|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
![]() kurka dobrze, niech bedzie juz ten grudzien, trudno ![]() Ma_Majka slonko moze Poni wrzucisz do poszukiwanych mamus? ![]() bo chyba od niej wiesci juz dawno nie bylo a Doro sie odzywala? zaczely mi wychodzic rozstepy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- mi wyszły na jednym pośladku! ale smaruję teraz co dzień i troszkę się zmniejszają |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() My juz 3 dni po terminie. Jeszcze bd tak.ze urodze w grudniu ;p Bylismy dzis z Tz w.teatrze na spektaklu "Polityka i miłość" taki komediowy z Liszowska , Machalica itd. Bardzo fajny polecam ![]() Bratanice dzis znalazla policja . Uciekla bo chciala isx na.impreze a nie chcieli jej puscic. No i dostanie teraz kuratora. TRZYMAJCIE PROSZE JUTRO KCIUKI O 10:30 !!!!!!!! I TO bardzo mocno
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tesciowa no coz, wiesz przynajmniej ze nie masz co na nia liczyc i tyle ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
ciekawe jakie nasze dzieci beda ![]() no i kciuki ![]() ![]() w sume i te rozstepy beda blade, to mam je gdzies ![]() i tak od dojrzewania mialam na piersiach i udach wiec pare na brzuchu roznicy nie robi dobrze ze na twarzy sie nie robia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moze w głębi ducha ma przeczucie ze wytrzymam do jego powrotu- czyli....04 grudnia ![]() ![]() A ja mam koncepcje ze jak sie okaże ze mała ma wiecej niż 3600-3700 to ma mi masaż szyjki zrobić i koniec ![]() Emylka, Nieee no super ta Twoja teściówka ![]() Jutro będzie cudowne ozdrowienie, co nie? Hmmmmm co sie działo? Landi w domu, Jagnna w domu, Aniela w szpitalu, większość z nas podkurzona po niedzielnych spotkaniach ze znecierplwioną wyczekiwaniem rodzinką...
![]() |
#3966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że ja od początku planowałam poród na 1.12 w sobotę ![]() A w piątek wieczorem zaczynam mieć lekkie skurcze ![]() Wszystko jest idealnie zaplanowane ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Jestem patentowanym leniem. M poszedł ze znajomymi na miasto, mi się nie chciało. Nie chce mi się cytować postów
![]() To te różowe piguły chyba, dostałam je na wychodnym ze szpitala. Mam je łykać teraz 2x dziennie. Ogólnie używa się ich w stanach depresyjnych, dla zmniejszenia niepokoju. Opis z ulotki: Opis leku: Lek znosi stany nadmiernego napięcia emocjonalnego, lęku i zagrożenia. W większych dawkach działa uspokajająco, nasennie i przeciwdrgawkowo oraz zmniejsza napięcie mięśni szkieletowych.Zastosowanie leku: W stanach lęku, nadmiernego napięcia emocjonalnego i pobudzenia psychoruchowego towarzyszących zaburzeniom nerwicowym W niektórych chorobach somatycznych, w których występują zaburzenia lękowe W łagodzeniu objawów abstynencyjnych związanych z nadużywaniem alkoholu Pomocniczo w ogniskowych napadach padaczkowych ![]() To tłumaczy moje zmulenie ostatnio. Podczytuje was ale nie chce mi sie pisać :| Szkrabina wróciła do domu i zaczęła szaleć, a w szpitalu była grzeczna jak aniołek. Tęskniłam za wami okrutnie ![]()
#3969 |
Zadomowienie
|
Kciuki od rana Ausente
![]()
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz właśnie miał mały maraton - nie spał od 16:00 do 22:00. I nie wiadomo o co mu chodziło oprócz cycka. ![]() Cytat:
![]() Właśnie myślę o zakupie strylizatora do butelek (aktualnie je wygotowuję za każdym razem). I zastanawiam się czy taka maszynka (http://allegro.pl/sterylizator-parow...775555790.html) jest ok? Czy lepiej cały czas wygotowywać? I co to znaczy że "zawartość jest sterylna przez 6 godzin"? Jak wygotuję butelki to nie zastanawiałam się ile czasu jest sterylne bo wydawało mi się że cały czas jest ok. Zgłupiałam przy tym tekście ![]() Cytat:
![]() ![]() Nasz oprócz dźwigania główki, zaczął robić taki łuk (głowa i ręce do góry, tak samo nogi - i trzyma się tylko na żebrach - wystraszyłam się jak to zobaczyłam). W łóżeczku dziś przekręcił mi się o 90 stopni (aż pomyślałam że robi się niebezpiecznie i moze w szczebelki włożyć nóżki lub rączki). A przedwczoraj czy wczoraj przewrócił się z pleców na bok (bo że z boku na plecy to normalne - dwa razy machnie głową i nogami i leży; ale z pleców na boczek to tego jeszcze nie było). Cytat:
![]() ![]() Marti - Mikołaj jest przecudny ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przylaczam sie bez pytania ![]() Jagnna, Czytaj- nie pisz- czasem tak tez jest fajnie ![]()
![]() |
#3973 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zadomowienie
|
Co do przenoszenia chłopców mi też tak mówili i to ile osób że przenoszę. A nie przenosiłam bo przecież przyszedł na świat w terminie z om. Moja kuzynka urodziła w tym roku synka tydzień przed terminem. Także nie ma co wierzyć w te teorie.
![]() Ktoś coś pisał o rozstępach... wiem że niektóre mnie zabiją ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-11-25 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Niunia śpi tak więc wpadłam na chwilkę ! Opis porodu: Jak wiecie na 18.11 miałam termin porodu. Pojechaliśmy nad morze..zrobiliśmy parę ładnych kilosów. Jak wracaliśmy do domu to poczułam w aucie kilka mocniejszych skurczy. Nic się nie działo aż do 20:30. Zaczęły się delikatne skurcze, ale dośc regularne. Trwało to do 24 i postanowiliśmy pojechac na IP, bo było tak co 10, 8, 6 i nawet 5 minut. Położna zrobiła mi KTG ( na boku, bo na wznak robiło mi się słabo) no i wyszły jakieś tam skurcze, ale wg położnej marne. Lekarz zrobił mi USG. No i stwierdził, że skoro już minął termin to zostawiją mnie na oddziale ginekologicznym. To była jakaś tragedia..ponoc z 8 Dziewczyn leżeło przenoszonych a oni nic nie robili.. No, ale skurcze cały czas mnie męczyły.. nie mogłam spac.. poniedziałek..masakra.. nikt się nie interesował..mówiłam na obchodzie, że mam straszne bóle, że nie śpie po nocach a oni, że tak ma bolec i tyle..no i że skurcze porodowe to dopiero bolą.. ![]() We wtorek z rana w łazience odszedł mi mega krwisty czop. Powiedziałam o tym na obchodzie to mnie znowu olali. Wreszcie jeden z ginków wziął mnie na badanko i okazało sie, że mam 2 palce rozwarcia.. Ja umieram w skurczach a on, że mam czekac i tyle.. Cały dzień w bólach i nocka kolejn zarwana..do tego zaczęło się mega parcie na odbyt.. Wytrzymałam do środowego rana i poszłam o 5 do położnej, że umieram dosłownie.. ona nakrzyczała na mnie, że ja nie rodzę i mam dac jej spokój. Na szczęście moja mama dzień wcześniej poleciała do znajomej położnej. Ona wykonała kilka telefonów i o 8 inne położne wzięły mnie na KTG. Okazało się, że skurcze nie wychodziły bo na boku nie działa sprzęt. Odesłały mnie do łóżka i kazały liczyc skurcze przez 30 minut. Miałam je co 3 minuty. Położne były milutkie i latały jak wariatki przy mnie..tak jak widac znjomości robią wszystko.. Szybka lewatywka, prysznic i windą zawieziono mnie na porodówkę. O 9 mnie przyjęli. Zadzwoniłam do męża i o 10.00 przyjechał. Trafiłam na świetną położną. Gdyby nie ona i mąż byłoby cieżko.. Od początku skakałam na piłce. Bardzo pomagała mi podczas skurczy. Mąż siadł z tyłu i masował mi krzyż takim masażerem. Rozwarcie robiło się dośc szybko. Dostałam kilka czopków na szyjkę. Najgorsze były skurcze w pozycji leżącej jak monitorowali KTG.. Nie miałam kryzysu 7 cm. Bolało owszem, ale to był dopiero początek.. Kiedy doszliśmy do 9 cm nagle wszystko stanęło.. skurcze były masakryczne, dochodziły do 99 % ( ginek wział sobie mój wykres na pamiętkę) Główka małej nisko a szyjka trzymała..na KTG Mała zaczęł trcic tętno.. Położna mówiła abym oddychała brzuchem, bo to dla Aluni..ja jednak po tylu nieprzespanych nocach nie miałam już sił.. darłam się na cły oddział.. Ginek powiedział, że jak szyjka nie ruszy to trzeba podjąc decyzję o cc. Ja zaczęłam krzyczec by mnie już cieli, bo nie mam sił..mąż prosił bym wytrzymała i na szczęście podano mi lek na spowolnienie skurczy i później oksytocynę i wyszło 10 cm. Parcie mi nie szło.. jak traktor chodziłam,.. druga ginka zaczęła mi kłaśc sie na brzuch i wyciskac Małą.. co skurcz to nie szło to parcie.. nagle położna powiedziała, ze widac główkę i mam z całych sił przec, bo Alunia zaraz będzie z nami. Mąż mówił, że widzi już główkę i ma włoski. No i po ciężkich kilkunastu skurczach Mała przyszła na świat.. Później mnie zszyli, bo byłam nacinana..mam 1 szew w środku i 6 szwów na zawnątrz. Jak ją zobaczyłam to wróciły mi wszelkie siły.. Była prześliczna.. Zaczęła ssac mi cycusi.. Dwie godzinki spędziliśmy na tej sali..ona i ja golutka. Ciałko do ciałka. ![]() Później zabrali mnie na wózek i przewieźli na salę. Poród to masakra, ale dla takich istotek warto to przeżyc ![]() Zdjęcie Niuni w Albumie.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Ale się namęczyłaś ![]() Mała jest śliczna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zaliczyliśmy już drugą kąpiel i jest super. Widzę, że zaczyna to lubic. NO ale widzę już że ma charakterek ![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja w to nie wierzę, że Wy już macie swoje maluszki w domu...
Przecież one przed chwilą siedziały jeszcze w brzuchach i wcale nie chciało im się wychodzić! ![]() Mój mały dalej w brzuchu mi siedzi i nie mogę sobie wyobrazić, że on w ogóle wyjdzie! Wydaje mi się, że ciągle w brzuchu mi będzie siedział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zadomowienie
|
Kaaamilka
![]() ![]() ![]() Świetny opis i jak to większość naszych wątkowych opisów BARDZO wzruszajacy ....
#3980 |
Zakorzenienie
|
Marti!!! boskie zdjęcia!!! : )
Jagnna a zrobiłaś te szydełkowe trampki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Rozeznanie
|
Witamy sie z rana w 39 tygodniu!!
No to mamusie kiedy rodzimy ???? ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro kolejna wizyta, tydzien temu lekarz stwierdzil, ze trzeba troszke pomoc malemu wyjsc, cos pogmeral (no i biedaka zgniotlam nogami po czym stwierdzil,ze mam go puscic bo on musi wyjsc ![]() ![]() ![]()
#3983 |
Zadomowienie
|
Witajcie z rana,
Tynkusiu....tia znamy te wkurzajace teksty ![]() ![]() No ja poproszę mojego gina żeby mi dzisiaj pogmerał....chyba ze nie da sie namowic ![]()
#3984 | ||
Zakorzenienie
|
kaaamila1
kochana wymęczyli Cię ![]() dobrze, że Twoja mama zadzwoniła do połoznych, jednak znajomości naprawdę pomagają ![]() Cytat:
![]() ![]() a u mnie wg nowego terminu od wczoraj leci 40 tc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() tylko ja nie wiem czy ta natura taka wredna czy co, żeby się tak męczyć przed porodem niewiedzą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pros o gmeranko pros ![]() ![]() ![]() ![]() To jestes dokladnie tydzien do przodu ![]() A mialysmy ten sam termin ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mojego gina to 39 tc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
Jestem wykonczona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TŻet spal 2 godziny .. ja moze 4 .. masakra .. Trzymajcie kciuki zeby dzisiejszy dzien wygladal inaczej . ide korzystac ze spi i sie poloze .. pa
#3989 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie dokladnie 39 + 1 dzien i gin mowi jako 39 , inny znow powie , ze juz 40. Ta 40 mnie jak na razie przeraza ![]()
5 grudnia 2012 roku zdarzyl sie cud... Ponad 3,5 kilogramowy cud z najpiekniejszym bezzebnym usmiechem na swiecie! ![]() Edytowane przez tynkusia Czas edycji: 2012-11-26 o 07:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.