|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Aaby,Ana
Cytat:
Cytat:
![]() Kotek, Cytat:
![]() Aaby, Cytat:
Kotek, Cytat:
Kochane wszystkie Cytat:
Tomarrow, dzieje się coś? Aaby, Cytat:
![]() ![]() Blonde, Cytat:
ale masz ostatnio pod górkę z Sebusiem!Żabcia, Cytat:
![]() super że zakupy udane ![]() Stripi, Cytat:
fajna zabawa chociaż była nie ma co płakać dla jednego mleka i bonu do smyka w którym za 50zł to najwyżej skarpety kupisz ![]() Natala, masakra z tym zakażeniem ale... ważne że pod kontrolą ![]() Bao, nie wiedziałam że przestałaś karmić. Kamil na bebiko ale mi się nie opłaca ta promacja bo do najbliższego hebe mam dość daleko więc chyba szkoda jeździć, teraz będę w rosmanie mleko kupować bo mam 5% zniżki więc mnie wyjdzie taniej niż w biedronce. Blonde, Cytat:
![]() ja też nie! ale mi TŻ tylko raz tak zrobił, i widział mój wzrok jak ich u widziałam w drzwiach... wiecej się nie odważył :d Tomalinka, Cytat:
![]() kiedy zamierzasz rodzinie powiedzieć o dzidziusiu? a na imprezie.... może antybiotyk? Butter, Cytat:
Cytat:
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Dziewczyny, na all pojawił się ten Bikowy organizer na łóżeczko, jakby któraś była zainteresowana to wklejam, ja właśnie kupiłam
![]() link ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
o matulu...ale wypas..![]() [QUOTE=Malensstfo;37794527]Lepiej, dzięki Ale nadal gdzieś tam coś ćmi... /QUOTE] Może się rozciąga ![]() Właśnie buszuję po all za dresem bo wczoraj musiałam wyrzucić moje "nieśmiertelne"spodni e dresowe
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z wieczora =)
po dzisiejszym dniu jestem nawet zadowolona. Opiszę później w k. teraz zabieram się za coś do jedzenia bo oczywiście nic jeszcze nie jadłam. Eh... A @ nadal brak. Ile to już dni...35. a zawsze było ok 28. Co ten stres może z człowiekiem zrobić. Dzisiaj mam zamiar zrobic sobie spagetti i gulasz. Wrzucę sobie w słoiki i będzie jedzonko na tydzień =)
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten drugi, hm... ![]() Cytat:
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Amani, korzystamy póki możemy bo niedługo nam się skończy
A testu z ołówkiem też raczej bym nie przeszła t(asia), to dobrze Daj znać potem czy pozytywne widoki na przyszłość są
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() lecę nadrabiać
|
|
|
|
#1087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm... No tak, z alko może być problem. Może antybiotyk? Albo że po prostu się nie czujesz? Tylko na pewno by się pojawiło "Jesteś w ciąży?" - a Ty musiałabyś zachować poker face...Trzymam kciuki, żeby się nie wydało Ja też chciałabym przed znajomymi utrzymać ciążę w tajemnicy co najmniej do II trymestru Oj ja jeszcze w ogóle nie myślałam! Chciałam poodsuwać szafki w kuchni i pomyć wszystko dokładnie, bo już jakieś syfiaste prześwity wychodzą , ale na początku roku i tak planujemy remont, będziemy wszystko odsuwać, więc uznałam, że szkoda naszej pracy ![]() Do okien w ogóle nie mam weny To kiedy wpadasz do mnie na kawkę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj taaak... Jestem tak bierna, że aż grzeję łóżko pod sobą ![]() Dobry wieczór sobotnio! Mieszkanko sprzątnięte. Potem uznałam, że czas w końcu coś ze sobą zrobić, więc zrobiłam Ewę Prawie tam rzy.ga.łam ze zmęczenia! Ale zrobiłam prawie wszystko (prócz tego nieszczęsnego podnoszenia nóg w leżeniu na brzuchu ![]() Dostałam też okres, zatem miniony cykl był najkrótszym od czasu odstawienia hormonów - 26 dni. Plamienia, które miałam już od kilku dni, wcale nie nastroiły mnie pozytywnie w kontekście planowanych starań Trzeba będzie parę hormonów prześwietlić...Właśnie pożarłam przepyszną sałatkę - sałata, rukola, pomidor, jajko na twardo, słonecznik, grzanki, sos Oczywiście nawet się to nie umywa do pyszności Butterowej siostry, ale i tak było pycha! ![]() Teraz chyba czas na film. Idący "W stronę morza" Javier mocno kusi, więc pewnie padnie na to... A poza tym smutno, bo mąż uświadomił mi właśnie, że kończy się sobota ![]()
