|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII
Cześć
![]() ja wszystkie już omijam za dużo ich jak dla mnie ![]() no dobra posprzątane, teraz czas na pisanie planu miesięcznego oglądałam wywiad z autorką 50 twarzy Greya i ona sama przyznała, że to wszystko to jej fantazje i ona nie czytała tego co napisała nawet. Więc nie dziwi mnie to, że dużo osób zarzuca jej słaby język pisarski ![]() Nie tworzę posta, nie mam póki co o czym wszystko w trakcie testowania...
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wybaczcie, ale chyba nie dam rady Was nadrobić... Widziałam, że pisałyście o półpaścu - miałam go w 3 klasie gimnazjum... Ale na szczęście jakoś nie najgorzej go przeszłam. |
|
|
|
#3514 |
|
zawsze mam racje
|
Zaraz sobie przejrzę ofertę wosków yc i w końcu się na coś zdecyduje, bo już chyba z rok temu miałam zamawiać
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3517 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Mówi się, że niby kiedyś dzieci miały mniej, a były szczęśliwsze. Ale np w takich czasach jak mój tata dorastał to rówieśnicy mieli wszystkiego po równiej, nie było aż takich przepaści, nawet gdyby ktoś miał pieniądze to nie dało się za nie kupić aż tylu poróżniających ludzi rzeczy. Dwa, że rodzice robią z dzieci roboty - 1500100900 zajęc dodatkowych, wmawianie że czas z rówieśnikami to strata czasu i lepiej niech dziecko siedzi przed komputerem niż chodzi nie wiadomo gdzie. I od takich drobiazgów się zaczyna. Jest poza tym wielkie parcie, żeby coś osiągnąć- gdzie coś zwykle oznacza karierę i pieniądze; niektórzy już w młodym wieku odpadają z tego wyścigu i czują się bezwartościowi. Jeszcze następna rzecz- porównywanie do innych, a patrząc na gwiazdki w telewizji, czy nawet na ludzi na portalach społecznościowych, gdzie to się niektórzy kreują na 10 razy lepszych niż są można też się dorobić kompleksów i wrażenia, że ma się beznadziejne życie. A bywa taki okres w wieku dojrzewania, że się chce być takim jak inni i mieć to co inni. No w sumie dużo tego jest, można by książkę napisać. A ja szczególnie, bo miałam ostry 'okres burzy i naporu' Skąd mi się to wzięło? Z innego patrzenia na świat. Np moja kuzynka do końca studiów wierzyła, że bez problemu pracę znajdzie, mimo że ohydnie popularny kierunek i nie ma doświadczenia zawodowego. Ja już na początku gimnazjum nie wierzyłam w schemat, dobre oceny= dobrze zdany test gimnazjalny=dobre liceum=dobrze zdana matura= dobre studia= dobra praca. O ludziach, związkach itd też szybko miałam opinie realistyczne, zwane przez innych pesymistycznymi. I tak sobie kiedyś w liceum z koleżanką stwierdziłyśmy, że może zazdrościmy niektórym życia wśród złudzeń, ale nie zazdrościmy bolesnego upadku podczas spotkania z rzeczywistością. Pewnie niektórym się szczęśliwie udało mieć mało rozczarowań, ale większość tak jak mówiłyśmy miała niemiłe zderzenie z rzeczywistością. Teraz Ci co wytrwali na studiach są właśnie na 5 roku, więc przyszły rok to dopiero będzie rok rozczarowań. Pewnie mi niektórzy zarzucą skrajny pesymizm. No cóż, nie zdziwię się ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jaki tusz wybrałaś? Ja akurat idę zwykle na ilość, wolę wór rzeczy z dm/natury/rossmana niż parę z douglasa
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
jeden
słaby wynik no i ja jestem taka, że czasem ma sentyment do pewnej rzeczy nie wyrzucę jej głupie to i staram się z tym walczyć
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Na blogu dzisiaj o Facelle.
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3521 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Przy czym niektórzy mają szczęście i żyją w swoim wyimaginowanym, idealnym świecie i dzięki życiowemu fartowi nigdy z niego nie wychodzą. Ech.
