|
|
#991 |
|
BAN stały
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
korek do wina w kształcie kota dla brata
|
|
|
|
|
#992 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
scyzoryk victorinox, taki jak miał McGyver
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Można wiedzieć gdzie znalazłaś?
|
|
|
|
|
#994 |
|
Przyczajenie
|
Przeróżne prezenty zdarza mi się kupować: książki, kosmetyki, śmieszne gadżety, ubrania, słodycze. Wszystko zależy od upodobań osoby obdarowywanej.
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
wymyśliłam po długich namysłach dla ojca kubek udający obiektyw aparatu a dziś jest oferta na gruponie, ale fart
![]() brat dodatek do skyrima+książka 1001 wynalazków TŻ - ? nie mam pomysłu, chciałam dla obu jako dodatek gadający brelok mameshiba, ale już go w Japonii nie sprzedają a nie chcę wersji angielskiej. Myślałam też o zestawie niespodziance "mystery box" ze sklepu firebox, ale wersja toys&games jak patrzyłam co mają taniego i mogą wrzucić do paczki za 20f to same badziewie, spicy food lepiej, ale prezent składający się tylko z ostrego żarcia to tak średnio, nawet jeśli to coś niedostępnego u nas w sklepach. dla matki chyba będzie torebka lub jeśli znajdę to woda toaletowa+kosmetyki.
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
U mnie tegoroczna lista wygląda tak:
mąż - fotoksiążka z naszymi zdjęciami z ostatnich dwóch lat (ciągle narzeka, że nie mamy albumów tylko wszystko na kompie); koszulka z psim pyskiem z the mountain; forma do muffinek; może jeszcze kapcie albo sezon Friendsów na dvd na mikołajki - kubek Pink Floyd dziecię - klocki: drewniane, plastikowe i geomagi (część od nas, część od rodziny ale ja kupuję wszystkie); książeczki jakieś (na pewno Księga dźwięków) i może coś jeszcze ![]() ojciec - sezon Sherlocka na dvd; książka Listy Lennona; i może jakiś ciuch (sweter?) albo perfumy albo whisky teściowa - zestaw kremów; jakaś mega wypasiona herbata, którą piła w kawiarni i się zachwyciła+ulubione czekoladki; może jeszcze jakaś książka teść - słuchawki z mikrofonem; torba na basen z wyposażeniem babcia - zestaw kosmetyków; książka Róża z Wolskich (uzupełnienie Cukierni pod Amorem); może jeszcze etui na okulary albo jakaś herbata dziadek - nie mam pojęcia zawsze miałam dobre pomysły, a w tym roku pustkabrat - koszulka z syreną (jego pierwsze auto) bratowa - chyba maskara dziadek męża - książka o Foggu Plus tradycyjnie kalendarze z wnuczęciem i rodzinnymi psiakami. Sobie też pewnie coś pod choinkę wsadzę, ale to zależy, ile zachcianek po rodzinie rozdzielę .
|
|
|
|
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam na razie dla siostry książkę o ręcznym robieniu "lalek szmacianek" bo lubi takie rzeczy, a dla taty książkę o tenisie, która niedawno wyszła i wiem że "połknie ją" w dwa wieczory
![]() Co do reszty to gromadzę pomysły.. |
|
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
ja w tym roku większość prezentów zakupie przez internet, więc ominie mnie stres i szukanie
Część zakupów już zrobiona!Po sklepach polatam tylko za "pierdółkami" i dekoracjami do pakowania więc sama przyjemność ![]() dla TŻ'ta: kamerka extreme sport GO Pro Hero 2 (myślę, że będzie zadowolony bo kilka razy w roku jeździmy na snowboard + jakies nurkowania itp. latem ![]() Na prezenty dla rodziców zrzucamy się z TŻ'tem zawsze, więc można się na coś szarpnąć ![]() dla Mamy i Taty: najprawdopodobniej jakiś weekand w spa na odludziu przeszukuje narazie wszystkie serwisy z zakupami grupowymi ![]() do tego tacie dorzucę wizytownik obrotowy: http://allegro.pl/wizytownik-obrotow...777977543.html a dla mamy coś babskiego, ale jeszcze nie wiem co ![]() dla teściów: mam kilka pomysłów... dresiki sportowe (bo starają się prowadzić bardziej aktywniejszy tryb, zrzucicć troche kg, a lepszych strojów jeszcze nie zakupili ) + do tego jakiś trening personalny ![]() lub ewentualnie dzisiaj chodzi mi po głowie może jakiś gril elektryczny... i do tego jeszcze jakies duperele? ale nie wiem czy będa z tego korzystać :/ Siostra TŻ'ta I: paleta 120 cieni do powiek, będzie miała w czym wybierać. Siostra TŻ'ta II: z racji, że dopieor sie wprowadziła do nowego domu t coś na "start": znalażłam ceikawą ofertę z zestawem noży ceramicznych w kolorze jej kuchni ewentualnie ręczniczki / dywaniki pod kolor łazienki ![]() Siostrzenica TŻ'ta: wyszperałam na targach staroci takie o to krzesełko (identyczne!): http://sarenka.eu/meble-mlodziezowe/...el-bujany.html i nie za 600zł a za całe 15 Troszkę musze je odnowić, ale wymaga niewiele pracy. Na poprzecznej deseczce oparcia zrobię jej metodą decoupage jej imię (w jakimś kwiatowym motywie). Na fotelik posadzę wielkiego pluszowego białego misia ![]() babci jakąś duperelkę jeszcze nie wiemno i torbę smakołyków dla mojej psinki
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
W tym roku jakoś szczególnie szybko zaczęłam odczuwać całą tę atmosferę świąteczną. Na razie mam dwa prezenty: - dla taty zamówiłam perfumy z Avonu, które od zawsze mu się podobały - dla siostry mam zestaw Bobini (dwa żele/płyny pod prysznic + kuferek podróżnika). Dla małej planuję kupić jeszcze jakiś koc/ręcznik/pościel z pieskami, bo ma bzika na ich punkcie. Zobaczę co uda mi się znaleźć. Mamie sprawię chyba szlafrok. Natomiast dla TŻ-a planuję zamówić poduszkę z naszym wspólnym zdjęciem. Do tego jakiś zestaw kosmetyków. Chętnie poczytam o Waszych prezentach. Może znajdę coś co mnie zainspiruje
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
część zakupów zrobiona, dlatego uaktualniam listę
![]() tż - parowar (już kupiony! ) i do tego książką kucharska "Gotowanie na parze"mama - 3 książki + płyta (2 książki i płytę mam, jeszcze książkę muszę dokupić) tata - dobry alkohol siostra starsza - książka (już jest) i karta prezentowa do sephory siostra młodsza - 2 książki, płyta i notes - wszystko już jest ![]() pies - smakołyki + piszczałka jeszcze dla rodziców i dziadków tż jakieś słodycze - nie spędzamy świąt razem, on jedzie do siebie, ja zostaję u siebie, jakieś lepsze czekoladki im przywiezie od przyszłej synowej
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam książkę o Wampirach, dla siostry
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
Tradycyjnie zrzucam się z rodzeństwem i robimy małe, niezbyt drogie prezenty
![]() Kupione: Rodzice - zestaw talerzy kamionkowych z IKEA (w ubiegłym roku dostali miseczki, bo marudzili, że u nas każda z innej parafii i tak im się spodobały, że zażyczyli sobie kompletowanie całej zastawy przez wszystkie "najbliższe okazje" )Wybrane, ale jeszcze brak: Dziadki - Biovital, albo jakiś inny suplement zdrowotny w wielkim opakowaniu, czekamy na świąteczne promocje Sister - przybornik do paznokci z wyposażeniem (ciągle podkrada mamie) Rodzice TŻ - wielka paczka domowych pierników, pięknie zapakowana. Myślę: - Brat+bratowa - nie mam sensownego pomysłu na niezbyt drogi, ale fajny prezent, jak nic nie wymyślę dostaną płytę/film z ich wishlisty. - TŻ - myślałam o pasku do spodni (nie ma własnego i pożycza od taty, który dość się różni gabarytowo), koszulce Gwiezdnych Wojen, małym termosie do pociągu (mieszkamy daleko od siebie i często jeździmy w dłuższe trasy, a gorąca kawa ratuje życie ). Ale wszystko wydaje mi się takie... niezbyt. Niestety, nie stać mnie na jego ulubione perfumy
|
|
#1003 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2008-04
|
Ja już mam kupiony prezent, myślę idealny dla większości kobiet.
Orginalny kosmetyk - szampon w kostce Lush. Zamówiony na allegro dotarł w całości. Super pachnie i wygląda, powinien się spodobać. |
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
w tym roku zaczęłam myśleć o prezentach dla rodziny duużo wcześniej ![]() i tak dla mamy kupiłam portfel i sweter który bardzo jej się ostatnio spodobał tata.. naprawdę nie mam żadnego pomysłu poza tym, że kupię mu pasek, bo jego wygląda już okropnie.. ![]() brat perfumy i no właśnie którą koszulkę wybrać ? dodam, że mój brat to duże dziecko http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...ej%2Bkaczuszki czy http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...2%A0piktogramy ?babcia elektryczny koc i bamboszki ![]() tż .. na razie jest koszulka i na pewno coś jeszcze będzie.
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Ailanna, w Biedronce widziałam duże coś a la Biovital za 19,99.
|
|
#1006 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc kocyk elektryczny i bamboszki dla mnie by się przydały ![]() Dla tych, które chcą kupić ciuszki. W sklepie internetowym do 26.11 promocja, przy zakupie 2-ch produktów drugi 50% taniej, lub do 25.11 20% taniej na wszystkie zakupy nawet przecenione: PREZENT20 Edytowane przez betty0502 Czas edycji: 2012-11-24 o 08:54 |
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ooo ! zerknę sobie
|
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się
|
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie w tym roku zaciskanie pasa - wszyscy członkowie rodziny oszczędzają. TŻ Siostry dostanie grę planszową "Kolejka", Siostra - książkę "Byliśmy przyszłością" http://lubimyczytac.pl/ksiazka/14629...y-przyszloscia Mama - płytę Cesarii Evory, ale jeszcze nie wiem, jaką (czy ktoś zna jej twórczość i może polecić?) + odtwarzacz MP3 (czy ktoś się zna i może polecić???) Ja - płytę Ram Cafe 7 (sama sobie kupuję Mój TŻ, człowiek nad wyraz wybredny - pudełko na przyprawy i jakiś gadżet do gotowania. Tato - pewnie książkę Rodzice TŻ - tato - ?, mama - książkę "Przeminęło z wiatrem" Dwaj siostrzeńce TŻ - stroje piłkarskie. W sumie to gra Kolejka i książka dla siostry będą jutro, a resztę dopiero zamówię. Ponawiam prośbę o porady dotyczące odtwarzacza mp3 i Cesarii Evory.
|
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mikołajki:
synuś - kubek z Lego Indiana Jones i słodycze mąż - nóż myśliwski Pod choinkę: syn - wyprawka Harry'ego Pottera - młody jest zafascynowany tą książką, więc postanowiliśmy zrobić skrzynię, a w niej rzeczy dla czarodzieja. Dużo zrobiliśmy sami - ze względu na koszty. W skład wchodzi: sweter z godłem Gryffindoru (godło robiłam sama), szalik (na drutach), okulary, krawat, peleryna niewidka (szyta przeze mnie), podręczniki - Standardowa ksiega zaklęć i Eliksiry dla zaawansowanych (robiłam sama), zestaw do eliksirów (malutkie buteleczki oraz zestaw barwników spożywczych plus mała łyżeczka), list z Hogwartu, mapa Huncwotów i Błyskawica (na spółkę z mężem) plus świecąca różdżka (zamawiana z Hongkongu, bo u nas cena zaporowa). Plus zestaw komiksów Tytus, Romek i A'tomek, kalendarz z kotem Simona i książki mąż - jakiś gadżet do jego hobby, najprawdopodobniej mikser dzwięku lub mała konsolka (w sklepie mu się podobało i wiem, który )siostrzenica męża - torebka i portfelik Hello Kitty plus wyszyty przeze mnie obrazek z Hello Kitty (mała uwielbia tę postać) siostrzeniec męża - ubranko plus jakaś grzechotka lub miękka książeczka moja babcia - duża filiżanka Edytowane przez allmode Czas edycji: 2012-11-26 o 14:53 |
|
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Allmode nie przepadam za HP ale sama bym chciała odstac taka skrzynie!
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dla mamy piżamę i cieplutki szlafrok
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawię zdjęcia
Wykonanie podyktowane jest w dużej mierze finansami - ale mam frajdę z tego
|
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...057/#/70152542 A teraz taki zestaw do kompletu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20152554/ Naczynia wyglądają świetnie. Miseczki były myte w zmywarce przez cały rok i nic się z nimi nie dzieje ![]() Cesarii Evory nie znam, ale jeśli chodzi o odtwarzacze mp3 to tata TŻ ma Sansa Clip i jest bardzo zadowolony, przykładowe tutaj: http://www.ceneo.pl/1544100 Na allegro są trochę tańsze, czasem zdarzają się egzemplarze powystawowe (nowe, niezniszczone, ale np. bez pudełka), można wylicytować za niższą cenę ![]() Nie polecam tanich, małych i kolorowych odtwarzaczy z początkowych stron allegro (od 7 do 60 zł, zależy od rodzaju), kupiłam nie tak dawno i pluję sobie w brodę. Kabelki w słuchawkach często nie stykają, a obsługa menu jest okropnie irytująca. Chiński bubel.
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
może zamiast mp3 to ipod shuffle
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Rozeznanie
|
Zależy jak bardzo "techniczna" jest mama
Ja na przykład nie lubię odtwarzaczy bez wyświetlacza i jeśli mama jest raczej "nietechniczna" to też może mieć z nim problemy (wiem po swojej mamie, potem wciska wszystko jak leci i się dziwi, że nie działa ). Ipody dodatkowo wymagają iTunesa do zgrywania plików. A swoje prezenty uzupełniłam o Story Cubes dla brata i bratowej i kalendarz dla TŻ (taki dodatek, robiony na zajęciach ze składu komputerowego z naszą ulubioną postacią z książki)
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

zawsze miałam dobre pomysły, a w tym roku pustka