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba, że ktoś mi streści
![]() Today urodziła?? ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Strippi dziękuję, że pytasz. Maja juz tak nie płacze, ale ma problem z zaśnięciem. Ma potrzebe tulenia sie. Więc siedze obok łozka albo leże i ja za rączke trzymam i zasypia. Jak juz zaśnie, to śpi ładnie. Strong super maly wygląda w tej czapie ![]() Zabcia dlaczego u nas nie ma takich przecen. ![]() Natalko jak mała, mam nadzieje, że krosteczki jej znikaja ![]() Butter super, że impreza udana
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
ha zgadlam
![]() no to juz obmyslam menu ![]() ![]() czekam na Tzta i mamy dzis wieczor filmowy (chcialam sciagnac jakis nowy film ale nie moge sie zalogowac na tej stronce co zawsze sciagamy )a tymczasem ogladam Kevina
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek isohunt.com
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
schodzą
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez nie ma już nic na twarzy Kurcze musze małej ten kombinezon zamówić. Ale jakos nie wiem jaki rozmiar. Ma taki na wiosnę lekki na 80 i wczoraj jej zakładałam to wydaje mi sie, że jest ok. Muszę go pomierzyć. Bo chciałam na 74 kupić, ale sama nie wiem już. |
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziekuje ze waszystkie pozytywne komenarze na temat moich zakupow ![]() Maz dzisiaj byl w pracy a ja z Domino u przyjaciolek. Jutro wyruszamy po laptopa mam nadzieje ze kupimy Tesknie za Wami bardzo ciezko teraz bez kompa bardzo ... today urodzilas? ![]() magda to Maja dalej w nocy spi z Wami w lozku czy juz w lozeczku?
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja dziś nie do życia :/ Wojtuś w nocy dostał temperatury 39 st i to tak z nikąd bo w dzień czuł i zachowywał się normalnie!
miłej niedzieli dziewczęta
|
#1095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Butter mogłam nie pytać
tylko mi smaka zrobiłaś nie myśleliście o otwarciu knajpy??Cytat:
Także w porzo nie domyślili się ale ile razy musiałam odmawiać chyba z 2h się nagadałam i tłumaczyłam jak mogliśmy się założyć akurat w listopadzie jak oni mają urodzinyNo a skąd pewność, że niczego się nie domyślają? Bo jeden z nich zaczął się mnie pytać czy ja jestem już gotowa na dziecko? Czy wyobrażam sobie teraz zmieniać życie pod dziecko. Bo oni to na pewno jeszcze kilka lat będą czekać bo wiesz to jest odpowiedzialność i zajęcie na 24h. I tak długo mi nadawał, że w końcu popadłam w stan depresyjno-melancholijny A w ogóle to już chyba za stara jestem na takie imprezy. Od godz. 12 to marzyłam tylko o łóżeczku - wszyscy tańczyli, a dla mnie ta muzyka/rąbanka/sieczka no jakoś w nastrój nie wprowadziła... Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Strong rodzinie powiemy na początku grudnia jak wróci teściowa do pl. Także wtedy też pewnie dowiedzą się najbliżsi znajomi. No chyba, że na wizycie coś wyjdzie nie tak to pewnie wtedy się jeszcze wstrzymamy.
