Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 19:14   #151
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
cos o tym wiem- jak zrobie marchwiowo-jablkowy i wypije ze dwie szklanki to głod zabija

uciekam, bo mi plecki zaczynają dokuczac Maluch cos spokojnie siedzi, pewnie jak zwykle rozszaleje sie poznym wieczorem

a na wieczór przewiduje oglądanie "Nad życie"- brat mi dzisiaj zgrał, ostrzegał, że mozna sie popłakac, ale mąz jedzie na nockę, to nie bedzie widział
o mamoo jak ja ryczałam aż się zanosiłam... ale film ogólnie bardzo mi się podobał !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:01   #152
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej laski!
bylismy dzis u teściow. tak niespodziewanie bardzo wiec extrasnej wyzerki wyzerki co prawda nie bylo ale i tak bylo sympatycznie
tesciu pytal sie o wnuka, potem tesciowa jak wrocila z kosciola - abarot to samo
I kolejny tydzien za nami, jejciu jak ten czas zapierdzela
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn 30+, ktore spodziewaja sie pierwszego dziecka. Czy bedziecie sie decydowaly zaraz na drugie? Ja chyba tak, jak nie umre przy porodzie, to chcialabym miec dwoje dzieci. Tak sobie mysle, ze czas ucieka nieublaganie, a ja rodzac pierwsze dziecko bede juz miala 31. Dobrze, ze z grudnia jestem Moze zatem odczekam z rok i postaram sie o drugie, wtedy bede 33letnia mama, czyli nie bedzie moze tak zle. Co wy na to kobitki???
Ja co prawda nie 30tka, ale juz niedługo...
ja planuje nastepne dziecko tez jak najszybciej ale u mnie jest to scisle swiazane z praca. jesli nic niespodziewanego po drodze sie nie wydarzy to starania o druga dzidzie zaczniemy w 2015r.

Cytat:
jak ogladam "Porodówke" na TLC to by mnie rozerwało jakby cąła rodzina gapiła sie na moją zakrwawioną d..pe
gapic sie to raz ale mnie to by bardziej wkurzalo to ze ja sie mecze a oni se siedza jak te ksiazeta wygodnie na fotelach, wpieprzaja jakies hamburgery i popijaja cola. no to juz jest dla mnie szczyt wszystkiego!
na szczescie u nas nie ma foteli, a z zarciem i tak na bank by nie wpuscili

Zmykam na "Fartucha"
miłego wieczorku

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:12   #153
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej laski!
bylismy dzis u teściow. tak niespodziewanie bardzo wiec extrasnej wyzerki wyzerki co prawda nie bylo ale i tak bylo sympatycznie
tesciu pytal sie o wnuka, potem tesciowa jak wrocila z kosciola - abarot to samo
I kolejny tydzien za nami, jejciu jak ten czas zapierdzela

Ja co prawda nie 30tka, ale juz niedługo...
ja planuje nastepne dziecko tez jak najszybciej ale u mnie jest to scisle swiazane z praca. jesli nic niespodziewanego po drodze sie nie wydarzy to starania o druga dzidzie zaczniemy w 2015r.

gapic sie to raz ale mnie to by bardziej wkurzalo to ze ja sie mecze a oni se siedza jak te ksiazeta wygodnie na fotelach, wpieprzaja jakies hamburgery i popijaja cola. no to juz jest dla mnie szczyt wszystkiego!
na szczescie u nas nie ma foteli, a z zarciem i tak na bank by nie wpuscili

Zmykam na "Fartucha"
miłego wieczorku
Pstryczku, z tego co pamietam ty nauczycielka tak jak ja, mozesz napisac dlaczego zwiazane jest to z praca? Ja poczatkowo myslalam, ze zrobie dyplomowanego i dopiero drugie dziecko, ale to juz bedzie chyba za pozno, bo dyplomowany 3 lata trwa.
Stary 2012-11-25, 20:22   #154
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
okolice miasteczka Miechów (pogranicze województw malopolskiego i świętokrzyskiego)

przepięknie dzis było, od rana słoneczko, zero chmur, zero mgły- cudnie
oo ja mam ze trzy dziewczyny na studiach z okolic Miechowa w Krakowie też dzisiaj piękna pogoda była.
Juz wróciliśmy do domu, jestem padnięta po tych trzech dniach nogi mam tak spuchnięte, że chociaż wchodzą mi do dupy to i tak nie wejdą
zamówiliśmy pizzę
nie zmieszczę się niedługo w przedsionku mieszkania

Kaśki wszystkiego naj naj naj

Ja poczekam aż "fartuch" będzie na tvn player, bo telewizora nie mamy ale dziś to już chyba nie doczekam.