|
|
#3522 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to od miesiąca wypalamy z mężem chyba wszystkie świeczkowe zapasy jakie mamy, bo cały czas się u nad pali jakiś kominek albo świeczka, ale za to w domu ładniejszy zapach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3524 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() No nie powiem, że mam jakiś beznadziejny żywot, żeby nie było. Po prostu szykowałam się na walkę o swoje, a nie czekanie aż samo się ułoży. W niektórych dziedzinach życia znowu jestem dobrze nastawiona, ja powiem że realistycznie bo wierzę w swoje możliwości na niektórych polach, inni uznają to za niezdrowy optymizm. No i czasami też na szczęście początkowo nie do końca pomyślny bieg wydarzeń dał mi do myślenia, albo podprowadził na inną, lepszą ścieżkę. Nie mogę powiedzieć, że każda niemiła rzecz ma większy sens, ale czasami na złym końcowo lepiej się wychodzi niż na tym co na początku uważaliśmy za dobre. Zależy też kto czego chcę od życia- niektórzy mniej i wtedy też mniej mogą mieć rozczarowań. Jednemu wystarczy praca mniej płatna i mieszkanie z teściami w jednym domu, mniejsze też mają wymagania co do faceta. Znam osoby bez jakiegoś cudownego życia, które są zadowolone mimo pracy, która wielkiej kasy nie daje, mimo braku jakiś większych rozrywek, braku takiego faceta, jakby mieć chciały. Niektórzy tylko udają zadowolonych- to też wiem Ale reszta po prostu woli wróbla w garści od kanarka na dachu.Są dziewczyny szukające męża na siłę, byle mieć ślub z głowy itd. Znam trochę takich przypadków. Jedna kiedyś była zakochana w moim kumplu, ale spotykali się nie za długo, bo on nie był chętny do ożenku na raz, dwa. No to szukała dalej i szybko znalazła :P Rozumiem, że ktoś nie chce spotkań bez zobowiązań, ale taka desperacja mnie dosłownie przeraża. Tylko odprawiać modły, żeby tak samo nie skończyć pewnego dnia ![]() --- Ja posmarowałam włosy olejkiem alverde porzeczkowym, moje pierwsze skojarzenie zapachowe? http://www.winka.net/wino/dzban-porzeczkowy-246.html A po chwili już mniej przypałowe- guma porzeczkowa. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Ja świeczek, tż kadzidełek.Ale nie tak na siłę, lubię ostatnio świeczki. Ale z woskami zaryzykuję- chociaż będę wiedziała czy mi pasują czy nie, a nie cały czas się zastanawiała. Z jakich firm lubisz olejki?
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ja jestem takim beztalenciem paznokciowym
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3527 | |
|
Wiecznie niezdecydowana
|
O kurczę, Firmoo do mnie napisało...
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
a ja byłam dziś w Ikei
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
zmieniła nagłówek na lekko świąteczny
może być?
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście postów natworzyły
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do dziewczyn z Krakowa.. czy możecie polecić w okolicach Rynku (w drodze na Wawel) dobrą i nie za drogą pizzerię i kawiarnię?
|
|
|
|
#3534 | |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Czesc doczytalam, czesci nie doczytalam, ale probowalam! ![]() Dwa tygodnie mi zostaly do wyjazdu, wiec coraz bardziej przebieram nogami. W samolocie rowniez bede przebierac nogami - wczesniej lecialam z dzieckiem, ktore jeszcze samo nie siedzialo, a teraz dziecko nie dosc, ze samo siedzi, to jeszcze jest samobiezne. Zastanawiam sie, na ile bede musiala ja ganiac po samolocie ![]() Mowilyscie o polpascu? Mialam dwa razy. I to nie w zadnym normalnym miejscu. Raz mialam na ramieniu, a raz na sutku. Jak sobie o tym przypomne, slabo mi strasznie. Bol oraz upierdliwosc niefajnego stopnia. Cytat:
Ktos mi ostatnio powiedzial, ze amerykanscy rodzice maja tendencje do trzymania dzieci pod kloszem, zeby przypadkiem nie poznaly smaku porazki. Druga tendencja to taka, ze wypycha sie dziecko z domu za mlodu, dziecko, ktore jeszcze nie jest gotowe do samodzielnego zycia. I czasem jest tak, ze takie wrzucenie na gleboka wade wcale nie skutkuje naglym przyrostem zdolnosci radzenia sobie w zyciu. Gorzkie zale wylalam? ![]() No nic. Ide karmic malucha. Na blogu dzis u mnie malo kosmetycznie - o tym, jak ow maluch przyszedl na swiat.
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
A ja Wam powiem, że mi brakuje dzieciaków grajacych w gumę, sznura itp. Teraz wiekszość albo z nosem w komputerze siedzi lub snuje sie pod klatkami...ech
U mnie notka lakierkowa. |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Kawiarnia przegenialna i bardzo tania (latte 6zł, gorąca czekolada 6zł) jest na Placu Wszystkich Świętych (róg Grodzkiej i hmmmm, chyba Franciszkańska to jest) - Karmello się nazywa
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Ambasada śledzia
piwo za 4![]() No dobra, pizzy nie mają,ale mega szarlotkę
Edytowane przez notsunset Czas edycji: 2012-11-24 o 21:21 |
|
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę dziewczyny widziałyście? Na polsacie leci "Kevin sam w domu"
To znaczy, że co? W święta nie będzie? |
|
|
|
#3539 | |||
|
zawsze mam racje
|
Idę włosy umyć, maskę dać na włosy, do tego peeling i takie tam.
Miłego wieczoru ![]() Cytat:
![]() Poważnie jak czytam niektóre posty na wizażu to takie mam wrażenie, że niektórzy to nie chcą mieć dziecka tylko bezwolną lalkę do zabawy i zapominają, że wyrośnie i trzeba będzie wpoić jakieś wartości i wychować... Tylko nie tak łatwo dziecku wytłumaczyć te nierówności. Można mówić, a dziecko swoje. Szczególnie, że w pewnym wieku niekoniecznie się dostrzega, że to że ktoś ma pieniądze to jeszcze nie oznacza szczęśliwego życia. Widzi się różne rzeczy, jest się zalewanym reklamami czy różnymi programami w telewizji i dorosłych coś bierze, a co dopiero dzieci i nastolatków. No niestety jeśli chodzi o kierunki typu 'zarządzanie i marketing', gdzie osoba ma zero doświadczenia, a do tego nie do końca sobie radzi życiowo to widzę to bardziej pesymistycznie niż optymistycznie ![]() Akurat niedokładnie o tej kuzynce napisałam, bo raz że kierunek, a po drugie niby zakuwa całe życie, ale nie jest osobą za obrotną, ani pomysłową ani z jakąś przekonywującą osobowością, czyli nie zapowiadało to ogólnie wielkiego sukcesu. Jeśli chodzi o to moje realistyczne-pesymistyczne- wytłumaczę może o co mi chodziło. A więc coś takiego, że w wieku przypuśćmy lat 16-17 jakieś tam osoby miały bajkowo-filmowe wyobrażenia o związkach- że to same fajerwerki, seks, wspaniałe randki i tak jest zawsze, byle się od rodziców wyprowadzić i zacząć radosne życie we dwoje, do tego pelne imprez i nie wiem czego jeszcze. No wiecie o co mi chodzi pewnie Po prostu niektóre osoby nie dopuszczały w swoich wyobrażeniach tak zwanej codzienności - że bywa męcząca praca po ileś godz, ludzie się mijają, a czasami mimo chęci nie mają siły na jakiejś wyjścia i takie tam. I ktoś kto dostrzegał, że wcale nie będzie tak wspaniale i różowo cały czas już mógł być nazwany pesymistą :PCytat:
A niektórzy to już naprawdę wybitne jednostki oderwane od świata ![]() Takie tylko książki-książki-książki i nic więcej. Co w tym złego? Chce się czy nie trzeba jakoś umieć wśród ludzi żyć. Jak ktoś brał leki uspokajające w liceum, bo tak się stresował nauką to dobrze to nie wróży. I też pełno osób, którym łatwo było wejść na głowę, bardzo się przejmowały wszystkim i jakimiś głupimi opiniami innych. Niektórzy pomocni w dobrej wierze- a tu komuś dać spisać, tu komuś zadanie rozwiązać na klasówce, za kogoś wypracowanie napisać. Albo też był to ich sposób, żeby ktoś ich lubił. No i niektórym te nawyki zostają i na dorosłe życie- narobią się, a nikt ich nie doceni. Oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ![]() Ale nie każdy musi mieć predyspozycje do użerania się z paniami Halinkami ![]() Jak na razie moje wróżby komu się uda bardziej, a komu mniej się posprawdzały w dużej części Ale jeszcze się sporo rzeczy okaże.I zapomniałam o ważnej rzeczy- dużo osób miało przeświadczenie 'kim to ja nie jestem' Z powodów jakich? Takich, że chodzą do niby dobrego liceum albo zamierzają iść na prawo. Tacy do przodu, że aż z tyłu brakowało ![]() Jeśli chodzi o ludzi mi bliższych- chyba więcej znam z podobnym nastawieniem(czyli nie za optymistycznych i twierdzących 'albo Ty zjesz innych albo inni zjedzą Ciebie) ciągnie swój do swego :P No i jak mówiłam wiele zależy kto czego oczekuje od życia, dla mnie pensja 1800 np na samodzielne życie z kredytem to nie jest co czego bym po studiach oczekiwała ![]() Jak ktoś uważa, że po studiach staż, potem minimalna i powoli do celu no to się nie rozczaruje. Jak ktoś ma większe wymagania to większe szanse na rozczarowanie. Czekam na jakąś nagrodę dla pesymisty roku ![]() Możecie się śmiać, nawet dobrze na tym czasami powychodziłam :P co kupiłaś? ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() Bo i tak muszę być w Krakowie w przyszłym tygodniu.
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w tym roku to już przesadzili.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

za dużo ich jak dla mnie
wszystko w trakcie testowania...

słaby wynik
głupie to i staram się z tym walczyć