
Mój gin powiedział mi coś w co święcie wierze- że widział już takie akcje i to nie raz ze pacjentka przychodzi z dlugasna szyjka i bez rozwarcia- szyjka dziecka wysoko- a potem wieczorem dostaje tak efektywnych skurczy, ze rodzi. I odwrotnie- ze walczy sie o ciążę, podtrzymuje ją a potem poród następuje w 42 tygodniu...
A co do bólu to tak, nawet jak tam delikatnie dotknie to nie jest to dla mnie pzyjemne

Macie tą książkę Heidi Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko "?
Tam jest napisane że wyniki badań co do przyspieszajacego działania seksu na poród są sprzeczne i niektóre z tych badań potwierdzają tezę ze kobiety często uprawiajace seks pod koniec ciazy maja tendencje do przenaszania
Także...róbmy to dla przyjemności

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
bo mnie to się wydaję, że te "naturalne" przyspieszacze porodu nic nie dają. Swoje trzeba odczekać i to dzidzi zadecyduje kiedy chcę wyjść. Wszystko naturalnie musi się pootwierać, porozszerzać i wtedy akcja poród następuje
Dokładnie
Stary 2012-11-24, 07:46   #3681
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

witam z rana ... cała noc bez drapania jupi aż mi się z łóżka nie chciało wstać .... ale trzeba poprasować ogarnąć i okienka umyć (zrobi to teściowa)....
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 08:18   #3682
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Tam jest napisane że wyniki badań co do przyspieszajacego działania seksu na poród są sprzeczne i niektóre z tych badań potwierdzają tezę ze kobiety często uprawiajace seks pod koniec ciazy maja tendencje do przenaszania
Także...róbmy to dla przyjemności [COLOR="Silver"]

:
i co tu teraz robic korzystać przed pologiem to pewne! E i tak bedzie co ma być

My robimy przemeblowanie w sypialni, ustawianie lozeczka, lampki itd
Pozniej moze jakaś fotą sie pochwale

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Stary 2012-11-24, 08:33   #3683
karolamankowa
Zadomowienie

Dorcia za udaną noc- chyba gin miał racje , co
Gabi to ja sie przylaczam i zaraz tez wezmę sie za pokoik małej z TŻ żeby mieć się czym pochwalić

Aaaaaa i żeby nie było - dziewczęta seksimy się dalej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 08:38   #3684
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
i co tu teraz robic korzystać przed pologiem to pewne! E i tak bedzie co ma być

My robimy przemeblowanie w sypialni, ustawianie lozeczka, lampki itd
Pozniej moze jakaś fotą sie pochwale
koniecznie foteczka musi być Żebyśmy mogły, jak się nam spodoba podkraść pomysł na pokoik
Cytat:
Dorcia za udaną noc- chyba gin miał racje , co
Gabi to ja sie przylaczam i zaraz tez wezmę sie za pokoik małej z TŻ żeby mieć się czym pochwalić
też prosimy o foteczke.
Ja jak skończe dla maluszka, to też wrzuce.
Stary 2012-11-24, 08:44   #3685
Mojitooo
Zadomowienie

czesc Kochane!
ja po obchodzie i po prysznicu. martwi mnie to, ze mam problemy z siusianiem. wypilam duzo, a w toalecie kilka kropelek. nic nie boli, nie szczypie, a tylko tyle :/ pod prysznicem tez sie nie udalo
wiem, ze to moja psychika, alw wzielam tabletki, za bardzo mnie krocze nie boli, wiec nie wiem co jest
nie spalam prawie cala noc. nie zeby moj Aniolek sie budzil, plakal. tylko dwa dzieciaczki obok non stop wojowaly. a moj maly spal w najlepsze, zreszta jest taki kochany! w ogole nie placze, nawet jak go dzis kapaly, przy badaniu,nic a nic! jak jest glodny to otworzy oczka i czeka jak go wezme. a jak nie widze to marudzi sobie i robi minki smieszne.
nie moge tu go uchwycic na dobrym zdjeciu. caly czas pali sie swiatlo, echhh chce juz do domu isc.
Stary 2012-11-24, 08:47   #3686
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Mojitooo jak minie jakiś czas i nadal nic z siusianiem to zgłoś to, nas na SR uczulala polozna zeby to zglosic bo nie ma opcji po porodzie ze nie chce sie sikac, moze bedą jakoś musieli zainterweniowac

