|
|
#841 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. XI
Cytat:
![]() roiro nie mam do Ciebie pretensji, że nie wiesz jak jest z pp, % i rabatami, ale od czego jest sponsor i lider??? dobrze, że są laski na forum cierpliwe i wytłumaczą ![]() Cytat:
100 pp "zwykły", 200 pp dyrektor- to info jest też w cenniku Cytat:
![]() i to prawda rotacja jest duża.Cytat:
Ale taki obraz szedł już od samego Dyrektora Diamentowego ( bo ona była pierwszym właścicielem biura), więc potem każda jej Dyrektorka powielała look, a potem liderzy i tym samym reszta grupy
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
yls - moja teoretycznie "sponsorka" jest w temacie zielona jak wiosenny szczypiorek, sama działa kilkanaście dni dłużej niż ja, więc na jej pomoc nie mam co liczyć. Liderka - fajna, ale nie chcę jej zawracać głowy - tym bardziej, że mam świadomość, że moje pytania czasami mogą zwalić z nóg;-) Naprawdę staram się jak mogę wgryźć w temat, czytam co mogę, ale czasami człowieka zaćmi - i proszę, wybaczcie. Chętnie spotkałabym się na kawce z kimś, kto pewne kwestie wytłumaczyłby mi od początku do końca, na spokojnie. Z drugiej strony, może zbytnim raptusem jestem i za dużo chcę wiedzieć od razu? Przecież moja przygoda z Oriflame rozpoczęła się raptem dwa tygodnie temu...
|
|
|
|
#843 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak tylko piszę i nie chcę nikogo zniechecać do tematu skadu kosmetyków ale ja robię przerwę w tym temacie, reset ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Tak coś dzisiaj na forum u Was smutno więc ja też na smutno piszę
|
||
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
A ja sama na początku robiłam zamówienia na ponad 200 PP co katalog. Teraz ruszyła maszyna ;D Jest dobrze w tamtym katalogu 2 osoby i rabat 60 zł w tym katalogu juz 1 osoba i zrobiłą zamówienie jutro zapisuje kolejną osobe
Chyba wiem jak juz mam działać |
|
|
|
#845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo niezadowolone konsultantki to również niezadowolone klientki, które szybko odchodza do innych firm na zakupy...
Edytowane przez fenomeno2000 Czas edycji: 2012-11-24 o 19:58 |
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
Teraz szeregowy konsultant ma mieć 80 pkt.Roiro na dzień dobry masz rabat 23% niezależnie od wysokości zamówienia,a jak zakończysz Program Witamy,to będziesz mogła zaczać Program Lojalnościowy
|
|
|
|
#847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc zgadzam się z fenomeno. Trzeba uważać, ale wiele osób w necie powiela mity na zasadzie kopiuj-wklej, ja wolę się opierać na tym, co publikują dermatolodzy i farmaceuci. |
|
|
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie smutkuję - żeby nie było;-) W Oriflame działam zupełnym przypadkiem - chciałam w ramach relaksu rozluźnić się na szkole makijażu, ale żeby w niej wziąć udział, trzeba było się wpisać - za złotówkę i bez zobowiązań, więc to zrobiłam. W pierwszym katalogu (dostałam w piątek, a w niedzielę był jego koniec) uzbierałam 50 pp - z resztą wsparła mnie szefowa;-) W tym katalogu, który jest obecnie mam 240 pp - wydaje mi się, że to wielki sukces. Jak będzie w następnym - zobaczymy. Trochę pomysłów mam, póki co związanych bardziej z moimi klientami niż z tworzeniem grupy (nad tym będę ewentualnie myśleć później, w zależności od tego jak się to wszystko poukłada), ale biorąc pod uwagę, że moje założenie było: ja nic nie będę kupować i niczego nikomu nie będę sprzedawać - to wiele się zmieniło;-)
