|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia
Ale co najlepsze - na 19.15 było chyba z 10 par (akurat się rozchodzili gdy przyszliśmy), a na naszą godzinę (20.30) miało być nas razem 4 pary - ale okazało się że oprócz nas dotarła tylko jeszcze jedna para Więc w sumie takie prawie indywidualne to spotkanie było , tym bardziej że ta druga parka to taka mloda chyba (lekko po 20stce) i siedzieli cicho i nic nie mówili A my z Tżtem sobie poużywaliśmy, bo połozna nam bardzo przypadła do gustu ), więc troszke ich po prostu olała Nie wiem... jacyś tacy wystraszeni siedzieli A on na to: tak patrzyłem na te tematy, które będą poruszane na poszczególnych spotkaniach, to raczej nie ma takich które mógłbym odpuścić... a poza tym, przeciez w jednej drużynie jestesmy, nie?... Normalnie mnie rozczulił tym ostatnimTak więc reasumując - póki co jesteśmy bardzo zadowoleni i mam nadzieję, że to się nie zmieni
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam wyniki badań TSH, przeciwciała tarczycowe piękne
Cytomegalia i różyczka przebyta ale nie miałam styczności z toksoplazmozą mimo kontaktu od dziecka z kotami, dwa nawet mam w domu ale niewychodzące. Poza tym starania u nas pełną parą ale w tym cyklu zaczęłam sprawdzać kiedy pojawia się śluz jak białko, testy owulacyjne, temperatura. Jest obecnie mój 22 dc testy owulacyjne nadal są ujemne (robiłam od 10dc), dziś pojawił się śluz, temperatura 36,4 od 6 dni. Zakładając że @ przyjdzie jak zawsze (31dni) to coś ta moja faza lutealna zbyt krótka jest Nie zważając na testy postanowiłam dopaść dziś męża
Edytowane przez aanka0308 Czas edycji: 2012-11-24 o 00:54 |
|
|
|
#4444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
To wy jesteście razem od 2004 r? jak my ![]() Nie chcę testować. Odpowiedź wyżej ![]() miałam pytać jak się czujesz, ale doczytałam ![]() Ja własnie zjadłam babcine pierogi z grzybami. Pycha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Heeeeeeeeeeeeeej Cytat:
no i ciesze się, że będziesz miała jednak towarzysza i że jesteście zadowoleni ![]() Dobry wieczór Dopiero niedawno włączyłam laptopa i padam.Dobrej nocy
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się z kawką i śniadaniem
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4446 | |||
|
Zadomowienie
|
I nawet z metką Superowe ![]() No ładnie się zabawiacie ![]() No Anulka już Ci odpowiedziała niżej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hejo, czekaliśmy na Ciebie z utęsknieniem. Kiedy masz termin @ teraz? Chyba jakoś niedługo co? Cytat:
Witam się z herbatką z miodem i cytrynką. Coś mnie gardełko zaczęło znowu drapać to trzeba wyeliminować chociaż naturalnymi sposobami. Byłam wczoraj u mamy, trochę pogadałyśmy. Ona biedna siedzi chora na zwolnieniu już drugi tydzień i na razie poprawy nie ma. Tak się mocno zaziębiła. Dzisiaj siedzę sama do 18 bo TŻ dopiero wtedy z pracy wróci. Potem skoczymy na kolację do tej knajpki chyba. A tymczasem muszę się zabrać za sprzątanie jak co sobotę. No i bojowe zadanie mnie dziś czeka - kąpanie kota... Podwozie z białego zrobiło się szare więc czas trochę pomęczyć zwierzę. Nie lubi tego bardzo, ale siła wyższa niestety. @ w toku, mam nadzieję, że szybko się skończy i będziemy mogli podziałać, bo jak zwykle podczas @ mam największą ochotę.
|
|||
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
![]() U mnie nadal cisza chociaż tempka spadła. Ale nie nastawiam się że @ dzisiaj przyjdzie już nie czekam co ma być to będzie. Na drugi dzień po odstawieniu tabsów też mi tempka spadła więc nie kieruje się nią zbytnio ona robi co chce... Mam ogromnego lenia i ogromny bajzel w mieszkaniu
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ją też się witam z kawką i uciekam brać się za sprzątanie. Miłego dnia
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Maru mam do ciebie pytanie.Ty kiedyś pisałaś że brałaś Castagnusa.Pomógł ci na plamienia?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4450 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No a może skoro do tej pory testy owu ujemne to albo Ci się przesunęła,albo jej wogóle w tym cyklu nie bedzie?;/Cytat:
No i zdrówka dla mamy!Cytat:
Witam się i ja już po kawce i śniadanku ![]() Teraz zbieram motywacje na porządki sobotnie ale pewnie jeszcze z chwile mi to zajmie:d Ktoś testuje jakoś teraz??? Bo kiedyś to tu był szał testowania , a ostatnio widzę cisza nastała grobowa:/
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałoby się Mam nadzieję, że herbatka z miodem pomoże. Witam się z kawką i uciekam, bo idę do tż. Teraz jego to chorubsko rozkłada, ale on to znosi lepiej niż ja.Color też ostatnio o tym myślałam i nawet dopadły mnie obawy, że limit szczęścia na II kreski został wyczerpany do końca roku
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem załamana.Zważyłam się dzisiaj i waże 66 kg przy wzroście 180
Czuje sie naprawde zle,zwłaszcza że tłuszcz odkłada mi się głownie na brzuchu i mam szpyre Od początku roku przytyłam aż 4 kilo.Musze się wziąść za jakaś diete,ale jak tu znalezc motywacje jak tż mi mówi"Po co się odchudzasz jak za chwile w ciąży będziesz?".Taaa jasne za chwile,jak już 5 cykl leci.Jak nie schudne to zanim zajde w ciąże to bede sie toczyć..Jeszcze znajomi dziś na pizze namawiają...
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No miałam i dlatego dostałam leki aby ją unormować No nic przyjdzie to przyjdzie jeżeli nie to się będę wtedy martwić... Normalnie dobrze że mam dzisiaj chłopa w domu to mi pomoże sprzątać sama nie wiem co sięze mną dzieje zero motywacji i skoki gorąca że masakra. Raz mi gorąco a raz zimno
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam 155 i warze 64 to dopiero jak ja się powinnam czuć
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi sie sie wszystko na brzuchu odkłada i wystaje mi potem taka fałda Ja sie najlepiej czuje tak w wadze 62 kg.W pracy mi już ostatnio koleżanka powiedziała że mi sie przytyło.Musze pomyśleć nad jakąś dietą,bo do ćwiczeń nie mam motywacji![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Dziewczyny przepraszam nie chciałam was urazić
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-11-24 o 10:42 |
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A popracowanie nad mięśniami brzucha to już inna sprawa
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogóle nie mam kondycji,ale chyba rzeczywiscie ćwiczenia bedą lepsze jak dieta.Co do fast fodów rzeczywiście ostatnio troche ich za dużo było,dzisiejsze wyjście będzie ostatnie tzn.potem oni bedą jeść pizze a ja sałatke![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Dziewczyny a myślicie że hula-hop byłoby dobre na oponke?
|
|
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() ja tak na szybko, bo z pracy ![]() widzę, że Maru wróciła - witaj ![]() a ja wczoraj szybko wróciłam z imprezki. jakoś się tam nie czułam za dobrze, strasznie dziwnie było. No i zatrułam się, bo nic nie jadłam praktycznie wczoraj, a koleżanka postarała się jedynie o zapas czipsów i słodkości, do tego dwa kolorowe driny i teraz żołądek boli jak cholera.. |
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, ja w końcu w domku się mogę polenić, fajne uczucie
![]() Niestety od rana boli mnie głowa, nie wiem, czy to ciśnienie, czy zmęczenie po podroży ... mam nadzieję,że przejdzie. Cytat:
Ten cykl znowu jest jakiś popieprzony, od poniedziałku mam jajowy śluz, od środy jajowy na zmianę z białym, myślałam że może już po owu a tu dziś znowu piękny jajowy. Czyli jak znam życie żadnej owu nie było i nie będzie ![]() Tempka nic mi nie mówi, bo jak byłam chora nie mierzyłam, zaczęłam w poniedziałek. I wtedy miałam dołek, potem trochę podskoczyła a dziś znów spadła. Ale ciężko cokolwiek po tempce powiedzieć, bo podróż, zmęczenie, mierzone od połowy cyklu a do 11 dc piłam ziółka itd. Poza tym, od antybiotyków podwozie trochę ucierpiało, niby brałam ten nowy Iladian i używam Clotrimazolum ale ciągle jakoś tam wszystko podrażnione, więc chyba muszę do gina się wybrać. Brałam i chyba wezmę znów nową kurację. I chyba pomógł, bo plamień już nie mam od dawna (zrobiłam już kilka kuracji Castagnusem) ale też fakt, że plamienia trochę się zmniejszyły po laparo (więc w końcu nie wiem, czy miałam je od prolaktyny czy endometriozy)
|
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja próbowałam ale po 4 dniach wymiękłamDobra ide sprzątac,bo po południowe wyjście na pizze ze znajomymi pewnie skończy sie imprezką u nas
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-11-24 o 11:00 |
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wreszcie sobie pospałam
![]() Teraz dwie godziny dla pracy,później ogarnięcie domu i ogrodu i odpoczynek. Jak już skończę, to kładę się, włączam jakąś komedie i się nie ruszam
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-11-24 o 11:00 |
|
|
|
|
#4467 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hula hop jak najbardziej ok. Cytat:
Cytat:
Kot wykąpany i obrażony. Wygląda teraz o tak: |
|||
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
wczoraj uzbierało się u nas troche gości i mieli wesoło z tych napisów w łazience własnie wybieram się do galerii, bo byłam wczoraj z TŻ popatrzec na sukienki do slubu i wypatrzyłam taką piekną na przecenie za 60 zł w H&M naprawde się zakochałam i TŻ też, powiedział że jest "taka moja" i normalnie wygląda całkiem inaczej ale ja z tym brzuszkiem i wogole wyglądam w niej tak kobieco/uroczo nie chce jakiś skukienek ciazowych ktore są odcięte pod biustem a potem puszczone bo w nich to taka typowa ciężarówka, jak hipcio odrazu, a tamta była taka elegancka.. jeśli ją kupie to oczywiscie wam pokaze Zalali mi wczoraj myszke od kompa i jestem wsciekla bo nie mam teraz innej a na nową obecnie nie mamy pieniedzy aaa zapisalam się wczoraj na to echo serca w klinice w Krakowie na 4 grudnia mam nadzieje ze wszystko jest ok albo ze z tymi zastawkami to byla pomylka bo taka mozliwosc tez jest ![]() Nie moge przezalowac ze na polowkowym maly nie pokazał twarzy to bylo ostatnie 3d i mialam ogromna nadzieje ze go zobacze... no ale ma sliczny tyleczek jak mi sie bedzie chcialo to w ktorys dzien wam wkleje zdjęcie, ale moze lepiej uszków/uszek nie wiem jak się odmienia ![]() poza tym nie zbadała mu twarzy bo stwierdzila ze zbada za 2 mies jak przyjade na echo ale skoro jade do Krakowa na echo z NFZ to do niej juz nie bede ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() Hula-hop jest bardzo ok, ja mam takie grube specjalne kupiłam na allegro ale najlepsze jest 8min abs, zobacz sobie na youtube, co prawda męczące ale jest to tylko 8 minut dziennie a chudniesz w momencie. Po tygodniu widać efekty, po # jak zostało mi troszke brzuszka to odrazu się za to wziełam i w 2 tyg troszke zmalał, a potem.. zaszłam w ciąże ![]() Polecam bo od zawsze uzeram się z brzuchem i tylko z brzuchem dobra jest ale strasznie nudna, coraz więcej ale ciągle tych samych ćwiczeń |
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Iza a ja na oponkę polecam to http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ
![]() fajnie sie ćwiczy, babka pozytywna a efekty są ![]() Dedra kot faktycznie ma złowrogi wzrok
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Więc w sumie takie prawie indywidualne to spotkanie było
Nie wiem... jacyś tacy wystraszeni siedzieli
A on na to: tak patrzyłem na te tematy, które będą poruszane na poszczególnych spotkaniach, to raczej nie ma takich które mógłbym odpuścić... a poza tym, przeciez w jednej drużynie jestesmy, nie?... Normalnie mnie rozczulił tym ostatnim
Cytomegalia i różyczka przebyta ale nie miałam styczności z toksoplazmozą mimo kontaktu od dziecka z kotami, dwa nawet mam w domu ale niewychodzące. Poza tym starania u nas pełną parą ale w tym cyklu zaczęłam sprawdzać kiedy pojawia się śluz jak białko, testy owulacyjne, temperatura. Jest obecnie mój 22 dc testy owulacyjne nadal są ujemne (robiłam od 10dc), dziś pojawił się śluz, temperatura 36,4 od 6 dni. Zakładając że @ przyjdzie jak zawsze (31dni) to coś ta moja faza lutealna zbyt krótka jest 

no i ciesze się, że będziesz miała jednak towarzysza i że jesteście zadowoleni