|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Krop, ja nie odebrałam negatywnie wypowiedzi Brati, toz emotikony wszedzie wstawiałam
Wczesniej juz rozmawiałysmy o rodzinnych urazach, wiec mam nadzieje, ze na nas sie na dobre z jakiegos powodu nie obrazi Po to tu sie wypowiadamy, by wysłuchac roznych opinii, a nie wierzyc tylko w prawde jedyna i słuszna, bo swoja, prawda...? kazdy moze miec inne podejscie. Po prostu nie lubie sie kłocic, nie wyobrazam sobie nie rozmawiania z kims przez 3 miesiace ( mam na mysli rodzine). Mnie to meczy po prostu, jestem zbyt emocjonalny człowiek, by sie mijac w przejsciu i omijac wzrokiem. nie znaczy to, ze ktos mnie obrazi, a ja przełykam i udaje, ze nic sie nie stało - daze do wyjasnienia sytuacji i wskazania, co mi zrobiło przykrosc - a nie omijam temat. i nie obrazam sie długofalowo...To jaki podklad, Lapi, kupiłas...? A teraz z innej bajki. Brati, czesto wspominasz o pilingu. jakos mam wrazenie, ze jak, ja - lubisz solidne scieraki...? A znasz to...? polecam i peling i rekawice. jest genialna, kazdy kosmetyk na niej nabiera podwojnej mocy ![]() http://allegro.pl/alepia-kessa-best-...804738756.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...omarancza.html Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-11-25 o 11:06 |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kazdy weekend w pracy od 5 lat.
Zdazylam przywyknac Wolne w tygodniu tez ma plusy Niema takich kolejek w sklepach a kolo mnie tylko duze sklepy = zawsze tlumy Wczoraj mialam jakies spozywcze zakupy po pracy zrobic ale zwatpilam I wyszlam jak zobaczylam te tlumy Boje sie myslec co bedzie przed swietami bo to najwiekszy shopping w tym kraju |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Kaś
...Kam pamięć jest rejestrem chaotycznym,ale jednak te przykre chwile gdzies sie kumulują..jak jeszcze spotkasz oprawce,powraca jak bumerang,nie miłe uczucie..czy chcesz tego czy nie,stoja przed oczyma jak zywe, obrazy z przeszłosci.Tez jestem typem co dązy do wyjasnienia,na gorąco..ale nie zawsze to sie sprawdza...Też dzis kupiłam podkład..Wróciłam sentymentalnie do Sisley phyto teint eclat... |
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem shoppingu przedswiatecznego
a juz zupelnie nie rozumiem ludzi, ktorzy na te swieta biora kredyt Do 5000 najbardziej popularnyPo co to...? zastaw sie, a postaw sie...? ile mozna przejesc...?! ile mozna wydac na prezenty...? dzis dla odmiany siegnełam płyte z cwoiczeniami Chodakowskiej dla sredniozaawansowanych. coz...pewnie nie spaliłam tych 600 kcal w 40 minut, ale w kosc dostałam Zazwyczaj robie te dla poczatkujacych, ale bede musiała i na zmiane te bardziej intensywne. moja figura na pewno bedzie mi wdzieczna, nawet, jesli koncze mokra, jak mysz...![]() Miszka, pewnie saszetki...? tez je mam w zapasach...ale jeszcze nie dotarłam
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal połamana jestem ,wiec nie cwiczę, trener juz do mnie dzwonił..gdzie ja
![]() i kiedy![]() hm....Na sw dygdy w ramach rekonwalescencji rzecz jasna W saszetkach,tu akurat była okazja cenowa, bo za 100zł -30 ml W rankingu swiatowym ten podklad stoi niezmiennie na 1mcu ..Ilez mozna przejesc ,a jaki sens wyrzucac,gdy inni w tym czasie nie mają co do garnka włozyc lub za co kupic dzieciom chodz skromny prezent ..Ci ,szalejący,ponad stan,powinni dac datek chojny -dla biednych i po rozum sie ustawic ...Co kupujecie dla swoich patrnerów?
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię tego, potem przeżywam jak stonka oprysk, ale cóż, czasem inaczej się nie da. Nie jestem typem prowokatora, ale nie pozwolę też mną dyrygować. Sytuacja z moim ojcem ( tym drugim) była taka, że akurat budowali dom i byłam tam główną dowodzącą. Wiadomo: wymyśl, załatw, kup, zamów, przyjdź sprawdzić ekipę. No i tak też było, ale przyszedł maj ( nie pachniała Saska Kępa ) i w pracy zaczął się maturalny szał więc nie byłam na tej budowie co dzień, mimo, że z okien widzę ten dom. No i któregoś dnia, telefon; dzwoni ojciec i DRZE RYJA (bo trudno to nazwać inaczej), że juz tyle nie byłam, że nie doglądam, że ekipa nei wie co dalej ( a ekipa była "moja" więc na telefonie wisieliśmy codziennie) i w ogóle i w szczególe. Mówię mu, NIE KRZYCZ, ale nawet mnie nie usłyszał i dalej jeeeedzie ostro z pretensjami. Rozłączyłam się.Dzwoni na drugi dzień i przymilnym głosem : "chyba nam coś przerwało wczoraj" a ja, że nie, że tak krzyczałeś, że się rozłączyłam. "NIE KRZYCZAŁEM" odpowiedział drąc się znowu. No i możecie sobie wyobrazić dalszą konwersację: ja mówię spokojnie, on się drze ![]() ( teraz mnie to bawi, ale wtedy udusiłabym dziada jednego) Tym razem on obrażony rozłączył się, bo przecież zadzwonił, żeby mnie przeprosić, a ja mu kazania prawię. No i długo to trwało zanim zrozumiał, że NIE ODPUSZCZĘ, tym razem NIE. Odtąd jak tylko podnosi głos ( bo to choleryk straszny, mimo, że ogólnie bardzo dobry człowiek) patrzę na niego znacząco i milczę W momencie się uspokaja.Burza potrafi bardzo oczyścić atmosferę. Ufff, tym razem ja machnęłam Potop ![]() Scruby Miszka, Lapi i uklika, dzieki za życzenia |
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Kas najlepszego.
Oj tak nie popieram tego szalu zakupow na swieta. Jakby na mies mieli zamknac sklepy |
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
U tz i jego ojca sytuacja jest inna, to nie była klasyczna, dwustronna kłotnia...Tz jest zwolennikiem hm...brutalnej szczerosci w rodzinie. rozumiecie, tak z dobrego serca i dla dobra drugiej osoby. tyle, ze ta druga osoba takiej szczerosci wcale sobie moze nie zyczyc a juz na pewno o nia nie prosi
Znacie na pewno tego typu uwagi: chyba przytyłas, moze jednak zaczniesz cwiczyc? a na pewno musisz jesc drugi kawałek ciasta...? moze dosc juz drinków...? Mamo, bys sie wstydziła jesc tyle ziemniaków! Nie masz innego ubrania...? I tak dalej...Znacie to...? a lubicie...? obcemu to raczej przez gardło nie przejdzie, zreszta jemu mozna ostro odpowiedziec, a swoj - tak z troski o Ciebie - moze urazic ta szczeroscia...I tak cos w tym typie przygadal ojcu. ojciec sie obraził, bo to juz nie pierwszy raz było. jak tz nastepnego dnia - znowu zaczał go ustawiac: ojciec, sznurowadło, zapnij sie, spodnie masz podwiniete... - to juz awantura była na całego. no i przygadał synowi o niewdziecznosci. to sie tz obraził, ze on o ojca dba, a jest posadzany o wyzysk własnego rodzica i czarna niewdziecznosc za pomoc...I tak obaj zaczeli zabierac zabawki i wychodzic z piaskownicy. jeszcze tesciowa sie niepotrzebnie wtracila, popierajac meza i powtarzajac synowi, co tamten powiedział w chwilach rozgoryczenia... Klarowałam to wczoraj tz długi czas, ale nie ejstem pewna, czy zrozumiał Coz, jak ja mu szczerze powiedziałam, jak sie czuje, gdy on znowu choruje na kolejnym urlopie - to tez sie obraził, wiec szczerosc jakos mu do gustu nie przypadła...Ale analogii nie widzi...Wiekszosc prezentow juz mam, dla tz jego ulubiona woda i deo burberry... Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-11-25 o 15:51 |
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Kama nie wygrasz z takim charakterem,mój mąz jest tez nietaktowny czasami i az do bolu szczery..Twierdzi ze on realnie patrzy i zwraca..zwraca!!!! uwage na problem..A czasami lepiej sie nie odezwac..bo to zwracanie powoduje zwykłą przykrość..Wytłumaczyc?za czyna sie kłotnia i z reguły on sie obraza,chodz patrzysz to dyplomatycznie zrobic,delikatnie..Ten typ tak ma! jak latasz,dogadzasz,rozpiesz czasz to jest kochający ponad zycie..Zacznij warczec lub jemu wytknij błedy-z anioła wychodzi Piotrus Pan..Moze ich mamy od piersi za szybko odstawiły
Niecierpie jak moj sie obraza!!! od tego to jestem ja!!! a dwie baby w zwiazku to nie moja preferencja sexualna![]() Czasami mu to mówie to sobie wyobraz jaki mars![]()
|
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Jedyne waśnie i zgrzyty jakie mam, to tylko z moją mamą, wiadomo jak to bywa. Coś tam pochowane w sercu całe wieki temu, a jednak czasem znienacka wyłazi i boli. Standard.
Z innymi ludźmi mam pewnie statystyczną ilość konfliktów czy sprzeczek. Na szczęście mam niedorozwinięte poczucie własnej dumy więc łatwo i chętnie pierwsza wyciągam rękę na zgodę. Zupełnie nie mam problemu ze słowem przepraszam oraz ze zwrotem nie miałam racji - i to mi wiele w życiu ułatwia, zjednuje sympatię. Podkreślam, że oczywiście chodzi o wszystkich oprócz mojej mamy, bo z tymi najbliższymi wiadomo jak jest - najboleśniej i najtrudniej. Do codziennego rozmasowania dupska używam szafirowej mikrodermabrazji Daxa. Tak wiem, że to do twarzy, ale do zadka najlepiej mi służy, tych różnych olejkowych nie znoszę, żadnych |
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Brat buzka czy dupsko ,trza dbac o wszystkie czesci jednako hi hi ..Az wstyd sie przyznac, ale kiedys kremem do facjaty- Lancome,smarowałam pięty!!!Troche to nie ekonomicznie, ale zapachu nie trawiłam,wiec ta częsc ciała była najdalej od mojego niucha
|
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś krem Hydramax od Chanela zużyłam na łydki
![]() Tak go naperfumowali że nie dało się tego szajsu kłaść na twarz mimo że kosztował chyba ze 3 stówy. Dostałam oczywiście jako upominek, sama bym takiego badziewia nie kupiła, wierzyłam w takie szajsy jakieś kilkanaście lat temu, jak jeszcze nikt nie umiał składu kremu rozszyfrować, choćby z grubsza. |
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
To jaki podklad, Lapi, kupiłas...? ......................... ......................... ................... Guerlain Parure De Lumiere |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
taki bardziej dla cery suchej...?