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale liderka? no jej kurde zależy na Twoim zamówieniu, bo Twoje punkty jej się liczą, więc jeśli Ty wiesz o co kamam i dzięki temu wzrośnie Twoje zamówienie, albo stwierdzisz, że chcesz kogoś wpisać, bo zechcesz mieć więcej kasy i Ci się to opłaca, to jej tym bardziej! nie ma co się wstydzić- niech liderka z Tobą pogada. [QUOTE=fenomeno2000;377922 13] No właśnie sponsorki są niekiedy raczej szkodzące wizerunkowi firmy niż pomagające, a szkoda, kiedyś było lepiej w tym temacie. Sponsorka kiedyś działała jakiś czas i wiedziała prawie wszystko w temacie. Przekazywała informacje na miłym spotkaniu, wiedziało się to co powinno wiedzieć. A teraz ktoś sie zapisze dostanie prezent, np zegarek czy tam kuferek i wpisuje nowe dziewczyny żeby dostać więcej prezentów przez trzy miesiące programu. I wtedy te nowe dziewczyny zostają same, po jakimś czasie się zniechęcają, a jak jeszcze nie mają kontaktu z biurem Ori, które raczej też działa niestety w obrebie swoich wpisanych konsultantek to już całkowicie jest niewesoło. Szkoda, bo naprawdę dobrze doinformowana konsultantka to wizytówka dla całej firmy i mniej stresu dla nowych. Ja też pamietam jak ponad 10 lat temu chciałam wszystko szybko i dużo wiedzieć . Ale to były inne czasy...aż się tęskni /QUOTE]ja myślę, że bez różnicy czy za sponsorowanie zabiera sę ktoś z doświadczeniem czy nie. Ważne by nowa osoba ( nawet początkujący sponsor) miał wsparcie "u góry". Kurczę, no nie kumam.. jeśli jestem liderem i zależy mi na punktach w grupie, to muszę chcieć pomagać "na dole" bo to tej jej dół, prawda? ![]() dokładnie tak! Cytat:
![]() Naprawdę szczerze gratuluję!!!! żeby każdy chociaż połowę Twojego zamówienia robił. Świetnie wystartowałaś.
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Nie miałam takiej sytuacji jeszcze więc chciałam się od was dowiedzieć czy jeśli złożę zamówienie na produkt, który jest w brakach i np. w tym katalogu nie będzie on już doweiziony, to czy zostanie on zapamiętany i np. w przyszłym katalogu będę go mogła kupić w cenie z kat. 16?
|
|
|
|
#851 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę konkurencję na rynku, drogerie sieciowe i to nieszczęsne allegro to świetny wynik. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez fenomeno2000 Czas edycji: 2012-11-24 o 20:23 |
||
|
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a od czego sponsor/ lider/ dyrektor?? szkolenia są- kosmetyczka raz na katalog przyjeżdża, czasem grupy mają swoje szkolenia. Z kimś "wyżej" w grupie u kogo się jest też można się spotkać- tylko trzeba zachcieć. Taki lider czy dyrektor może nie wiedzieć, że ktoś jest zainteresowany spotkaniem, a nie musi każdemu wydzwaniać, bo są ludzie, który tylko dla siebie kupują i nie interesuje ich ani szkolenie, ani wiedza dodatkowa.Ja wiem, że są rożne grupy, nie każde miast ma biuro regionalne, ale zanim zacznę marudzić, że się "nie da" to czy zrobiłam wszystko, by poszukać pomocy?? a gdyby na to popatrzeć z 2 strony.. kupujesz na allegro lub w sklepie internetowym.. tam też płacisz za przesyłkę.. Chyba więcej osób zamawia paczki z ori do domu, więc w takiej sytuacji opłata mnie nie dziwi, a w sumie zamiast niej mogę wziąć produkt, który proponują ( fakt zwykle szału nie ma, ale mam wybór: opłata albo produkt). Zgodzę się, że jeśli odbieram w oddziale, gdzie pakują mi to na magazynie, to opłaty nie umiem sobie wytłumaczyć ale w przypadku przesyłki- nie mam z tym problemu
|
|
#853 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Inną sprawą jest to, że konsultantki te, które mają oczywiście taką możliwość nie korzystają ze szkoleń i spotkań, ja chętnie uczestniczę i zawsze się dziwię, jak mało przychodzi dziewczyn, nie każdy ma czas itd to zrozumiałe ale ogólnie to jak chcemy to w większosci przypadków udaje się znaleźć taką godzinkę na miesiąc. Może się mylę... ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- A tak w ogóle to bardzo fajnie wykonana ta biżuteria More by Demi, cena jest też odpowiednia ale biżu porządna, ciężka, strannie zrobiona, nieporysowane kamienie i ogólny wygląd robiący wrażenie. I pokrowiec na laptopa z gazetki dodatkowej też polecam. Gazetka szału nie robiła ale ten pokrowiec i żel amazonia za 5,31 do mycia twarzy w cenie dla nas to OK. Jeszcze misie były fajne te w czapce mikołaja ale szybko się sprzedały. Edytowane przez fenomeno2000 Czas edycji: 2012-11-24 o 20:37 |
||
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u siebie w mieście - Łomża mam biuro, ba nawet 2 ale szkoleń z kosmetyczką nie ma. Najbliżej to mam do Białego na szkolenia, ale jechać 80km to mi się niestety nie opłaca
|
|
#855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ba nawet internetu, więc porządanie wiedzy było większe. Teraz jest wszystko . Ja i tak wolę na żywo spotkania ale chyba jestem w takim razie albo fanatykiem albo starej daty klubowiczką Edytowane przez fenomeno2000 Czas edycji: 2012-11-24 o 20:51 |
|
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Tak,zapisuje się w brakach.Ja z 15 miałam brak pomadki GG Jewel i teraz ją dostanę w poniedziałek mam nadzieję z zamówieniem
Roiro ale dałaś do pieca
|
|
|
|
#857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#858 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nigdize się jeszcze nie dopatrzyłam, że seria aloesowa zawiera 100% aloesu. Co najwyżej, że żel z tej serii ma 80%. Piszesz gdzieś poniżej skład innego kosmetyku z masłem shea jako jednym z głównych składników. Ono też, może zapchać. Gliceryna też może Ci pomóc w utrzymaniu wody w naskórku, ale nawodnić skórę powinnaś przede wszystkim od wewnątrz! Gliceryna stosowana w kosmetykach Oriflame jest pochodzenia roślinnego. Jest o klasę wyższa od zwykłej gliceryny kosmetycznej. Tą pierwszą możesz spotkać w kosmetykach z apteki (lekach też). Jedziemy na parabeny, silikony itp., a dlaczego nikt nie czyni rozkmin nad wodą dodawaną niemal wszędzie w dużych ilościach?! Chętnie poczytam .Paranoja... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez jocelyne mary Czas edycji: 2012-11-25 o 05:35 |
||||
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kosmetyków Avonu, to fakt nie lubię produktów tej firmy. Kosmetyki są bardzo często drażniące, mają inwazyjne składy, co nie znaczy, że nie ma tam wcale kosmetyków dobrych. Choćby seria tropikalna planet spa z masłem shea. Krem z kwasami AHA do stóp i łokci jest świetny, tak jak i krem do rąk z tej serii, a maska do włosów też z tej serii jest lepsza niż jakakolwiek odżywka czy maseczka z Oriflame. To są nieliczne wyjątki, ale są. Edytowane przez Natalie24 Czas edycji: 2012-11-25 o 14:05 |
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie te cuda niewidy do stosowania przez zwykłych śmiertelników muszą mieć bezpieczne stężenie,bo bez odpowiedniej wiedzy można więcej szkody niż pożytku sobie zrobić.W wyższym stężeniu mogą je stosować kosmetyczki w gabinetach jedynie.