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i ja
bo nie wiem czy pozniej bede miala czas wejsc, a jutro NASZ WIELKI DZIEN ![]() Od wczoraj wieczora mam normalnie skurcze, ale jakos co 10-15 min wiec nie ma sensu jechac ale za to bala juz jak cholera wiec moze szybko mi ten porod pojdzie A musze zobaczyc kogo nie mam w znajomych i pozapraszac bo ja zdjecie May bede tylko do mojego albumu wklejac (a nie na forum) wiec ide lukac |
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Halo dziewczyny, witam w tą słoneczną niedzielę! Nie pisałam do was, bo wczoraj mieliśmy organizowane andrzejki w firmie i wrócilam w nocy.
Z newsów: - oddałam kuferek, odzyskałam kasę - mam już dyplom, kurs skończony;-) A wy jak kochane? Co z Today? Ile jeszcze chcesz czekać z mówieniem o ciąży Tomalinko?;-)
|
|
#1098 | |||
|
Zakorzenienie
|
To już Kevin leciał?
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lekkich pierwszych dni i wpadnij do nas, jak już się dotrzecie Dzień dobry niedzielnie! Ale mnie wszystko boli Zachciało mi się ćwiczeń, to teraz mam... A znając swój organizm, to niestety, ale dziś będzie już tylko gorzej... Ciekawe, jak jutro dotrę do pracy ![]() Wczorajszy film baaardzo przypadł mi do gustu Na dziś planów brak. Czuję, że niedziela jak zwykle zleci na kanapowaniu A mogłabym zrobić coś konstruktywnego ![]()
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
malamuczka ja jeszcze w dwupaku, ale tylko do jutra.
abby dzikueje kochana zpewnoscia wpadne jak wrocilmy ze szpitala i troszke sie ogarniemy ze wszytskim
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratuluję ukończenia kursu! To teraz musimy to opić! ![]() Today jutro jedzie na wywołanie - o ile Maya nie postanowi dziś sama wyjść, bo skurcze już trwają od wieczora Natomiast tomalinka chce powiedzieć rodzinie jak teściowa przyjedzie do Polski, czyli na początku grudnia. I wtedy powie też znajomym
|
|
#1101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oj nieładnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na kawke to wpasc moge, ale tylko na kawke ![]() za porzadki i cwiczenia
|
|
#1102 | |||
|
Zakorzenienie
|
tez zerkalismy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja juz mam nowy dysk i laptop pieknie smiga Cytat:
leciał leciał A tydz temu ogladalam w pracy w ang tv ![]() Strong nie zacytowalo mi Tez bylam zla na Tz, bo ja po nocce, a gdybym wiedziala wczesniej to przygotowalabym czesc w piatek On mowil,z e nic nie mam robic, no ale ja tak nie lubie, zawsze jakies ciacho i cos do przekaszenia musi byc Zrobilam salatke, nozki z kurczaka upieklam, zagryzki i jajka faszerowane(uzylam farszu pieczark. z pierogow które mialam lepic ) no i ciacho Oni przywiezli krokiety kupne i takie ciasto franc z bekonem.Bylo fajnie, posiedzieli nawet do 24, ale dzis mnie gardło boliA dzis odwiedzaja Nas znajomi z chlopcem w wieku Seby Oj bedzie szalenstwo![]() Czesc
|
|
#1103 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym pewnie coś z antybiotykami wymyśliła ![]() Co do sprzątania, to u mnie one muszą być obowiązkowo Na szczęście remontowaliśmy nie tak dawno salon, kuchnię i przedpokój, także do ogarnięcia zostają mi 3 pokoje i łazienka, a reszta tak tradycyjnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, ale kawka musi być Bez niej porządki nie wychodzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boże to już Jestem podekscytowana, tak jakbym to ja miała swoją córkę powitać na świecie ![]() Cytat:
Ja uwielbiam wyszukiwać w lumpku, a na osiedlu mam jeden genialny Dwupiętrowy, z konkursami, gdzie można wycieczki wygrać, full wypas![]() Kamilek słodki |
||||||
|
|
|
#1104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrócił tż z pracy i ja jako stęskniona kobieta, biegnę do Niego, rzucam się, wskakuję, on mnie łapie za tyłek, a tam dresy poszły na szwie Myślałam, że się posikam! Śmialiśmy się z tego pół godziny Cytat:
Z tym sprzątaniem to masz rację Co do Ewki to wielkie brawa Mi za to należą się baty Cytat:
Oby to była trzydniówka ![]() Cytat:
![]() Szykujesz coś na 8 rocznicę? ![]() Dzień dobry, W piątek nie pojechaliśmy na spotkanie z foto. Pokłóciłam się z tż i wyłam cały wieczór ! Są pewne sprawy, które leżą mi na wątrobie i leżeć zawsze będą. Oczywiście już się pogodziliśmy, ale wieczór do miłych nie należał |
||||
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj bylismy na zakupach zabawkowych ale niestety udalo sie kupic tylko auto dla chrzesniaka tz i jedne puzzle wzielismy, to bedzie dodatek do czegos dla mojego chrzesniaka, reszte chyba jednak wybierzemy na allegro.
|
|
#1106 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to kiedy pijemy? tylko wiecie, jestem na Clo, więc powinnam w miarę możliwości abstynencko;DCytat:
Dziękuję za sprawozdanie!!!! Today, trzymam za ciebie!!!! Ale jak skurcze już są to jest dobrze!!! Tomalinko, mądrze;-) Twoim znajomym się skończy jak będziecie mieli maleństwo;-) i też będą musieli trochę dojrzeć. Idę się kochane poodrabiać z domem. Bo przez ten mój pieroński pęcherz nic nie porobione. Wszędzie bałagan....niepoprane...n iepoprasowane...ALe już mnie dzisiaj pęcherz po tylu dniach puszcza to dobrze to widzę;-)Odrobię się to nadrobię zaległości tutaj. Tęskniłam za wami! I wiecie co, jak nie mogę wejść do was to czuję normalnie wyrzuty jeśli to trwa dłużej niż dzień.
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przeleciałam was tylko...od rana latałam po sklepach i kuchni...zawsze tak jest, że jak cię nikt nie odwiedza, to nie...a potem wszyscy na raz ![]() Dziś zajadą do nas szwagier z żoną i chrześniakiem TŻ oraz mój chrześniak z rodzinką ![]() Zrobiłam dwie sałatki i muffinki i więcej nic nie robię... ![]() Brzuszek dzisiaj lepiej ![]() Today czekamy jutro!
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-11-25 o 14:53 |
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Malensstfo dobrze ze z brzuszkiem juz lepiej,
udanego spotkania
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nigdy salatka nie bedzie smakowac jak wtedy ![]() Cytat:
jakie salatki jakie??? ![]() ja dzis na spontanie zrobilam muffinki z jablkiem i cynamonem ![]() i wpadlam w dziwny szal sprzatania.........ale taki dziwny posprzatalam POL szafy w przedpokoju poszlam do spizarni i uporzadkowalam JEDNA polke. Przeszlam do kuchni i posprzatalam JEDNA szafke chyba pora posprzatac druga polowke szafy w przedpokoju
|
||
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
szukam odp. na pytanie Ilu dniowy cykl mieści się w normie? jaka długośc cyklu powinna mnie zaniepokoic/skłonic do leczenia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Ale on chce to juz, w tej chwili i furia jest wieksza...niestety bunt 2 latka do tego nie jest łatwy
ale masz ostatnio pod górkę z Sebusiem!
nie lubie tak

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

o matulu...ale wypas..
Ja też chciałabym przed znajomymi utrzymać ciążę w tajemnicy co najmniej do II trymestru
To kiedy wpadasz do mnie na kawkę?
jak wy je widzicie? tzn stojac prosto i patrzac w dol je widzicie?
ja widze tylko cycki i troche stop
NIE MOGE JESC CIASTA?