|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Cytat:
![]() ![]() EDIT: mam ostatnie pytanie co do iety, czy mozna na obviady jesć zupki w proszku np z Winiar sa takie, brokulowa, spzinakowa czy cos takiego, czy one sa dozwolone w fazie pierwszej?
"Są góry, przez które trzeba przejść, inaczej droga się urywa" Ludwig Thomas Edytowane przez jennuś Czas edycji: 2007-02-23 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowiadając na Twoje pytanie- panierka zdecydowanie NIE! Ani do ryby ani do mięsa, rybę jedynie duszoną albo gotowaną. Dopuszczalne smażenie ale tylko na oliwie z oliwek. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | ||
Zakorzenienie
|
I ja się cieszę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na obiad rybka smażona obtoczona w sezamie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() hahaha ja też dziś jadłam rybkę w sezamie... pyszności. rocznik ten sam ale miesiące nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Przyczajenie
|
Melduje się w piatym dzionku diety. Jak narazie idzie całkiem gładziutko. za slodyczami nie tęsknię , ale na zapach świeżutkiej bułeczki miękna mi nogi
![]() Co do roli forumowej babci to zgłaszam się na ochotnika ![]() ![]() A powiedżcie mi kochane plażowiczki czy zdażyło wam się w nocy czuć takie niezmierne wewnętrzne zimno? Ja miałam coś takiego dzisiaj w nocy. Kiedyś czytałam że tak może się objawiać intensywne spalanie tłuszczu. No ale z drugiej strony mogło być też od mrozu. Jak robicie rybkę w sezamie? bo aż mi ślinka pociekła ![]()
#3279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi dosc często ostatnio jest tak jakoś zimno......ale czy wewnętrznie? ![]() rybkę posypuję pieprze, solą, skrapiam cytrynką - i tak sobie leży z pół godzinki. Potem obtaczam ja w ziarnie sezamowym i na patelnię polaną ociupiną oliwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do rybki, to trzeba rozmrozić filecik (jeśli to filecik ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Rozeznanie
|
Ehh a ja dzisiaj nie jestem zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro ostatni dzień pierwszej fazy, już się nie mogę doczekać niedzielnego śniadanka z ciemną bułeczką... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 |
Raczkowanie
|
Oj tak i ja bym sobie zjadla taka buleczke... dzisiaj 5 dzien diety wazylam sie rano i na wadze mniej o 2,5 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Przyczajenie
|
Witam koleżanki z plaży
![]() Super Wam idzie! A to jest także motywacja dla mnie oczywiście. 3 dzień za mną, trzymam się bardzo ok, tylko to wzdęcie brzucha mnie doprowadza do szału ![]() ![]() Nie jem dużo, wcale głodna nie jestem nawet. Rano jajecznica z pomidorkiem, potem szpinak smażony na teflonie z sosem sojowym + jajko na twardo, na podwieczorek twarożek chudy a na kolację parę brokułów (jakies 200g = pół opakowania mrozonek) z jog. naturalnym 0%. Cóż, zostaje mi liczenie na cud...
#3284 |
Przyczajenie
|
EJ! Słuchajcie!
Nie wiem co sie dzieje ale już piąty dzień nic nie chudne ![]() Matko......a przecież jem dobrze(z małymi grzeszkami rzecz jasna ![]() Tylko nerwy strzępie bo straiłam tylko 3 kg?? PS. Dodam że 2-3 razy śniło mi sie jedzenie <lol>. Dziękuje za uwage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Przyczajenie
|
Dziś będzie "małe odstępstwo"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]() Ja dziś 5 dzień dietki i ważyłam sie rano i 1 kg mniej i po 1 cm mniej w obwodach. Cieszę sie że choć tyle, ale chciałabym więcej. Mam nadzieje że schudne jeszcze coś na tej pierwszej fazie ![]() Pozdrawiam Przedemną ogromne wyzwanie:WEKEEND ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I ja pozdrawiam ![]() Jejku, ale ta owsianka jest sycąca - pękam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
u mnie też były małe grzeszki hihi
w czwartek (narzeczony wrócił z wyjazdu służbowego) zjadłam dwa naleśniki... ale bez niczego a wczoraj 2/8 torcika wedlowskiego bo tak na mnie patrzył ![]() w weekend ZERO grzeszków, a od poniedziałku II faza zapomniałam się pomierzyć ile miałam gdzie cm przed dietką SB, ale wszyscy mi mówią że schudłam. Sama też czuje że tu i tam mam mniej ![]() nie miałam dużo do zrzucenia
![]() |
#3290 |
Rozeznanie
|
a ja wczoraj spieprzyłam:/ i to w najgorszy możliwy sposób...granym słodkim jak nie wiadomo co piwem,od ktorego notabene mnie potem mdliło. ależ jestem zła!
