|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Hej dziewczynki! w końcu przeczytałam wszystko co naprodukowałyście
Ja wstałam o 8 mężuś wychodził do pracy właśnie powiedział żebym jeszcze spała a on jak wróci o 14 to posprzata dom Wypiłam z samego rana wapno z witaminą C i chyba zaraz zwymiotuje tak mi po niej niedobrze. BYłam wczoraj u gina ale się wyczekałam ale było warto dziś jestem taka szczęśliwa Lekarz pobrał mi próbkę do cytologii i zapytałam czy zobaczymy dzidziusia na usg on że oczywiście i oglądaliśmy z godzine. Ten lekarz jest przekochany zrobił mi 6 zdjęć! pokazywał mi wszystko jak dzidziuś macha rączką , liczył mi palce u ręki, maleństwo tak skakało że nie nadążał za nim..machało mi rączką... i zapytalam czy widać płeć on na to że jeszcze za wcześnie bo to 14 tydzień i zaczął coś wnikliwie oglądać i po minucie "Widać!" haha POwiedział że nie powinien mi w tym tygodniu mówić o płci bo to wcześnie i pokazał mi 2 razy i zrobił zdjęcie ze zbiżenia: SIUSIACZKA! Będzie chłopczyk (najparwdopodobniej) Bardzo się cieszę Chociaż dla mnie i Tż nie miała znaczenia płeć z dziewczynki byśmy sie cieszyli tak samo w końcu pierwsze dzieciątko Mąz jak sie dowiedział to oszalał z radości Chodzi dumny jak paw Później wkleję Wam zdjęcia. Jestem taka szcześliwa, że wszystko w porzadku i mogę już kupowac ubranka![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Dowiedziałam się też że cc rozważa sie przy wadzie co najmniej -4,5 więc ja sie nie zaliczam do tego i że upławy białe czy przeźroczyste nawet w dużej ilości to w porządku ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
jak byłam na diecie to sie dużo tym interesowałam i czytałam sporo o tej herbatce![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Idziemy dzisiaj z Tż na impreze imieninową mojej siostry i mamy nie wiem jak ja tam wysiedze bo tak mnie mdli że masakra |
|
|
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Dziękuję ![]() ojjj... kawa zbożowa, kupuję ją już od dwóch tygodni... coś kiepsko z tą moją pamięcią ostatnio... ![]() Cytat:
![]() u nas też w 13 stwierdził, że synek i dał nam zdjęcie dzidzi z siusiaczkiem a jaki duży był Wasz Maluszek ?
|
||
|
|
|
#1653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wczoraj nie mówił ale wydaje mi sie że to spory chłopak po tatusiu
|
|
|
|
|
#1654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: super!!!!Cytat:
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w szpitalu powiedzieli w 15 tyg ze chlopczyk bedzie
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za siurka ![]() witam się z pracy, dziś kolejne 11h... ![]() nadrobienie Was graniczy z cudem ![]() ktoś pytał o wagę.. od ostatniej izyty 3kilo łącznie 5 i trochę |
|
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
a ja schudłam 2 kilo
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć kobiety wizażujące
![]() ja dziś zmykam do szkoły na 6 godzin wykładów ale zmobilizowałam się, posprzątałam, coś do jedzenia przygotowałam więc ruszam do boju ![]() Cytat:
Cytat:
co Ty mu gotujesz kobieto ? mój to tylko schabowe i mielone, ewentualnie kurczaki.