Stary 2012-11-24, 09:14   #3687
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie sie szykuje do snu, a moj Franus slodko spi. i ciagnie cyca na 5 z plusem. wiecie, ze chcialam butelka, ale stwierdzilam, ze w szpitalu go pokarmie i idzie swietnie. no ale i tak bede laczyc potem.
szczesciara;p
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
hehe;]] na pocieszenie powiem Ci ze podobno zadko sa takie porody jak moj...

ja mialam identyczny jak moja mama.. tez tak popekala i tez jej sie cofala glowka po skurczach.. podobno corki maja podobne porody do swoich matek, u mnie sie to niestety sprawdzilo...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
czesc Kochane!
ja po obchodzie i po prysznicu. martwi mnie to, ze mam problemy z siusianiem. wypilam duzo, a w toalecie kilka kropelek. nic nie boli, nie szczypie, a tylko tyle :/ pod prysznicem tez sie nie udalo
wiem, ze to moja psychika, alw wzielam tabletki, za bardzo mnie krocze nie boli, wiec nie wiem co jest
nie spalam prawie cala noc. nie zeby moj Aniolek sie budzil, plakal. tylko dwa dzieciaczki obok non stop wojowaly. a moj maly spal w najlepsze, zreszta jest taki kochany! w ogole nie placze, nawet jak go dzis kapaly, przy badaniu,nic a nic! jak jest glodny to otworzy oczka i czeka jak go wezme. a jak nie widze to marudzi sobie i robi minki smieszne.
nie moge tu go uchwycic na dobrym zdjeciu. caly czas pali sie swiatlo, echhh chce juz do domu isc.
co do sikania to popros o cewnik... moze za duzo masz moczu w pecherzu i ciezko sie wysikac... pozniej juz pojdzie latwiej...
Stary 2012-11-24, 09:17   #3688
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
szczesciara;p

hehe;]] na pocieszenie powiem Ci ze podobno zadko sa takie porody jak moj...

ja mialam identyczny jak moja mama.. tez tak popekala i tez jej sie cofala glowka po skurczach.. podobno corki maja podobne porody do swoich matek, u mnie sie to niestety sprawdzilo...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

co do sikania to popros o cewnik... moze za duzo masz moczu w pecherzu i ciezko sie wysikac... pozniej juz pojdzie latwiej...
chyba bede musiala, ale boje sie, ze bedzie bolalo
Stary 2012-11-24, 09:19   #3689
Dojotka1987
Zakorzenienie

Poni (Ania 31 lat) Córeczka tp. 14.11.2012 co z Poni??
czarnamadonna1982 (Aniela 30 lat) Synuś tp 16.11.2012 (Tymon)
Today_Tommorow (Iwona lat 25) Córeczka tp. 17.11.2012 (Maya)
EdziaO (Edyta 29 lat) Synuś tp. 17/21.11.2012
Biedroneczkaolga (Olga, 29 lat) Córeczka tp. 19.11.2012 (Anielka)
happy_eve (Ewa 24 lata) Synuś tp 20.11.2012 (Tymon)

Mystiquee (Marta 24 lata) Synuś tp. 21.11.2012
Oliweczka1985 (Ola 27 lat) Synuś tp. 21.11.2012 (Mateusz)
ausente
(Aneta, 22 lata) Córeczka tp 22.11.2012 (Amelia)
Doro (Dorota 32 lata) Synuś tp. 25.11.2012 (Adam)
fasolka124578 (Klaudia 25 lat) Synuś tp 25.11.2012 (Oliwier)

a Wy na co czekacie??

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
chyba bede musiala, ale boje sie, ze bedzie bolalo
nic nie boli) ja mialam bo po porodzie nie moglam sie wysikac, a juz mnie bolal pecherz... okazalo sie ze mialam ponad litr moczu... i dlatego... pozniej juz poszlo
Stary 2012-11-24, 09:20   #3690
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

co do porodu to powiem Wam, ze juz zapomnialam o bolu mimo, ze faza rozwarcia na 7cm to byl kosmos
na szczescie dali mi dolargan wtedy, bo inaczej to bym chyba zemdlala z bolu.
tak wiec po tej glupiej nocce, gdzie moje skurcze przepowiadajace nie narastaly, a rozwarcie mimo cwiczen przy drabinkach, na pilce i worku sako nie zwiekszalo sie, czekalam na ranna zmiane lekarzy i stwieedzili, ze nie dadza oxo, a poloza mnie na oddzial.
tak wiec ok. 10bylam na oddziale. i nagle skurcze zaczely sie robic nieznosnie bolesne. nie moglam ani siedziec, ani lezec,nic!!! w koncu kolo 11 czuje, ze cos ze mnie wyplywa, ale to raczej nie siusiu i czop takze od razu zmiana poscieli i mowia mi, ze wszystkie sale zajete. musze czekac. to bylo straszne. zadzwonilam do J, ze odeszly mi wody i czekam na miejsce na porodowce. on odsypial nocke, ale przyjechal. z tym, ze mnie juz polozyli, ale do zwyklej sali, nie rodzinnej, bo w reszcie byla akcja. byla godz. 13:10.poczekalam na polozna. rozwarcie 3cm. zaaplikowala mi Dianatal i od razu zrobilo sie 4, a potem 6...
no i skurcze masakryczne, zjezdzalam z lozka. ale czekalam jeszcze na ten dolargan. przy 7cm dostalam 5 dawek przy kazdym skurczu. to byl dopiero bol!! o ja Cie!!!
z drgiej strony zrobilam sie senna.
caly czas czekali na rodzinna sale, ale niestety. stwierdzilam, ze trudno musze urodzic.
no i chwile pozniej maksymalne rozwarcie. przyszedl lekarz. przy kazdym skurczu oddychanie, a potem powietrze w usta i parcie. po pierwszym wyleciala reszta wod, po 4 wyszedl Franiu
i od razu momentalna ulga. o matko! jakie cudowne uczucie!!! juz nic nie boli...
malego polozyli mi na brzuchu, ja sie poplakalam. po chwili mi go zabrali, zwazyli,zmierzyli i zaniesli do taty, ktory tez plakal na jego widok.
niestety musieli mnie naciac, bo ten maly cwaniak sie pchal na swiat z raczka przy glowce. no i dupa. gdyby nie to nic by nie bylom ciecie troszke bolalo, szycie tez. szwy mnie teraz ciagna, ale nawet tam nie patrze. bol i tak minie.

po jakiejs chwili przemycili J do sali i bylismy ok. pol godz razem we 3

maly jest cudowny, spi caly czas, je i nie placze. mam nadzieje, ze szybko nas wypuszcza...moze w niedziele. trzymajcie kciuki.

moj porod trwal niecale 2 godziny. o 14:50 bylo juz po.
i naprawde o bolu sie zapomina.
jedna rada- sluchajcie co mowi polozna, lekarz. kiedy odychac, kiedy nie, kiwdy przec. mimo,ze to cholernie trudno jak tak strasznie boli, ale pomaga i przyspiesza akcje.

trzymam kciuki za Was i gratuluie nowym Mamuskom
Cytat:
Cześć dziewczynki
super relacja
Cytat:

Także...róbmy to dla przyjemności
ooo no to nieźle..

Wyżaliłam się na fb ...

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości