|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
wiesz co ja chyba tez takie mam, ale zbytnio na to nie zwracam uwagi, gin mówiła ze upłąwy zielone, brazowe czy krew mogą byc niebezpieczne,a białe czy nawet lekko żółte to norma, a czasami moze być ich bardzo dużo w ciaży , mysle ze nie masz sie czym martwić, ale oczywiscie skonsultować to z lekarzem na wizycie mozesz
|
|
|
|
|
#4202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teściowa nie chora ... tylko bardziej 'udająca' ale my chyba jednak rożnie rozumiemy pojęcia POMAGAĆ a WYRĘCZAĆ SIĘ... nie na widzę, jak chcę pomóc i daję dłoń a biorą rękę - jak płachta na byka - u mnie na teraz już 'pozarabiane' ... mąż wtórował i teraz oboje fucymy i nie bd z nas jeleni robić ... ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- acha a co do porodu ... to mąż chce, ja chce... ale jakaś maleńka część jego i mnie boi się jak to będzie ... pewnie nie tylko u nas pojawiają się takie obawy... zobaczymy ... na pewno nie chcę go do niczego zmuszać ... ![]() tak czy inaczej dzięki za porady |
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale było to takie miłe oczywiscie, i pogłaskał w brzuszek
|
|
|
|
|
|
#4204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jak wkońcu z tymi trymestrami mialyśmy chyba liczyc od pełnych tygodni? bo jak nie to ja mam w czwartek 27tydz 1 dzień. ![]() Cytat:
co do twoich problemów to może spróbuj bardziej ostro tzn śledzie i ogórki kiszone albo coś w ten deseń co do rodzenia to ja nie myśle o tym jeszcze choć już wczoraj zaczełam czytać o porodzie o cesarce na wszelki wypadek gdyby miała mnie dopaść. chciałabym żeby tż przeciął pępowine ale on się boi czy chcialby ze mna a ja z nim nie wiem nie gadalismy ale wiem ze chce dziecko dodatko oznakować żeby mu syna nie podmienili ma na tym punkcie szajbe ![]() Cytat:
![]() to było usg jak Miśka pozostała Miśką ![]() a ja byłam z rana na badaniu krwi morfologia i crp tym razem wszystko platnie ale nie dużo 24 zł. mam nadzieje ze wyniki będą dobre tym razem bo w czwartek wizyta i nie chce żeby mnie kładła do szpitala ![]() jeszcze siuśki muszę donieść bo na dziś pudełka nie miałam wyniki po 13 , no ciekawe co tam wyjdzie. trzymajcie kciuki a i zgadnijcie co sobie pije ;> tak! colę z puszki!
|
|
|
#4205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#4206 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) dużo mu jeszcze tych ząbków zostało ? nie pamiętam do kiedy następuje wymianka Cytat:
Cytat:
Same przyśpieszacze w postaci miodku, śliwek czy kefirku jak nie będzie dość błonnika, więc naprawdę wyeliminować cukier i białą mąkę i przejść na rzeczy pełnoziarniste ( jak chleb to przeczytać skład, żeby nie był oszukany z karmelem ) ryż brązowy, soczewicę - zamiast ziemniaków i makaronu, żadnych zasmażek, naleśników, słodyczy które są totalnie zapychające, także warzywa, białko i węglowodany złożone i wd mnie musi być dobrze. Sorry ale moja Mama i Babcia walczyły z zaparciami naprawę sporo lat i piły jakieś durne herbaty i nawet im starszym już osobą taka dieta pomogła więc na też. A spacerki są akurat spoko na jelitka. Stosuję wszystko zero zaparć, a czasami nawet wizyty dwa razy dzienne, a normalnie bez pilnowania się nie należę do osób bez problemów w tym temacie. Cytat:
No dopóki tam mieszkaliście to rozumiem, ale zrozumiałam że potem podczas wizyty też ? Nie ma co się dać wykorzystywać i powinniście postawić jakieś granice, a konkretnie Mąż powinien, żeby nie było że Ty ta zła. ![]() No musi być zdecydowany i on i Ty, to pewne, w tych tematach zmuszanie opada i myślę że warto szczerze że sobą pogadać.
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobre wyniki a za przypomnienie o coli ... nawet o niej nie zdążyłam pomyśleć .... no, teraz jest inaczej.... a tak się staram nie pić tego świństwa........---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
wypadł dopiero 5 ząbek......
|
|
|
#4208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
A odnośnie activii i jej niby wpływu na jelita to wielka ściema, w stanach musieli zapłacić 21 mln kary, za mówienie w reklamach że coś pomaga ich jogurt na zaparcia, a nie ma na to dowodów...
http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosc...kodowania.html podobne kary zapłaciła we Francji i w Kanadzie i zmuszona została do wycofania reklam. Także dziewczyny mniej wiary w to co widzicie w Tv
|
|
#4210 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
aaa... to tak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie rozpocznie się tuż przed świętamiCytat:
Ja wiem, że teraz trudno Ci nagle olać te porzadki u niej, jak do tej pory to robiłaś... Ale dobrze, że w końcu zaczynasz sie stawiać... A ciąża to dobry moement żeby ja odzwyczaić od tego że jej sprzątasz... I uważam, że śmiało Tż może w następny weekend do niej zadzwonić i powiedzieć, że w sobotę nie przyjedziecie, bo macie wrażenie że zawsze jej przeszkadzacie w robieniu porządków I że przyjedziecie w niedzielę, żeby sobotę na spokojnie mogła poświęcić sprzataniu![]() Co do porodu to jakoś konkretnie jeszcze o tym nie mówiliśmy... Ale tak sobie myślę że raczej Tż będzie ze wmną, w końcu razem zaczęliśmy do szkoły rodzenia chodzić i razem uczymy się oddychać Ale oprócz tego na pewno na korytarzu będzie jeszcze przyjaciółka i w razie czego będzie mogła wejść (mam nadzieję, że lekarze problemu nie zrobią żeby bylo kilka osóbCytat:
|
|
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzieńOczywiście kciuki za wizyty
|
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to samo w kuchni a z gotowaniem ostatnio mnie wkurzyłą pyta co na obiad robie bo ja tz osobno gotuje bo ten len to tylko sos boloński z torebki z kluchami robi to ja ze placki ziemniaczane to czy jak bede robić czy wiecej dla nie bym nie zrobiła to ja ok bo co to za problem 5 kartofli w maszynce wiecej zmielić tylko z góry zastrzegłam ze ona sobie dla siebie smazy...wiec kiedy maz ma wracac ja biore sie za smazenie che dac męzowi a tamta mu kradnie talerz i z tekstem ze mu nowe usmaze mnie już coś bierze i jej wyrywam ze co sobie mysli mąz mi sie spieszzy bo akurat hydraulik na konsultacje przyszedł a tamta taka beszczelna tz ja z...bał a ona na to ze zmęczona i tylko che zjesc i spac a tu jej prawie cała micha tych kartofili do smazenia i sie użala jaka ona biedna ja nie ugięta awantura na noc przednia ale nie dam sobie wejsc na głowe i mimo ze z nia mieszkam sprzatam tylko po sobie i męzu i czekam z utęsknieniem az tz skonczy robić góre..... dobra już sie nie nakrecam bo mi jeszcze ciśnienie skoczy a niedługo wizyta![]() a co do porodu ja nie chce tz zastanawiałam sie nad siostra ale chyba jednak sama bede choc szwagierka mi odradza sie zobaczy jeszcze...
|
|
|
#4213 | |
|
Wtajemniczenie
|
to juz wiem czego nie robić... Nie uczyć dziecka wierzyć w żadne Wróżki Zębuszki
![]() Cytat:
|
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na zaparcia jabłka?? O rodzeniu jeszcze nie rozmawialiśmy myslę TŻ zabrać
|
|
|
#4215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zajęcia dla Tżta pięknie się zachowałCytat:
![]() Cytat:
dla bratowej Cytat:
super że rodzice szczęśliwi po wizycie Cytat:
![]() za ząbek, znów czeka na wróżkę zębuszkę ![]() Cytat:
wierzymy że będzie wszystko dobrzecdn...
|
||||||
|
|
|
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
Jogurty mają działanie prozdrowotne ale tylko te naturalne, bez cukru, sztucznych zagęstników, każdy jeden smakowy, ma cukier i inne syfy i lepiej już tego nie pić niż pić, to samo actimel też danone przegrał proces, nie działa to wcale.
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-11-26 o 11:20 |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Ptaszysko w M jak Mama grudniowym jest o Amniopunkcji.
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no gorzej dla rodziców i otoczenia - trzeba się nagimnastykowac ![]() http://demotywatory.pl/3976395/Doroslosc
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny łąduja się Wam zdjęcia? Bo ja próbuje dodać swojego dzidziusia i błedy sie włączają..;/ A chciałam sie pochwalić
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do USG to moja gin. nie nazywa tego USG bo nie robi dokładnych pomiarów takie szybkie podglądanie i juz. Trzymam kciuki za CRP!
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4222 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tc i wizytęCytat:
za sukienkę34 ![]() Cytat:
za remont i wizytęCytat:
za trymetr za wizytęCytat:
za rocznicęCytat:
za wizytę i za MiśkęCytat:
za wynikiHej kobietki ![]() Ja tak na szybcika, nadrobiłam grzecznie weekendowe zaległości. No a teraz wracam do porządków, bo remonty powoli dobiegają końca ale zostało wszystko poukładać w meblach i już mnie nerwa na samą myśl bierze... także idę coś pożytecznego zrobić i zajrzę potem... U mnie maluszek coraz częściej puka muszę badania tylko porobić i czekać na wizytę
|
|||||||
|
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4224 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za baba ja z moim charakterem bym nie wytrzymała z taka Myaja twoja teściowa tez niezła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moj tez coraz częściej puka własnie teraz mi puka
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-11-26 o 11:55 |
||||
|
|
|
|
#4226 |
|
Rozeznanie
|
no nic dziewczyny biorę się za mycie okien póki jest jeszcze ładna pogoda
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noi nie wiem co teraz ![]() może po świętach pójde
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce podciać końcówki i grzywke i na czwartek sie zapisałam a Julke na następny wtorek bo teraz z ospą jeszcze w domu musi posiedziec
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, co gotujecie dzis dobrego na obiad? zupelnie weny mi brak, moze na cos najdzie mnie ochota, jak poczytam Wasze menu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

... pewnie nie tylko u nas pojawiają się takie obawy... zobaczymy ... na pewno nie chcę go do niczego zmuszać ...
rozpoczynam 28 tydzień a co za tym idzie III trymestr

ma na tym punkcie szajbe
nie było USG bo będzie na następnej wizycie. Ale na szybko dzidzia obejrzana. Miśka pozostała Miśką co mnie bardzo cieszy
... nawet o niej nie zdążyłam pomyśleć .... no, teraz jest inaczej.... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

05.07.2008