|
|
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwierz, chcesz mieć poważny problem skórny z głowy, to idź do lekarza. Kosmetyki mają pielęgnować, ale nie zdziałają cudów. |
|
|
|
|
#864 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie uważam, że krem musi posiadać składnik aktywny na początku, ale uwierzcie mi, że to co jest na samym końcu składu jest poniżej 1 % i wtedy w ogóle nie oddziałuje na naszą skórę Skład INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Fucose, Hyaluronic Acid, NMF, Tocopherol, Plant Glycerin, Allantolin. NIE TESTOWANO NA ZWIERZĘTACH ekstrakt z aloesu jest na drugim miejscu w składzie. można? można. mam wrażenie, że z mojego przeanalizowania składu, zrobiła się wielka dyskusja, bo teraz każdy chce pokazać że ma rację, czytałam kiedyś pewną książkę, że dyskusji się nie wygra, bo każdy będzie bronił swojej racji, i ewidentnie teraz stałam się teraz tego świadkiem a szkoda Nic dziewczyny, może czas zmienić temat, bo tak jak już pisałam, nie miałam na celu wymuszenia kremu który ma w sobie 100 % aloesu i innych składników, ktoś źle mnie zrozumiał, kompletniepo prostu przeanalizowałam skład na prośbę czytelniczki. Ja nie należę do osób które mają problemy z cerą, więc nic mi nigdy nie zaszkodziło, ale znam dziewczyny które oczekują od kremu jak najdelikatniejszych składników, dlatego wtedy analizuję dla nich skład i polecam z Ori to co uważam za słuszne ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
PS. polecam na youtube: jak czytać składy kosmetyków ![]() ps2. chcąc zmienić temat, chciałam zaproponować Wam dyskusję na temat tego, jak pozyskujecie więcej pp w katalogach. Czy w jakiś sposób nagradzacie swoje klientki?
*..::SonjaR::..* IMPOSSIBLE IS NOTHING! ori-leszno.blogspot.com Edytowane przez SonjaR Czas edycji: 2012-11-25 o 18:40 |
||
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chciałam zapytać, czy dostałyście w paczkach ulotkę na K17? Bo ja dostałam teraz ulotkę na K16, a przecież miałam ją już wcześniej, bo dostałam z zamówieniem z K15... Teraz nie wiem czy to pomyłka, czy też nowej ulotki nie będzie?
A i jeszcze jedno... Wiecie może coś na temat kalendarza adwentowego? Był takowy co roku (1-24 grudnia) odkąd jestem w ori, ale na razie zero informacji na ten temat...
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dostałam ulotkę K16. W 17 pewnie jakaś będzie, ale dostępna tylko w Internecie. Liczę, że pojawi się w newsletterze wraz z informacjami o kalendarzu adwentowym.
|
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie może czy załapię się na Grace 30ml jeszcze w tym katalogu? Trochę mi głupio będzie bo teściową namówiłam by wzięła na prezenty dla siostrzenic. I jeszcze jutro dostanę jakieś mega wielkie zamówienie od koleżanki mamy i boję się o coś w brakach... ;(
Powróciłam po przerwie dwukatalogowej, a jeszcze koleżankom K16 mam do rozdania a od przyszłej środy K17 zacznę wiecie jaka będzie opłata za małe zamówienie? (nie mam excela)A co do zachęcania to daję zawsze gratisy przy małych są to próbki, później mydełka, kremy do rąk, pomadki i w górę wg wartości zamówienia i w okresie świątecznym gratisy pakuję w papier ozdobny lub daję wstążeczkę marzy mi się rozdanie kart stałego klienta obyłoby się tylko z jednym gratisem
|
|
|
|
#868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie jak długo się czeka na rozliczenie zwrotów- czyli na korektę faktury oraz zwrot pieniążków?
|
|
|
|
#870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio robiłam w biurze- środa (14.11). Teoretycznie w piątek (16.11) powinny wysłać kurierem zwrot, więc około poniedziałku (19.11) powinno być już w Warszawie, czy gdzie tam oni te korekty robią Zwrot po wieeeelu mailach ( bo mi zależało na czasie )miałam uznany 23.11 (piątek)- czyli cała akcja ponad tydzień.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

06.12.2020
23.07.2022
.
No chyba że te wszystkie kremy różnią się tylko zapachem bo roślinne składniki są gdzieś na szarym końcu.