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja właśnie miałam wyjście awaryjne ![]() Powiedzcie czy ten mój Tż nie jest kochany.. Ostatnio kupiliśmy sukienkę i powiedziałam, że muszę do tego dokupić woalkę na głowę, albo taki stroik z siateczką opadającą lekko na skroń ![]() We Wrcoku jak byliśmy widziałam coś w tym stylu, ale było to droższe od mojej sukienki, więc odpuściłam i stwierdziłam, że jak nie znajdę to sama w pasmanterii podokupuję potrzebne rzeczy i sobie zrobię. No i leżę sobie w piżamach, a Tż (przed czasem) wpada zdyszany z miasta i mówi, że widział w pasmanterii takie coś jak chciałam więc szybko wskoczyłam w dresik i pojechaliśmy.Ostatecznie nie kupiłam tego, bo mimo że bardzo ładne to nie takie dokładnie jak sobie wymyśliłam. Ale to nie jest istotne.. Tż zaplusował znowu
|
|
|
|
|
#1660 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1,2 kg? o matko przecież to waga kurczaka ![]() Cytat:
i nic na to się nie poradzi no pewnie ale miałaś początki... na szczęście już lepiej. Zaglądaj do nas, wyluzuj trochę bo maluszek też odczuwa Twój stres będziesz miała cudowny prezent na dzień matki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a teraz moja:Wczoraj byłam u innego lekarza też z tej firmy. Nie dosć że przyjął mnie jakby dodatkowo, bo miał komplet, to badał ponad pół godziny. Jak powiedziałam że inny lekarz niestety odmówił mi usg to się zdziwił, po czym zbadał mnie usg dopochwowo i przez brzuch! Chciał wszstko sprawdzić. Z maluszkiem wszystko super. Wierzgał i rozciagał się non stop, ja mało co widziałam ale tż miał banana na twarzy ze mną też dobrze, ale jednak zalecił żebym teraz trochę odpoczęła, poleniuchowała, bo dziecko powinno być teraz moim CENTRUM WSZECHŚWIATA! tak powiedział no i dostałam znowu luteinę na jakieś 2 tygodnie. Był mega rzeczowy, opanowany... no znalazłam swojego lekarza, w dodatku pracuje w obu szpitalach które biorę pod uwagę pokazał tż ,,to jest pępowina,bawi się nią, a to...to już nie jest pępowina na pewno ![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#1661 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Tż a jeśli chodzi o dzidziusia to też sie zdziwiłam, tylko mi sie wydaje że on policzył też długość nóg a od głowy do pupy czyli ak jak sie mierzy miał około 6-7 cm wtedy mi to tłumaczył ale pamiętam tylko urywki romowy bo byłam tak zafascynowana widokiem na monitorze![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
gold fish!!
gratuluję udanej wizyty!ale z Was szczęściary,że już wiecie co tam w brzuszkach macie,ja jeszcze z miesiąc poczekam jak nie więcej
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby nie było, najważniejsze że jest zdrowy i dobrze się rozwija ![]() idę rozwiesić pranie
|
|
|
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje udanych wizyt
![]() i znowu chłopcy ... co to, wojna się szykuje? ![]() ja dopiero co wstałam, ale nieprzytomna jakaś ... chyba zjem coś i włączę film, mąż wraca o 15 z pracy to mogę na razie siedzieć w piżamie nieumyta lonely wypożycz TŻa na trochę
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty dopiero wstajesz a ja od 3,5h na nogach i od 1,5 w robocie... ![]() zazdroszczę
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Miałam dzisiaj nadrabiać, ale niestety od wczoraj mnie męczy migrena i mdłości. Wzięłam prysznic i uciekam do łóżeczka, bo koszmarnie się czuję... Gratuluję wszystkim udanych wizyt, jak na razie widzę to dużo siusiaków na wątku, super! Ja mam wizytę dopiero we wtorek u mojego gina prowadzącego, więc jeszcze poczekam. Ciekawe czy potwierdzi, że to dziewczynka ![]() Miłego weekendu wszystkim! |
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
lonely podziwiam, że jeździcie tyle km
![]() anoxxe fajna data na urodzinki ![]() i kolejne siusiaki
|
#1668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będziecie mieć fajny prezent na Święta ![]() ![]() Cytat:
ale miałaś przejścia ciesze się że wszystko OK już terazCytat:
Innocence za chłopczykagold cieszę się że tym razem trafiłaś do sensownego lekarza. i brawa za wizytę i dla synka ![]() dzień dobry przedpołudniowe
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeść!
wyjątkowo odzywam się w weekend tż wyjechał i wraca w poniedziałek , ja sobie sprzątam i czekam na mamę i siostrę co to koło 5 mają mnie odwiedzić ![]() Innocence, Jenny gratuluję wizyt
|
|
|
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja zazdroszczę pracy, chociaż nie sądziłam jak pracowałam że kiedykolwiek to powiem |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz marzę czasem o paru wolnych dniach,mmmm... ile rzeczy bym zrobiła
|
|
|
|
|
#1672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. To ja jestem na pograniczu jakoś ... będzie co ma być, zdecyduje optyk i badanie. Również gratuluję.