Dziewczyny wy też macie tak że nagle czujecie jak Wam serce wali i taki bezwład w rękach bierze? Masakra

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:33   #155
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy u Was w szpitalu ktorym bedziecie rodzić też poród odbywa się TYLKO z połozną?
Ja w piątek własnie bylam oglądać szpital i tam powiedzieli że lekarz jest wzywany tylko do ewentualnego znieczulenia lub jak jakiś ciężki przypadek a tako to tylko połóżna odbiera poród.

a tak w ogóle to Wam też juz brzuch opada ?
u Nas w pierwszej fazie tylko polozna i salowa, a na druga na sam porod wolaja lekarza..

nie mi nie opada - chyba

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Co do tych witamin to znalazłam coś takiego: http://www.familie.pl/artykul/Kiedy-...-K,4411,1.html

No ale nadal nie wiem czy któryś z tych preparatów Wit. K+D przepisze pediatra czy same mamy wiedzieć żeby to podawać i zakupić wcześniej.
w szpitalu na pewno pediatra Ci powie co i jak z tymi witaminy, nam polecila czy tez przepisala juz nie pamietam witamine D w kropelkach, takze zadnej lyzeczki nie potrzebowalam tylko na jezyczek kropelke dawalam...

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:38   #156
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zamówiliśmy pizzę
nie zmieszczę się niedługo w przedsionku mieszkania
U mnie dziś na obiad była pizza. Mąż robił. Jeszcze mam pół na jutro
Smacznego

Cytat:
Dziewczyny wy też macie tak że nagle czujecie jak Wam serce wali i taki bezwład w rękach bierze? Masakra
Nie, tak nie mam. Czasem mi serce wali jak się czymś zmęczę, ale bezwładu nie czuję

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:40   #157
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
W sumie fajnie że lekarz prowadzący jest wołany ale jeśli ma na dany dzień umówionych pełno pacjętke a on co chwilę wychodzi bo jakaś inna rodzi te biedne czekają w poczekalni na wizytę bo chyba nie za ciekawie jest.
nie jest tak źle bo byłam w takiej sytuacji (byłam tą czekającą na poczekalni) pielęgniarka czy położna - która w danym dniu jest odwala całą papierkologie także jak doktorek przychodzi to bardzo szybko wizyty idą
Stary 2012-11-25, 20:47   #158
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Należy ci się!
Normalnie przedstawienie, po cholerę ta salowa!! nie zgodziła bym się na taką liczbę osób przy porodzie. chyba nawet o to można prosić pisząc plan porodu.

.
No wydaje mi się, że salowa to gdzieś tam stoi by posprzątać czy zetrzeć krew jakby poleciała na podłogę, no nie wiem tak mówiły. I przypuszczam, że tak naprawdę to ona i tak na sam koniec przychodzi, względnie od czasu do czasu zagląda czy nie trzeba tam coś zrobić. Koleżanka rodziła w Krakowie i mówiła, że u niej też tak było.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
10 osób ja bym chyba tak nie chciała za dużo par oczu, wole tak kameralnie

To dobrze ze wszystko ok mój mały tez dzisiaj jakoś taki mało ruchliwy bardzo ale on przez weekendy już tak ma, imprezować chyba nie lubi a jak już to w tygodniu.
!
U nas mówiły, że proszę się nie zdziwić, że lekarz będzie siedział i zajmował się czymś innym A lekarz chyba tak musi być w razie jakby się coś działo. Wątpię by te osoby tak stały i się gapiły

A jeśli chodzi o ruchy to się zestresowałam, bo ostatnio tak strasznie dużo się ruszała, no i wczoraj od 18 nic żadnego kopnięcia, w nocy nic i dziś tylko koło 7 rano, a potem znowu kompletnie nic. No i wczoraj się źle czułam, więc zaczęłam już się nakręcać. Ale pojechałam przynajmniej się uspokoiłam.

