|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16
ile kosztuje teraz piaskowanie zebow?
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
|
|
|
#4172 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
W miarę blisko jest też w Bratysławie, ale już bardziej kameralny. W Niemczaech jest w wielu miastach, nie wiem gdzie masz najbliżej. |
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Oddaje tutaj ktoś krew ?
Zawsze po oddaniu dostaje się zwolnienie z pracy/ze szkoły. Miałam sobie jutro odpuścić i iść oddać krew, ale przed chwilą sprawdziłam na stronie rckik, że mają mojej krwi zapasy. Na jutro powinnam zrobić tysiąc sto rzeczy i się nie wyrobię. Wiem, że na tym zwolnieniu jest do zaznaczenia, że osoba ta i ta oddawała krew bądź była na badaniach w rckik. Że nie będę mogła oddać krwi, dowiem się na wstępie, więc nie ma szans na przebycie tych badań. Dawcy krwi mają morfologie itd. płatną czy nie mają i dostanę po zrobieniu badań to zwolnienie? ![]() Chyba namieszałam
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
jak czytać:
Jean de La Fontaine żan de la fontejn?
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnią się tylko tym, że jeden wpina się do kontaktu i... zapewne jest droższy ^^
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
http://translate.google.pl/#auto/pl/...0La%20Fontaine
Masz głośniczek na dole, wydaje mi się, że google dobrze mówi
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2012-11-25 o 22:13 |
|
|
|
#4177 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() ale żeby tak iść, nie oddać krwi i chcieć bezpłatną morfologię- to na pewno się nie uda.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi mi o bezpłatną morfologię, ale generalnie przed pobraniem krwi są robione badania. I zwolnienie ma do zaznaczenia, że albo oddawało się krew, albo było na badaniach.
Słyszałam, że jak ktoś jedzie specjalnie oddać krew, a okazuje się, że nie pobierają jego grupy, to ani tak robią mu wszystkie badania i dostaje to zwolnienie. No i nie wiem
|
|
#4179 |
|
and cigarettes
|
Wydaje mi się, że ich nie do końca obchodzi jaką grupę krwi oddajesz.
W tych początkowych badaniach chyba krew nie jest badana pod kątem grupy, a pod kątem prawidłowości (czy wszystkie składniki są w normie). Nie słyszałam jeszcze, żeby komuś odmówili, bo 'takiej krwi mamy dużo'... Któraś z Was spotkała się z czymś takim? Jedź normalnie oddać i nic nie mów, że na stronie napisali, że (np.) A jest dużo, a Ty masz A i nie wiesz czy możesz i się zastanawiasz... Przynajmniej ja bym tak zrobiła. A jeśli nie oddasz, powiedziałabym, że dojazd zajął Ci ileśtam czasu, miałaś/masz zajęcia na uczelni (czy coś) i na nie nie zdążysz.... |
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu zaczęła boleć mnie pięta
przy chodzeniu, była lekko spuchnięta. Potem przeszło i od wczoraj znowu to mam.. Mogłam ją sobie zbić jakoś ? Co zrobić, jakąś wkładkę włożyć, czy co?
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Strona internetowa stroną internetową, ale pamiętam, że na drzwiach wejściowych i jeszcze przy okienku, gdzie się dostaje karty do wypełnienia itd. jest informacja o grupach krwi, których wstrzymane jest pobieranie.
No ale pojadę i tak, na jutrzejsze zaliczenia i tak nie ogarnę, więc nie mam nic do stracenia. Pocieszam się tym, że po weekendzie może nie zmienili informacji na stronce. Ale taki pech, zawsze brakowało grupy A+, a ja ją własnie mam. A teraz nagle mają jej nadwyżkę i żeby to chociaż nadwyżka i Rh-, i Rh+, a tu tylko tej mojej ![]()
|
|
#4182 |
|
and cigarettes
|
Nigdy jeszcze nie widziałam takiej kartki... Zdziwiłaś mnie tym.
Jakie miasto?A co do grup krwi... A Rh+ jest najpopularniejsza, więc niedziwne, że jej najwięcej dostają. |
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
A jak wygląda taka procedura żeby zacząć oddawać?
Po prostu idzie się tam gdzie się oddaje krew i na miejscu robią jakieś bezpłatne badania czy trzeba mieć wcześniej zrobione (badania) i już z wynikami się tam idzie? Dużo krwi pobierają? Ile to może trwać za pierwszym razem? |
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem AB jest popularniejsza od A, jest zresztą łatwiejsza do uzyskania, a poza tym zawsze jest jej u mnie nadwyżka
![]() Kiedy oddajesz krew pierwszy raz, idziesz do rckik. Będziesz musiała wypełnić tam ankietę o tatuażach, zabiegach, kiedy ostatni raz oddawałaś, jakieś choroby itd. Potem idziesz na badania, morfologia, hiv, chyba wzw? coś tam jeszcze. Później dają ci coś do zjedzenia - u mnie to pączek i herbata, następnie kładziesz się na fotel, pobierają ci chyba 450ml krwi. U mnie to trwało ok. 4 minuty za pierwszym razem, chwilę sobie jeszcze poleżałam. Po oddaniu krwi dostajesz czekolady i kawę do wypicia. Po 2 dniach możesz przyjść odebrać wyniki. Bądź ze zdjęciem, to ci wyrobią legitymację honorowego krwiodawcy. Zdjęcie Ci od razu zwrócą, bo je będą skanować tylko. Na legitymacji jest twoje zdjęcie, pesel, imię, nazwisko, a na odwrocie grupa krwi. Oddawać możesz co 2 miesiące bez względu na płeć. A i krew można oddać co najmniej 5 dni po @
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2012-11-25 o 22:45 |
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
I te badania są bezpłatne?
Edytowane przez prokrastynacja Czas edycji: 2012-11-25 o 22:54 |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Dziwne, żebyś musiała płacić za badania, które mają sprawdzić, czy możesz komuś ratować życie
Co pobranie masz darmowe badania. Podsumowując, dowiesz się, jaką masz grupę krwi, sprawdzisz morfologię, czy nie masz cukrzycy, WZW B, C, HIV i kiłę.
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam ostatnio oddać krew (na uczelni była wampiriada), ale dostałam w ten dzień @
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, dobrze wiedzieć jak to wygląda bo myślałam nad tym od długiego czasu
|
|
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaruj Altacetem ![]() ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
spytaj którejś z tych dziewczyn co się tam kręcą, nakierują Cię, bo pewnie w każdej aptece odbiera się gdzie indziej ... ja odbierałam przy specjalnym stanowisku, ale wtedy akcja LifeStyle dopiero startowała, więc było z wykopem
![]() a czy wciąż obowiązuje zasada że od osób ważących mniej niż 50 kg nie pobierają?
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiedzcie proszę, gdzie można dostać sizal i filc?
|
|
|
|
#4193 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() 3. Seriale są b. fajne, żeby ogarnąć język, szczególnie te z odcinkami po 20 minut
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Copyraptor
|
W sklepach dla artystów, ostatnio rzeczy z filcu stały się modne. Widziałam też w większych empikach.
A sizal chyba w kwiaciarniach |
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Program do ściągania napisów po rosyjsku i po angielsku ?:
Dziewczyny, znacie nazwę programu który jest jak nasz napiprojekt, ale który ściąga napisy po angielsku i rosyjsku do filmów / seriali ? Chcę oglądać filmy z angielskim lektorem ale dać napisy po rosyjsku. Bo chcę się uczyć jeszcze szybciej angielskiego i rosyjskiego ale nie mogę znaleźć żadnego programu, nie wiem jak go szukać. U nas w Polsce jest napiprojekt, a co w Rosji.. hmm. A może jest jakis polski program ktory sciaga po rosyjsku napisy? Bo napiprojekt nie dziala do takich akcji
|
#4197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://ru.podnapisi.net/ EDIT: Chociaż jak w sumie patrzę teraz, to rosyjskich nie mają aż tak dużo, ale może znajdziesz coś ciekawego dla siebie.
What doesn't kill you, makes you stranger. Fool me once - shame on you, fool me twice - shame on me. Edytowane przez Driica Czas edycji: 2012-11-26 o 10:57 |
|
|
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super! dziekuje! A wiesz moze co zrobic by te napisy odtworzyc w filmie? Bo jednak to jest rosyjska cyrylica i ja mam angielskiego lub drugi polski windows - to jak chce je wlaczyc to robia mi sie dziwne znaczki zamiast rosyjskich napisow..
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
To chyba zależy od programu, w którym odtwarzasz film w takim razie. Na próbę ściągnęłam teraz pierwsze lepsze rosyjskie napisy i włączyłam do byle jakiego filmu i pięknie mi śmigają, bez problemu. Używam VLC playera.
|
#4200 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

? Co zrobić, jakąś wkładkę włożyć, czy co?