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mi smaka narobiłaś!U mnie jednak piecze się kura, której pewnie sama nie zjem, a do tego będą kluski śląskie z sosem pieczarkowym (o ile pieczarek przez wizaż nie przypalę )I za wizytę. Super, że w końcu trafiłaś na sensownego lekarza!
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekaż mu wyrazy uznania od wizażowej koleżanki![]() Cytat:
No 60% to jeszcze faktycznie nic pewnego z tym siusiakiem,ale po cichu gratuluje!Cytat:
Wiecie co wiem,że większość z Was nie wierzy w przesądy sądząc po ilości zakupionych już ubranek ,ale dzisiaj jedna osoba z mojej rodzinki twardo stała przy swoim,że za szybko kupiłam te ciuszki bo tak się nie robi i takie tam..Aż sama zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam. No ale z drugiej strony ja uważam,że jak ma coś się stać to się stanie bez względu na to czy kupiłam body ![]() Bo na to wpływu nie mamy jak się coś złego z ciążą dzieje..Ja dbam o siebię jak mogę: nie piję,nie palę,jem owoce,nie jem leków itp.. Więc jak ma się coś stać to się stanie czy teraz czy później... Ona twierdzi,że powinno się zacząć kupować po połowie ciąży No ale ja się pytam dlaczego? A jak coś się stanie nie daj Bog w 6-7 miesiącu to co? Bez sensu.A ile się czyta o tym,że kobiety kupują dopiero na kilka dni przed terminem, wszystko jest cacy a potem płacz i same ze szpitala wracaja:/ I kto wtedy winny? Bo nie ciuszki ,bo je kupowały przed porodem a nie w 3-4 miesiącu... Ehhh ja tam się kurczowo trzymam tego ,że jest dobrze i będzie dobrze i to czy kupię jakieś ciuszki teraz nie będzie miało na to żadnego wpływu
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za info
Na razie zastanawiamy się czy rodzić w szpitalu w R-ku czy szukać innego szpitala Muszę kiedyś przysiąść i poczytać opinie o innych szpitalach (np. Żory, Rydułtowy, Gliwice)Cytat:
Ubranka będą na pewno, może nawet dziś uda mi się cosik wstawić ![]() Doceniamy ![]() ![]() Cytat:
Kurcze 3h film Nie wiem czy bym tyle wytrzymała Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-11-24 o 12:55 |
||
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() nie mam pomysłu na obiad gold bardzo się cieszę, że w końcu trafiłaś na fajnego lekarza.Ja w czwartek mam wizytę bo muszę iśc po kolejne l4 - nadal wymiotuję i zebranie się rano z łóżka to jest dla mnie wyczyn wiec o pracy nie ma mowy![]() innocence - gratuluję super wizyty i siurka. Cos same siurki u nas ciekawe ile z nich magicznie zamieni sie w pipkiJa mam plan iść do nowego lekarza 6go grudnia w mikołajki ![]() facet ma super opinie i jest specjalista od usg. Zobaczymy... Narobiłam zakupów wczoraj korzystając z dobrodziejstwa jakim jest Black Friday w usa i jestem spłukana... ![]() Później Was poczytam. Teraz muszę iść do sklepu po coś do jedzenia a nadal nie mam pomysłu co by to mogło byc. Co wy dziś robicie na obiad? Moze mnie zainspirujecie? ![]() lonely - bardzo fajny ten Twój TŻ dobrze, że się znaleźliscie
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo się nie przydadzą i nie przytyję skoro je kupiłam nie wierzę w to, pisałam Wam kiedyś o koleżance, urodziła w 31tc, i co? nie miałaby NIC gdyby nie kupowała na raty,po trochu ja mam zamiar do 30tc mieć większość tego co będę potrzebowac ja i bejbi. i torbę przygotowaną ![]() strasznię się schizuje,że urodzę wcześniej. jakieś takie przeczucie ![]() wole być gotowa na wszystko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Ja wstałam o 8 

a jaki duży był Wasz Maluszek ?
klask i:

przecież to waga kurczaka 

ciesze się że wszystko OK już teraz
, ja sobie sprzątam i czekam na mamę i siostrę co to koło 5 mają mnie odwiedzić
ale mi smaka narobiłaś!