Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 20:37   #3211
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziadostwo... Tak na marginesie u mojej mamy w piwnicy jest tara Taka na jakiejś kiedyś się prało ręcznie.
znowu mi slabo odwirowywuje,,, musze wlaczyc dodatkowe wirowanie po skonczeniu prania nie wiem ku.rwa co jest znowu grane, wszystko mi sie psuje w tym domu!!!!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej i znowu sie oposcilam podczytuje Was, ale nie mam sily a czasem nawet czasu na odp..U mojej niuni stwierdzono AZS bylismy w tym tyg 2 doby w szpitalu na badaniach- masakra i jeszcze dluga diagnoza przed nami tak mi jej szkoda...
pewnie bede was podczytywac i czasem sie odezwe o ile maly szkrab pozwoli
Biedna mala mam nadzieje ze jakos sobie poradzicie, czy AZS sie jakos leczy? czy sie z tego trzeba wyrosnac ? kurde mam nadzieje ze bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dziewczyny... potrzebuję jakiegoś fajnego dobrego i łatwego deseru na jutrzejszą wizytę teściów.......
kup galaretke zalej wrzatkiem i rozlej na pucharki

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Moje dziecię dziś znowu dawało popalić Cały dzień marudził. Tzn uspokajał sie na rękach, a jak tylko go odkładaliśmy gdzieś, to kwękał i kwękał.
czy te nasze dzieci sie zgadaly?
moja tez marudzi ostatnio i nocki masakra..

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Mogłabym ją jeść codziennie
musze ja koniecznie zrobic!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:44   #3212
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej i znowu sie oposcilam podczytuje Was, ale nie mam sily a czasem nawet czasu na odp..U mojej niuni stwierdzono AZS bylismy w tym tyg 2 doby w szpitalu na badaniach- masakra i jeszcze dluga diagnoza przed nami tak mi jej szkoda...
pewnie bede was podczytywac i czasem sie odezwe o ile maly szkrab pozwoli
To źle.
Czytałam, że przy AZS objawy mogą się ojawić lub nasilić po kontakcie z alergenem. Wiem, że to choroba innego roadzaju, ale pomyśl o jej jedzeniu, jej i swoich kosmetykach... Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
co to znaczy ujednolicanie zdjęć??? piszecie o tym w kontekście fotoksiążek a ja nie wiem o co kaman
*
Mamuśki na MM-to kiedy wprowadzamy ten gluten??po skończonym 5. miesiącu???
Np. na takiej korekcie kolorystycznej, żeby cera na kilku sąsiadujących ze sobą zdjęciach miała podobny odcień, a nie na jednym niebieskawy, na drugim żółty, a na trzecim naturalny.
Jak już wspomniałam nie lubię obrabiać zdjęć, więc nie będę rozwijać tego tematu. Może ciocia Dep napisze więcej.

Młoda obudziła się z płaczem, zjadła i śpi dalej trzymając słonia. Nestety znów niespokojnie. Myślę, że to wina podawanej do przedwczoraj marchewki. Wczoraj przed północą dałam jej jabłko, ale efektów brak.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Tak, Karolka. Przy mm gluten wprowadzamy po 5. miesiącu.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Aaa w domu odkryłam jak brat załozył Jasiowi pamersa....
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:46   #3213
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
moja teściowa też tak kiedyś włożyła Lu pampersa, potem sama z siebie się śmiała
ale w tych zielonych i ja i mój małż nie raz byśmy się pomylili, dopiero przy zapinaniu się łapaliśmy że coś nie tak (w białych jest łatwiej, bo obrazki są tylko z przodu )

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:48   #3214
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
moja teściowa też tak kiedyś włożyła Lu pampersa, potem sama z siebie się śmiała
ale w tych zielonych i ja i mój małż nie raz byśmy się pomylili, dopiero przy zapinaniu się łapaliśmy że coś nie tak (w białych jest łatwiej, bo obrazki są tylko z przodu )
haha no niby mozna się pomylic, choc myslałam, że jest na tyle rozgarnięty, że umie zakładać (nie raz temu się przyglądał)
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:51   #3215
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
No to kupiłam kaszkę mannę z nestle i Luśka dostała pierwszy raz dzisiaj. Tak jej posmakowało, że aż mi się na łyżeczkę rzucała a co z buzi wylatywało próbowała zlizywać niezły miałam z niej ubaw. I miałam wrażenie, że jak już skończyła porcję to chciała powiedzieć "mama, jeszcze!"
oo to musiało być urocze! Leon za pierwszym razem nie był za bardzo zainteresowany kaszką, ale wczoraj już oblizywał łyżeczkę z apetytem. Odkryłam, że najlepiej podawać mu kaszkę, gdy już jest głodny, bo wtedy nie grymasi
Dużo kaszki podałaś Lu?

Cytat:
Dobrze, że Jaś nie zrobił kupy

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
czy te nasze dzieci sie zgadaly?
moja tez marudzi ostatnio i nocki masakra..
L już śpi, ale nie wiadomo jaka będzie nocka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:54   #3216
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
oo to musiało być urocze! Leon za pierwszym razem nie był za bardzo zainteresowany kaszką, ale wczoraj już oblizywał łyżeczkę z apetytem. Odkryłam, że najlepiej podawać mu kaszkę, gdy już jest głodny, bo wtedy nie grymasi
Dużo kaszki podałaś Lu?
Lu dostała kaszkę zaraz przed karmieniem
dzisiaj malutko, tak tylko na spróbę, niecałą płaską łyżeczkę rozrobiłam.
Właśnie, mam pytanie, bo wolę się upewnić - na opakowaniu jest napisane, żeby przy ekspozycji na gluten podawać płaską łyżkę stołową kaszki. Czyli mam rozumieć, że to chodzi o płaską łyżkę kaszki jeszcze nie rozrobionej, tak?

Stary 2012-11-24, 20:57   #3217
Linka25
Zakorzenienie

Phdwao też mam ray bany. W ogóle to wzrok mi siadł totalnie po tej ciąży, miałam bardzo dużą wadę a teraz mam jeszcze większą
Agunia od 2 tygodni to trwa (to częste budzenie się Lu)? Ciągle się łudzę, ze to kwestia paru dni i wszystko wróci do normy.

Cytat:

Linka u nas noby noce na razie ok, ale za to po uśnięciu sa 2 pobuski co 1h a potem już śpi i co 3-4h nie wiem czemu kiedyś zasypiał od razu twardo
no właśnie i u Mamci też podobnie
moja śpi tak niespokojnie, wybudza się często, a kiedyś była pobudka 23, 4 i dopiero 8. I tak jak u Ooollllccciii kręci glową prawo-lewo bardzo szybko - tyle że podczas zasypiania a nie jedzenia.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Agunia taka kaszka manna to kaloryczna jest? Może podam małej
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:58   #3218
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Phdwao też mam ray bany. W ogóle to wzrok mi siadł totalnie po tej ciąży, miałam bardzo dużą wadę a teraz mam jeszcze większą
Agunia od 2 tygodni to trwa (to częste budzenie się Lu)? Ciągle się łudzę, ze to kwestia paru dni i wszystko wróci do normy.

no właśnie i u Mamci też podobnie
moja śpi tak niespokojnie, wybudza się często, a kiedyś była pobudka 23, 4 i dopiero 8. I tak jak u Ooollllccciii kręci glową prawo-lewo bardzo szybko - tyle że podczas zasypiania a nie jedzenia.
niestety tak ostatnia nocka była nieco lepsza, bo pobudka o 24 a potem o 5 i 7, ale to nie to samo co wcześniejsze przespane nocki
i o wiele ciężej jej się zasypia, kiedyś było: śpiworek, smoczek, konik i zwykle można było pójść już się byczyć, a teraz zanim uśnie to istne cyrki. I też to kręcenie głową, identyko! Do tego przewracanie się na boki...

Linka podam co na opakowaniu napisane:
wartość energetyczna: 428kcal na 100g kaszki
mi to nic nie mówi bo ja na to nie zwracałam nigdy uwagi

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-24 o 21:00
Stary 2012-11-24, 20:59   #3219
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Lu dostała kaszkę zaraz przed karmieniem
dzisiaj malutko, tak tylko na spróbę, niecałą płaską łyżeczkę rozrobiłam.
Właśnie, mam pytanie, bo wolę się upewnić - na opakowaniu jest napisane, żeby przy ekspozycji na gluten podawać płaską łyżkę stołową kaszki. Czyli mam rozumieć, że to chodzi o płaską łyżkę kaszki jeszcze nie rozrobionej, tak?
Ja robię wg przepisu na opakowaniu. Tylko pół porcji. Czyli wlewam 80 ml wody, wsypuję 2 i pół łyżki kaszki, mieszam i podaję Małemu około 1-2 łyżeczek gotowej kaszki. I za kilka dni, jeśli kupki będą ok i nie będzie żadnych oznak alergii, zamierzam podawać mu trochę więcej (tak może 4 łyżeczki).
Stary 2012-11-24, 21:00   #3220
phdwao
Zakorzenienie

Kurczę widze, że teraz hurtowo problemy ze spaniem i jedzeniem mamy
Stary 2012-11-24, 21:01   #3221
pumas
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas tez jest kręcenie głową w nocy, prawo lewo prawo lewo, tak jakby się wybudzała, ale nie mogła oczu otworzyć. Potem zasypia, ale ile się owierci....

Mamka, to musi być coś bardziej wykwintnego niż galaretka :P

Linka, w czym robiłaś to ciasto ? W keksowniku czy na normalnej blasze takiej standardowej od piekarnika? Kurde, nie mam żadnego pomysła :/

Phdwao, uśmiałam się zwłaszcza ze zdjęć, nawet nie z samego faktu haha. Jesteś matka polka, co to z dzieckiem woli się nie rozstawać na dłużej
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:05   #3222
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, uśmiałam się zwłaszcza ze zdjęć, nawet nie z samego faktu haha. Jesteś matka polka, co to z dzieckiem woli się nie rozstawać na dłużej
no właśnie, nie myślałam, że aż tak to będzie, tzn dobrze mi z tym, bo psychnicznie się dobrze czuje, ale wiem, że muszę robić takie rozstania, bo jak wróce do pracy to będzie zonk
Stary 2012-11-24, 21:05   #3223
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię wg przepisu na opakowaniu. Tylko pół porcji. Czyli wlewam 80 ml wody, wsypuję 2 i pół łyżki kaszki, mieszam i podaję Małemu około 1-2 łyżeczek gotowej kaszki. I za kilka dni, jeśli kupki będą ok i nie będzie żadnych oznak alergii, zamierzam podawać mu trochę więcej (tak może 4 łyżeczki).
nie boisz się, że za dużo glutenu będzie? Ja mam na opakowaniu napisane, że przy wprowadzaniu właśnie 1 łyżka stołowa kaszki dziennie i dopiero jak dziecko będzie dobrze reagować to po okresie wprowadzania glutenu (a to trwa chyba 2 miesiące z tego co czytałam) można zacząć podawać pełną porcję.
Chyba że ten okres jest krótszy

Stary 2012-11-24, 21:06   #3224
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny u nas tez jest kręcenie głową w nocy, prawo lewo prawo lewo, tak jakby się wybudzała, ale nie mogła oczu otworzyć. Potem zasypia, ale ile się owierci....

Linka, w czym robiłaś to ciasto ? W keksowniku czy na normalnej blasze takiej standardowej od piekarnika? Kurde, nie mam żadnego pomysła :/
ad. 1 tak, z tymi oczami takie same mam wrazenia tak jakby chciała sie obudzić a oczu nie mogła otworzyc ale te niemowlaki podobne do siebie w zachowaniach!
ad.2 w keksowniku czy jak to się tam zwie na zwykłej blaszce się chyba nie da

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-11-24 o 21:09
Stary 2012-11-24, 21:10   #3225
pumas
Zakorzenienie

OK dzięki, może jutro zrobię, mam nadzieję, że takiemu niedoukowi jak ja wyjdzie...

Phdwao, ja też tęsknię jak gdzieś wychodzę i wracam cała w skowronkach, ale trudno mi będzie zostawić mała na 8h dziennie.
Stary 2012-11-24, 21:11   #3226
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Linka podam co na opakowaniu napisane:
wartość energetyczna: 428kcal na 100g kaszki
mi to nic nie mówi bo ja na to nie zwracałam nigdy uwagi
bomba kaloryczna a tak serio to wygląda na kaloryczną, ale i tak nie wiem jak to się ma do mleka
Stary 2012-11-24, 21:13   #3227
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie boisz się, że za dużo glutenu będzie? Ja mam na opakowaniu napisane, że przy wprowadzaniu właśnie 1 łyżka stołowa kaszki dziennie i dopiero jak dziecko będzie dobrze reagować to po okresie wprowadzania glutenu (a to trwa chyba 2 miesiące z tego co czytałam) można zacząć podawać pełną porcję.
Chyba że ten okres jest krótszy
no ale 1 łyżka stołowa to prawie 3 malutkie niemowlęce łyżeczki. Daję tak na oko. Wiadomo. Bo daję Małemu tylko tak na czubek łyżeczki, bo gdybym mu dała np pół łyżeczki na raz do ust, to na 100% by wszystko wypluł. No więc daję po troszeczku. I w sumie zjada na prawdę niewiele, także się nie obawiam. Gdyby coś się zaczęło dziać, na pewno odstawię kaszkę i porozmawiam o tym z pediatrą.
Stary 2012-11-24, 21:13   #3228
pumas
Zakorzenienie

Ale przecież można podawać kaszki bezglutenowe albo mleczne, mleczno ryżowe, ryżowe itd. niekoniecznie z glutenem, jeśli się go boicie. Ja wolę gluten podawać starą metodą, czyli ugotowaną kaszkę mannę, połowę łyżeczki/płaską łyżeczkę, dodać do mleka albo do jabłuszka.
Stary 2012-11-24, 21:18   #3229
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież można podawać kaszki bezglutenowe albo mleczne, mleczno ryżowe, ryżowe itd. niekoniecznie z glutenem, jeśli się go boicie. Ja wolę gluten podawać starą metodą, czyli ugotowaną kaszkę mannę, połowę łyżeczki/płaską łyżeczkę, dodać do mleka albo do jabłuszka.
ja się właśnie nie boję, bo ta kaszka nestle jest właśnie po to, by podawać dziecku gluten. I tak jak pisałam, wolę ją podać bez mleka, a potem podać Małemu mleko w butli.
Stary 2012-11-24, 21:18   #3230
nadalka
Zakorzenienie

Linka, mm w 100gr w postaci proszku też ma ponad 400kcal więc podobnie.
Stary 2012-11-24, 21:20   #3231
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no ale 1 łyżka stołowa to prawie 3 malutkie niemowlęce łyżeczki. Daję tak na oko. Wiadomo. Bo daję Małemu tylko tak na czubek łyżeczki, bo gdybym mu dała np pół łyżeczki na raz do ust, to na 100% by wszystko wypluł. No więc daję po troszeczku. I w sumie zjada na prawdę niewiele, także się nie obawiam. Gdyby coś się zaczęło dziać, na pewno odstawię kaszkę i porozmawiam o tym z pediatrą.
patrz co znalazłam:

Cytat:
Kamyk1988, ekspozycję na gluten możesz przeprowadzić zarówno za pomocą zwykłej kaszy manny jak i kaszki Nestlé mleczna-manna. Kaszka Nestlé mleczna-manna w odróżnieniu od zwykłej manny nie wymaga gotowania, więc możesz ją dodać bezpośrednio do zupki, przecieru warzywnego, kaszki bezglutenowej, obiadku, czy deserku. Jeśli karmisz swoje dziecko piersią pamiętaj, że kaszka Nestlé mleczna-manna zawiera w składzie mleko modyfikowane. Jeśli nie chcesz go wprowadzać do diety dziecka skorzystaj ze zwykłej błyskawicznej kaszy manny.

Jeśli Twój Maluszek karmiony jest piersią, to, zgodnie z obowiązującym schematem żywienia, wprowadzanie glutenu powinnaś rozpocząć nie wcześniej niż w 5. i nie później niż w 6. miesiącu życia. Proces ten trwa 2 pełne miesiące. Dziecko powinno otrzymywać jeden posiłek z 2-3 g glutenu w ciągu doby. Pół łyżeczki zwykłej kaszki manny ugotuj w 50 ml wody. Ugotowaną kaszkę wymieszaj z niewielką ilością mleka z piersi i podaj dziecku łyżeczką w trakcie karmienia. Po okresie 2 miesięcy możesz podawać gluten bez ograniczeń.

Jeśli karmisz swoje dziecko mlekiem modyfikowanym, to, zgodnie ze schematem, wprowadzanie glutenu podzielone jest na 2 etapy i trwa 4 miesiące (od 6. do 9. miesiąca życia). W pierwszym z nich (6.-7. miesiąc) wprowadź do diety dziecka jeden posiłek zawierający dodatek 2-3 g produktu glutenowego w ciągu doby. Możesz w tym celu użyć zwykłej kaszki manny w sposób analogiczny do opisanego wyżej, tyle, że należy ją dodać do mleka modyfikowanego lub przecieru. Ekspozycję na gluten możesz przeprowadzić również za pomocą kaszki Nestlé mleczna-manna. 1 płaską łyżkę stołową kaszki Nestlé dodaj bezpośrednio do obiadku lub deserku. Kaszkę możesz też rozpuścić w niewielkiej ilości wody i podać oddzielnie w trakcie posiłku. Nie mieszaj jej z mlekiem, gdyż kaszka mleczna-manna zawiera już w swoim składzie mleko modyfikowane.
W etapie drugim (8.-9. miesiąc) zwiększamy ilość produktu glutenowego do 6 g w ciągu doby (1 łyżeczka zwykłej kaszy manny lub 2 płaskie łyżki stołowe kaszki Nestlé mleczna-manna). Pełny posiłek glutenowy przygotowany zgodnie z informacją na opakowaniu (1 pełna porcja kaszki Nestlé: 150 ml wody + 5 łyżek kaszki) Twój Maluszek będzie mógł otrzymać po ukończeniu 9. miesiąca życia.

Ekspert.Nestlé
tak jak podejrzewałam, z tą kaszką jest inaczej niż ze zwykłą kaszą manną. I tak jak napisali na opakowaniu, przy ekspozycji prawidłowa porcja to jedna łyżka stołowa (rozpuszczona w czym tam się podoba) dziennie. I tak przez 2 miechy

Cytat:
nie boję się glutenu, tylko nie chcę podać za dużo ale już wszystko wiem

Stary 2012-11-24, 21:26   #3232
Irmusia81
Zakorzenienie

agunia wyjęłam teraz pudełko z szafki i pisze tak:

zacznij podawanie kaszki od 2-3 łyżeczek na jedną porcję. Jeśli u dziecka nie wystąpi reakcja alergiczna, możesz wprowadzić kaszkę na stałe do jego jadłospisu.

i moim zdaniem chodzi o 2-3 łyżeczki gotowej kaszki. Bo tak samo piszą o gotowej kaszy mannie: podawać dziecku 1 łyżeczkę dziennie gotowej kaszy
Stary 2012-11-24, 21:26   #3233
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, ja też tęsknię jak gdzieś wychodzę i wracam cała w skowronkach, ale trudno mi będzie zostawić mała na 8h dziennie.
nooo mi też ....... z tym że ja mam perspektywe że pracuję miesiąc i potem wracam już do domu
Stary 2012-11-24, 21:28   #3234
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nooo mi też ....... z tym że ja mam perspektywe że pracuję miesiąc i potem wracam już do domu
czyli to już pewne?
Stary 2012-11-24, 21:29   #3235
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
agunia wyjęłam teraz pudełko z szafki i pisze tak:

zacznij podawanie kaszki od 2-3 łyżeczek na jedną porcję. Jeśli u dziecka nie wystąpi reakcja alergiczna, możesz wprowadzić kaszkę na stałe do jego jadłospisu.

i moim zdaniem chodzi o 2-3 łyżeczki gotowej kaszki. Bo tak samo piszą o gotowej kaszy mannie: podawać dziecku 1 łyżeczkę dziennie gotowej kaszy
to mamy chyba inne kaszki.
Ale... na mojej jest napisane (a mam inną na to wychodzi), że po 4 miesiącu podawać pełną porcję. I dopiero jak się wczytać i poszukać to wychodzi, że najpierw trzeba przeprowadzić ekspozycję na gluten w odpowiednich dawkach, a dopiero po przeprowadzeniu pełnej ekspozycji można dawać pełną porcję. I kurde żeby te informacje uzyskać to musiałam się dogrzebywać do wypowiedzi eksperta nestle gdzieś w necie, bo informacje podane na opakowaniu są sprzeczne i moim zdaniem wprowadzające w błąd.
No i dopiero w tej wypowiedzi się dokopałam, że chodzi na 100% o łyżkę kaszki nieprzygotowanej.

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-24 o 21:32
Stary 2012-11-24, 21:29   #3236
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja chyba mam lekkie kuku na punkcie tego królika A jak dziś go przynieśli i otworzyli transporter to tak mnie obwąchiwał Moje maleństwo
oj tam, zaraz kuku
Wg mnie jesteś najnormalniejsza w świecie, kto nie ma takiego 'kuku' nie powinien mieć zwierząt

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zapisałam małego na wizytę do najlepiej ocenianego pediatry w Warszawie,na wtorek może coś doradzi. musi bo wizyta kosztuje 160zł
o, ceni się jak niemiecki weterynarz
/a serio, to trzymam kciuki, mam nadzieję, że stwierdzi, że to tylko takie fanaberie Oskara /

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
co to znaczy ujednolicanie zdjęć??? piszecie o tym w kontekście fotoksiążek a ja nie wiem o co kaman
no, Maciejka podała dobry przykład z tym kolorem twarzy.
Albo żeby zdjęcia były podobnie doświetlone

Cytat:
Dep zrobiłam Twoje ciasto Rzeczywiście banalnie proste, szybkie i bardzo dobre
no właśnie, ono się nie może nie udać. Chyba, że się zapomni dodać np. mąki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któras z Was tableta?
nooo, od przewczoraj

Cytat:

skądś to znam
Moja matka podczas swojej wizyty chciała koniecznie przewinąć małą. Założyła pampersa dokładnie tak samo

Cytat:
ja to ciasto robię w tortownicy i kroję też jak tort. Wg mnie tak wygląda bardziej elegancko

Nitka - u nas karuzelka była zakładana i ściągana jakoś w 3 miesiącu życia. Potem jej obecność przestała małą niepokoić. Nakręcam ją tylko podczas przewijania - Zosia tak się w nią przez chwilę wpatruje, że aż zapomina kopać

Sol - pytałaś, czy robię coś z astygmatyzmem/pogłębioną wadą wzroku.
Nie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:30   #3237
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
U nas trwało kilka dni.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:34   #3238
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
to mamy chyba inne kaszki.
Ale... na mojej jest napisane (a mam inną na to wychodzi), że po 4 miesiącu podawać pełną porcję. I dopiero jak się wczytać i poszukać to wychodzi, że najpierw trzeba przeprowadzić ekspozycję na gluten w odpowiednich dawkach, a dopiero po przeprowadzeniu pełnej ekspozycji można dawać pełną porcję. I kurde żeby te informacje uzyskać to musiałam się dogrzebywać do wypowiedzi eksperta nestle gdzieś w necie, bo informacje podane na opakowaniu są sprzeczne i moim zdaniem wprowadzające w błąd.
No i dopiero w tej wypowiedzi się dokopałam, że chodzi na 100% o łyżkę kaszki nieprzygotowanej.
hmm... może
no i co ekspert pisze? To co wkleiłaś wcześniej?
Bo już się sama pogubiłam w tych kaszach
Stary 2012-11-24, 21:36   #3239
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
hmm... może
no i co ekspert pisze? To co wkleiłaś wcześniej?
Bo już się sama pogubiłam w tych kaszach
tak, to, ale to dotyczy dokładnie takiej kaszki
http://alma24.pl/pr_images/7613032512880.jpg

Stary 2012-11-24, 21:42   #3240
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
tak, to, ale to dotyczy dokładnie takiej kaszki
http://alma24.pl/pr_images/7613032512880.jpg
no widzisz, a ja mam taką:

http://www.kmdelikatesy.pl/node/46001

ale przeczytałam, co piszą na opakowaniu "Twojej" kaszki i wg mnie chodzi o łyżkę stołową gotowej kaszki Czyli tyle, ile mniej więcej daję Leosiowi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości