|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-11-25 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Wtajemniczenie
|
Jest baaardzo słodki, ale mnie smakuje
![]() Mnie on smakiem przypomina loda snickers ![]() natusiaka, jak będziesz próbowała w piekarniku bez regulowanej temperatury, to rób go przy otwartych drzwiczkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam lody snickers ![]() Mam pytanie czy sprzedawałyście ciuchy po swoich pociechach czy odkładacie do szafy? Ja bym chciala sprzedać, ale nie wiem za bardzo ile za co wziąć Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-11-25 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zadomowienie
|
Ciekawe co tam u Perse?ma ktòraś z nią kontakt? Tort wygląda smakowicie
![]()
#1086 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() już po tym jak ja rodziłam, wtedy nie byłam jakoś częstym gościem na forum moja kuzynka urodziła też dzidziusia w 6 m. który nie przeżył ![]() ból pochowania nowonarodzonego dziecka jest dla mnie niewyobrażalny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Rozeznanie
|
Ja ciuszki odkładam na strych. Babcia kiedyś mi powiedziała, że będę mieć 3 synów
![]() Perse jest na wątku mam lipiec-sierpien 2013
#1088 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten tort chyba nie dla mnie,bo ja nie lubię słodkich ciast, jakie bym nie robiła to zawsze i tak zmniejszam do minimum ilość cukru. My dzisiaj byliśmy w łodzi, najpierw na zakupach w Porcie, z 1,5 godz nam zeszło, Adaś nawet nie pisnął. Potem pojechaliśmy do mojej koleżanki, która urodziła pod koniec sierpnia bliźniaki wcześniaki, śliczne takie maciupkie, ale cały czas spały, wiec za bardzo się nie zintegrowaliśmy. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ja zanim zaszłam w ciążę myślałam, ze syna się kocha jakoś tak mniej niż córkę, mimo, ze praktycznie od dnia, kiedy dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, podświadomie wiedziałam, że będzie chłopak. Bardzo się myliłam, martwię się żebym kiedyś go jakiejś kandydatce na żonę w ogóle oddała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1090 |
Wtajemniczenie
|
Gaabbii - wygląda smakowicie
![]() benka, doris - widziałam też, że nasza kochana perse będzie mamusią ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-11-25 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i przy porodzie miałam mega niespodzinkę Też się tego boje najbardziej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1093 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my wczoraj mieliśmy gości - urodzinowo. Zrobiłam tort cappuccino. też pycha ![]() Antek gwiazdorzył jak zwykle ![]() ![]() Cieszę się z wieści o Perse, oby wszystko było w najlepszym porządku ![]() _Agata, jak tam wiązanie na plecach? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Mój jest taki mega grzeczniutki i kochany, że w życiu bym go nie zamieniła na dziewczynkę no i rzeczywiście chyba tak jest, że dziecko kocha się jak dziecko, niezależnie od płci.
Ja znów miałam sen z serii "koniec świata" już mnie to męczy, średnio raz w miesiącu odkąd obejrzałam "2012" mam tego typu sen. Najgorsze, ze są coraz bardziej drastyczne, zazwyczaj budze się w momencie jak fala jest już tuż przede mną. Nidgy nie pójdę już na takiego typu film, chociaż... jak będzie koniec świata to nie bedę miała okazji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Wtajemniczenie
|
ewus, musiał Ci nieźle ten film wejść w podświadomość
![]() Ale już niedługo grudzień, magiczna data minie ![]() Kurde, czekam na kuriera, a za oknem mam słońce piękne... Wyjdę chyba z wózkiem do ogrodu, pokręcę się na tych paru metrach kwadratowych, złapiemy z Młodzianem trochę tego słonecznego powietrza |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]Cześć Dziewczyny,
Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Trzymam bardzo mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]I tak, jestem w ciąży
![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Kochana, gratulacje!!! I przede wszystkim moc życzeń zdrowia dla Ciebie, Maleństwa i męża! ![]() ![]() Pisz nam częściej, co u Ciebie! Brakuje nam takiej spamerki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Raczkowanie
|
Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]Cześć Dziewczyny, Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Gratuluje i trzymam kciuki Cytat:
Myślałam jeszcze o wstawieniu do komisu, le nie wiem jak to dokładnie jest. Muszę popytać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Wtajemniczenie
|
Kurier akurat się pojawił, gdy wychodziliśmy do ogrodu, więc poszliśmy na dłuższy spacer. wróciliśmy już, Antek zjadł, strzelił kupsztala i tak się zmachał, że poszedł spać
![]() ![]() Właśnie, miałam pytać. Jak u Waszych dzieciaków z kupami? Antek trochę rzadko ostatnio - co parę dni, najdłużej nie robił przez tydzień. Jest ciągle głównie na cycku, karmi się sam - blw. (poza jaglanką i zupami - te dostaje łyżeczką). Poza moim mlekiem je warzywa (gotowane na parze) i owoce (jabłka i gruszki -surowe). No i wspomnianą jaglankę. Czyli praktycznie żadnych zapychaczy. Nie martwię się bardzo na zapas, bo koleś zadowolony z życia, brzuszek nie jest twardy, ale ciekawa jestem, jak to wygląda w innych przypadkach? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]Cześć Dziewczyny, Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() O, jak miło że zaglądasz ![]() Na pewno będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki. Odpoczywaj, dbaj o siebie i o Maleństwo i staraj się myśleć pozytywnie ![]() Cytat:
Ja najładniejsze zostawiam, a resztę oddaję do PCK. Próbowałam cośtam wystawiać, ale raczej nie było zainteresowania, albo jakieś pojedyncze rzeczy za baaardzo niewielkie pieniądze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]Cześć Dziewczyny,
Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Perse ![]() Odwiedzaj nas i zdrówka jeszcze raz! ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Czasem wyjdzie plastek gnieciuch , ale najczęsciej takie packowate. Oglądałyście materchefa? ![]()
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]Cześć Dziewczyny, Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Trzymacie się cieplutko. Tym razem musi być dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Ja ogladałam, ale nie interesowałam sie czy jest juz ksiązka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
Persephone
![]() Pisz do nas i zdawaj na bieżąco relację. ![]() Przed chwilą dzwoniła do mnie Pani z jakiegoś wydawnictwa. Ależ mi ciśnienie podniosła. Opowiada, opowiada i za chwilę: "To sprawdzę czy adres się zgadza żeby paczka dobrze doszła". Ja się na nic nie zgodziłam a ona już mówi że wysyła. Podziękowałam jej za te książki ale wkurza mnie takie wciskanie na chama!
#1105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja właściwie zamierzałam wszystko po Maksie sprzedawać, zostawiając tylko wybrane najładniejsze, ale jakoś przez 2-3 lata nie udało mi się do tego zebrać, więc potem już stwierdziłam, że zostawiam wszystko. I teraz są jak znalazł, niemało pieniędzy zaoszczędzonych na tym można wydać na co innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1107 | |
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() A tak to bez zmian u mnie. Oprócz ciąży rzecz jasna. Niestety zajście w kolejną ciążę nie umniejsza nic a nic bólu po stracie Dawida. No ale to w sumie było oczywiste. Rozdzielam te uczucia, tak samo staram się nie porównywać ciąż do siebie. Choć w obecnej czuję się fatalnie, wymiotuję, całe dnie mogłabym spędzać w łóżku. Mam nadzieję tylko na to serduszko i żeby już potem było dobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37823115]Dziękuję Dziewczyny ![]() Hehe ![]() A tak to bez zmian u mnie. Oprócz ciąży rzecz jasna. Niestety zajście w kolejną ciążę nie umniejsza nic a nic bólu po stracie Dawida. No ale to w sumie było oczywiste. Rozdzielam te uczucia, tak samo staram się nie porównywać ciąż do siebie. Choć w obecnej czuję się fatalnie, wymiotuję, całe dnie mogłabym spędzać w łóżku. Mam nadzieję tylko na to serduszko i żeby już potem było dobrze...[/QUOTE] Nie znasz mnie, ale ja czytałam wątek i znam Twoją historię i strasznie trzymam kciuki za Ciebie. Nawet ostatnio się zastanawiałam kiedy będziesz w ciąży i trach wiadomość od Ciebie ![]() Oby dzidzia była zdrowa i żebyś Ty się dobrez czuła. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No trochę się bałam, że już w ciąży, minęło 7 miesięcy, gdy się dowiedziałam. Ale lekarze mówili min. pół roku - no to pół roku minęło. A że udało nam się w 1cs ponownie, no to już pretensje to plemników można tylko mieć :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Rozeznanie
|
Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Witam! Moje gratulacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-11-26 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.