|
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Kropka
Wszystkiego najpiękniejszego z okazji imienin ... Wróciłam z aktywnego weekendu Ale, niestety, tak jak był aktywny , tak był też bogaty w kalorie ....Wczoraj byliśmy w radomskiej Pivovarni - super miejsce , ale to tam nas właśnie tak karmili smakołykami ... Piwo ,to nie jest to , co tygrysy lubią najbardziej , popróbowałam tylko wszystkich 4 rodz. piwa jakie tam jest warzone... Ale jedzenia nie odmawiałam , a stół się uginał ... ![]() Dziś z kolei obżarstwo w Kazimierzu ... A za tydzień Andrzejki .... Poczytałam co pisałyście ... Jestem za karą śmierci. Jestem za prawem kobiety do aborcji. I bezwzględnie uważam , że więźniowie powinni pracować i to ciężko , by zarobić na swoje utrzymanie - przede wszystkim ... Bo to , że więzienia opłacane są z budżetu państwa , jest jednym z największych paradoksów jakie zaistniały na świecie .. ![]() ![]() I niestety należę do osób , które jak się obrażą na poważnie , to na amen ... ![]() Emocje mam na zewnątrz i zazwyczaj mówię to ,co myślę , głośno też wyrażam swoje poglądy i staram się je merytorycznie argumentować ... I jeszcze szybciutko kosmetycznie : ![]() Od kilku dni używam serum kawiorowego i kremu kawiorowego z Clareny i jestem bardzo zadowolona ... ![]() Serum ma cudną konsystencję , szybciutko się wchłania , zostawiajac twarz nawilżoną i elastyczną ... Na serum nakładam krem , który jest dość gęsty , ale rozprowadza się go z łatwoscią ... Dodatkowym atutem obydwu produktów jest to , ze są w pojemnikach z dozownikiem... Zazwyczaj krem pobierany palcyma z pudełeczka, pozostaje pod paznokciami , a tu nic ... ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...iar-cream.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...dna-serum.html Z Clareny mam jeszcze mus kawiorowy , ale jeszcze nie otwarty ... To jest nowa wersja tego musu , inny skład, drenujący i jakieś inne kosmiczne, odchudzające technologie... Mam go 500ml ... Ogromne pudło ... Chyba jednak otworzę jutro , żebym cała już była kawiorowa .... ![]() http://powerlook.pl/product-pol-6047...la-500-ml.html |
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Tig, no cóż, zgadzam się stuprocentowo ze wszystkimi poglądami, które wygłosiłaś.
Zgadzam się również co do piwa, samo w sobie jest paskudne, ale to w sumie jak każdy alkohol dla mnie. Piję jedno piwo w roku, z wielką ilością soku malinowego, czyli taka oranżada. Wina nie lubię, drinki mi szkodzą, więc nie ma dla mnie alkoholu. Zresztą absolutnie nie mam kiedy wkomponować niczego alkoholowego w mój grafik życiowy: wciąż siłownia, wciąż jeżdżenie samochodem. W efekcie wypijam jedno piwo rocznie na wiosnę jak zaczyna się biesiadowanie na otwartym powietrzu... Właśnie mija ostatni dzień sephorowej zniżki, nie kupiłam NIC i nawet jestem zadowolona lub dużo rzadziej ![]() A zaoszczędzone pieniądze bardzo przydadzą mi się na inne cele jakieś... |
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Goście wyszli
![]() Więc mam chwilę dla Was moje drogie Piwa nie znoszę, wino tylko półwytrawne, a najlepiej półsłodkie z wodą mineralną. Za to wszelkie drinki i nawet czysta wódeczka to i owszem W ilościach śladowych raczej, bo ja z tych co to mają słaby żołądek ![]() Teraz mam lekko w czubie więc darujcie mi ewentualne błędy ![]() Tiguś, dzięki |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
piwa nie pijam
Drinki tylko u Miszki...albo testy w domu, generalnie bardzo rzadko. Tersina ze spritem w grecji Wino polsłodkie lub połwytrawne, najchetniej grecki imiglykos, ktory polecam ![]() Mam pacjenta-gadułe, ktory jezdził na tirach. woził tez zaopatrzenie dla wiezienia. no i widzial, jak to jest z chlebem dla wiezniow - moga jesc tylko dzisiejszy, wczorajszy juz nie. i tylko srodki, bez pietek, bo naleza im sie duze kromki A syberia i zasuw przy kopalniach - nie łaska za skibke czarnego chleba...?!Z clareny miałam musy do ciała, rozne, choc nie kawiorowy. calkiem fajne były
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-11-25 o 21:24 |
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
Kama, jak mieszkałam na studiach z dwoma kumpelami to biłyśmy się o piętki, bo krązyła plotka, że mają zbawienny wpływ na cycki
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Laska, a nawet może i łaska
No chyba, że chodziło jednak o laskę ![]() Kropka, no faktycznie, Ty akurat musiałaś się bić o te piętki, bo normalnie taka decha jesteś że łomatko ![]() Zbeształaś mnie żebym włączyła kompa, to teraz się nie wymiguj żeś w stanie upojenia ![]() Ja mam zespół Gilberta, moja wątroba nie umie posprzątać po alkoholu czy paracetamolu, więc generalnie problem alkoholu mam z głowy. Lubię mieć minimalnie lekko w czubie, tak odrobinę, typu dwa kieliszki wina, ale po takiej dawce ja po prostu umieram pół nocy i cały następny dzień. W głowie kręci się tak, że nawet leżąc w łóżku jestem bliska zemdlenia. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-25 o 20:50 |
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Upojenie jest niewielkie, spoko Maroko \Darujcie mi błędy jedynie
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
To Bralczyk chyba podał tak spektakularny przykład na to, że używanie polskich znaków jest uzasadnione i jednak nie aż takie trudne, tak? Kropka, Ty pamiętasz czy to Bralczyk był?
Mam znajomego, znajomość dość bliska i wieloletnia, facet ma kolejne wypasione komórki ale z uporem maniaka od wielu lat wypisuje do mnie smsy bez polskich znaków, twierdząc, że wtedy jest taniej. A w Konstancinie ma wielki dom ze stawem i ze 3 fury w garażu. I wypisuje: Caluje, albo: niech Ci slonce swieci caly dzien. A ja za każdym razem kasując te smsy, zastanawiam się ILE zaoszczędził, pisząc slonce zamiast słońce... Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-25 o 21:00 |
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Biła sie kobieta ,jadła piętki to teraz ma czym oddychac,az faceci kazą siadac
![]()
|
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaa i zapomniałam jeszcze napisać , że tusz givenchy coraz bardziej mnie wk....
![]() Dziś rano o mało co nie wyrzuciłam go przez okno w hotelu ![]() Na tę kulkową szczoteczkę tusz nabiera się nierównomiernie i ogromna ilość .... ścieram chusteczką , też nierównomiernie się ściera ...albo za dużo i wtedy nic nie zostaje na szczoteczce , albo za mało i wtedy zostawia kleksy na rzęsach ...
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi recenzuj podkład..Jak lezy..mnie ta wersja w słoiczku własnie nęciła ..dwa razy prosiłam o probki..Raz córka była w kinie we wrcoku na Zmierzchu-nie mieli..Teraz w czwartek mąz i tez nie mieli..Wyobazacie sobie???????????popyt na nowosc Guerlaina,zeby testerów nie było -to juz niewyobrazalne..Dobrze kryje ,nie swiecisz sie po nim???
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na Facebook'u śledzę stronę Poprawna Polszczyzna, tam dopiero pokazują BYKI Moje ulubione: w każdym BĄDŹ razie ![]() wziąść ![]() i jeszcze parę innych
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Tig, właśnie między innymi dlatego nie zawracam sobie głowy malowaniem rzęs. Bo NIGDY nie jest idealnie i to mnie wnerwia. 98 rzęs nie przyklei się do siebie, a ta setna jednak zlepi się z tą poprzednią. To zresztą i tak optymistyczne wyliczenie. Nie wiem ile jest rzęs w górnej powiece, ale każdy tusz powoduje, że ogólnie są pozlepiane, jeśli nie w grupach potrójnych, to przynajmniej duety
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Tak, przytaczałyśmy tu już te zwroty od których bolą zęby... 5 kilogramów, ale: 5 gram - ów zaginęło w akcji ![]() Półtorej tygodnia ![]() Matko, już nawet nie chce mi się wyliczać, bo to ręce opadają... ![]() Aaaa.... no i jeszcze WŁANCZAM i WYŁANCZAM (choć to akurat tylko w mowie, nie w piśmie)
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-25 o 21:13 |
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
jest jeszcze:
wogóle napewno poprostu przedewszystkim ![]() Ale w sumie niewiedza mnie aż tak nie drażni tylko niedbalstwo. W dzisiejszych czasach naprawdę można pisać poprawnie, przecież komputery to są mądre bestie, podkreślą ci niczym pani psorka w szkole na czerwono, żeby sprawa była jasna ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Guerlain Rulez i tyle |
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, ja z premedytacją piszę w ogóle, po prostu i na pewno - razem, jako jedno słowo. Jakoś mi to bardziej wizualnie pasuje, przy czym w pracy oczywiście piszę to oddzielnie. Ale ostatnio odstąpiłam od tej samowoli budowlanej...
Powiedz mi jak to jest z tym w każdym bądź razie. W Warszawie jest to powszechnie używane (mówię o tubylcach), ale mój kolega ze Śląska dosłownie omdlewał z obrzydzenia, jak ja tak mówiłam... |
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Poprawiłam łaskę, Brati
! Ale nie pisałam o zrobieniu laski czy łaski![]() Nie pisze znaków, fakt Nie z lenistwa czy oszczednosci - po prostu pisze tak szybko, że nie wskakują...a naciskam alt! A jak mam piasac tak, zeby wskakiwały - to najczesciej i tak ich nie ma, wracam, poprawiam, cyzeluje jedno zdanie...No nie, tak to sie poswiecac nie bede, bo to zwykłe cedzenie słowek!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Wczesniej juz rozmawiałysmy o rodzinnych urazach, wiec mam nadzieje, ze na nas sie na dobre z jakiegos powodu nie obrazi
Po to tu sie wypowiadamy, by wysłuchac roznych opinii, a nie wierzyc tylko w prawde jedyna i słuszna, bo swoja, prawda...? kazdy moze miec inne podejscie. Po prostu nie lubie sie kłocic, nie wyobrazam sobie nie rozmawiania z kims przez 3 miesiace ( mam na mysli rodzine). Mnie to meczy po prostu, jestem zbyt emocjonalny człowiek, by sie mijac w przejsciu i omijac wzrokiem. nie znaczy to, ze ktos mnie obrazi, a ja przełykam i udaje, ze nic sie nie stało - daze do wyjasnienia sytuacji i wskazania, co mi zrobiło przykrosc - a nie omijam temat. i nie obrazam sie długofalowo...

a juz zupelnie nie rozumiem ludzi, ktorzy na te swieta biora kredyt 
hm....Na sw dygdy
W rankingu swiatowym ten podklad stoi niezmiennie na 1mcu
..Ilez mozna przejesc
..Ci ,szalejący,ponad stan,powinni dac datek chojny -dla biednych i po rozum sie ustawic ...Co kupujecie dla swoich patrnerów?

Nie z lenistwa czy oszczednosci - po prostu pisze tak szybko, że nie wskakują...a naciskam alt! A jak mam piasac tak, zeby wskakiwały - to najczesciej i tak ich nie ma, wracam, poprawiam, cyzeluje jedno zdanie...No nie, tak to sie poswiecac nie bede, bo to zwykłe cedzenie słowek!