|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Lata szlajaliśmy się wszyscy razem.. a teraz część nawet "cześć" na ulicy nie powie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Przerąbane z tymi znajomymi
![]() Ja za to jednych mam aż przesyt ![]() ![]() ![]() pomalowałam paznokcie ![]() ![]() a no i miałam pisać, że ja póki co uwielbiam być w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
ja póki co też nie narzekam, oby to się nie zmienilo ![]() tylko na łyżwy i grzańca nie pójdę tej zimy a szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- no nic, pazury wyschły to mogę iść dalej ![]() miłego wieczorka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Ona w niemczech pracowala i z tamtad ma przywiezione. Naprawde bardzo fajne i gatunkowo widac ze dobre.
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Justi miłego wieczoru
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Juu miłego wieczoru
![]() ja w sumie nie wiem czy podoba mi sie bycie w ciąży ![]() tragedii nie ma, ale szału też nie, może później będzie fajniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czekamy na fotki ![]() 2.hehehe... no ciekawe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja grzańca nie lubię, ale z myślą że w tym roku nie poszaleję na nartach i na łżwach ciężko mi się oswoić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Wtajemniczenie
|
jestem!!!
było małe opóźnienie, weszliśmy o 12 ![]() weszliśmy razem z tż..jak zobaczyłam maluszka na ekranie to aż mi łzy szczęścia poleciały... dzidzia zdrowa, przezierność 0,54mm, gin powiedział, że idealna. O kość nosową musiałam dopytać, bo chyba zapomniał..i mówi, ze jest jeszcze mała bo za wcześnie żeby ją badać (?!), chyba mu sie coś pomyliło, w każdym razie pokazał mi też ta kość, chociaż ja nosek to już dostrzegałam ze zdjęcia z 11 tygodnia. CRL 6,73cm ![]() W końcu pytam o płeć a gin pyta a na co było zamówienie hehe ![]() ![]() ![]() wklejam fotki same oceńcie co za płeć, porobiłam fotki z kadrów filmu. są 4D i zwykłe. a na tych ostatnich jest niby płeć, te cypelki na jednych widać że chłopak a na innych ten cypelek jest jakby równoległy jak na dziewczynke. no ale w opisie końcowym lekarz napisał: "Płód pojedynczy płci męskiej w położeniu podłużnym główkowym. Łożysko 0 st G na ścianie tylnej nie zachodzi na ujście wewnętrzne"- (wiecie co to znacz i czy to dobrze czy jak?) i dalej te struktury wszystkie wymienione i że brak wad rozwojowych... i jak sądzicie czy skoro tak napisał to chłopak? wole jeszcze się na 100% nie nastawiać, a chcemy z mężem syna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
To wygladalo bardziej ze mowilam ze w pepco bylam i nic mi sie nie podobalo. A ona ze mam nic nie kupywac ze Tomek przywiezie z norwegii nowe ciuszki i ona tez ma pochowane.. No i pozniej poszlysmy na gore i pokazywala mi
![]() Nie wiem jak to odebrac, ale chyba mi ich nie da dopiero jak maly sie urodzi? Wyprac trzeba wszystko itd ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-24 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Paulina gratuluję udanej wizyty
![]() ![]()
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-24 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do stanu ciąży - powiedziałam małżowi, że następnym razem to on będzie chodził i rzygał ![]() a jeszcze chciałam na temat różowych ciuszków ![]() ![]() aaa, sikającej lalki nie miałam, ale spreparowałam moją tak, że sikała ![]() ![]()
![]() |
#1816 | ||||||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Paulina zdjęcia piękne!!! gratuluję wizyty. Chociaż na zdjęciu to chyba pępowinę widać a nie siusiaka
![]() Meli może stwierdziła że za wcześnie? ja też mam obiecanych sporo ciuszków i jeszcze tak do domu nie dostałam. Nie widzę w tym nic dziwnego. Może chce jeszcze wyprać albo Ci dokupić i dopiero dać? cloche a Ty w Niemczech mieszkasz? też mam takie zdanie co do ciuszków. Każdy kolor będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mam być szczera, to ja tam żadnego siusiaka nie widzę.... ![]() to coś, z czego robi się żołądź albo łechtaczka, to tzw. guzek płciowy. w 13.tc zaczyna się to kształtować w odpowiedni narząd, ale to dopiero początki i często oba narządy wyglądają tak samo wręcz. u chłopców to się trochę przesunie na przód, dziewczynkom będzie się wszystko kształtowało bardziej między nóżkami ![]() popatrzcie tutaj: http://www.mamazone.pl/tv/film,4619,...lodnienia.aspx
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Paulina
![]() ![]() Świetne fotki! Można wiedzieć który to tydzień??? Jeeej,myślałam już,że odpuszczę to usg 4D ale znów jestem napalona. nie ma bata,idę!! ![]() Przed swoją wizytą też będę musiała dowiedzieć się czy pić czy nie ![]() A i jeszcze pytanie-usg dowcipne czy przez brzuch? bo bardzo mnie to ciekawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaa, a propos jeszcze kolorów, bardzo mi się podoba zestawienie czerwonego i granatu - no i uniwersalne jest. widziałam takie ciuszki właśnie, w ogóle pełno było tych z ochroną UV (SPF 30 np. na lato) - przydałoby się, jak zaczniemy z maluchami wychodzić...
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cloche - nie zwrocilam uwagi na firmy. Ale jak mi da te ciuszki to pokaze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedz jak ceny ciuszków? bo właśnie się zastanawiałam czy nie polecić koleżance żeby mi trochę kupiła. Tylko czy finansowo mi się to opłaci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1825 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kolejne usg chyba dopiero połówkowe w 1 połowie stycznia, strasznie długo! ![]() Cytat:
![]() robił i tak i tak ale dowcipnie lepiej widać a przez brzuch w 4D zasłaniało łożysko polecam, niesamowite przeżycia ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
no nie mów że Twoje lalki nie chorowały na ospę!!!
![]() Paulina to że nie widać na zdjęciu siusiaka to nie znaczy że go nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Gin na pewno widzi więcej niż taka zwykła ja ![]()
![]() |
#1828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
Dobra tż się dalej nie odzywa, ogląda sobie kuchenne rewolucje po raz drugi ten sam odcinek..
Ja sobie ściągnęłam nowy serial i mam to gdzieś zaraz sobie zrobie jedzonko tylko dla siebie i piciu tylko dla siebie.. a w sumie to nie tylko dla siebie bo dla siebie i groszka. A TZ niech sobie robi co chce. Jakoś przetrzymam ten jego dół. |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o dowcipne pytam, bo na jakiejś stronie było,że można przyjść z partnerem, rodziną czy bliskimi ![]() i właśnie myslałąm,że jak co-to mama ma mi między nogi patrzeć?? ![]() na szczęście idę tylko z tż a film i PŁEĆ którą wtedy już MUSZĘ poznać będzie moim prezentem na święta ![]() niewiem czy to 4d zrobić przed czy po comiesięcznej wizyty u mojego gina ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- moja jedyna barbi była u fryzjera ![]() ale została już łysa bo niewiedzieć czemu włosy nie odrosły.. to markerami zrobiłam jej groteskowy mejkap, rodem z taniego horroru i tak biedna zakończyła swój princesskowy żywot ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
kiedyś tak zrobiłam tż, zamiast dalej fochować to oscentacyjnie pokazywałam jaka to ja jestem dobra i kochana i Przecież Nic Sie nie stało ![]() dla tej miny warto było ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.