Cytat:

ja bralam cały tydzien teraz furagin (34leciał) i to z przepisu lekarza, wiec widocznie mozna
Dobrze, że wszystko w porządku, już sie nie stresuj bo to zle na nią wpływa. A moze miała spokojniejszy dzien? Mój mały tez nie fika codzinnie jednakowo- dzisiaj tylko z samego rana i po obiedzie pobrykał a cały dzien spokoj.
Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Witam się w kolejnej części
oooo a mój gin kazał mi jeszcze brać, mówił, że do 36 czy 37 tyg. (już nie pamiętam) można brać...
Tylko ja właśnie nie pamiętam czy ona mówiła furagin czy urosept. Ale wiecie każdy lekarz ma swoje jakieś tam widzi mi się, więc może ona nie chciała mi dać. A może stwierdziła, że antybiotyk będzie już lepszy. Zresztą co do tego antybiotyku to dziś się dowiedziałam, że w szpitalu też to dają jak ktoś ma problemy z nerkami.
A co do obaw o ruchy to pisałam wyżej
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:49   #159
bokeh
Zakorzenienie

hej, wróciłam z urodzin, chociaż ograniczałam się w jedzeniu przed jutrem.... troche sie stresuje mimo że to tylko badania to sie denerwuje nie wiem o ktorej wyjechac jak tam zajechac, co tam robic.... aaaaa :panika:
No i czy wytrzymam nie sikając
Stary 2012-11-25, 21:23   #160
charlizz
Zadomowienie

Hej laski!
My dziś byliśmy u rodziców tża i na spacerze. Jak mama tża mnie wkurza to ja już nie mogę! "Widziałam piekne czapeczki, ale tylko niebieskie i różowe no to niewiadomo jaką kupić" Różową, bo przecież będzie dziewczynka! Ale nie, ona wie lepiej! "no przecież to niewiadomo, a jak będzie chłopiec?" albo wymyśla, że mam nic nie kupować, dopiero po porodzie, bo niewiadomo czy się chłopiec nie urodzi. Albo "na pewno będzie chłopiec, bo przy chłopcu się ładnie wygląda" i tak pierd!#$% że aż jej dziś powiedziałam, że nie chcę tego słuchac, a jak będzie dziewczynka, to jej na oczy nie zobaczy, bo wolała chłopca, i jest mądrzejsza od wszystkich usg i lekarzy. Przemądrzałka. Albo ciągle opowiada jakie to ona ciuszki widziała, jakie piękne i cena okazyjna, a myślicie, że coś kupi? gówno. tylko obiecuje wiecznie.

No a poza tym to zaczynam się martwić!!!! Bo Ola się w ogóle nie rusza kurka siwa, nawet po obiedzie i teraz po herbacie i po cukierkach
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:25   #161
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
o mamoo jak ja ryczałam aż się zanosiłam... ale film ogólnie bardzo mi się podobał !
jej, jak ja sie spłakałam.......... wlasnie skonczyłam ogląda, wyglądam jak zombie..... uryczalam sie jak nie wiem co..... brat mi mówił, ze jemu sie łezka zakreciła, ale bedac w ciązy przezywa sie chyba stokroc bardziej.... mąż do mnie zadzwonił z pracy to z nim rozmawiac nie mogłam.... az sie wystraszył że cos z Niunkiem sie dzieje albo ze mną.... Ale film jest przecudowny.......

teraz "Czas honoru" i na łóżko, wiec do jutra
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:26   #162
charlizz
Zadomowienie

aaaa i jeszcze pierdzielenie, że ja nic nie jem, bo nie przytyłam. A skąd ona wie ile ja jem, jakby mogła to by nam do dupy zajrzała. I że jak dzieciątko będzie chore czy coś to moja wina, bo nie dbam o to, nie jem, nie noszę rękawiczek. A te spodnie, które kupiłam, to na pewno uwierają mnie w brzuch i ściskam dziecku główkę. Więcej tam do niej nie pójdę.
Stary 2012-11-25, 21:28   #163
elllmi
Zakorzenienie

hej
tak własnie myślałam, że już na kolejny wątek się załapię
kolejny weekend minął i kolejny tydzień ciąży za mną, już niedaleko
tż mi w końcu pomalował półeczkę do dzieciowego kącika i jeszcze tylko tapeta i wszystko już będzie

co mój brat wczoraj zrobił troszkę sobie wypił ze znajomymi i poszli do garażu na papierosa i coś mu się popieprzyło, chciał otworzyć okno, a otworzył takie drzwiczki, za którymi jest składzik z węglem i go zasypało

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37801652]
A ja ostatnio w SH kupiłam coś takiego

http://www.label-label.com/english/i...g/witlime2.jpg
[/QUOTE]

teraz właśnie do kocyków i takich różnych zabawek doszywają takie kolorowe metki, pełno tego na all, ale za 2 zł nie widziałam

Cytat:
mi tak zaczyna walić z niczego i wtedy taki twardy brzuch mi się robi i takie jakby drętwienie i gorąco w górę idzie, do klatki piersiowej i ciężko mi się wtedy oddycha

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:30   #164
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Hej laski!
My dziś byliśmy u rodziców tża i na spacerze. Jak mama tża mnie wkurza to ja już nie mogę! "Widziałam piekne czapeczki, ale tylko niebieskie i różowe no to niewiadomo jaką kupić" Różową, bo przecież będzie dziewczynka! Ale nie, ona wie lepiej! "no przecież to niewiadomo, a jak będzie chłopiec?" albo wymyśla, że mam nic nie kupować, dopiero po porodzie, bo niewiadomo czy się chłopiec nie urodzi. Albo "na pewno będzie chłopiec, bo przy chłopcu się ładnie wygląda" i tak pierd!#$% że aż jej dziś powiedziałam, że nie chcę tego słuchac, a jak będzie dziewczynka, to jej na oczy nie zobaczy, bo wolała chłopca, i jest mądrzejsza od wszystkich usg i lekarzy. Przemądrzałka. Albo ciągle opowiada jakie to ona ciuszki widziała, jakie piękne i cena okazyjna, a myślicie, że coś kupi? gówno. tylko obiecuje wiecznie.

No a poza tym to zaczynam się martwić!!!! Bo Ola się w ogóle nie rusza kurka siwa, nawet po obiedzie i teraz po herbacie i po cukierkach
Ehhh. To podobnie, jak mój teść. Ma 2 synów i nie wie, co to córka, strasznie mnie wkurzył, gdy wyszło na USG, że jest babeczka - powiedział, że on czuje, że to jednak chłopiec i powtarzał to potem kilka razy , jakby wnuczka to był dla niego jakiś zawód... G* prawda, lekarz potwierdził mi to kilka tygodni później, na zdjęciu widać już piękną cipcię.
Także nie przejmuj się, niech się stuknie w głowę. Najważniejsze, że Ty się cieszysz, to w końcu Twoja córeczka.

Może ją trochę pozaczepiaj?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:30   #165
Debrah
Zakorzenienie

Charlizz: masakra!;//
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:31   #166
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
troche sie stresuje mimo że to tylko badania to sie denerwuje nie wiem o ktorej wyjechac jak tam zajechac, co tam robic.... aaaaa :panika:
No i czy wytrzymam nie sikając
będzie dobrze

Cytat:
aaaa i jeszcze pierdzielenie, że ja nic nie jem, bo nie przytyłam. A skąd ona wie ile ja jem, jakby mogła to by nam do dupy zajrzała. I że jak dzieciątko będzie chore czy coś to moja wina, bo nie dbam o to, nie jem, nie noszę rękawiczek. A te spodnie, które kupiłam, to na pewno uwierają mnie w brzuch i ściskam dziecku główkę. Więcej tam do niej nie pójdę.
a te rękawiczki to niby jak mają dziecku pomóc albo zaszkodzić

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:33   #167
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ehhh. To podobnie, jak mój teść. Ma 2 synów i nie wie, co to córka, strasznie mnie wkurzył, gdy wyszło na USG, że jest babeczka - powiedział, że on czuje, że to jednak chłopiec i powtarzał to potem kilka razy , jakby wnuczka to był dla niego jakiś zawód... G* prawda, lekarz potwierdził mi to kilka tygodni później, na zdjęciu widać już piękną cipcię.
Także nie przejmuj się, niech się stuknie w głowę. Najważniejsze, że Ty się cieszysz, to w końcu Twoja córeczka.

Może ją trochę pozaczepiaj?
No ale wiesz, nie to, że ona woli chłopca... tylko ona wie lepiej po prostu, nieważne, że na usg pani dr zrobiła nawet zdjęcie i powiedziała "o tu ma wargi" Po prostu niewiadomo i koniec, jasne, lepszą pewność dają jej przesądy, że dziewczynka odbiera urodę, a skoro ja wyglądam ok, to będzie chłopiec. Kurde, kobieta ma 41lat a gada czasem jak stara baba.
Stary 2012-11-25, 21:34   #168
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Tylko weź jak najmniej pachnący. Chodzi o to żeby przy kontakcie skóra do skóry dziecko czuło jak pachnie mama bo będzie się wtedy czuło bezpiecznie a nie żeby bombardowac je zapachem jakiegoś cytrusowego żel u pod prysznic.
Ale ile taki żel pachnie na skórze? Rozumiem perfumy, balsam o intensywnym zapachu, ale żel? Niestety większość jest ledwo wyczuwalnych po zmyciu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-11-25 o 21:35
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:35   #169
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
będzie dobrze

Ona wie lepiej. Jak Bartek
Stary 2012-11-25, 21:38   #170
Ewik86
Zakorzenienie

charlizz współczuję. Toż to kur**** można dostać. Też bym tam wcale nie chodziła jakbym miała słuchać takich bzdur.

Dominika

Alicja
Stary 2012-11-25, 21:38   #171
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
będzie dobrze

Dzięki

Noo rękawiczki ważna rzecz :P

Ja to chyba mam w zyciu farta, ani moi rodzice ani tża nie są jacyś dziwaczni.... moja mama bardziej sie przejmuje bo wiadomo córka, mama tż urodziła 10cioro dzieci więc dla niej to chleb powszedni, ale co dzwoni to pyta jak sie czuje.... nie ma żadnych docinek czy coś.... ja pierdziele wielkie mądrości będą prawić. Czasem ludzie naprawde nie zastanawiają się że swoją gadką urażają czyjeś uczucia...
Np wczoraj kumpel tż jak powiedziałam że będzie Hania to już że he he Hanka, kartony itp :/ prostackie.
Stary 2012-11-25, 21:39   #172
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No ale wiesz, nie to, że ona woli chłopca... tylko ona wie lepiej po prostu, nieważne, że na usg pani dr zrobiła nawet zdjęcie i powiedziała "o tu ma wargi" Po prostu niewiadomo i koniec, jasne, lepszą pewność dają jej przesądy, że dziewczynka odbiera urodę, a skoro ja wyglądam ok, to będzie chłopiec. Kurde, kobieta ma 41lat a gada czasem jak stara baba.
To młoda kobita przecie. Ile Twój TŻ ma lat?

Uwielbiam te przesądy, też ostatnio ktoś mi powiedział, że wyglądam zbyt dobrze na dziewczynkę, na bank będzie chłopiec. Co ma piernik do wiatraka, tak w ogóle?

A to o rękawiczkach i uwierających w główkę spodniach to mnie rozwaliło.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-25 o 21:40
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:40   #173
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Noo rękawiczki ważna rzecz :P

Ja to chyba mam w zyciu farta, ani moi rodzice ani tża nie są jacyś dziwaczni.... moja mama bardziej sie przejmuje bo wiadomo córka, mama tż urodziła 10cioro dzieci więc dla niej to chleb powszedni, ale co dzwoni to pyta jak sie czuje.... nie ma żadnych docinek czy coś.... ja pierdziele wielkie mądrości będą prawić. Czasem ludzie naprawde nie zastanawiają się że swoją gadką urażają czyjeś uczucia...
Np wczoraj kumpel tż jak powiedziałam że będzie Hania to już że he he Hanka, kartony itp :/ prostackie.
oł maj gad

Dominika

Alicja
Stary 2012-11-25, 21:41   #174
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn 30+, ktore spodziewaja sie pierwszego dziecka. Czy bedziecie sie decydowaly zaraz na drugie? Ja chyba tak, jak nie umre przy porodzie, to chcialabym miec dwoje dzieci. Tak sobie mysle, ze czas ucieka nieublaganie, a ja rodzac pierwsze dziecko bede juz miala 31. Dobrze, ze z grudnia jestem Moze zatem odczekam z rok i postaram sie o drugie, wtedy bede 33letnia mama, czyli nie bedzie moze tak zle. Co wy na to kobitki???
Ja urodzę mając rocznikowo 30 lat, ale z ewentualnym drugim chciałabym się wstrzymac i zajść w ciążę po ok 2 latach.

