|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
Gratuluję córci |
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Zamówiłam dzisiaj tego konika z fisher price, tak zachwalacie to nie bede gorsza
Tzn świeżo upieczona babcia wnusiowi pod choinkę zafundowała
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekam na wieści |
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
A wogóle to zauważyłam duzą zmianę w zachowaniu męza, tak jak na początku jakoś go to wszystko mało interesowało tak teraz, aż w szoku jestem.... mówi, że nic go to nie obchodzi że 6,12 syn ma byc na swiecie
a najlepiej to jak by juz roczek miał bo tak to bedzie tylko leżał
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mój synek dzisiaj jest jakiś dziwny - aż się niepokoję czy nie ma jakiegoś zaparcia, pręży się, wydaje ten swój odgłos na kupkę a w pieluszce pusto a potem zasypia. Dał mi nawet w miarę pospać... ![]() Trzymam kciuki za dziewczyny i akcje ![]() sloniatko007 - witamy i gratuluję ślicznej córeczki ![]() Tomorrow - ja też Cię zaproszę Wogóle to myślałam żeby wrzucić parę zdjęć Maciusia ale nie na forum tylko do albumu - a w znajomych mam chyba tylko kilka osób (chyba ze 2). Pozapraszam Was dziewczyny - ok? jeśli mogę?
|
|
|
|
#3876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak podsumowujac to na prawde nie zaluje, ja jestem dosc wrazliwa na bol a tu calkiem swietnie dalam rade z dzieciaczkami roznie, mialam znajoma na moworodkach wiec troche sie bardziej malym zajmowala jak byla na dyzurze, ale tak to potrafily zostawic i miec to gdzies :/ wiadomo - 1 dzien to byly odstepy na jakies badania, pobrania, szczepionki, ale i tak pretensje jak matka smiala tak dziecko skrzywdzic i chusteczkami pupe wymyc.....czulam sie jak wyrodna matka!!A jednoczesnie balam okropnie o to ze samej mi sie cos ztanie i nie bede mogla sie malutkim zajac bo to jednak swieza rana a ja targalam to moje ukochane 4kg jak glupia Z reszta te wozki noworodkowe troche za wysokie dla mnie bo ja malutka i sie wkurzalam ![]() Cytat:
Maaaaatko!!! wroclawski jarmark swiateczny!! kocham!! zazdroszcze przeokropnie
|
||
|
|
|
#3877 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
5 dzień po terminie ![]() Cytat:
oby Ci poród nie przeszkodził w dzisiejszym dniu ![]() Cytat:
Cytat:
Piękna córa Cytat:
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A! Zrobiłam sobie wczoraj pierwszy raz masaż krocza... O dżizusie...! Sam masaż może nie taka masakra, no dobra, nawet przyjemny Chociaż dziwnie się masuje takie niezbadane rejony hehe. Ale najgorsze jest to uczucie po. Ja do swojej mikstury dodałam kapkę olejku lawendowego i miałam wrażenie, że jakoś tak mi w boberka chłodno przez to. I całą noc latałam do kibelka bo czułam się taka tłusto-wilgotna i miałam wrażenie, że popuszczam albo co... Sorry za wątpliwego wyrafinowania szczegóły ale może komuś się przyda, jakby się wahał czy masować czy nie
|
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podziwiam odważne
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam się z Wami dziewczynki w dniu terminu. Skurczy brak, nic a nic się nie zapowiada, że poród miałby być dzisiaj. Wszyscy pytają kiedy kiedy, a skąd ja mogę wiedzieć kiedy. Szyjki się trzeba zapytać, kiedy się skróci, albo rozwarcia, kiedy zechce poszerzyć swoje horyzonty. Pewnie dotrwam do wtorku i będzie próba oxy. |
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
monia gratulacje za czopka tak mysle ze pare dni i urodzisz![]() u mnie od wczoraj ból podbrzusza i plecow, ale nie nazwalabym tego skurczami nie wiem, w nocy tez nie spalam przez to ale w koncu wypilam melise, nadal nie przechodzilo, po kąpieli tez nie ale w koncu zasnelam..i rano nie bolalo teraz znow zaczyna ale juz neiw iem co to ejst..moze cos z jelitami.ja juz stracilam nadzieje ze urodze bez wywoływania, poza tym boję sie ostatnio o wage malego-w czwartek wyszlo 3800 ja sie boje ze zaraz dobiej 4 kilo jak ja urodze , jeszcze sie biedny zaklinuje...przeciez ja taka chudzina ze nie dam rady. moze sie martwie na zapas a maly jest mniejszy niz na usg today trzymam kciuki jutro |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A mi jest tak niedobrze.... mama woła na obiad a mi na samą myśl
|
|
#3884 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Czytałam wszystkie opisy porodów. Mam wrażenie, że tak naprawdę na to jaki będzie poród to nie ma żadnej reguły - każdy może być bardziej lub mniej bolesny, waga dziecka z tego co widzę to też nie ma tutaj za bardzo znaczenia. Po prostu nie da się tego przewidzieć. Nawet po cesarce - jedne czują się rewelacyjnie, inne kiepsko. Wszystkim Wam życzę szybkiego powrotu do kondycji. Cytat:
Cytat:
Mnie w nocy bolał brzuch i znowu się nie wyspałam. Życzę miłej zabawy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
. Podobno tak naprawdę to lekarz (czy położna) jest w stanie ocenić jak duże dziecko jest się w stanie urodzić.
|
|||||||
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja właśnie dziś skończyłam 40 tydzień ![]() Mały może wychodzić
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() mój synek ma dzisiaj tydzień, a dopiero co darłam się na porodówce
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
![]() słoniątko gratuluje dzieciaczka ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- info od magdyef na fb Jestem od rana na porodówce - w nocy biegunka, wymioty i skurcze co 8 minut, a teraz...CISZA. :| akcja nie postępuje, a skurcze są nieefektywne, w związku z czym dopiero jutro zadecydują, co z tego będzie. Trzymajcie się Mamuśki
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-11-25 o 13:37 |
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Happy...5 dzień po terminie kochana
już nie potrafię sie tak cieszyć jak wcześniej..z każdym uplywajacym dniem jest ze mną coraz gorzej. A ostatnio ryczę codziennie...na głowę mi daje ostro...
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo! Jestem juz w domu!!!
Wypuścili mnie litościwie dziś. Szkrabina zrobiła małe straszonko, ale po odpowiedniej dawce magneziku i różowych psychotropów wszystko wróciło do normy ![]() Mówić i pisać kto urodził? Co sie dzieje? Co nowego?? Bona nadrabianie się nie porywam nawet :P
|
#3890 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się po całej nieprzespanej nocy - mała marudziła przeokropnie a okazało się że chciała żeby ją do cyca przystawić (dotychczas cyc był jako deser po butli) a teraz opróżniła dwie piersi i dopiero chciała butelkę.
Tak więc dla tych co mają problemy z przystawianiem i laktacją pocieszająca wiadomość że dziecko może się w każdej chwili przestawić na pierś nawet z butli Przy okazji polecam butelki antykolkowe Tommee Tippe ponieważ dziecko musi się przy ssaniu napracować podobnie jak przy piersi i usta ma w taki sam sposób wywinięte jak przy piersi. Też czytając te hadcorowe opisy porodów dziękuję za takie lekkie cc - a bałam się tego cięcia jak doabli i nastawiałam się na koszmarny ból a tu nispodzianka. Mi już dzień przed cc było przykro że malutka wydzie na świat i nie będę mogla jej chronić w swoim ciele .... taki prawdziwy syndrom odciętej pępowiny ![]() Cytat:
Faktycznie - jedno z niewielu przeżyć w naszym życiu, którego nie sposób przewidzieć ani zaplanować. Każda z nas doswiadcza w inny sposób. A moja we wtorek kończy 4 tygodnie .... nie wiem kiedy to zleciało?
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
kto rodzi...beidroneczka urodzila, gusiak urodzila nie wiem kto ejszcze, jutro Today Tomorrow ma wywolywanie, Mici odszedł czopek i to chyba na tyle
![]() dziewczyny zameiscily opisy porodow-zaopatrz sie w chusteczki ![]() no i witamy bo goga ze mnie nie przywitałam sie dobrze ze już jestes!!!
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-11-25 o 13:53 |
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
o Kamalika z tymi butlami mnie pocieszylas ja mam TT
![]() i super ze są postępy
|
|
|
|
#3893 |
|
Raczkowanie
|
My mamy TT i dr Browns i z tego co widzę przy TT mała musi włożyć znacznie więcej pracy niż przy Brownsach.
Zresztą sam fakt że prawie 4 tyg dziecko potrafi wrocić z butelki do piersi świadczy o tym że te butelki są jak pierś. Generalnie produkty TT są bardzo dobre - używałam tych nakładek silikonowych na piersi i są o niebo lepsze niż Avent, mam wkładki laktacyjne TT i też są wg mnie duże, chłonne i delkiatne.
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-11-25 o 13:53 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Jagna - witaj
Kciuki za Madzie .. ![]() Anielko i za Ciebie tez co by sie wreszcie cos rozkrecilo bo sie biedna meczysz strasznie widze ![]() Karola no i za Ciebie .. z wiadomych powodow ...Trudno jest byc matką .. czuje ze powoli sie wykanczam .. marze zeby gdzies wyjsc .. na jakies zakupy czy do kina . Bo dni mi mijaja bardzo monotonnie .. ciagle to samo . jedzenie , przewijanie , lulanie, uspokajanie i te nieliczne chwile kiedy Adas spi . ledwo co wstane a juz jest wieczor .. I tak kazdy dzien ... Adas jest kochany .. slodki .. i te jego minki i oczka wpatrzone we mnie ale mimo wszystko zaczyna mnie to wszystko przytlaczac ..
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..moze pogadaj z tz zebys maila raz w tygodniu takie wychodne np. do kina albo gdziekolwiek..no nie wiem co ci doradzic..wiem, ze ciezko bo u mnie tez tz pracuje ...poza tym taka monotonnia faktycznie moze męczyc po pewnym czasie, wiem to po swoich kolezankach-mamusiach, one to samo miały |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
moja ksiezniczka ma wlasnie czkawke i nie chce spac po oproznieniu obu cycochow puscilam jej piosenki i wsadzilam smoczek - zobaczymy czy cos z tego bedzie pieknie noc spala po samym cycku moze zaczyna miec swoje chwile aktywnosci, bo do tej pory glownie spanie,przewijanie i jedzenie i tak w kolo sloniotko gratulacje slicznej coreczki today tomorrow zaciskam i za madzieef tez, niech jej sie akcja szybko rozkrecidziekujemy wszystkim ciociom za mile slowa o naszej żabce rajstopki sa na 50/56 i faktycznie jakies duze ale w ogole te ubranka sa sobie nie rowne,bo jedne 56 dobre,a inne za duze
|
|
#3897 | |||
|
Wtajemniczenie
|
jagna - witaj
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Cytat:
DeKajka - zostaw synka z TŻ i idź na jakiś spacer
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale psychicznie czasem mam dość. Niby "dopiero" 5 dni po terminie, ale boję się, czy jest wszystko w porządku, szczególnie, że ostatnio wyczytałam, że na ostatnim usg 3 tygodnie temu miałam zmniejszoną ilość płynu owodniowego. A jak teraz jest jeszcze mniej? Jutro na ktg zgłoszę to położnej i lekarzowi. Może by mnie już zostawili w tym szpitalu w końcu i zaczęli wywoływać. Bo i tak nie wierzę, że samo się rozkręci
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam Was, ale nie chce mi sie pisac śliczne macie maluszki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

).
Tzn świeżo upieczona babcia wnusiowi pod choinkę zafundowała
bo nie wiem czy pozniej bede miala czas wejsc, a jutro NASZ WIELKI DZIEN 
i czekam na wieści
a potem zasypia. Dał mi nawet w miarę pospać... 

ale podziwiam odważne 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

Jutro na ktg zgłoszę to położnej i lekarzowi. Może by mnie już zostawili w tym szpitalu w końcu i zaczęli wywoływać. Bo i tak nie wierzę, że samo się rozkręci