po 3 dniach zakończonych takim wyskokiem ważę 0,5 kg mniej...nie wiem czy to dużo czy mało no ale na diecie jestem nadal,po prostu przedłużę pierwszą fazę
![]() |
#3291 |
Zadomowienie
|
witam
![]() wklejam cos a propo orzechow ![]() W ciągu dnia można wybrać tylko jedną z przekąsek (w nawiasach limit): 1. migdały (15 sztuk) 2. orzechy laskowe (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 3. orzechy nerkowca (15 sztuk) 4. orzechy ziemne (20 małych sztuk) 5. pistacje (30 sztuk) 6. orzechy włoskie (15 sztuk) 7. pestki z dyni (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 8. pestki słonecznika (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 9. nasiona sezamu (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 10. siemię lniane nasiona (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 11. nasiona soi (1/4 filiżanki) 12. naturalne masło z orzeszków ziemnych (2 łyżeczki) milego dnia plazowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
mi dziś rozpoczął się 7 dzień
![]() na wadze -3,5kg ![]() nie wiem jak z obwodami, ale czuje po spodniach i marynarce że mam większy luz ![]() ![]() a od początku roku ubyło mi jakieś 6kg ![]() ![]() ![]() teraz jadę do mojego TŻ na obiadek, jego mama wie że lecę na SB więc mam nadzieję że znajdzie się tam coś smacznego i zdrowego dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
A ja zrobilam sobie sernik na zimno. Kocham te diete wiecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Raczkowanie
|
A ja już czuje ten nieszczęsny wekeend
![]() ![]() Zaraz chyba zjem obiad (zrobiłam bigosik ![]() ![]() ![]() Wieczorkiem mają przyjść znajomi i zas dużo rzeczy bedzie kusić, a jutro niedziela ![]() ![]() Ja to już tak mam, że w tygodniu to mogę dietkować za wszystkich a jak przychodzi wekeend to wszystko sie sypie, ale tym razem to muszę byc twarda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
A jak go robisz? Podziel się przepisem
![]() Ja jutro mam w planach deserek ala tiramisu:d A dziś już po owsiance jestem z cynamonem, szklance soku pomidorowego i zawijasku z pekińskiej, szyneczki, rzodkiewki i sera żółtego. Na obiad będzie ogórkowa na wywarze pietruszkowym ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
ja robie sobie babeczki a'la sernik
![]() kostka sera chudego + dwa jajka + 1 łyżeczka słodzika + kilka kropli aromatu waniliowego miksuje wszytko, wleewam w te papierki do babeczek (które są w metalowej formie do muffinek, bo inaczej masa wypłynie) i hop do piekarnika rozgrzanego do 180st na ok 25 min
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3298 |
Raczkowanie
|
Melduje sie po 5 dniach - 3 kg mniej. Waga wskazuje ze mniej... ale ja tego po sobie nie widze :/ jestem chyba taka jaka bylam... nie wiem skad mi ubywa? Moze z uszu ? Dzisiaj sie mierzylam wszedzie ( szkoda ze nie zrobilam tego przed dieta ) W biodrach 94 cm w pasie 72 tylko zapomnialam zmierzyc biustu
![]() Wiecie co? Ja mam juz dosyc tych warzywek... w kolko warzywka i warzywka :/ juz mi rosna w buzi... Mam pytanko : kiedy wybieram produkty w sklepie jak np. salatka z tunczyka to zwracam uwage na ilosc weglowodanow. Do ilu g mozna kupowac takie produkty? Czy 20 g weglowodany mozna jesc? Przykladowo puszka tunczyka w sosie wlasnym ma 0,01 g ale juz salatkowa 13,1 :/ nie wiem czy to duzo czy malo???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Rozeznanie
|
ładnie...wątpie abym dobiła takiego wyniku za dwa dni...ciekawe co robię źle:/
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
co do słodkości to ja chyba sobie dziś zrobię serek homogenizowany z kakaem i słodzikiem
![]() albo zjem orzeszki ![]() ![]() póki co gotuję sobie kapustę kwaszoną, ale bigosu nie robię, nie mam ochoty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.