Mam tak wysoko brzuch, zaraz pod piersiami, ze nawet jak nie mam stanika to mi nie wygodnie Skóra mi się ociera, poci, przez to jest zaczerwieniona, swędzi i piecze Zaczęłam smarować taką maścią na podraznienia/oparzenia/odleżyny - może pomoże

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-11-25 o 21:43
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:43   #175
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
oł maj gad
Akurat się zdziwiłambo lubię go i normalny facet z niego a taki tekst... co ma piernik do waitraka to że była sobie jakaś tam boheterka serialu i zgineła uderzając w kartony to ja tak mam nie nazywać swojego dziecka?
Stary 2012-11-25, 21:44   #176
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To młoda kobita przecie. Ile Twój TŻ ma lat?

Uwielbiam te przesądy, też ostatnio ktoś mi powiedział, że wyglądam zbyt dobrze na dziewczynkę, na bank będzie chłopiec. Co ma piernik do wiatraka, tak w ogóle?

A to o rękawiczkach i uwierających w główkę spodniach to mnie rozwaliło.
No i wygląd ciężarnej zdradza płeć dziecka, przecież nie USG, prawda? Co to za akcja

TŻ ma 23l. a jego mam wygląda bardziej jak jego siostra niż mama

Aaaaa no i jeszcze imię by wybierała. "Jakie imię wybraliście? ALE JAK BĘDZIE CHŁOPIEC? A czemu nie Olga? Aleksandra jest za długie"

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2012-11-25 o 21:47
Stary 2012-11-25, 21:45   #177
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat się zdziwiłambo lubię go i normalny facet z niego a taki tekst... co ma piernik do waitraka to że była sobie jakaś tam boheterka serialu i zgineła uderzając w kartony to ja tak mam nie nazywać swojego dziecka?
żart naprawdę beznadziejny

Dominika

Alicja
Stary 2012-11-25, 21:46   #178
Wisienka_0809
Rozeznanie

Witajcie, Gaduły Wiśnia się melduje, a nadrabiać i udzielać się będzie jutro :P
Miłego wieczoru
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:47   #179
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No i wygląd ciężarnej zdradza płeć dziecka, przecież nie USG, prawda? Co to za akcja

TŻ ma 23l. a jego mam wygląda bardziej jak jego siostra niż mama
noo mi też wszyscy mówią że za łądnie wyglądam na dziewczynke..... sory bardzo że tak wyglądam powinnam być brzydka jak noc wtedy noszenie w brzuchu dziewczynki było by zrozumiałe
Stary 2012-11-25, 21:47   #180
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

[/COLOR]Mam pytanie do dziewczyn 30+, ktore spodziewaja sie pierwszego dziecka. Czy bedziecie sie decydowaly zaraz na drugie? Ja chyba tak, jak nie umre przy porodzie, to chcialabym miec dwoje dzieci. Tak sobie mysle, ze czas ucieka nieublaganie, a ja rodzac pierwsze dziecko bede juz miala 31. Dobrze, ze z grudnia jestem Moze zatem odczekam z rok i postaram sie o drugie, wtedy bede 33letnia mama, czyli nie bedzie moze tak zle. Co wy na to kobitki???

Moj tz powiedzial mi dzisiaj, ze juz nie moze sie doczekac naszej coreczki. A ja mu na to, ze jak da nam popalic, to bedzie jeszcze tesknil do czasow jak w brzuszku siedziala. A szczerze to juz sama bym chciala tulic ja do cycka.
Agatkę rodziłam rocznikowo mając 31, Dorotkę 33/34, będzie jakieś 2lata i 7/8mcy różnicy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości